aeon flux

ready for the action now, danger boy?

breaking: a uip kenegeti a star trek rajongóknak Zalaba_Ferenc
2013. április 22. 10:45:00

Kategória: film 16 komment

Pár hete még úgy volt, hogy június közepéig kell várnunk a Sötétségben: Star Trek hazai bemutatójára, de aztán némi vérre menő vitát egyeztetést követően a forgalmazó elérte a Paramountnál, hogy a stúdió itthon is engedélyezze a világpremiert. Túl későn lenne a május 16-a? Nos, most tudtuk meg, hogy az Aréna IMAX-mozija már május 9-től is vetíti a filmet előjátszások keretében, és ha felcsapjátok korábbi beszámolónkat, akkor ti is megtapasztalhatjátok, hogy az IMAX-vetítés igazán egyedi élményt kínál majd.

Címkék

star trek sci fi zachary quinto imax sequel anton yelchin karl urban simon pegg jj abrams chris pine zoe saldana benedict cumberbatch uip duna film

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr925238817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Miskolczi 2013.04.22. 11:00:35

DHOPW42: Nyenyenyenyenyenyeee

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.22. 11:35:44

@Péter Miskolczi: Miért abuzájátok mindenhol ezt a csávót emiatt?

DHOPW42 2013.04.22. 11:47:00

@Zalaba_Ferenc: Igazából ismerjük egymást, és még annó röhögtem nekik nagyon hangosan azon, hogy itt Angliában már májusban jön a film, nekik otthon meg csak júniusban. Aztán kiderült, hogy ott is május 16., akkor visszaröhögtek, aztán kiderült, hogy itt május 9., akkor persze újra elkezdtem rajtuk hangosan nevetni, és hát most... ez a végső döfés asszem :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.22. 11:49:45

@DHOPW42: :D

Az nevet, aki utoljára nevet. Vigasztaljon a tudat, hogy itthon jobbára be kell érnünk a szinkronizált vetítéssel.

Péter Miskolczi 2013.04.22. 12:02:27

Ellenben nekünk nem megy el egy blu-ray ára csak a mozijegyre. ;) ;)

skaven 2013.04.22. 12:20:13

@Péter Miskolczi: a cineworldnel valami 15.90 a havi berlet, ez valami laza 5500 ft korul van most. ebbol korlatlanul lehet mozizni 1 honapon keresztul. ez igy azert nem veszes. ha csak harom filmre megyunk el egy honapban, akkor az filmenkent 1850 ft. mondjuk a londoni mozik nagy resze fenyevekre van egy atlag cinemacity mozitol, amiket a pestiek allandoan szidnak meg panaszkodnak rajuk hogy mennyi gond van a minoseggel... itt altalaban ocskak a szekek, kisebb a vaszon, nem kapcsoljak le teljesen a lampakat (gondolom biztonsagi okokbol hogy ne robbantsanak, lovoldozzenek, stb). sot, abban a moziban ahova mi jarunk, meg csak helyre szolo jegy sincs, bemesz es leulsz ahova akarsz, szoval nem jo dolog az utolso pillanatban erkezni. :)
emellett multkor lemertuk, tobb mint fel oranyi reklam es bemutato volt a film elott. pesten ez inkabb 20 perc koruli volt meg emlekeim szerint.
de tesom pl. a brusszeli mozikra szokott panaszkodni hogy mennyire lepukkantak.
szoval jo dolgotok van a magyarorszagi cinemacityvel, becsuljetek meg. :-p

McCl@ne 2013.04.22. 12:34:50

@skaven: Sőt! Én Pápára járok moziba, legalább úgy egy hónapja (eddig 3 filmet néztem, de most májusban is megyek minimum 3-4 alkalommal), ahol felújították a régi, amúgy kritikán aluli mozit. Új - nagy - vászon, új hangrendszer, mindkettő veri a vidéki CC-k színvonalát, van erkély, ahová ugyan drágább a jegy, de ez a drágább még mindig csak egy ezres :D Úgy negyed óra tőlünk autóval (~20km), és tökéletes minőség, 3D-t is játszanak!
Ehhez képest - megerősítve, amiket Te írtál - pl. Írországban hulladék mozi volt, szintén nem helyre szóló jeggyel, kb. röhej színvonalon. Már csak a moziba járó emberanyagot kéne megnevelni valahogy, és végleg visszaszoknék.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.22. 12:45:13

Voltam Londonban és Párizsban is moziban, egyik helyről sincsenek rossz emlékeim, viszont nem is voltak jobbak az itthoniaknál, viszont ahol elképesztő élmény volt a mozizás, az Amerika: az a közönség sokkal jobban, sokkal szerethetőbb módon reagál a látottakra. A Vasembert néztük San Franciscóban a premier délelőttjén egy helyi multiplexben (digitális kópiáról, ami akkoriban még elég nagy szám volt), és számos beöltözött figurával találkoztunk, de ami a legjobb, hogy a közönség egy-egy látványos akciót hangos üdvrivalgással, a poénokat kicsattanó nevetéssel fogadta, és mikor a film utáni jelenetben feltűnt Samuel L. Jackson, mint Nick Fury, örökre belém ivódott az a nagydarab feka, aki néhány sorral a hátam mögött csak annyit mondott ledöbbenésében, hogy "DAMN!". Amerikában a filmek sokkal jobban el tudják varázsolni az embereket, mint itthon. :\

DHOPW42 2013.04.22. 13:01:35

Valóban vannak "csövesebb" mozik itt Londonban/Angliában, de van azért pozitív élményem is. A Vue mozijaiban bár kisebb a vászon, és ha akkora vászont akarsz látni, mint otthon mondjuk egy nagyobb multiplex teremben, rá kell fizetni, de ott elég jó bőrszékek vannak, nagyon stílusos terem, tűéles kép és brutális hang. A BFI IMAX mozijáról pedig jobb nem is nyilatkozni :D Az eléggé top élményt nyújtott, amikor elmentem a Hobbitra, és remélhetőleg most a Star Trekben sem fogok csalódni. De az tény, hogy a mozik többségében kisebbek a vásznak és nem hasonlítanak túlzottan a megszokott otthoni körülményekre. De ha az ember keresgél és forgalmasabb helyre megy moziba, akkor lehet találni igencsak pozitív, akár pozitívabb élményt is.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2013.04.22. 13:30:05

Mondjuk a nem helyre szóló jegy nálam abszolút pozitívum volt Angliában. Leülsz, ahová gondolod, azt jóvan. Nem kell harcolni senkivel, ha 20-30as nézőszámnál valaki helyére ülsz, és neki nem jó egy székkel arrébb, mert nem oda szól a jegye.
Ezenkívül pedig meg is nevelné a későn jövő bunkókat. Nem is jöttek be tömegesen késve az emberek.

@Zalaba_Ferenc: "Odaát" még csak Kanadában voltam moziban a Catch me if you can-t néztük. Nem volt különösebb nézői aktivitás.
Az igazi amerikai mozis élménybe idén viszont többször is lesz szerencsém belekóstolni! :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon zavarni fog-e vagy talán még meg is dobja majd a filmet.

Spawn85 2013.04.22. 13:34:52

@skaven: Pont erről a bérletről beszélgettük egy másik post-nál. Én 18.90 ért vettem az én bérletemet mivel abban benne vannak a West End-en levő mozik is. (Az olcsóbb azokra nem érvényes.) Ez nekem azért szempont, mert azok vannak a legközelebb a lakóhelyemhez. (Nem mintha probléma lenne utazni, a nagy távolság Londonhoz tartozik, ha kell két órát is buszozok, hogy megnézzek egy filmet vagy színházi előadást, de azért nem mindig van kedvem utazgatni. Főleg munkanapokon :) )

Amúgy igen, én is több helyen voltam moziban itt Londonban, tény, hogy van amelyiken látszik, hogy már kb. 40 éve is mozi volt, meg van, ami nagyon új.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy nem kapcsolják le a villanyokat. Legalábbis általánosságban, biztos van ahol nem, különben nem írnád. :)
Múltkor nem is tudom pontosan hol voltam már, de ott annyira lekapcsolták a villanyt, hogy a csávó aki késve gyakorlatilag beesett a székek közé, mert nem látott semmit. :) (Jó, neki nyilván nem volt ilyen vicces, mint nekem.)

@DHOPW42: " a mozik többségében kisebbek a vásznak és nem hasonlítanak túlzottan a megszokott otthoni körülményekre"

Érdekes hogy ezt írod, mert én meg pont azt mondom ismerőseimnek, amikor kérdezik, hogy "Hú, milyen Londonban moziba járni?", hogy szerintem tök ugyanolyan mint otthon. :) (Van vászon, székek, terem, vetítőgép, azt' kész.)
Én mondjuk soha nem is panaszkodtam a CinemaCity-re. Igaz, Pesten soha nem is voltam moziban.

Viszont a BFI IMAX-ben sem voltam még. Legalábbis belül, tavalyelőtt a Mission Impossible: Ghost Protocol premierjén jártam arra.

zolij 2013.04.22. 16:56:55

Ezek az elővetítések hogy működnek? Hogy lehet rá jegyet szerezni? Vagy csak simán venni kell?:)

skaven 2013.04.22. 18:27:06

@Spawn85: mivel nekunk kenyelmesen setalva kb. 10 percre van az egyik mozi, igy nem igazan erzunk kesztetest arra, hogy bemenjunk a west endre. :) ugyhogy mi ugy voltunk vele, hogy fejenkent harom fontbol tudunk venni egy levest a pretben. :D szoval igen, sokat nem szamit, de ugysem hasznaltuk volna ki, szoval minek. ennek igy pont az az elonye, hogy akar munkanap is beugorhatunk akarmikor moziba. eleget metrozik az ember igy is. itt mondjuk a kedvencem az, hogy a padloszonyeget csak ugy siman raraktak a parkettara es lehet erezni ahogy szenved a jopar evtizedes cucc a labad alatt. :)
amugy semmi bajom nincs ezzel, lehet hogy oregszem (na jo, biztos), de meg mozisabb elmenyt is nyujt igy, mintha valami szuper hi-tech cucc lenne. jo hangulata van.

osszesegeben a helyjegy hianya alt. jo, kiveve ha premier heten szeretnel valamit megnezni.

a bfi nekunk is kimaradt egyelore, majd vmi szupernagy filmre elmegyunk oda is, bar ha a vasemberre vagy a star trekre nem vallaljuk be a dolgot, akkor nem tudom meddig fog ez varatni magara. :)

argab 2013.04.22. 23:04:28

Éljen, éljen! Van egy hamarosan lejáró Imax3D ajándékjegyem egy ideje, ebben bízva tartogattam. :D

Sütemény1975 2013.04.23. 09:07:36

z, felirat nelkuli legalabb lesz?

_aTom_ 2013.04.28. 01:19:54

Az bizony engem is érdekelne, hogy hogyan lehet jegyet szerezni az elővetítésre. Csak simán fel kell hívni a CinemaCity-t?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása