aeon flux

ready for the action now, danger boy?

vasember 3. felirattal! Zalaba_Ferenc
2013. április 19. 16:39:00

Kategória: film 16 komment

Már szerkesztőségen belül is megoszlanak a vélemények a szinkronizált bemutatók létjogosultságáról: mindkét oldalnak megvan a maga pro/kontra-érvelése, és szerencsére blogunk történetében még soha nem fordult elő az, hogy a vita pálcatörésig fajult volna (habár emlékeztek arra a hogyishívjákra, aki mindent csak eredeti nyelven volt hajlandó megnézni, s azt akár kamerásan is? nos, őt azóta is keresik), de talán azzal mindenki egyetért, hogy manapság már a kevésbé kiemelt filmek között is egyre több az, amelyik magyar hanggal fut be a mozikba, és ez valamilyen szinten érthető is, hisz a magyar átlagnéző szereti, ha kenegetik neki, épp ezért üdítő azt látni, hogy egy-egy kiemelt blockbuster esetében az eredeti nyelvért rajongókra is gondol a hazai forgalmazó, mi több, a Vasember 3. (vagy sajnos?) feliratos változata 2D-ben lesz megtekinthető. Lássuk, mely mozikban!

ironman3_logo620_1.jpg

Tony Stark a következő mozikban szólal meg Robert Downey Jr. hangján (2D-ben, magyar felirattal):

  • CC Allee
  • CC Aréna
  • CC Mammut
  • CC MOM
  • CC Westend
  • CC Debrecen
  • CC Győr
  • CC Szeged
  • CC Székesfehérvár

Hamarosan a szinkronhangokról is beszámolunk, a filmről írt kritikánkra pedig szerda délután számíthattok.

poster_ironman3_hun2.jpg

Címkék

marvel forum hungary gwyneth paltrow ben kingsley robert downey jr superhero iron man shane black guy pearce

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr755235215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2013.04.19. 17:19:45

Fasza, Pécs pont kimarad. Az ország miden sarkába jut, csak ide nem.

stepboy 2013.04.19. 19:41:15

Ez jó hír! Köszönet a forgalmazónak!

natS 2013.04.20. 01:07:57

A Vasembernek eddig pont jó volt a szinkronja, de sok filme esetében örülök az eredeti nyelvnek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.20. 11:28:36

jó, hogy ilyet is lehet találni, még ha nem is sok helyen!

balazsman 2013.04.20. 20:28:08

Mivel a 3D amúgy is tök felesleges, ez egy nagyon jó fejlemény!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.04.21. 09:33:52

Szerencsére lesz Debrecenben is. Szombaton meg is nézzük majd.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.21. 12:49:33

Az a legszomorúbb, h ez már hírnek számít, egy éve pl. még ez teljesen természetes lett vna

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.21. 14:05:50

@danialves: Nagyon rosszul emlékszel. Már az Avatar idején is a MOM-ba kellett menni, ha eredeti nyelven akartad megnézni a filmet, azt megelőzően pedig a Duna Plaza vetítette - szinte kizárólag - a szinkronos filmek feliratos változatait.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.21. 14:11:28

@Zalaba_Ferenc: Ez egyáltalán nem igaz, tavaly a TDKR-t, a Felhőatlasz-t és a Hobbitot is az Arénában néztem feliratosan (és emlékszem, pl. a Pi-t is játszották így), a Fekézhetetlent meg a Mammutban (bár azt lehet h alapból csak feliratosan vetítették). Sőt, az Avatarra kifejezetten emlékszem, h az Allee-ben néztem, természetesen felirattal.
Ehhez képest pl. most a Feledésből egyáltalán nem is volt feliratos vetítés, MoM-ban is csak az OV ment.
Szóval rendre volt tavaly meg régebben 2-3 pesti moziban is feliratos verzió, csak az utóbbi 3-4 hónap eredménye az, h ennek külön örülnünk kell. (Mondjuk vidéken talán még régebben sem volt, úh lehet h nekik tényleg nagy szám)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.21. 16:58:19

@danialves: Ne bomolj már! Említesz nekem négy filmcímet, ebből hármat alig néhány hónapja mutattak be, nem "egy éve", ráadásul a Pi életét tényleg csak a MOM játszotta (illetve még Debrecenben), és ott se felirattal, csak eredeti nyelven, a TDKR meg összesen KETTŐ darab moziban ment felirattal, abból az egyik a MOM volt, ami pedig a Fékezhetetlent illeti, azt tényleg felirattal mutatták be, de nem is ez a lényeg, érdemes áttanulmányozni ezt a rovatot:

aeonflux.blog.hu/tags/heti_bemutatok

Meglásd, alig akad olyan szinkronos bemutató, melyből eredeti nyelvű változatot (netalántán feliratost) a MOM Parkon kívül bárhol játszanának. Néhány buzgó független (pl. az említett Felhőatlasz) és mint jelen esetben, a Fórum Hungary próbálkozik a nézők kenegetésével, de szerintem a függetlenek hamar le fognak szokni erről. Ez a módi - hogy a MOM vetítsen eredeti nyelven - egyáltalán nem új keletű, nagyon régóta így megy.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.21. 16:59:36

Bocsánat, még a Bosszúállók is csak eredeti nyelven ment, nem felirattal.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.21. 19:35:22

@Zalaba_Ferenc: Bocs, h csúsztam egy fél évet, de nem én kezdtem az "egy évvel ezelőtt"-öt a 2009 decemberi Avatarral. TDKR már azért volt egy 9 hónapja, talán csak jó példa, főleg mert két teremben is vetítették feliratosan az éjféli premier alatt az Arénában.

Pi-ről meg nem fogsz meggyőzni azzal, h egyszer már leírtátok ugyanezt egy fél mondatban, amit most mondasz. Tisztán emlékszem, h azon gondolkoztam legalább egy 5 percet a mozipénztár előtt, h megéri-e várni a feliratosra még egy fél órát.
És tavaly ahányszor kerestem filmet, az Arénában mindig volt feliratos vetítés belőle, de ha ott nem a MOM-ban tuti. (Prometheus, Pókember biztosan, mínusz Bosszúállók, abból tényleg nem volt feliratos.) Most meg a MOM is szinte már csak OV-t nyom.
Azt elismerem, h 9 moziban talán soha nem vetítettek feliratosan amúgy szinkronos filmet, de abban is biztos vagyok, h annak, h az Aréna-MOM párosban volt feliratos kópia, még nem kellett külön örülnünk tavaly nyáron.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.21. 20:38:44

@danialves: Te figyi, ha azt szeretnéd, hogy bármilyen vitában komolyan vegyenek, akkor próbálj meg nem ellentmondani saját magadnak!

"Az a legszomorúbb, h ez már hírnek számít, egy éve pl. még ez teljesen természetes lett vna"

Ez nem az én hozzászólásom, hanem a tiéd. Ebben azt állítod, egy évvel ezelőtt az volt a természetes, hogy egy szinkronos film feliratos változatát annyi moziban játsszák, mint most a Vasember 3-at. Ez egyáltalán nem igaz. Ez egy egyedülálló kezdeményezés, aminek remélem, lesz folytatása.

És nem, a Pi életéből nem volt feliratos vetítés. Megkérdeztem az InterComot.

És abban is tévedsz, hogy az Aréna biztosan játszott eredeti nyelven szinkronos filmeket, mert évek óta a MOM az ilyen filmek bázisa, és elvétve az Aréna is vetít eredeti nyelven. Mondom, nézd meg azt a linket, amit bevágtunk, az ott olvashatókat nem hasra ütéses alapon írtuk be, te viszont úgy mondod a magadét, hogy befogod közben a szemed, füled, és mint említettem, már saját elképesztően túlzó kijelentéseddel is ellentmondasz.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.21. 21:02:18

@Zalaba_Ferenc: "Ebben azt állítod, egy évvel ezelőtt az volt a természetes, hogy egy szinkronos film feliratos változatát annyi moziban játsszák, mint most a Vasember 3-at."
Az a probléma, h én ezt soha nem állítottam. Írtatok egy cikket arról, h van-e értelme feliratos filmeket játszani, és h a Vasember lesz feliratosan is, majd a végére beírtatok 9 mozinevet. Ennek megfelelően a leírtakra reagáltam, és mivel ez nem az volt, h "Atyaúristen, 9 moziban vetítik feliratosan, ilyen még soha nem volt", ezért ennek soha nem is mondtam ellent.
Azt állítottam, h egy évvel ezelőtt teljesen természetes volt, h egy szinkronos filmből volt feliratos vetítés, de ezt még utána még egyszer le is írtam, csak h tiszta sor legyen.
(Sőt, utána még azt is hozzátettem, h az most tényleg nagy szám, h vidéken is lesz)
De a tévedések elkerülése végett, azt sem írtam le, h ez nem a független filmesekre vonatkozott, pedig ezt is sikerült belekeverned, mintha az már nem is számítana.

Ok, azt elfogadom, h a Pi-t nem játszották feliratosan, de a hasra ütéses témához majd térjünk vissza, ha megtudakoltad a forgalmazótól, h az Avatart játszották-e feliratosan az Allee-ban. ;)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.21. 21:06:19

@danialves: Szerinted ez a hír arról szólt, hogy milyen meglepő, hogy egy szinkronizált filmet felirattal és/vagy eredeti nyelven is bemutatnak?

Na jó, hagyjuk.

Llew 2013.04.23. 13:12:58

A mozi műsor szerint lesz Pécsett is feliratos vetítés, szóval megkövetem magam és hurrá.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása