aeon flux

ready for the action now, danger boy?

körkérdés: atrocitások filmnézés közben Zalaba_Ferenc
2013. április 14. 16:20:00

Kategória: film 123 komment

Szeretjük a mozit. Tiszteljük a filmeket, és azokat a nézőtársakat is, akik hozzánk hasonlóan jegyet váltanak rájuk. De ezzel úgy tűnik, nem mindenki van így. Mesélj nekünk a legrosszabb mozis élményeidről, amiről nem a film tehetett!

mozi_etikett.jpg

Alapvetően azt vallom, hogy a filmnézés közösségi élmény. Próbálok ehhez foggal-körömmel ragaszkodni, és már csak azért is fontosnak tartom, mert manapság a közösségi hálóknak köszönhetően az emberek egyre jobban elidegenednek egymástól, s annak ellenére, hogy a mozizás költségei nincsenek egyenes arányban a nyújtott szolgáltatással, jó dolog beszippantani egy nézőtér levegőjét, átérezni, és még ha közvetetten is, de osztozkodni a nézőtársakkal azon a borzongáson, amit egy izgalmas jelenet kínál, vagy együtt nevetni és sírni, ha teszem azt, a főhős elcsúszik egy banánhéjon... és kitöri a nyakát.

Mindenezek ellenére engem is értek már olyan negatív hatások, minek hatására dúlva-fúlva, de legalábbis nem túl elégedetten jöttem ki a teremből. Többnyire technikai hiányosságokról lehet beszélni: mint például amikor néztem, de nem láttam az Avatart a MOM-ban, vagy túl halk volt a film, túl erős a légkondi, elfelejtették széthúzni a függönyt vagy a képarányhoz igazítani azt – esetleg magát a képarányt belőni a vászonhoz –, és eszembe jut, amikor a régi szép időkben, a tatabányai Turul moziban nem tudtam megállni, hogy ne szóljak oda az nézőtér elején található kijárati ajtót nyitó nénikének, aki minden egyes alkalommal, notóriusan öt perccel a vége főcím előtt elindult a székek mellett (világító fehér ruhában), hogy kinyissa az ajtókat, és nem gondolt arra, hogy ezzel mindig előre jelzi, hogy öt percen belül vége lesz a filmnek, vége lesz a varázslatnak. Szóltam neki, hogy esetleg lopózhatna észrevétlenebbül, vehetne fel sötét ruhát, vagy nem muszáj már öt perccel a befejezés előtt odasomfordálni: elég lenne 30 másodperc is, nem? Ne tudjátok meg, hogy nézett rám... de azért aznap ajtónyitáskor felvett magára egy fekete kardigánocskát: mondanom se kell, sokat nem ért, de a szándék a fontos!

Szóval eme hiányosságokon is lehetett forogni (jut eszembe még egy kedvenc: a félrefordítás!), de mindig is jobban zavart, ha valaki nem tudott viselkedni. Nem mondom azt, hogy én vagyok a mozietikett globális nagykövete, aki egyenes háttal, "énekesülésben" nézi végig a filmet, hisz ha olyan jellegű mozira váltok jegyet, akkor szinte mindig veszek magamnak kukoricát (mostanság nachost is, mióta kiderült, hogy a CC esetenként olyan csípős szószt ad hozzá, hogy mindkét irányban érezhető, nyamm), és urambocsá' még a telefonomra is rá szoktam nézni, de szigorúan az ölembe rejtve és minimálisra levéve a fényerőt, hogy épp hogy csak észlelni tudjam a kijelző tartalmát. S persze mindig le van némítva, és soha, de soha nem veszem fel (inkább felállok, és kimegyek, ha arról van szó).

Van, akit az ilyesmi egyáltalán nem érdekel. Felveszi, hangosan dumál (a legutóbbi ilyen eset azért az egész termet megmosolyogtatta, mikor a Holdfény királyságot néztük az azóta megboldogult Odeonban, és egy nénikének megszólalt a készüléke, és ott magyarázta a mellette ülő másik nénikének, hogy nem tudja, hogy kell kinyomni, úgyhogy inkább felveszi), SMS-ezik, Facebookot csekkol, és gyakorlatilag világítótornyot rögtönöz a   nézőtér közepén. Ennél is jobban szokott torzulni az arcom, ha a mögöttem ülő eljárja a csárdást a székemen. Ilyenkor mindig hátrafordulok, és udvariasan, de azért erélyesen megkérem arra, hogy ezt talán mellőzni tessék. Régebben a rendetlenkedő gyerekek is zavartak, de mióta gyakorló szülő vagyok, azóta egyrészt máshogy dekódolom a filmeket kommentáló hátsógombolósokat, másrészt tudom, hogy néha lehetetlenség megzabolázni őket. Meg aztán a gyerekzsivaj néha hozzá is ad egy-egy családi mozi élményéhez (azt a szülőt viszont nem tudom hova tenni, aki egy felnőtteknek szóló filmre rángatja magával kiskorú csemetéjét).

Az utóbbi évek legnagyobb atrocitása a 2008-as Moziünnep idején ért – az volt az utolsó ehhez hasonló rendezvény, amikor mozi környékére mentem –, a Hívatlanok című film vetítésén. Ezt az esetet a kritikámba is belefoglaltam, és most visszaolvasva egész enyhén fogalmaztam ahhoz képest, mennyire dühítő volt annak a nagy csapat mamlasznak a viselkedése, akikről még talán azt se lehet mondani, hogy azt hitték, otthon vannak, hisz saját életterükben talán nem hánynák szét a magukkal hozott kaját, mint ahogy akkor tették. Habár ki tudja; az emberi neveltetés, illetve annak hiánya nagyon mélyről indul. Ez a 15-20 hülyegyerek pedig nem csupán egymással osztotta meg a látott film szempontjából irreleváns észrevételeit, hanem a nézőtér valamennyi szegletével, és ezt némi elemózsiával is megtoldották, ugyanis csak úgy repült szerteszét a kukorica, meg néha valami más is, valami nedves, hogy kicsit demózzák a 4DX-et. Haha... ehh. A hangos röhögés és a gyakorta üvöltözéssé erősödő, minősíthetetlen stílusú diskurzus rendesen aláásta a szórakozást, és ha valaki szólni mert, azt ott helyben, nyilvánosan meg is fenyegették. Az egyetlen megoldás a távozás lett volna, ahhoz viszont túl dühös voltam: még én csesszek ki magammal azzal, hogy otthagyom a filmet, amiért fizettem, és ami még érdekel is? Mit tehettem volna? Szólnom kellett volna a személyzetnek: annak a néhány huszonévesnek, akiknek amúgy is tele van mindenük azzal, hogy miféle disznóólat kell egy ilyen előadás után kitakarítaniuk, meg egyébként is mit tehettek volna?

Te mit tettél volna? És kerültél már hasonló szituációba? Öntsd ki a lelked! (Hátha közösen összehozunk egy jó kis univerzális megoldókulcsot a problémára.)

kövess minket facebookon és twitteren!

mozi_nezoter.jpg

Címkék

velemeny trivia aeonflux magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr155222329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.14. 16:27:51

hát eddig szerencsés voltam ezek szerint, mert bár nem sűrűn, havi 1-2x járok moziba, vegyesen kisváros és multi is, de még sose volt semmi atrocitásom.

Lennox 2013.04.14. 16:30:43

Ridley Scott-féle Robin Hood-on ért engem a legnagyobb csapás. A film feliratosan ment a mozikban. Beült mellém egy kis család kb. 5-6 éves gyerekkel, és már akkor elgondolkodtam, hogy az a gyerek mit keres egy feliratos vetítésen.
Elkezdődött a film. Kijött az első magyar felirat. Erre a kisgyerek anyja elkezdte hangosan olvasni a gyereknek a feliratot, és ez ment a film végéig. Minden egyes mondatot felolvasott neki, kivéve, amikor romantizálás ment a vásznon. 2 és fél órás filmnél maga volt az idegölés. Ez volt a legrosszabb mozis élményem.

mrs wilkinson 2013.04.14. 16:31:05

A Mammutban vagy negyed órán keresztül szólt a riasztó. Természetesen vaklárma volt, de mégsem kapcsolták le, lehetett így tovább nézni a filmet.

Lavmitendor 2013.04.14. 16:34:38

Sötét lovag - Felemelkedés. Pécs, éjféli premier. Egy csapat srác már a budiban elkezdett pálinkázni és hála az égnek pont a Batmanre jöttek ők is. Annak is nagyon tudtam örülni, hogy konkrétan mögém ültek. Az egyikük annyira berúgott, hogy a film elején felcsapta a lábát a mellettem lévő szék támlájára és hangosan elkezdett horkolni.

Ugyan ezen a filmen 40-es körüli társaság agyzsibbasztóan erőltetett poénkodását kellett hallgatnom kb. 10 percig.

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2013.04.14. 16:37:15

Általában a hosszú film - kényelmetlen székek kombó szokott kellemetlenséget okozni. Ebből a szempontból a Rettegett Iván 1-2 (191 perc összidő) - Örökmozgó kombó volt a legneccesebb.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.04.14. 16:39:21

@Lavmitendor: akkor te a másik teremben voltál :D Ha jól emlékszem 2 termet is nyitottak aznap éjjel, mert annyian voltunk.

Amúgy én szerencsés vagyok ilyen szempontból, mert eddig nem volt problémám a moziban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.14. 16:40:16

@nEjmEd: Vajh van, aki ilyen helyen képes végignézni a Sátántangót? Engem a Cirkó, de főleg a Kino székei már egy másfél órás film alatt is kikezdenek.

TomPowell25 2013.04.14. 16:40:35

Most hirtelen két eset ugrik be az elmúlt bő egy évből: az egyik, amikor a Borotvaélen című filmen voltam, és rajtam kívül két pár volt, ők is a sor két szélén. Vagy azt hallottam egyiktől, hogy bőszen ecseteli párja kérdéseire, hogy mi történik a vásznon, vagy a másik kevert a film alá hangosan cuppogó hangokat, amit egymás nyálának folyamatos cserélésével értek el.
A másik a Goldfinger egyszeri vetítésén volt, amikor egy korosabb hölgyekből (kb. 40-50) álló 3 fős társaság jött a filmre, akik egyrészt a játékidő alatt többször is meglepődve tapasztalták, hogy Sean Connery mennyire fiatal, valamint mindhárom hangos konferenciája kellett ahhoz, hogy a megkezdett film alatt kikapcsoljanak egy mobilt.

TomPowell25 2013.04.14. 16:41:16

És még hirtelen eszembe jutott egy régebbi: még az Eredet vetítésén volt, amikor a zsúfolt vetítésire késve érkezett egy párocska, akiknek meghaladta szellemi képességeit a film (legalábbis fennhangon kérdezte egyik a másiktól, hogy most DiCaprio miért alszik vagy miért nem), ami azt eredményezte, hogy a film vége előtt öt (!!) perccel elhagyták a mozitermet, valamint valamit nagyon viccesnek találhattak DiCaprio nevében, mert hangosan felnevettek, és ismételték, hogy Cobb.

Lavmitendor 2013.04.14. 16:42:47

@REMY: Lehetséges. Bár én se voltam kis angyal, mert az odavezető úton nagyon rosszul lettem és a film kb. első félórájában is folyamatosan hányingerem volt, ezért 2x felálltam és majdnem kimentem.

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2013.04.14. 16:43:40

Balatonfenyvesi Kertmozi: Egyik vetítőgép elszállt és villany felkapcs, 5 percig tekercset befűz, villany lekapcs megy tovább a film móka ment minden tekercs után. Szerencsére valami nagyon semmikülönös film volt (Azt hiszem a Tucatjával olcsóbb ment akkor) amit nem rontott el az állandó megszakítás.

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2013.04.14. 16:46:31

@Zalaba_Ferenc: A Cirkóban jó tipp, ha az első sorban lévő kanapéra lecsapsz, aztán cipő le, puffra fel a lábat. Ennél kényelmesebben nem nézel filmet Pesten! :3

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.04.14. 16:48:13

- King Kong a Corvinban, elég kevesen voltunk, a sor másik végén egy négy fős... hm... etnikai csoport (akik a bemenet előtt azzal menőztek egymásnak, hogy há' neki megvan a gyűrűkura a négy cd-s változatba'), és elég gyorsan elkezdtek hangot adni annak, hogy szerintük szar a film.
Szerintem nem volt az, sőt, azóta is imádom, szerencsére túl tudott nőni a negatív élményen :-))

- Fast Five a Westendben, itt tele volt a mozi, és volt két fickó, akik a film alatt b*sztak be a hozott piával, és egyre jobban "élvezték" a filmet.

- Skyfall, szintén a Westendben, szintén tele - egy manus, pont mögöttünk néha üzletelt a telefonján keresztül ("kérdzed meg xy-t erről arról, aztán hívj vissza, ha megvan")

Illetve visszatérő kedvencem, mikor a napközbeni előadásokra egyesek nem a filmért, hanem a sötét, zárt helyért ülnek be, hogy kicsit egymásra mászhassanak.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 16:49:22

"és eszembe jut, amikor a régi szép időkben, a tatabányai Turul moziban nem tudtam megállni, hogy ne szóljak oda az nézőtér elején található kijárati ajtót nyitó nénikének, aki minden egyes alkalommal, notóriusan öt perccel a vége főcím előtt elindult a székek mellett (világító fehér ruhában), hogy kinyissa az ajtókat, és nem gondolt arra, hogy ezzel mindig előre jelzi, hogy öt percen belül vége lesz a filmnek"

most komolyan? ki az aki nem érzi hogy közeledik a film vége? és a mozik 99%-ban rendre mennek a film vége felé az ajtóhoz, épp a sok barom miatt, akiknek feszít a hólyagjuk és rohannak a wc-re ahogy jön a THE END
és akkor még ezért le is baszod, mintha lebasznád a villamoson a sofőrt hogy bemondja jön a végállomás, hisz úgyis tudod, 8000* utazol már rajta

telefont minden esetben kikapcsolom, nem történhet olyan dolog ami fontosabb lenne mint a film - ha meghal valakim közben az az óra-félóra nem szoroz, és úgyse tehetek semmit, max elbassza a moziélményt :D

mikice 2013.04.14. 16:50:42

Pécs, Ifjúsági Ház, nyolcvanas évek eleje. Kissrácként először ülhettem be a Birodalom visszavágra és persze bejött a "kalapos nő előttem" tipikus esete...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 16:56:57

egyébként utoljára talán az Otthonban volt ami nagyon baszott Kecskeméten, a mozigépész rendre lejött nézni a filmet, és elfelejtette befűzni a következő adag tekercset, meg néha fönt elcsúszott a kép, de az akkoriban nagyon olcsó mozi volt, szinte már hiányzott volna ha nincs ilyen malőr

legjobban az emberek idegesítenek, a poénkodós hülye barmok, úgyhogy nem igazán járok zsúfolt terekbe (de ezt a torrent megoldotta évekkel ezelőtt) legjobban azt szeretem ha az egész teremben nincs senki rajtam kívül :D

egyszer volt egy hülye paraszt aki felvette a telóját és végigpofázott vagy öt percet, és sajnos nem tudtam lentebb menekülni pár sort, de összességében nem nagyon idegesít semmi mostanság, régebben mintha idegbetegebb lettem volna, vagy csak lehet mert kevesebbet jártam moziba, és már már ünnep számba ment amikor végre eljutottam egyre

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.04.14. 16:58:09

@scal: manapság a termek kijárata/bejárata lent van, a nézőtér alján, oda nyugodtan beállhat bárki, senki észre se veszi, ez korrekt.
Az viszont engem is rohadtul idegesítene, ha mellettem járkálnának felfelé(ezesetben a kijáratnak a nézőtér tetején kell lennie, de ilyennel szerencsére már nem nagyon találkozom), mert oké, hogy meg lehet érezni egy film végét, de egy ilyen tettel a figyelmet is simán el lehet vonni, és egyes filmeknél ez nagyon rontaná az élményt. Pl: ha a Grey legvégén valaki elkezdett volna mászkálni, annak nem örültem volna.

Oblath Ádám 2013.04.14. 17:01:02

Először is Californication:

www.youtube.com/watch?v=AdYSgnfB4v4

Másodszor: Még a megboldogult Kossuth moziban felejtett el a gépész tekercset csrélni. Kimászta a büféscsajhoz, és hangosan kérdeztem, hogy "kinek kell szólni, ha a gépész elfelejt váltani?" A gépész felpattant a kávéja mellől és berohant a gépházba.

Meg aztán a Narnia első részénél a Westendben volt hasonló leállás, És szintén ott, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót vetítésén kapcsolódott fel a villany film közben.

Én elég sokat járok moziba, nyilván nagy számok törvénye alapján több ilyet tapasztalok, de basszus, hogy soha senki nem megy ki szólni... Mindig nekem kell fentről lemásznom, és mindig én maradok így picit le valamiről...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.14. 17:03:25

@scal: Mostanában fórumokon vezeted le a frusztráltságodat, nem? :)

"most komolyan? ki az aki nem érzi hogy közeledik a film vége? és a mozik 99%-ban rendre mennek a film vége felé az ajtóhoz, épp a sok barom miatt, akiknek feszít a hólyagjuk és rohannak a wc-re ahogy jön a THE END"

Persze, hogy érzem, hogy közeledik a film vége, de egészen más élmény sejteni, és tudatosan nem foglalkozni azzal, hogy lassan vége a filmnek, mint pontosan tudni, hogy öt perc múlva vége a filmnek, és mindezt kb. úgy látni, mintha egy visszaszámláló menne a sarokban. Vagy a te hasonlatoddal élve olyan, mintha a villamossofőr öt perccel a film vége előtt bemondaná a nézőtéren, hogy "figyelem, öt perc múlva vége a filmnek".

Ma már megtanulták ezt visszafogottan, észrevétlenül csinálni, magát az ajtót pedig nem nyitják ki addig, amíg a film megy.

Oblath Ádám 2013.04.14. 17:04:45

@Adam Van Helsing: Én mindig kiszúrom, amikor lent odaállnak a kijárathoz. Vagy azoknál a moziknál, ahol fent van a bejárat, lent meg az exit, akkor mindig elhaladnak mellettem... Mondjuk engem ez annyira nem zavar...

Ellenben eszembe jutott még egy. Tatabányán mentünk el az Amerika kapitányra. És levágták a stáblistát. Normál esetben nem zavarna, na de amikor plusz jelenet van...

AdamTaylor 2013.04.14. 17:15:38

Gyakran előfordul, hogy csajos illetve gyerekfilmet kell megnéznem kritizálás végett - és szintén gyakori, hogy lecsúszok a sajtóvetítésről, vagy egyáltalán, nincs is lehetőség előzetesen megnézni a filmet. Ilyenkor ha nem sikerül barátot/barátnőt magammal húzni és egyedül megyek, szoktam hülye pillantásokat kapni (- Egy diákjegyet kérek az Éjfélkor Párizsbanra/Várandósokra stb. - Ööö...Egyet...?), de egyébként semmi extra.
Ettől függetlenül is akadnak idegesítő baráti társaságok, viháncoló gyerekek, stb., de már eléggé hozzászoktam :)

Corifeo 2013.04.14. 17:20:40

Nálam a Paranormal activity 3 vetítése vitte a pálmát a Westendben. Előttünk 3 sorral beültek 15-16 éves fiatalok, akik nagyjából 3 percig tudtak csendben maradni. Egyrészt végigkommentálták az egész filmet,válaszoltak a szereplők mondataira. Félelmüket meg azzal próbálták palástolni, hogy az ijesztgetések előtt közvetlenül egymást dobálták kukoricával,hangosan beszéltek egymással,végül pedig a kellő pillanatban nagyokat sikoltoztak. Persze a fiúk próbálták mutatni a lányok előtt,hogy ők meg merik nézni ezt a filmet és nem félnek,de nagyobbakat sikoltottak,mint a szebbik nem képviselői. Az eset óta 2 dolog változott. Nem nézek premierkor semmilyen filmet és a Westendet azóta is kerülöm és ezután is fogom.

Petvr bán 2013.04.14. 17:21:56

A Dark Knight Rises és az Avengers. Végigpofázták a filmet. Meg volt bent egy ötéves forma kisgyerek. Na az volt a legidegesítőbb. A legjobb pedig a A torinói ló volt, hárman voltunk velem együtt. Mindenki kussolt, senki nem rágott semmit. Perfekt volt.

David S. 2013.04.14. 17:23:25

Vasember 2: Egy csapat "értelmiségi" nagyjából az egész film alatt azzal szórakoztatta magát, hogy Mickey Rourke minden egyes orosz akcentussal elmondott mondatát elismételték egymásnak, még csak nem is fennhangon, hanem egyenesen ordítva, majd persze jókat röhögtek. A másik kedvencem amikor az okos néző annyira megörül annak, hogy felismer egy színész a filmben, hogy ezt egyből meg kell osztania a mellette ülővel. A legjobb, mikor még csak nem is a színészt lövi be, hanem a "Te ez nem az a csávó aki abban a filmben szerepelt..." kategóriájú kommenteket fűznek hozzá. Ja és a másik ami még nagyon tetszett: egy csaj a pasijával tizenöt perccel a film kezdete után estek be a Harry Potter záró epizódjára, természetesen a legfelső sor, közepére szólt a jegyük h mindenkin át kelljen mászniuk. Miután leültek nagy nehezen, a csaj megkérdezi a pasijától a kezében lévő becsomagolt 3D-s szemüveggel kapcsolatban: "Ezt most nekünk kell kibontani?!"...

freddyD 2013.04.14. 17:23:49

Amerikai Pite 2: Közönség remek volt, ugyanakkor a film a Corvinban kétszer is megszakadt. Percekig csak ültünk a sötétben

Testcsere: Nem elég, hogy a film rémes volt, tele volt a közönség tizenéves műmájerral, akik úgy próbáltak csajszikáiknál bevágódni, hogy végig nyomták a nagy dumákat, amik még a filmes idézeteknél is rosszabbak voltak. Ugyanakkor a leányzók még asszisztáltak is ehhez

Következő 3 nap: Dugig volt a terem, ugyanakkor a sok barom ide-oda ült folyamatosan, van aki 10 perccel kezdés után fáradt be, aki oda ült volna, ahol már ültek stb. Alig fogtam fel valamit a film első 10 percéből emiatt, amikor a nőt elviszik a zsaruk, arról konkrétan félig lemaradtam, mert mozgó sziluetteket láttam. Tiszta ideg voltam

NorthopViggo 2013.04.14. 17:37:24

Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. rész: Tíz éves kisgyerek hangosan kommentálta az egész filmet, miközben dugig volt a terem. Végül a hidas résznél hétrafordultam, és kicsit talán túl agresszívan közöltem vele, hogy hol van ls itt milyen módon kell viselkedni.

Cowboyok és űrlények: Két pasi az elkezdett dumálni a film kezedetekor, és a fönti esetből tanulva azonnal szóltam nekik, hogy hé, én is itt vagyok és zavar.

Haywire: Mögöttem három tinisrác a székrugdosás-dumálás-telefonozás kombóval támadott, és én hülye csak a film után hordtam le őket.

+nem tudom melyik filmen volt, de egy pár végig pofázta a filmet, és akárhányan is szóltak, csak dumáltak tovább. Kb. Öt percenként szólt nekik valalki, és semmit sem ért.

freddyD 2013.04.14. 17:42:29

Még egy eszembe jutott, mikor a Kossuth moziban a "Halálos temetés" sajtóvetítésén 3 kb 6-7-8 éves gyerek beosont és szintén az egyik nem is tudott olvasni. Aztán az egyik olvasta fel neki. Szerencsére kb csak fél órán át, mert utána gondolom megunta. Ennek ellenére végigülték a filmet

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 17:46:20

Ez tök jó téma, nekem rengeteg szar mozis élményem volt, talán így törlesztem azt, hogy én is elbaszhattam sokak mozis élményét. A Mátrix 3-at például haverokkal néztük meg annak idején, és végigröhögtük, dumáltuk a filmet, pláne a végső nagy SMith ügynökös bunyónál. Szegény fanok, akiket magával ragadott volna a pátosz, meg a hangulat jól megszívták, és lehet szemétségnek tűnik, de azt a filmet a mai napig kurvaszarnak tartom. A másik ehhez hasonló a Pókember 3 volt, de ott szerintem a többiek is hozzánk hasonlóan éreztek.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 17:47:14

És akkor amit elrontottak: Egy csodálatos elme vége előtt 15 perccel bombariadó a Camponában, majd visszamehettünk a film végére. Pókember 2-nél megszakadt egy jelenet 10 perccel a kezdés után, és csak másnap nézhettük meg újra. Fast Five-nál a Westendben először rossz filmet indítottak el a tengernyi előzetes után, majd 2 perc alatt rájöttek, de akkor újra végig kellett néznünk ugyanazt a rengeteg előzetest, majd hogy megkoronázzák a balfaszságot, elfelejtették lekapcsolni a villanyt. Kettőt találhattok, hogy ki volt az.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 17:48:19

És akkor vannak ennél rosszabbak is, mégpedig a sajtóvetítések. A legviccesebb szerintem a Mission Impossible 4 volt, ahol a film első 15 percét oroszul játszották le, majd legalább fél óráig nem történt semmi, mire folytatták a filmet. A mélypont A hatalom hálójában volt a Toldiban, ahol fülhallgatóban kellett volna hallgatnunk a tolmácsot, de folyamatosan recsegett, ha megmozdultam, és a fordítás se tetszett, így végül levettem, és angolul, felirat nélkül néztem a politikai kifejezéseket bőséggel tartalmazó filmet, ami félelmetesnek tűnt, de végül egész jól megértettem a dolgokat. Csak az zavart, hogy minden egyes tekercsváltásnál leállt a vetítő, és felkapcsolódott a lámpa, és csak két perc múlva folytatták a filmet. Még szerencse, hogy Goslingot is, meg Clooney-t is nagyon bírom.

Wintermoots (törölt) 2013.04.14. 17:55:36

ritkán járok moziba, régen volt hogy sokat.
bekiabálások, elmenő hang volt a legrosszabb, amire emlékszem.
legjobb az volt, hogy 10 éve egy vidéki plázán lévő moziban két alkalommal is egyedül néztem a femme fatale című filmet, az egész mozi csak hozzám szólt:)
(arról jutott eszembe hogy másfél hét múlva jön a passion, ha minden igaz)

InstaM 2013.04.14. 18:00:14

Legutóbb az Oz egyik IMAX vetítésén másztam majdnem a falra. Párommal direkt az egyik kore délutáni előadásra foglaltunk jegyet, gondoltuk hogy nem lesznek sokan (neki ez volt az első IMAX filmje). Valóban nem voltak sokan, de egy csapat tizenéves a bunkóbbik fajtából pont mögöttünk ült, s természetesen folyamatosan kommentálták a filmet. Miután szóltam nekik hogy ezt azért nem kéne, elhallgattak, de aztán újrakezdték pár perc múlva. Rettentően zavaró volt.

A másik igazán emlékezetes a pécsi CC-ben történt, a John Carter egyik vetítése alatt. Kétszer is elment az áram s full sötétben ültünk pár másodpercig. Ez mondjuk elég megmosolyogtató helyzet volt :)

szkristof92 2013.04.14. 18:01:16

Hála a jóistennek nem sok ilyen volt de a három legközelebbit felsorolom:

A faun labirintusa: Két idióta szőke csitri megállás nélkül vihogtak, még akkor amikor már elkezdődött a film, szerencsére 10 perc után valaki a hátuk mögött engem megelőzve (mert én elől voltam) rájuk kiabált, hogy fogják már be a pofájukat. És ezt meg is tették, így ez az enyhébbik eset.

Hasonmás: Egy csoport kisebbségi zavarta meg folyamatos dumálással és baromkodással a filmnézést, szerencsére nem voltam olyan közel hozzájuk és 20 perecel a film vége előtt távoztak (volt ám fellélegzés).

Ha/Ver: Egy rakás külföldi barom kötelességének tartotta, hogy megállás nélkül (de tényleg) a lehető legidegesítőbb módon kommentálja, hogy mi történik éppen a vásznon. Szerencsére ez a MOM-ban volt, így 15 perc után előrébb mentem vagy hét sort. :)

Technikai gikszer nem nagyon volt, max a Skyfall duplázásomat verte az szét, hogy valami hülye miatt bombariadó volt a MOM-ban.

szkristof92 2013.04.14. 18:03:00

@Zalaba_Ferenc: Ismerős érzés, Haneke filmet láttam az előbbiben, Biutiful-t meg a másikban, mindkettőnél már 40 perc után kész voltam a székektől.

Regggie 2013.04.14. 18:05:22

Westend, legutóbbi Fűrész film: a mögöttünk ülő sorban egy csapat suttyó végig nyerítve röhögött és közben kiabálva beszélgettek egymással az aktuális történésekről. A végén persze nekik állt feljebb, amikor közöltük velük, hogy ez nem igazán oda illő viselkedés...

Dr. betonfelhő Ph.D. 2013.04.14. 18:08:46

1) befingós
2) végig pofázós
3) érthetetlen okokból, hangosan röhögő
4) telefonálós
5) részegen a lépcsőn lebukfencező haveri konda
6) hangosan értetlenkedő egységsugarú néző

Mindezek egy film alatt, 2004-ben, a kecskeméti (megboldogult) Pólus Róna mozijában.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.04.14. 18:10:19

Nekem mostanában mindig van valami, bár elég háklis vagyok a részletekre.

Legjobban a nézhetetlenül vacak HFR Hobbit zavart a Westendben, ahol a 3D pocsék volt (előtte láttam az Arénában, ott oké volt, szóval nem a film hibája), a képminőség kb. DVD szint, ráadásul a vászon is megreped/elszakadt, és baromi irritáló volt végig azt a csíkot bámulni. Utána azt mondták, még senki nem panaszkodott, amit eléggé csodálok.

A másik a Camponában volt a Django (szerencsére felirattal néztem elsőre a MOM parkban), kábé 20%-kal halkabb volt a kelleténél, iszonyúan zavart. Anyámék szerint mondjuk teljesen rendben volt, de én ha moziba megyek, akkor azt várom, hogy szóljon már hangosabban, mintha én otthon a tévén nézném.

Ja, és még a film közben telón facebookozó emberektől is rosszul vagyok, mindennek az alja. Mondjuk a sors talán így adja vissza, hogy tizenévesen folyamatosan hangosan pofáztunk a haverommal :D

Németh Barna 2013.04.14. 18:11:06

Azt is meg lehet tanulni, hogy lehet túlélni a dzsungelben, és azt is, hogy lehet túlélni a moziban. Én például nagyszabású filmre biztos nem megyek az első napokon, amikor tódul a sok ork meg az agyatlan barátnőik. Persze az a legcélszerűbb, ha olyan moziba mész, ahova soha nem tódul ez a fajta nép, de ez ugye néha kivitelezhetetlen.

Ezzel jól el lehet így lenni, kivéve amikor a forgalmazó/gyártó megtréfál és megpróbálja eladni x filmet y-nak. Ilyen volt a Drive, meg ilyenek a cuki magyar címmel ellátott rétegfilmek. Bemegy rájuk a tulok, aztán ott dühöng és idegesíti a másikat. Ebben az esetben vagy odahaza nézem meg a filmet később, vagy tényleg valami komfort nélküli moziba megyek.

Technikai agybaj: a Mammutban meg lehet fagyni augusztusban is.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.04.14. 18:17:36

@Lennox: Neeee, hát ez maga a pokol :D Részvétem :)
Lehet, hogy veszekedned kellett volna velük.

sasponta 2013.04.14. 18:19:06

A gyűrűk ura - A két toronyt néztem az Alba Plázában, miközben vízcsepegésre lettem figyelmes. Először azt hittem a filmből jön a hang, de mikor új helyszínre értek Frodóék, és a csepegés csak erősödött, megláttam hogy tőlem néhány méterre a plafonról csöpög le a víz gyorsuló ütemben. Perceken belül meg is állították a filmet és szóltak hogy csőtörés van.
Adtak egy ingyenjegyet, amit először a Terminátor 3-ra akartam tartalékolni (akkoriban nem sokat moziztam) ha jól emlékszem, de szerencsére ismét A gyűrűk urát választottam.

Aztán a Pí élete. Néhány méterre tőlem egy 14 éves körüli lány visítva röhögött MINDENEN, beleérte a szomorú jeleneteket is. Azt megértem ha nem mindenki ugyanott nevet egy filmet, vagy nem mindenki könnyezi meg a legszomorúbb jeleneteket, na de hogy azon is röhögni, ha meghal valaki egy filmben?

Talán még a Drive-ot említhetem még, amin egy férfi igencsak megsértődött, hogy a film nem olyan mint az előzetese. Ezt konstans káromkodással, fújolással tudatta is.

Chunky 2013.04.14. 18:27:11

Csepel pláza, Okostojás c. film.
Maga a film is elég "mély" nyomott hagyott bennünk, de a legjobb az volt hogy közben kipakolták a kocsinkat.

Tnitike 2013.04.14. 18:28:23

- Prince of Persia alatt meghúzták véletlenül a hajam!
- Aranyos volt az eltévedt nyugdíjas nézők műsora, akik véletlenül a Bridget Jones naplójára ültek be a Majmok bolygója helyett.. :))
- Múmia: az előttem ülő fejétől nem láttam a felirat közepét.. (Ez mondjuk általános jelenség.. :)) úgy mint, népvándorlás, pofázás, nyújtózkodás, ruhateregetés, ki kinek ül a helyén balhék..)
- Gyűrűk ura alatt túl nagynak bizonyult a közepes kóla.. :D (és egyébként sem passzolt bele az italtartóba..)
- Egyszer ült mellettem egy nő, akinek iszonyat tömény parfümillata volt..
- Nekem is volt olyan, amikor leállt a film, meg felkapcsolták a villanyt közben..
- Kedvencem a fehér háttéren fehér betűk! pl. Avatar (IMAX)
- A Titanic Filmfesztiválos (tolmácsgépes stb.) bakikat már meg se említem.. :))

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.14. 18:31:48

@Tnitike: "- Prince of Persia alatt meghúzták véletlenül a hajam!"

Ezt így hogy? Érdekelnének a részletek. Valaki megcsúszott, és a hajadba kapaszkodott? Vagy összekevert valakivel? Vagy ismerkedni akart? Vagy mi? :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.14. 18:36:23

@Santino89: A M:I4-vetítésen én is ott voltam. Az egészben az volt a vicces, hogy az első tíz percben még csak nem is gyanakodtam, hisz egy orosz börtönben indult a film (amúgy kiderült, hogy ukránul beszéltek, nem oroszul), csak az volt gyanús, hogy Budapest helyet "búgyápjeszty"-et mondtak. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 18:40:08

@Zalaba_Ferenc: jah lehet :D

szerintem tényleg arról van szó, hogy manapság egy nem olcsó napon, vagy nem este, talán 3-4 ember ül be velem akármilyen előadásra is megyek - a sajtóson vagy gálán ülnek a legtöbben - amit azért is szeretek, mert ha nem ismerem a termet, szeretek változtatni az ülőhelyzetemen :D vagyis oda ülök ahova kedvem szottyan

és az ajtónyitás ahhoz képest, hogy kifogy a szalag, meg öt percig ülünk a sötétben... és azon is csak röhögtem, szóval nekem elég magas a toleranciaküszöböm, és sajnos ugyanezt várom el magammal kapcsolatban is :D

najó, ami tényleg nagyon felbasz, ha valami olyasmin poénkodnak, ami egyáltalán nem humoros, pl. amikor néztük anno a Gyűrűk Urát és egy sereg tini ült mögöttünk, és minden szaron röhögtek, hogy Heil Hitlert mutatnak a szobrok az Argonathnál, hogy Gandalf lezuhan hogy hal meg, stb, ott azt hiszem hátraszóltam, hogy vagy befejezik, vagy pofánbaszom őket - hatásos volt

Tnitike 2013.04.14. 18:40:21

@Zalaba_Ferenc: Ködösek a részletek :D de ugyanezt ugyanitt szerintem egyszer már kitárgyaltuk.. :D

Kriszti25 2013.04.14. 18:46:41

Már nem emlékszem melyik filmen, de 3 csaj folyamatosan röhögve dobálta hátrafelé a kukoricát. Már azt reméltük, hogy a film felére talán kifogynak, de ekkor az egyik kiment után tölteni :P

Egy másik, inkább vicces történet pár éve volt a Filmszemlén. A Mamutban néztük a Sztornót, mikor egyszer csak leállt a vetítés és kitereltek minket bombariadó okán. Másnap lehetőség volt újranézni délelőtt a filmet. Mivel a riadó előtti rész nagyon tetszett, rááldoztam az időm (viszonylag kevesen tették ugyanezt) Utólag kiderült, a film második fele már klasszisokkal rosszabb :) Szóval aki nem ment vissza a pótlásra, az valszeg sokkal szebb élményekkel lehet azóta erről a magyar filmről :)

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.14. 18:47:35

Engem szerencsére a technikai jellegű problémák mindig elkerültek, azt leszámítva, hogy nagyon hűvös szokott lenni a teremben, pedig egyáltalán nem vagyok fázós, de a Duna Plázában (oda járok legtöbbször mozizni) rendszerint sz.rrá fagyok. Magukkal a nézőkkel viszont már sokkal több gondom volt. Legutóbbi az a Spring Breakers alatt volt a Westendben. A terem természetesen dugig volt 15 éves kis tinicsordákkal, akik azt hitték valami kommersz kis partifilmet fognak látni. Ennek hangot is adtak, mások meg szimplán végigvihorászták, végigdumálták a filmet. A Képszakadáson premier előtti vetítésen pedig közvetlenül mellettünk mobilozott egy csávó, természetesen teljes fényerővel. Kb. 10 percig nyomta kezdés után, nem érdekelte, hogy megy a film. Baromi idegesítő volt, hogy próbáltam volna a filmre figyelni, de a periférikus látásomba belerondított egy vakító erejű fény a sötét teremben. (Folyt. köv.)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 18:52:43

@Zalaba_Ferenc: Tényleg ezt kifelejtettem, meg az is poén volt, hogy enélkül se esett nehezünkre felvenni a történet fonalát :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 18:53:56

@Santino89: jaj te szegény mindjárt megsajnállak :D én azokon alszom a legjobbat

ami nagyon idegesít ha valami izzadt, büdös emberke ül közvetlenül mellém, ha tudok menekülök, akár az első sorba is, ha máshol nincs hely, de pl. legutóbb a mozimaratonon az egyik film alatt nem lehetett mert tömve volt a terem, és egész végig zsebin át kellett levegőhöz jutnom :D

meg ami régen volt még, rittig ül valaki a helyemen, és amikor magyarázom, hogy az az én helyem, akkor még neki áll feljebb, hogy mér nem tudok máshova ülni, talán mert nem véletlenül veszem a jegyet a közepére, hogy ne a széléről nézzem, mondjuk általában elértem hogy maguktól arrébb menjenek, egyszer jutottam odáig, ha tovább szórakozik hívom a személyzetet, aztán arra már odébb szedelődzködött

ami viszont forgalmazói részről irritál kurvára, hogy még annak a kevés mozinézőnek is az az első hogy nehogy lekamerázzák a filmet (pláne ha 3D-sen ülök) utálom, hogy azt feltételezik hogy tolvaj vagyok, + felbujtanak spicli legyek

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.14. 18:54:55

A Skyfall-nál meg amikor fizetem ki a jegyemet a kasszánál véletlenül elejtettem egy 200-ast, mire a mögöttem álló értelmiségi csorda hangosan elkezdett röhögni. (Tényleg rohadt vicces, hogy valaki elejt egy pénzérmét, nemde?) A Felemelkedés vetítésén pedig mellettünk ültek a tipikus mai menő gyerekek, a srácok folyamatos pofázással és poénkodással próbáltak a kislányoknak imponálni, a lányok pedig végigröhögték a filmet. Ezt pedig szó szerint kell érteni: komolyan mondom, minden egyes jelenetnél röhögtek, teljesen mindegy, hogy mi történt a vásznon. A Bosszúállókon volt hátul egy lány, aki minden viccesebb részen nagyon érdekesen vihogott, egy idő után már mindenki az ő nevetésén kezdett el nevetni.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.14. 19:00:01

Olyan is volt, hogy kb. 2 perc volt a kezdésig, már senki nem jött a terembe, erre egy családapa az egész famíliával ott áll tanácstalanul, hogy hova szól a jegyük. Segítettem nekik, de amúgy nem tök mindegy hova ülnek? (Voltunk vagy 10-en az egész teremben, kb. 100 szabad hellyel.) Azt is szeretem, amikor a pénztáros visszakérdez, hogy "Csak 1 jegyet?". Miért, moziba csordástul kell járni? Filmet nézni megyek, nem beszélgetni. Azt is szeretem, amikor az okos néző kitalálja, hogy ő spórolni fog, ezért behoz egy 2 literes szénsavas üdítőt, ami olcsóbb, mint a kóla a büfében. Ezzel semmi baj sincs, de amikor a film alatt huszadjára kezd el kinyitásnál sziszegni a palack jó hosszan, azért az elég zavaró. A szokásos popcorn csámcsogást és nachos ropogtatást már meg sem említem, teljesen hozzászoktam már.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 19:09:20

@Powerful900: a jegypénztáros nyilván azért kérdez vissza mert az emberek 90%-a nem egyedül megy, de jegyet vehet egyedül is, mondjuk annak aki késik, Mekiben is sok mindenre rákérdeznek, - nagyobb menüben, hagymakarikát, stb. - de ezért még nem kezdem magam felszívni.

Ha vagyok akkora paraszt, hogy spórolni fogok - márpedig gyakran vagyok, mert nem a jegyárak, hanem a kaja árak a pofátlanságok a mozikban - és viszek üdítőt, azt általában mindig akkor nyitom ki, ha robbantanak, vagy hangosan röhögnek, hogy ne vegyék észre, hogy sziszeg a cuccos :D

a csámcsogás, kajlás egy bolckbusteren 5.1 mellett nem hiszem hogy bárkit is zavarhat ma már,aki meg művészfilmre jár be az meg meg is érdemli

csgergo 2013.04.14. 19:13:03

Inception: Westend, egy csaj ült be mellénk és valamiért minden jelenetet baromi viccesnek találhatott, mert folyamatosan nevetett. Kereszttesóm ezt megunta 30 perc után és teljesen "véletlen" ráborította a kóláját. Utána megmagyarázhatatlan módon csöndben maradt.
Skyfall: Szeged Cinema City, a képet 3 párhuzamosan futó, különböző kép alkotta, ami miatt mindenki bután tekingetett jobbra balra, végül nekem kellett felállnom és szólni a jegyszedőknek, hogy intézkedni kellene. Hamar elhárították és nem maradtunk le a filmről.
Django: Szeged Cinema City, mögénk bevágódott 3 darab, 16 körüli fiatal ember és valami beteges kényszer hatására minden jelenetet kommentáltak és szórták az értékes humor bonbonjaikat. A címszereplő fejjel lefelé volt lógatva és jött a kötelező "poén" : "höhö, betmen is így szokott aludni"

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.14. 19:15:00

@scal: A csámcsogásnál nem is arról beszéltem, amikor a leghangosabb jeleneteknél esznek. Én is mindig akkor kezdem el kétpofára zabálni. :D De amikor valami csöndes, drámai rész van, ahol minden szónak jelentősége van és közben csámcsognak 30-an, azért az elég zavaró tud lenni. A spórolósdiról meg annyit, hogy én mindig szénsavmentes gyümölcslevet viszek, mert azt jobban szeretem, és nem is csapok a kinyitásával nagy zajt. :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.14. 19:17:33

@csgergo: Ráborította a kólát? Ügyes. Nem lehetett volna esetleg szólni neki, hogy a nevetéssel zavarja a körülötte ülőket, tényleg azonnal meg kellett fürdetni kólában?

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.14. 19:19:32

@csgergo: Ezek a baráti társaságok is legtöbbször csak egymás és a nyilvánosság előtt produkálják magukat. Legtöbbjük, ha egyedül van, akkor csendes, szürke kisegérként tengődik, mert nem tud mit kezdeni magával. :D
De ilyen viselkedés akkor sem moziterembe való. Nem vagyok sznob, aki az öltönyös, színházi etikettet várja el a moziban, én csak egy valamit szeretnék a moziteremben: csöndet a közönség részéről. Afelől nincs semmi bajom, ha felnevet az egész terem valami poénon, ezekre a rajokra gondoltam, akikről te is beszéltél.

Midea 2013.04.14. 19:29:36

Ha jól láttam ez a video eddig nem került elő :)
www.youtube.com/watch?v=07koWDo7-P0

McCl@ne 2013.04.14. 19:37:06

Pfúúú, szinte minden második alkalommal van valami, mert iszonyatosan rosszul viselem, ha pofázás, idétlenkedés vagy telefonozás megy film közben, és az a fajta is vagyok (öcsémmel egyetemben), aki szól is, nem csak szúrósan néz a vaksötétben. Két kiemelkedőbb eset mondjuk volt, azokat nem felejtem el, ráadásul az egyik frissebb:

- néhány hete a pápai - frissen felújított, CC-ket verő technikával berendezett - moziban kipróbálás címen beülünk a The Last Standre, amit a mögöttünk lévő sorban ülő 30-as körüli pár végig akart pofázni... Úgy 5 percig bírtam, után megkérdeztem, hogy mi a kávézóban meg filmet néznek-e, ha már ide pofázni ültek be, aztán ment az adok-kapok, de elkussoltak. Persze a film végén még erősködtek, aminek az lett a vége, hogy a maradék (elég sok) popcornomat a nyakukba öntöttem és angolosan távoztunk :D (az arcukért megérte, még ha parasztság is)

McCl@ne 2013.04.14. 19:38:35

- a másik a Pókember 2-n volt, akkori barátnőm megkérte az előttünk ülő családapát, hogy ugyan szóljon már a gyerekeinek, hogy ne ugráljanak/kiabáljanak. Persze apa szabad szellemben nevelte a kölyköket és még kemény is volt, úgyhogy barátnőmet elküldte szó szerint a k*rva anyjába, mire kilátásba helyeztem, hogy a következő szónál a gyerekeivel verem agyon. Felesége lenyugtatta, film végén még hőbörgött, de fel lett ajánlva, hogy játsszuk le, amit persze visszautasított, így a biztonsági őrök félúton visszafordulhattak :D

Atkakukac1989 2013.04.14. 19:41:10

Kedvencem, mikor az egyik fószer tablettel ült be a filmre és előre ült első sorba, de végig benne volt a látóterembe, mert én a 4.-ben ültem. Úgy világított az a nyavalyás készülék, mint egy Karácsonyfa.

HP 7/2.: Egy hülye gyerek elkezdte kommentálni az összes film előtti előzetest, a haverjai örömére. Mert ők szénné röhögték magukat. Majd kezdődött a film, melyre 10 évig vártunk sokan és egy igazi élmény stb. Azon is elkezdett pofázni, egyszer csak mielőtt majdnem szóltam neki (előttem lévő sorban ültek sajnos), szól neki egy másik előttük ülő középkorú fiatalember. Odahívta magához, súgott neki valamit. A gyerek onnantól 2 óráig meg se moccant. Nem tudom mit mondhatott neki, de néha bevetném én is a trükköt. :D

Thresher 2013.04.14. 19:41:54

Én régen, amikor ráértem, akkor mindig a kora délutáni filmekre ültem be, mert mindig kevesebben voltak... Amúgy nem is tudom mikor voltam utoljára moziban, itt Pécsett silány a választék, szarabbnál szarabb filmek vannak forgalomba a helyi CC-ben, és imádkozni kell a feliratos verziókért.

Az IM3 azért majd befigyel, de kizárt hogy este nézzem meg.

Thresher 2013.04.14. 19:43:48

Ja és igen, a székek: 190 centimmel minden kétórás film egy ortopédiai rémálom.

McCl@ne 2013.04.14. 19:44:55

Amúgy érdekes, hogy a legtöbb ember birka türelemmel tűri a parasztokat. Még komplett baráti társaságok is csak a szemüket forgatják, és hagyják, hogy 1-2 idióta tönkretegye a szórakozásukat! Én elég sok balhés szituáció után mondhatom, hogy kivétel nélkül megoldotta a gondokat néhány keményebb szó, vagy egy-egy erőteljesebb rúgás a székbe, stb.

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2013.04.14. 19:47:41

Jah, eszembe jutott még egy szörnyű. Életem első és utolsó IMAX 3D-je. Tront néztük, de iszonyú korán odaértünk, és bedobtam két sört előtte. Csakhogy a háromdés élményhez az agynak erősen kell dolgoznia, és az alkohol nem volt túl jó booster előtte, legalább is én ennek tudtam be, hogy tiltakozott a szervezetem erősen a kibaszottnagy háromdé élmény ellen. Migrénes fejfájás, gyomorfájás később. Egy ideig küzdöttem, aztán lecsúsztam a székbe, becsuktam a szemem és szundítottam.
És nem, nem voltam bebaszva, de mégis ezt hozta ki a mozi.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.14. 20:00:44

Hú, hát így olvasva a ezeket a sztorikat, én hihetetlenül szerencsésnek érzem magam. Mondjuk lehet h azért, mert nem vidéken járok moziba, ahol minden suttyó ugyanarra az egy filmre szabadul be (meg pl. sztem Arénába inkább filmet nézni járnak, mint plázázni), ill. ha ki lehet fogni az egy-két feliratos vetítést, az is megszűri egy kicsit a népet.
De a röhögés engem is tud nagyon idegesíteni, pl. Avengers IMAX 3D vetítésen 5-6 éves kisgyerek végigröhögte a legtöbb drámai halált. (Eleve nem értem, h egy épeszű szülő miért visz ilyen idős gyereket egy olyan filmre, ami arról szól, h számolatlanul gyilkolják az idegenek az embereket és viszont)
Valamint pont tegnap vki megmagyarázhatatlan módon talált időről-időre valami vicceset az Upstream Colorban, ami azért lepett meg, mert azért nem a popcornzabáló parasztok ültek be erre a filmre, hanem 25-35 közötti értelmiséginek tűnő fiatalok.

Viszont tuti tipp: Duna Pláza péntek kora du., garantáltan nem lesz 10 embernél több az egész teremben.

Elanor_ 2013.04.14. 20:03:12

Régebben természetes volt, hogy ha vki a környezetemben pofázott a mozi alatt, akkor kedvesen szóltam és abbahagyta. Ugyanez működött akkor is, ha előttem túl magas srác ült, megkértem, h picit csússzon már bele a fotelbe. :) Mindig megtették, több városban is.
Viszont aztán felköltöztem Pestre, és az ottani plázamozik közönségével már csak elvétve mertem megtenni. Meg, ha előttünk jó pár sorral élvezik tinisrácok hangosan a mozit, azzal szemben mit tehetünk?

Másrészt engem - vessetek a mókusok elé - a tortilla chips szaga az, ami kikészít. Egyszerűen kifordul a gyomrom attól hideg-zsíros, fűszeres kotyvalék szagától (és nincs hova menekülni).

És végül: egyszer én is idegesítettem a környezetemet (hogy legyen ilyen kommentetek is): elvittem az akkor ötéves keresztlányomat a Szörny Rt-re, viszont akkor és ott döbbentem rá, h egyes részek túl erősek neki és folyamatosan kommentálnom kellett, h "nem, nem lesz baja", "ez egy vicces gyík, nem?", "nem gonosz, cuki, nézd!" stb. :)

ördög_ 2013.04.14. 20:08:34

Atrocitás még nem ért, de én nem szeretem, hogy ha bemegyek, büdös van a kajától, főleg amióta ezeket a mártogatós chipseket is lehet kapni. Azt sem szeretem, hogy a film alatt zörögnek, csörögnek, szürcsölnek, csámcsognak. Nem értem, miért nem lehet egy filmet kibírni evés nélkül, egyen előtte egy hamburgert vagy akármit.

Thresher 2013.04.14. 20:08:39

Felirat témához: Vettem egyszer egy(!) darab jegyet -tudom is én milyen- filmre, majd a pénztáros csaj közli hogy a film "sajnos feliratos"... Erre azt morogtam magamnak hogy sajnos az anyád picsája, de látva a csaj arcát, kiderült hogy ezt egyenesen a mikrofonba mondtam.

sztrelnyikov 2013.04.14. 20:08:58

@Adam Van Helsing: A Corvin moziba mi direkt a cigányok miatt jártunk. nekik a mozi pont olyan, mint a kisgyereknek a bábszínház. Végig gügyögnek minden filmet, totál beleélik magukat, hősködnek, hepciáskonak: "gyere ki a vászonból köcsög, megfejellek", totál együtt éreznek a főhőssel: "vigyázz gádzsó, ott van a hátad megett!!!", Persze fontos volt, hogy szar filmre üljél be és az egyáltalán ne érdekeljen. Akkor nagyon szórakoztató volt. De ez még a régi Corvin volt, nem a felújított soktermes.

Az én elcseszett moziélményem az volt, amikor a Gyalogg-galoppra ültem be és egy lány mindig rosszkor nevetett. Baromi idegesítő volt. Totál elvette az egész film humorát. Legszívesebben felpofoztam volna. De nem csak én voltam vele így, mert a vége felé, már kiabáltak az emberek, hogy "most min röhögsz picsa???"

Elanor_ 2013.04.14. 20:18:04

Ja, még egyszer voltam idegesítő, a Trópusi viharon annyira artikulátlanul, hangosan vinnyogva röhögtem (már az elején, a fake trailerekkel kikészítettek), h pár perc múlva már nagyon-nagyon szégyelltem magam.

Viszont a kérdésedre "Te mit tettél volna?":
Ha tényleg élvezhetetlenné teszik az előadást, és nem csak te ez a "20 hülyegyerek" van a nézőtéren, akkor nem lehet a mozigépésznek szólni, h állítsa le a filmet? Aztán közölni a csapattal, nagyon udvariasan, h akkor indul el újra, ha tekintettel lesznek a többiekre. Szerintem a többiek is állva tapsoltak volna, h végre...
Tudom, h nagyszájúan hangzik a fenti megoldás, de ha nem 20 db. sötét életű izomagyról van szó, hanem gyerekekről, akkor azért meg lehet próbálni. A mozi "szent", ill. iszonyatosan fel tud húzni, ha nem tudom rendesen élvezni a filmet. Végtére is az atmoszféráért megyek, nem utolsó sorban a közösségi élményért stb., ha nem ezért mennék, akkor megvárnám, míg kijön DVD-n. :)

2013.04.14. 20:19:27

1/Avatar/ Duna Plaza- egy hangulatos évkezdet jegyében vándoroltunk el filmet nézni január 1-n. Srác a film végére kapott epilepsziás rohamot, a csavar, hogy a terem a mozi egyik legeldugottabb részében volt ( azóta azt megszüntették). Nagy volt a tanácstalanság a zemberek részéről, mák, hogy az asszonypajti gyorsan kezelte a helyzetet.
2/Skorpiókirály- MOM - még a mozi nyitásakor nyomultunk filmet nézni - jegy megvásárolva, jegyszedő sehol, teremben rajtunk kívűl +1fő- zsír. Film elindul -mire egy kétségbe esett hang megszólal a sötétben: maguknak van jegyük?- van- szólt a lakonikus válasz, mire egy Rendben -zárószóval folytattuk a filmnézést.
3/ kb 4 hónapja a szerintem Igazán lepusztult Lurdy ház moziban: indul a film, mindenki (pár tucatnyian)) felsóhajt és a nem kevés bevezető után a repedt fazék hangok tök komolyan nem tűnt fel rajtam kívűl senkinek " , reklamáltam- rendesek voltak- javítottak és adtak egy ingyen jegyet.
A Lurdy mozitermek ettől függetlenül totál pusztulatok:(

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 20:21:36

@csgergo: csaj helyében biztos szántottam volna kereszttesód arcába egy őrmesteri rangot

tényleg érdekes hogy az emberek kommunikáció helyett inkább agresszívoskodnak

az parasztságnak vagy műveltségnek számít, hogy legutóbb egyedül én röhögtem a teremben a Franco Neros poénon a Django alatt? :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 20:26:11

@Krumplifej úr: ezt nem tom Dekódolni, ott néztem a Hobbitot 3D-ben, semmi problem nem volt, vagy azóta széjjelcsapták?

frmn 2013.04.14. 20:26:44

A zabálás, csámcsogás, hatfogásos vacsora hangos elfogyasztása, szívószállal szürcsölés, jégkása kavargatása, böfögés, lökdösődés, nyomakodás, prosztó tömeg, karfáért való küzdés (a múltkor egy fasz rátette a karját a karomra és semmit, de SEMMMIT nem észlelt belőle, míg le nem toltam a karját a fenébe) általános viselkedni nem tudás.

Mindent utálok, amivé ma a mozizás lett, ami már koránt sem a filmekről szól, hanem, hogy a család lehetőleg minden tagja teletömhesse a pofáját hulladéknak sem megfelelő ételekkel, aranyárban.

Tudom, velem van a baj, alacsony az ingerküszöböm.

giga66 2013.04.14. 20:45:36

Corvin mozi, már megy a film: Folyamatosan kopognak a bejárati ajtón. Öt perc múlva valaki megunja és kinyitja.
Hat cigánygyerek bejön nem nagyon hangosak, de amikor valaki a másodikat tüsszenti, egyikük beszól.
Mi az anyád van, idejössz meghalni?
Na a Corvinba azután soha többet nem mentem és ezután sem fogok

nemMáté 2013.04.14. 20:48:46

Én inkább csak technikai bakikba futottam bele, de abból volt egy pár:

2002, Eger, ifiház,bérlettel meg lehetett nézni 5 filmet. A Kiképzést néztük, és a film második tekercse elindult ugyan, de fejjel lefelé(!), hátrafelé(!!), lassítva(!!!), utána rendesen folytatódott a film.

Hajsza a föld alatt: A film első 5-6 perce 4:3-as képaránnyal futott, aztán valaki kiment szólni, és újrakezdték 16:9-ben. Hozzáteszem, ez a kis malőr meg a közönség beszólásai (amíg megjavult az arány) jobbak voltak, mint maga a film :)

Tintin, Westend: egyedül voltam a moziban, 10 perc után kimentem szólni. Nem tudom, mit szúrtak el, de rózsaszín volt az egész képi világ:)

+1 ez nem atrocitás volt, csak kis sztori. Néztük tesómmal a Miskolc Plaza-ban a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? c. filmet, és Casey Affleck "-Hogy ismerte meg John Lennon a feleségét? -Yoko volt jó helyen!"-mondatán csak mi ketten nevettünk az egyébként csurig tele teremben. Most vagy szar az ízlésünk, vagy csak mi értettük a poént :)))

body_andras 2013.04.14. 22:04:50

én már hozzászoktam a tahósághoz, szinte már nemzeti sport amit a kedves nézők művelnek. de! két dolgot még mindig nem értek:
- aki késik, azt miért engedik be? inkább bukja el a jegyárat a bunkó, mint hogy elrontsa 200 másik ember szórakozását a film első 10 percében végrehajtott bukdácsolásával.
- általában a sor közepén szoktam ülni. ezen a helyen számítok a legkevésbé a gátfutók átvonulására. álmodik a nyomor! két oldalt ugyebár van lépcső. aki a terem jobb szélén ül, mi a búbánatos pömpölőért jön fel a bal lépcsőn, hogy aztán végigmásszon egy egész sornyi ember lábán? ráadásul akkor, amikor kezdődik a film. sőt, olyan is van, aki a nagy mászókaland végén jön rá, hogy elnézte a sort...
nem a taplósággal van itt a baj. néha előfordul, ez van. a legzavaróbb az ostobaság, a krónikus hülyeség, ami az emberek létszámával hatványozódik.

CyrusRamsey 2013.04.14. 22:09:01

Hobbit, IMAX, szörnyű 3D, pixeles kép...
első és valószínű utolsó IMAX élményem
lehet hogy csak engem zavar, de miért nincs az IMAX-ben 2D-s vetítés? szerintem lenne rá igény, továbbá a digitálisra átállást is hatalmas hibának tartom

body_andras 2013.04.14. 22:12:17

@Elanor_: tortilla, nachos, fúúúj undorító. és tátott szájjal ropogtatják, tehát a garantált hanghatás mellé még jön vissza a gyomorban feldolgozott kotyvalék szaga is.

body_andras 2013.04.14. 22:15:13

@Thresher: ez is érthetetlen számomra. nem elég, hogy a műveletlen nép mindent a fos szinkronnal akar nézni. néha a pénztárosok rémülten sikoltoznak, szinte már kellemetlen figyelem-felkeltő hatással, hogy "úúúristen maga feliratos filmet akar nézni???"

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 22:33:21

@body_andras: mert aki szinkronnal akar nézni valamit,az = műveletlen, hát igen

nem tom, a kajálást ahogy én tapasztaltam az első félórában letudja a nép, mert ahogy leül elkezd zabálni, szóval ez engem legkevésbé sem zavar - főleg ha én is eszek

viszont a John Carter alatt full teli terem volt, késve érkeztünk a legfelső sor legközepén ott a két hely, szinte világít, hogy a mi helyünk, feladat, két literes üdítővel, két nachossal bemászni, kabáttal tatyóval, + 2 3D-s szemüveggel (szájba adták mert máshol nem fért el)

nyilván szerettek minket akkor ott nagyon sokan :D
és a bónusz, az első kortynál mondom húgomnak ezek az idióták gyömbér helyett fantát adtak, erre kiderült, a mellettem lévő csaj üdítőjébe ittam bele :D utána azon imádkoztam, hogy ugye nem vette észre, de a 3D miatt ugye nem nagyon figyelt fel rá senki :D

@CyrusRamsey: régebben volt egy pár, deee mióta ilyen túl kínálat an 3D-ből szerintem esélytelen

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.14. 22:35:54

@giga66: na ezé vannak a bögyében sokaknak, ez a kibaszott kötözködés, meg viselkedni nem tudás, és nyilván még azt hitték milyen jó fejek "mások a kulturális szokások" anyád

és ha már itt tartunk, és elmúlt este tíz :D
kinek jött össze egy jó dugás moziban?

fittyerfutty 2013.04.14. 22:48:48

Legutóbbi story. A Nyomorultakat néztük a barátnőmmel, előttünk ült 4 emberke, 60 körüliek, 3 hölgy és egy férfi. Az előttem ülő nő kb. 30db zsebkendőt fújt tele a film alatt, amikor nem fújt, akkor zokogott. A dalokat meg hangosan végigénekelte, persze magyarul... Ha nem velem történik, sírva röhögök rajta, így viszont meglehetősen bosszantó volt. Gondoltam megkérdezem a film végén, hogy esetleg személyes élményei vannak-e a francia forradalommal kapcsolatban, de nem akartam tiszteletlen lenni :)

Garott 2013.04.14. 22:57:41

Múmia visszatér: 3 csaj folyamatosan hangosan kiabált, ugrált és ujjongott, akárhányszor csak Brendan Fraser megjelent a képen. Aztán egyszer csak csattanás és kiabálás, a jegyszedő (vagy mi, mert nem őr volt az biztos) be és a 3 sipákoló csajt kivezetik. Mint később hallottam, valaki megunta és hátulról fejbe dobta az egyiküket az üdítőjével. :)

eMJe 2013.04.14. 23:05:59

@frmn: tökéletesen összefoglaltad, köszi :D bár, a pofázást hiányolom

vargatom 2013.04.14. 23:23:25

Amikor először vittem lányt randira (ráadásul első randira) moziba, elkövettem azt a hibát hogy olyan filmet választottam, ami érdekelt is... :P

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.04.14. 23:27:57

Sokat járok moziba (CC Miskolc vagy Westend), az atrocitás vagy (nem technikai jellegű) kellemetlenség nagyon ritka, ellenben pozitív élmények:
Hobbit, feliratos, barátnőmmel voltam, rajtunk kívül még egy pár volt a teremben, mondhatni optimális
Max Payne teljesen egyedül, mintha otthon lennék csak rágyújtani nem lehetett :)
Eredet, az első egy órában elszórt zabálás és beszélgetés, második órában a teli nézőtér feszülten figyel, a záró jelent után 1-2 perc néma csend, na az közösségi filmélmény volt :)

Kemencés Szittya Buci 2013.04.14. 23:28:36

Huh, nekem rengeteg ilyen van.
Technikai baki nekem nem volt, csak annyi, hogy az Arénában nekem túl kevés a hangosítás. Mostanában sajnos nagyon megnőtt a mozi alapzaja, hát ha még a film hangját is letekerik.. Kerülöm is azóta.
Na de a nézők pár év alatt igazán kritikán aluliak lettek.
Legrosszabbak:Szolnokon Csudálatos Paukembört néztük, 3-4 hvcs baszta tönkre az egészet. Játszották az agyukat a drámaibb jeleneteknél, majd kb 10 perccel korábban nagy zajjal távoztak.
Drive-Westend: Itt rengeteg külföldi volt, és én nem tudom miért, de általában a külföldiek sokat pofáznak a film alatt. Baromi idegesítő volt, hogy 4 sorral hátrébb is hallottam, mit dumálnak. A terem meg tele volt.
Kajálás önmagában nem zavar, de az igen, hogy nem bírják csendben enni. Kukoricát markolja fél percig csendes jelenetnél, hangosan csámcsog, büdös nachost esznek, egyéb chipses zacskóval csörömpölnek.
Telefonozók: Nem igaz, hogy nem bír ki 2 órát a szarja nélkül. Neeem, mindig bele kell világítani a filmbe.

nyisziati 2013.04.14. 23:48:06

@scal: " a mellettem lévő csaj üdítőjébe ittam bele"

áháháhá, priceless

:DDD

nyisziati 2013.04.14. 23:51:58

amúgy meg:

"A mögötted ülő már látta vagy négyszer
És előre mondatja vele a kényszer
Zavar a cukor, és ropog a perec
És a lány, aki percenként kérdezi, hogy szeretsz
A bizsu klipsz zizeg a füledbe
És a fiú majd kimegy a szünetben
És a cowboyt próbálja a tükör előtt
Amikor rányitnak a klozetben"

Pajor Tamás: Szupersztár, 1990

tundrazuzmo (törölt) 2013.04.15. 00:01:36

Valamelyik agyament tervező és építész csinálta azokat a mozitermeket, ahol a lépcső középen van. Hogy a sötétben se essél el rajta, szép ledes világítás mutat meg minden lépcsőfokot.

A vászon közepére néző (elvileg legjobb) helyek ezért hasznavehetetlenek - ott vannak a lépcső világító csíkjai a (perifériás) látómezőben.

Ehhez képest a zörgő kukoricás zacskó semmi.

Macropus Rufus 2013.04.15. 00:06:46

pont az ilyen köcsögök miatt lett nekem házimozim. Ott csak azok a köcsögök vannak akiket én oda engedek. Ennyi. :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.15. 03:26:43

az is barom aki meg moziba jar, de ez csak maganvelemny, de szamitson ra hogy sosem tudhatja, epp milyen kozonseg jon ossze
akar egy focimeccsen
ez van
lesz nagypofaju tini
zabalo
reszeg
mint mindenhol az eletben ha elmegy valahova es a tarsasagot nem te valasztod meg
ez van
ez a mozi
mondjuk 90 elott mas volt, de ne nosztalgiazzunk, mar akkor is volt bunko aki buszke volt hogy harmadszor latja a filmet es bemondta a poent
de jelentosen kevesebb
a mozi is lekepezi az orszag etikettjet

ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.15. 03:41:12

Pókember, WestEnd.

Iszonyatosan kellett finganom. A nézőtér dugig én meg már izzadtam. Mintha pumpáltak volna bennem egy lufit. Semmire nem emlékszem a filmből, alig vártam, hogy vége legyen, hogy végre eltűnjön mindenki.
Kiürült a terem, a tömeg a folyosókon, én hátul lemaradva.
Végre sehol senki!
A mozitól a Nyugati pályaudvarig fingottam, minden egyes lépésnél.

Életem legrosszabb moziélménye volt.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.04.15. 07:29:28

En szimplán nem járok moziba, a felsoroltak miatt. És töksötétben bármilyen mobil fénye is zavar, ki kell kapcsolni.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2013.04.15. 08:38:34

1993. Muvesz mozi. Spike Lee: Malcolm X c. filmje. Egyszeri vetites az orszagban, hangalamondassal!

Az egyebkent is 200 perces (3h 20m.) film a felenel megszakadt, majd onnantol ujra kezdtek az egeszet!

Mindezt parnazatlan Tonett szekeken ulve, hallgatva egy dormogo, hangsulyozas nelkuli narratort, tobb mint 5 oran keresztul!! "FELEJTHETETTLEN" ELMENY VOLT :)))

decoati 2013.04.15. 08:46:27

Anno a Gladiátoron ült előttem két kis csitri, akik Russel Crowe minden feltűnésénél sóhajtozni és sikkantgatni kezdtek, hogy: "Micsoda férfi, odanézz, anyááám!", bár azért a filmért nem volt nagy kár.
Én amúgy egy kultúrlény vagyok, a Zorro vetítésén is inkább otthagytam a velem lévő csajokat, és kimentem sírvaröhögni.

Fatal Error! System Halted! 2013.04.15. 09:56:05

Pofázás. Székrúgdosás. Gyerekeknek magyarázzák a gyerekfilmet. A kezdés után 10 perccel beeső faszfej a kurvájával. Röhögés drámaibb jelenet alatt.

Pöcsöm járjon ezek után az 1800 forintos moziba.

A "legászabb" élmény 1995-ben franc tudja talán a Sport moziban néztük a Die Hard 3-at. Film felénél villany fel, tanácstalankodás, 5 perc után szól az alkalmazott, kicsit várni kell, mert az Átriumból jön a második tekercs...

Bónusz saját hülyeségem:
A zongoristára kukoricát vettem.

Bloooo 2013.04.15. 10:01:24

Na ez egy nagyon jó téma! :)
Én is elég sokat járok moziba, de az általános az a székrugdosás, mindig 2 lehetőséget adok magamban az illetőnek, mert ez még lehet akár véletlen, de a harmadiknál hátrafordulok és szólok. Általában veszik a lapot.
Elrabolva 2 vetítésen westendben 4 huszonéves humor herold ült két sorral mögöttünk és hangosan poénkodtak, röhögcséltek. 10 perc után határozottan jeleztem, hogy ezt ne a moziban folytassák. Ilyenkor kicsit mindig bennem van a para, nehogy valami kigyúrt balhés állatok legyenek aztán mozi után bevárjanak, de szerencsére nem, úgy megszeppentek hogy végig kultúrátlan tudtak viselkedni :)
Legutóbbi élményem a Feledésen volt: beült elénk egy 30 körüli teljesen átlagosan kinéző srác. De amint leült megcsapott minket a förtelmes izzadtságszaga, olyan borzasztó volt, hogy összenéztünk a párommal, majd fél perc után elhagytuk a helyünket, szerencsére volt még másutt üres hely.

goodjohnwin 2013.04.15. 10:43:59

nekem mostanában maguk a mozik okozták a legtöbb rossz élményt.. (A nézők se kutyák, de végül is nem várható el 50-100-200 embertől, hogy egyforma fegyelmezettséggel üljön végig 120 percet)

- régebben csak a kukorica és a zacskója volt a "hivatalosan" terjesztett nézőbosszantó, de a tortillachipszek, különösen a förtelmes szagú szószok bevezetése óta már nemcsak zajosak, hanem büdösek is a nézőtársak evés közben. A jalapeno szagától a hányinger kerülget mindig.

- reklámok a film előtt: régi dolog, és nem az előzetesekre gondolok. Ha ostoba reklámokra vagyok kíváncsi, otthon maradok és Film+-t nézek.

- CinemaCity mániája: utolsó frame lemegy, villanyt felb*sszák, nézőket kiterelik. Régebben a Palace-osok diszkrétebbek voltak, mostanában a CC-ben kifejezetten irritáló módon csinálják ezt

- digitális kópiák: esetenként kritikán aluli a képminőség, gyors mozgások elmosódnak, a reklámokhoz hasonlóan ez NEM moziélmény, tévében sem szokás manapság.

Chilllag 2013.04.15. 11:18:32

A legutóbbi idegesítő élményt az előttem ülő pár irdatlan parfümfellege okozta. Elhiszem, hogy mindenki jó illatú szeretne lenni, főleg ha randiról van szó, de nekem speciel megfájdult a fejem a film végére az illatterrortól.

body_andras 2013.04.15. 11:23:05

@ingenium rusticus 2 / reloaded: respet, hogy visszatartottad! mások igyekeznek sunyi hangtalan eresztéssel enyhíteni a feszültségen ilyenkor.

freddyD 2013.04.15. 11:57:40

Még muszáj megemlítenem a Corvin Broadway és koncert előadásainak a reklámjait, amit nem restellnek MINDEN ALKALOMMAL leadni. Ez az olyan embereknél még nálam baromi idegesítő, aki gyakran mozizik ott.
Képesek EGY darab előadásért terrorizálni a nézőt hónapokig

6faludi · http://lacikonyha.blogspot.com/ 2013.04.15. 12:40:12

5. Télapu kettő - Régen láttam, kényszer hatása alatt... ment a film, egyszer csak az ölembe hullott egy popcorn. Mondom biztos vetítéshez jár, bár reméltem üdítőt nem kapok hozzá. Nem sokra rá jött a következő szem, majd azt követően még több. Hirtelen elkezdődött a széktámlám izomból való rugdosása, ezen a ponton már egyértelmű volt, valaki meg akar dögleni, ironikus módon egy családi film kellős közepén. Hátranéztem és három rendetlen kis patkány dobálózott a kukoricával. Emlékszem akkor sem voltam szívbajos, megkértem őket rendesen, hogy fejezzék be a dobálást és a rugdosást. Fordulok vissza, élvezem a fingó rénszarvast, erre újabb kukoricák és gyógymasszázs. Tekintek hátra, mondom most szülői értekezletet rögtönözök, hátha. Viszont szülők sehol, csak a három disznóképű pulya uralta a rendet nélkülöző helyzetet. Anyuci híján rövidre fogtam a történetet, megvártam a film egyik halkabb pontját, majd közöltem a problémámat megoldással, szobahőmérsékleten túli hangerővel. Kínos csönd, néhány mondjuk ez jogos megjegyzés a sorok között, majd nyugalomban folytatódott a karácsony megmentése.

4. Toy Story 3 és Wall-E - Holtverseny a két animációs film között, ahol a legdrámaibb pontokon képesek voltak a gyerekek szerepelni. Wall-E esetében a nézőteret átható most akkor meeeghaaalt? kérdésnél éreztem, hogy apádra ütök, a harmadik játékháború alatt pedig a szemétégetős jelenetnél felcsendülő kellemes gyereksírás volt a csúcspont. Kedves szülők, az a sárga körbe foglalt tizenkettes szám nem véletlen ám...!

3. Transformers - Látványorientált, agyatlan robbantgatás, lassított rohangálás és lövöldözés a naplementében, több se kellett nekem. Habár történet nem nagyon volt, azért figyelni kellett, melyik robot miért bántja a másikat. Figyelni kellett - volna, ha mellettem nem történt volna meg az, ami minden filmnéző rémálma: a történet és poénok lelövése. Ült mellettem egy apuka, aki nem csak hogy végigkommentálta a látottakat a fiának, de nettó negyed órára előre megmondta, mi fog következni. Ne ijedj meg, most lesz egy nagy robbanás, na most lesz az a rész, ahol a kazettásmagnó-robot leszívja az adatokat, majd figyeld, milyen vicces lesz a sevrolé robot az alagútban. Anyád.

2. Eredet - Hogy mi az úristent kerestek kilenc-tíz éves gyerekek ezen a filmen, sose értem meg. Ahogy anyukát sem, aki azt gondolta, hogy egy ötszintes álom-sztoriból akár kettőt fel tud fogni a gyerek. Nem érdekel, menjen az egész család, de akkor rend és csend legyen. Persze a második helyezés alapján nem ez történt, ment is a kiabálás, székre felállás és a legrosszabb: vászon előtti rohangálás. Éreztem, hogy bántanám őket, mert ez nekem rossz. Éreztem, hogy csak egyetlen sajtburger van a kezemben, de azt úgy megküldöm az egyik felé, hogy ott lesz vége. Éreztem, hogy a terem összes tagja ugyan azt gondolja, amit én. Arról nem is beszélve, hogy 4 percenként jártak ki wc-re, gondolom a sok hugyosjózsi túladagolta magát kólával. Ha a moziszemélyzet helyében lettem volna, kiakasztottam volna a toalett kilincsét egy partvissal - mondjuk olyan két hétre.

1. Avatar - Az első helyezés oka: az eddigi összes zavaró tényező együttes jelenléte. Ami csak belefért a három órába: közbepofázás, közberöhögés, hudekurvajó ahogy háromdében száll a sárkányállat, nacsóz rágcsálás, zacskózörgés, telefonálás, szipogás, köhögés, harácsolás. Utóbbiakat egyetlen kisfiú művelte, azt hittem először, hogy egy mopszot ültettek be mellém. Film végén meg is kérdeztem az istenbarmát, szerinte mennyire volt idegesítő, azt mondta ezek szerint nagyon. A bocsánatkérését mai napig nem fogadtam el. Rohaggyonmeg.

+ 1. Moziünnep bármelyik filmje - Azt hiszem nem kell kommentálni...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.15. 13:04:02

@hagyma: azért engem moziban még nem próbáltak megverni, pláne nem azért mert az ellenkező csapatnak drukkolok :p

ami oltárian elkúrt 2010-ben hogy mégis hogy a picsába képzelik, hogy fizetett politikai hirdetést adnak reklámként egy moziban, na attól totálisan felment az agyvizem

K. Kálmán 2013.04.15. 13:53:10

Mivel sokat járok moziba, a telefonáló, beledumáló, kijelzővel világító nézők már-már megszokottnak számítanak, bár, hozzáteszem, túlságosan sokszor - hála Istennek - nem futok beléjük.
Ami viszont mostanság rettentően zavar, és ami miatt igyekszem olyankor mozizni, amikor minél kevesebben vannak, az a Cinema City nachosának elviselhetetlen szaga. Még ha előttem-mögöttem két sorral eszi is valaki, totálisan hányingerem lesz tőle. Régen nem volt ilyen mérhetetlenül büdös a nachos, de az utóbbi időben legszívesebben megvennék minimum 4-5 teljes sort a moziban, nehogy véletlenül valaki a közelembe üljön a bűzölgő eledellel.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.15. 14:04:13

@K. Kálmán: Ahogy dr. Zoidberg mondaná: A feast is a feast! :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2013.04.15. 16:47:21

Pont a fentiek miatt kb. 10 éve nem járok moziba. Multiplexbe soha, art moziba esetleg nagyon ritkán. Mozi számomra meghalt. (A film nem.)

Thresher 2013.04.15. 19:15:10

Én nem is értem, ha a gyurmafilmeket kivéve majdnem minden film 12-es, akkor mi az anyjukpicsáját engedi be a mozi a kisgyerekeket? Persze tudom, üzlet, de akkor meg mi a szarért kell minden trailer előtt(!) benyögni hogy ez kinek való, ha amúgy is az megy be a filmre, aki akar?

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2013.04.15. 19:31:24

Nálam az X-men filmeket valami átok bitorolja. MINDIG valami technikai cirkusz van. pl a 2 kezdőjelenete néma volt, a Wolverine homályos, az Origins-nél hiányzott a kép egy része. És SENKI sem ment szólni.

A dumálás nálam viszonylag ritka. A szülőket nem értem, miért visznek el kisgyerekeket korhatáros filmre. Legemlékezetesebb, mikor a Jutassic Park 2 alatt kezdett el a gyerek bőgni, amikor a kis dögevők elkezdték csipegetni az egyik szereplőt. Anya: Most mivan, te akartad megnézni. Gyerek: Dehheeneeemígy, hogy megeszik őőket.
És nem mentek ám haza!

Egyszer társaságom női tagjai a Trója alatt megjegyezték, hogy jópasi ez a Hektór, kár, hogy meg fog halni (1. megtekintéskor). Mire az mögöttük ülők ciccegtek, hogy mért kellett lelőni a sztoriz. Értjük, hogy beszélgetni nem illik, nade kötelező olvasmányok kimaradtak?

@ingenium rusticus 2 / reloaded: Respekt, barátom! De nem lett volna egyszerűbb csak az ajtó elé kimenni? Úgyis mindig üres a folyosó.

@6faludi: Szakadok a stíluson, jók a sztorik :) Jöhetnél többet szerintem.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.15. 20:01:33

" Ne ijedj meg, most lesz egy nagy robbanás, na most lesz az a rész, ahol a kazettásmagnó-robot leszívja az adatokat, majd figyeld, milyen vicces lesz a sevrolé robot az alagútban. Anyád. "

na ilyennel még nem találkoztam, de ez mekkora geciség már, a saját fiad elől lelőni a még nem is akkora poénokat :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.15. 20:27:25

@ingenium rusticus 2 / reloaded: Jobb kint, mint bent. Esetleg eregethettél volna egy-két hangtompítósat, aztán ha szagos lett volna, akkor bevethetted volna a pókerarcot. :)

6faludi · http://lacikonyha.blogspot.com/ 2013.04.15. 21:17:23

Azt hiszem az ANGYALOK ÉS DÉMONOK megtekintésénél történt, hogy az előttem lévő sorban egy nő a film elejétől kezdve szinkronban pofázott a film dialógusaival. Csendnél, filmre írt hangszerelésnél kussolt, de ahogy megszólalt egy szereplő, metróhangon dumált tovább. Ezt bruttó két percig viseltem el, majd előre hajoltam és megkérdeztem, zokon-e venné, ha átszúrnám a torkán a szívószálat, mert alig kurvára idegesít a létezése.

Erre a következő válasz érkezett, kapaszkodjunk: a barátnője NAGYOT HALL, ezért meg ne haragudjak, de felolvasná a komplett filmet; na üljek vissza, mert esemény van.

Ön szerint?

krat 2013.04.15. 21:32:44

Van pár ilyen élmény. A legutóbbi a Ted-en volt mikor 3 csaj idegbeteg módon nevetett és dumált igaz nem a filmmel kapcsolatosan, a mobiljukat nézték... Ezért vettek jegyet ezt nem értem. Valaki oda szólt,hogy vegyenek már vissza mert elég idegesítő. Ezek meg megsértődtek és elmentek. E se hittem de nagyon boldog voltam:D
Amúgy ezen a vetítésen jött be egy 2 méteres,kopasz,és napszemüveges!!! férfi, két "visszafogott kinézetű" hölgy társaságában. Igaz már 20 perce ment a film. Ők csöndesek voltak csak 10 percet maradtak. Ezt azóta se értem.

ddonie 2013.04.15. 22:52:57

A sötét lovag - Felemelkedés: Legelső nap, éjféli premier. A mellettem ülő csávó a legelső perctől a legvégsőig Facebookozott a telefonján, és amikor odapillantottam dögöljek meg percről percre írta egy haverjának hogy mi történik a filmben.

A nyomorultak: A film alatt végig virnyákolt mellettem két nem túl magas IQ-val, de annál nagyobb mellbőséggel rendelkező csaj, és a vége előtt kb. 20 perccel megkérdezi az egyik: Te, ebbe miért énekel mindenki?

Hófehér és a vadász: Azon kívül, hogy a film is borzalmas volt, 15 percig ment hang nélkül, ezek után 15 perc szünet, és 10 perccel korábbról kezdték vetíteni, mint amikor elment a hang, tehát az amúgy is kínszenvedésnek tűnő 2 órás filmből majdhogynem 3 lett.

iopi 2013.04.17. 15:56:33

Jó a téma. Jók a kommentek. Persze olvasni jobb, mint átélni őket. Nekem elég régi emlékek ugrottak most be.

Egyiptom hercege (1998): Még gimnazista voltam és hatalmas élmény volt hallgatni a mögöttem ülő egyetemistákat (nem tudom, milyen szakosok voltak), akik halál komolyan végig elemezték a filmet. Pl. amikor a csecsemők lemészárálását úgy ábrázolták egy animációs filmben, hogy felleg szállt a házakra, akkor ők ezt jól kivesézték, hogy ilyen a valóságban pedig nem létezik.

Tűz, jég és dinamit(1990): 10 éves voltam, de fiatal korom ellenére sok filmre bejutottam a falunkban. A film feliratosan ment és egy velem egyidős srác kérte, hogy olvassam fel neki, hogy mit beszélnek, mert ő nem tud olvasni. Na persze.

Fősuli mellett videotékáztam, ott is voltak remek élmények. Volt, aki kölcsönzés után 20 perccel visszahozta a DVD-t azzal, hogy ő az Éjszakai járatot kérte, a korongra pedig Red Eye van írva. Egy csaj pedig visszahozott egy filmet azzal, hogy nem is szinkronos. Gyors betettem a lejátszóba és kiderült, hogy a film előtti előzetesek mentek feliratosan, már meg sem várta, hogy azok lemenjenek.

Dualla 2013.04.19. 16:58:31

Mielőtt belevágnék a sztoriba, leszögezném, hogy szerintem a nevetés tökre önkéntelen dolog. Mármint, ha annyira röhejes egy film, hogy hárompercenként önkéntelenül felröhögök valami lehetetlen jeleneten vagy kiborító fordulaton, akkor az nincs akkora bunkóság, mintha telefonálnék, beszélgetnék, integetnék a popcornos tasakkal a mögöttem ülők legnagyobb örömére.

Az ominózus mögöttem ülők azonban a Halálhegy c. csoda láttán nyilván úgy gondolták, hogy a fenti felvezetésem téves, sőt, ha valaki előttük röhög, és már ennyire bunkó, akkor ennek a legegyszerűbb lekezelési módja, ha minden egyes nevetésnél izomból belerúgnak egyet hátulról a székébe. Amennyiben olvassa valaki a kommentemet a társaságból, bocs, srácok, de szerintem nem én adtam magamról szegénységi bizonyítványt! :D

Dualla 2013.04.19. 17:14:36

Hm, eszembe jutott még egy-két eset, ahol azért nem éreztem magam félig hibásnak, és ami leírásához azért nem kell különösebben nagy bátorság.

Nyíregyházán ültünk be A király visszatérre, szerintem nekem az volt a harmadik alkalom. A film kezdetekor azonban nyitva hagyták az ajtót, és mivel a plázában a földszinten Krisz Rudi koncert volt, az első tíz percben párhuzamosan hallgattuk őt meg Frodóékat. Sztereóban, mert hogy a mellettem ülő gyerek is úgy gondolta, hogy neki jobban bejön Rudi, mint a film. :) Megjegyzem, az apukája tiszta jófej volt, mert egyszer elég volt megkérni, hogy azért ezt mégse, meg aztán csak rászántam magam arra is, hogy becsukjam az ajtót.

Angyalok és démonok vetítés Budapesten, a könyvet olvastam, nagy meglepetések nem vártak rám, de azért két idősebb nő minden fordulat előtt megbeszélte, hogy "aha, a könyvben ez meg ez meg az volt". Inkább arrébb ültünk.

Ez pedig nagyon jellemző mindenhol: szeretem, ha nem zavarok senkit, és ha engem sem zavar senki, ezért a kedvenc helyem a moziban a legelső sor. Feliratos filmeknél ez annyira nem működik (anno apukámmal a Star Wars intrója élmény volt, úgy járt a feje, mintha teniszmeccset nézne), 3D-ben sem annyira, sőt, meg is értem, hogy sokan panaszkodnak nyakgörcsökre meg hasonlókra, de... a pénztárosok reakciója rendszeresen epic. :D

- Jó napot, két jegyet szeretnék az X-re az első sorba.
- Legelölről az elsőbe? / A vászon elé? / HOGY HOVA!?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása