aeon flux

ready for the action now, danger boy?

oscar 2013: tippeltünk, tippeljetek, nyerjetek Németh Barna
2013. február 22. 15:52:00

Kategória: film 58 komment

Elérkezett a pillanat, hogy megtegyük tétjeinket a vasárnapi Oscar-gálára. Furcsa évadunk volt, aminek érdekes mód nagyon is közhelyes vége lehet, ugyanakkor benne van a pakliban néhány nagyobb meglepetés lehetősége is. Összegzés és a tippjeink kattintás után, kommentben pedig ajándékokért cserébe várjuk a ti előrejelzéseiteket.*

*a tippeket vasárnap este 23:59-ig várjuk. A legjobb tippelő ajándékcsomagot kap, benne mindenféle filmes jóságokkal.

Ne feledjétek: vasárnap éjjel tartsatok velünk az Oscar liveblogon!

Oscar-Statuette.jpg

LEGJOBB FILM
A jelöltek: Amour, Argo, Beasts of the Southern Wild, Django Unchained, Les Miserables, Life of Pi, Lincoln, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty

Igazi statisztikagyilkos év volt az idei, ami felborított jó pár papírformát - furcsa mód mégis ezekre vagyunk kénytelenek hagyatkozni. Lehet, hogy botor dolog és lehet, hogy ennyi csavar után valami váratlan slusszpoént tartogat az Oscar, de valami mentén el kell indulni. A rendező-vágás kombináció két filmnek van meg (Lincoln, Life of Pi), egy hagyományos évben azt mondanám, e kettő között dől el a dolog, főleg hogy a jelölések számában is ezek vezetnek. Lehetetlen persze nincs, de idén mégsem mondhatjuk ezt. A Lincoln ugyan begyűjtött egy rakás színészi és forgatókönyvírói díjat, de a filmek és a rendezők versenyében rendre alulmaradt. A Pi szintén nagyon erős a technikai téren, de a fődíjak esetében az az egy pozitívuma van, hogy a rendezője az egyetlen idén, aki minden fontos jelölést megkapott... de díjat egyet sem. Aztán ott vannak Harvey Weinstein szponzoráltjai, mert ha valaki, akkor ő képes megbirkózni a reménytelen helyzetekkel. Igaz, hogy mind a Django, mind a Silver Lining szépen feljött a verseny végére, de ezekben sem érzem azt az erőt, hogy meg tudnának fordítani egy ilyen versenyt. De ez egy ilyen év, muszáj a zavarosban halásznunk; illetve az elmúlt hetek tükrében már egész tiszta vízű lett a zavaros: az Argo fog nyerni, pusztán mert mindenkinek megfelelő. Gyárthatunk teóriákat, hogy ez az egész amiatt van, mert Ben Affleck kimaradt a rendezői jelöltek közül, de felesleges. Szimpátiaszavazatokat lehet nyerni, de csak azokkal nem lehet nyerni. Azzal viszont igen, hogy ebből a felhozatalból az Argo az egyik, ami nem osztja meg a szavazókat. Igaz, hogy nem a legjobb, de abszolút vállalható választás - és Oscar esetében ezen a vonalon érdemes elindulni. Ennek megfelelően az esetleges meglepetéseket is le lehet szűkíteni további három filmre: Silver Linings Playbook, Life of Pi, Beasts of the Southern Wild.
Nyerni fog: Argo
Nyerhet: Silver Linings Playbook, Life of Pi

argo620.jpg
LEGJOBB RENDEZŐ
A jelöltek: Michael Haneke (Amour), Ang Lee (Life of Pi), David O. Russell (Silver Linings Playbook), Steven Spielberg (Lincoln), Benh Zeitlin (Beasts of the Southern Wild)

Ben Affleck megnyerte a Critics' Choice, a BAFTA, a Golden Globe és a rendező-szakszervezet díjait, szóval ő lenne az egyértelmű választás most is... már ha jelölték volna. Hiánya viszont nyílt versenyt eredményez, amiből majdnem teljes biztonsággal csak egy versenyzőt tudnék kizárni. Benh Zeitlin fiatal, kezdő és ismeretlen. Persze nem lehetetlen egy ilyen kombinációval bearanyozódni, de akkor a filmjének is nyerni kéne, amire jelen pillanatban kicsi az esély. De még mindig van négy jelöltünk, kapaszkodónk pedig semmi. Azt tudjuk, hogy Ang Lee az egyetlen, aki az összes fontos jelölést begyűjtötte, de ezek közül egyet sem nyert meg. Azt is tudjuk, hogy Spielberg harmadik Oscarja szalagcímeket hozna, de idáig ő sem remekelt. Egyedül Haneke polcán van két fontos díj (Arany Pálma, az Európai Filmakadémia díja), de ő meg egy francia nyelvű filmmel van versenyben (igaz, azt nagyon szerette a szavazótábor). Russell pedig, nos, mögötte ott van egy feel good mozi és Harvey Weinstein. Ezt hívják patthelyzetnek, amikor nem lehet biztonsági játékot játszani. Szóval a részemről "go wild"...
Nyerni fog: Michal Haneke (Amour)
Nyerhet: Ang Lee (Life of Pi)

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ
A jelöltek: Bradley Cooper (Silver Linings Playbook), Daniel Day-Lewis (Lincoln), Hugh Jackman (Les Miserables), Joaquin Phoenix (The Master), Denzel Washington (Flight)

Jelen pillanatban két élő színész van, akiknek három Oscarjuk van: Meryl Streep és Jack Nicholson. A kérdés csak annyi, szeretnék-e a szavazók, hogy Daniel Day-Lewis csatlakozzon hozzájuk, ráadásul a történelem folyamán első férfiként, aki mindegyiket főszerepért kapta. Szerintem ezzel nem lesz probléma; de ha mégis, akkor Joaquin Phoenix motmoghat valamit a mikrofonba.
Nyerni fog: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Nyerhet: Joaquin Phoenix (The Master)

lincoln.jpg
LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ
A jelöltek: Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook), Emmanuelle Riva (Amour), Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), Naomi Watts (The Impossible)

Itt már nyitottabb a verseny, három hölgy küzd az aranyért. Jennifer Lawrence zsebében ott a Golden Globe és a Színészszakszervezet díja, ráadásul ő szavazók titkos álma: fiatal, tehetséges és csinos - 22 évesen ez a második jelölése. Jessica Chastain egy kicsit idősebb, de legalább annyira tehetséges és csinos mint riválisa, ráadásul övé az a szerep, ami leginkább passzol az utóbbi idők díjazottjainak sorába: az erős, akaratos nő. Chastain kezében szintén ott van a Golden Globe és a Critics' Choice, ami még kiegyenlítettebbé teszi a versenyt. Szép kis párharc lett volna ebből, ha Emmanuelle Riva nem zsebeli be a Brit Filmakadémia díját, ami ismét visszarepítette a csúcsra az Oscar estéjén 86. születésnapját ünneplő színészlegendát. Itt is elő lehetne kapni mindenféle statisztikát, de legerősebb talán a BAFTA-power ebben a kategóriában. Mióta a britek az Oscar elé hozták saját ceremóniájukat, mindig az a színésznő nyerte az Oscart, aki náluk is nyert. Kivétel csak abban az esetben volt, amikor a briteknél kimaradt színésznő verte meg a korábbi BAFTA-nyertest. Ennek megfelelően csak a két esélytelenebb színésznő verhetné meg Rivát, de ez nem valószínű. Remélhetően nem idén hal meg ez a tendencia, és akkor...
Nyerni fog: Emmanuelle Riva (Amour)
Nyerhet: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ
A jelöltek: Alan Arkin (Argo), Robert De Niro (Silver Linings Playbook), Philip Seymour Hoffman (The Master), Tommy Lee Jones (Lincoln), Christoph Waltz (Django Unchained)

A kategória, ahol mindenkinek van Oscarja, de nem ettől lesz nyílt a verseny. A szezon kezdetén úgy tűnt, hogy ez most Hoffman és Jones versenye lesz, de aztán a Weinstein művek észbe kapott és Waltz nagyon feljött. Azt is tudjuk, hogy az Argónak nagy szüksége van minden mellékes díjra a fődíj mellé, viszont az is igaz, hogy Jennifer Lawrence veresége esetén a Silver Linings-nak kerítenek valahol egy vigaszdíjat. Ha beleszámítjuk, hogy az ötből három a közelmúltban nyert, akkor marad Jones és De Niro - és mivel ezen a vonalon indultam el, szerintem...
Nyerni fog: Robert De Niro (Silver Linings Playbook)
Nyerhet: Tommy Lee Jones (Lincoln)

miserables_small.jpg
LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ
A jelöltek: Amy Adams (The Master), Sally Field (Lincoln), Anne Hathaway (Les Miserables), Helen Hunt (The Sessions), Jackie Weaver (Silver Linings Playbook)

Akárcsak a férfi főszereplő kategória, ez is egyesélyesnek tűnik. Igaz, hogy a LesMis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de azért amit lehetett, azt megnyerte Anne Hathaway. Fiatal, közkedvelt színésznő egy tipikus Oscar-szerepben, ki vehetné el tőle. Néhányan azt mondják, hogy Sally Field talán, de azt se felejtsük el, hogy szegény Amy Adams ezzel a negyedik jelölését bukná el hét év alatt. Ha lesz meglepetés, akkor szerintem ő fog színpadra lépni.
Nyerni fog: Anne Hathaway (Les Miserables)
Nyerhet: Amy Adams (The Master)

LEGJOBB ADAPTÁLT FORGATÓKÖNYV
A jelöltek: Argo, Beasts of the Southern Wild, Life of Pi, Lincoln, Silver Linings Playbook

Igaz, hogy a szezon folyamán végig a Lincoln vezetett ebben a kategóriában, de aztán a szakma fordított a helyzeten: mind a Scripter, mind a Forgatókönyvírók Szakszervezetének díja az Argo írójánál kötött ki. Ezek után mit lehet mondani, az Argo nyerni fog... hacsak nem győz a józan ész.
Nyerni fog: Argo
Nyerhet: Lincoln

LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNYV
A jelöltek: Amour, Django Unchained, Flight, Moonrise Kingdom, Zero Dark Thirty

Ahogy az lenni szokott, ez lesz a kompenzációs kategória. Ez idáig rendben van, de itt most két film is van, amit nagyon meg kell vigasztalni. Az egyik a Zero Dark Thirty, de én inkább a Golden Globe és BAFTA-nyertes Tarantinónál maradnék - nem azért mert az a legjobb, hanem a "leginkább forgatókönyv".
Nyerni fog: Django Unchained
Nyerhet: Zero Dark Thirty

django_unchained_small.jpg
További tippek:

LEGJOBB VÁGÁS
A jelöltek: Argo, Life of Pi, Lincoln, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty
A Vágók Szakszervezetének díja: Argo/Silver Linings Play
Nyerni fog: Argo
Nyerhet: Zero Dark Thirty

LEGJOBB OPERATŐR
A jelöltek: Anna Karenina, Django Unchained, Life of Pi, Lincoln, Skyfall
Az Operatőrök Szakszervezetének díja: Skyfall
Nyerni fog: Life of Pi
Nyerhet: Skyfall

LEGJOBB LÁTVÁNYTERVEZÉS
A jelöltek: Anna Karenina, Hobbit, Les Miserable, Life of Pi, Lincoln
A Látványtervezők Szakszervezetének díja: Life of Pi / Anna Karenina / Skyfall
Nyerni fog: Life of Pi
Nyerhet: Anna Karenina

LEGJOBB KOSZTÜMTERVEZÉS
A jelöltek: Anna Karenina, Les Miserables, Lincoln, Mirror Mirror, Snow White and the Huntsman
A Kosztümtervezők Szakszervezetének díja: Anna Karenina / Mirror Mirror
Nyerni fog: Anna Karenina
Nyerhet: Mirror Mirror

LEGJOBB EREDETI FILMZENE
A jelöltek: Anna Karenina, Argo, Life of Pi, Lincoln, Skyfall
Nyerni fog: Life of Pi
Nyerhet: Skyfall

LEGJOBB BETÉTDAL
A jelöltek: Chasing Ice, Les Miserables, Life of Pi, Skyfall, Ted
Nyerni fog: Skyfall
Nyerhet: -

LEGJOBB KÉPI EFFEKTUSOK
A jelöltek: Avengers, Hobbit, Life of Pi, Prometheus, Snow White and the Huntsman
Szakmai díj: Life of Pi
Nyerni fog: Life of Pi
Nyerhet: -

LEGJOBB HANG
A jelöltek: Argo, Les Miserables, Life of Pi, Lincoln, Skyfall
A Hangmérnökök Szakszervezetének díja: Les Miserables
Nyerni fog: Skyfall
Nyerhet: Les Miserables

LEGJOBB HANGVÁGÁS
A jelöltek: Argo, Django Unchained, Life of Pi, Skyfall, Zero Dark Thirty
A Hangvágó Szakszervezetének díja: Life of Pi / Skyfall
Nyerni fog: Life of Pi
Nyerhet: Skyfall

lifeofpi06.jpg
LEGJOBB SMINK/MASZK
A jelöltek: Hitchcock, Hobbit, Les Miserables
Nyerni fog: Les Miserables
Nyerhet: Hitchcock

LEGJOBB ANIMÁCIÓ
A jelöltek: Brave, Frankenweenie, ParaNorman, Pirates!, Wreck-It Ralph
Nyerni fog: Brave
Nyerhet: Wreck-It Ralph

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM
A jelöltek: Amour, En kongelig affaere, Kon-Tiki, No, Rebelle,
Nyerni fog: Amour
Nyerhet: En kongelig affaere

LEGJOBB DOKUMENTUMFILM
A jelöltek: 5 Broken Cameras, The Gatekeepers, How to Survive a Plague, The Invisible War, Searching for Sugar Man
Nyerni fog: Searching for Sugar Man
Nyerhet: How to Survive a Plague

LEGJOBB RÖVID ANIMÁCIÓ
A jelöltek: Adam and Dog, Fresh Guacamole, Head over Heels, Maggie Simpson..., Paperman
Nyerni fog: Adam and Dog
Nyerhet: Paperman

LEGJOBB RÖVIDFILM
A jelöltek: Asad, Buzkashi Boys, Curfew, Death of a Shadow, Henry
Nyerni fog: Curfew
Nyerhet: Asad

LEGJOBB RÖVID DOKUMENTUMFILM
A jelöltek: Inocente, King"s Point, Mondays at Racine, Open Heart, Redemption
Nyerni fog: Open Heart
Nyerhet: Inocente

Amour-1.jpg

És most ti jöttök! Mint fentebb írva vagyon, vasárnap este 23:59-ig lehet tippelni, aztán várunk mindenkit éjjel kettőtől egy jó kis Live Blogra. Kérjük, használjátok az alábbi sablont a tippeléshez:

Legjobb film:
Legjobb rendező:
Legjobb férfi főszereplő:
Legjobb női főszereplő:
Legjobb férfi mellékszereplő:
Legjobb női mellékszereplő:
Legjobb eredeti forgatókönyv:
Legjobb adaptált forgatókönyv:
Legjobb operatőr:
Legjobb vágás:
Legjobb látványtervezés:
Legjobb kosztümtervezés:
Legjobb hang:
Legjobb hangvágás:
Legjobb képi effektusok:
Legjobb smink/maszk:
Legjobb filmzene:
Legjobb betétdal:
Legjobb animációs film:
Legjobb idegen nyelvű film:
Legjobb dokumentumfilm:
Legjobb rövid animáció:
Legjobb rövidfilm:
Legjobb rövid dokumentumfilm:

Címkék

oscar jatek dij dijszezon dijszezon 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr185098717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2013.02.22. 16:00:38

- Legjobb Film: Az Argo-akció

- Legjobb Rendező: Steven Spielberg - Lincoln

- Legjobb Férfi Főszereplő: Daniel Day-Lewis - Lincoln

- Legjobb Női Főszereplő: Jennifer Lawrence - Napos oldal

- Legjobb Férfi Mellékszereplő: Tommy Lee Jones - Lincoln

- Legjobb Női Mellékszereplő: Anne Hathaway - A nyomorultak

- Legjobb Eredeti Forgatókönyv: Django elszabadul

- Legjobb Adaptált Forgatókönyv: Lincoln

- Legjobb Operatőr: Claudio Miranda - Pi élete

- Legjobb Filmzene: Mychael Danna - Pi élete

- Legjobb Vágás: Az Argo-akció

- Legjobb Hangkeverés: Skyfall

- Legjobb Hangvágás: Az Argo-akció

- Legjobb Jelmez: A nyomorultak

- Legjobb Maszk: A hobbit - Váratlan utazás

- Legjobb Vizuális Effektek: A hobbit - Váratlan utazás

- Legjobb Látványterv: A hobbit - Váratlan utazás

- Legjobb Betétdal: Skyfall

- Legjobb Animációs Film: Merida, a bátor

- Legjobb Idegennyelvű Film: Amour

A dokumentum, rövid dokumentum, rövidfilm és animációs rövidfilm kategóriát direkt hagytam ki, csak rontja az átlagomat :D

VVega · https://debugme.eu/ 2013.02.22. 16:04:25

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Anna Karenina
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Zero Dark Thirty
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: The Hobbit
Legjobb filmzene: Lincoln
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

hinher 2013.02.22. 16:05:29

Legjobb film: Az Argo-akció
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva (szerelem)
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones (Lincoln)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (A nyomorultak)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: Az Argo-akció
Legjobb operatőr: Roger Deakins (Skyfall)
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: Anna Karenina
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: A nyomorultak
Legjobb hangvágás: Zero Dark Thirty
Legjobb képi effektusok: Pi élete
Legjobb smink/maszk: A hobbit
Legjobb filmzene: Pi élete
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Rontó Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Szerelem
Legjobb dokumentumfilm: Searching For Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Buzkashi Boys
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

zsóka_eszter 2013.02.22. 16:13:01

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Haneke
Legjobb férfi főszereplő: Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Jones
Legjobb női mellékszereplő: Adams (remélem, hogy meglesz ez a meglepetés, mint pár éve, amikor Penn elorozta Rourke elől a szobrot)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Argo
Legjobb adaptált forgatókönyv: ZD30
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: ZD30
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall (már most a fejemre húztam a párnám kínomban)
Legjobb animációs film: Wreck-it-Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Tnitike 2013.02.22. 16:29:49

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Michael Haneke
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jessica Chastain
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Anna Karenina
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Skyfall
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Frankenweenie
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Asad
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Dulka Péter 2013.02.22. 16:40:05

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Les Miserables
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Zero Dark Thirty
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: The Hobbit
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

szkristof92 2013.02.22. 16:58:29

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Robert De Niro
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: The Hobbit
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Frankenweenie
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Paper Man
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

szkristof92 2013.02.22. 16:59:08

@szkristof92: "Legjobb rövidfilm: Curfew"

Értelmiségi Pocok 2013.02.22. 17:01:03

Legjobb film: Argo

Legjobb rendező: Steven Spielberg (Lincoln)

Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)

Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva (Amour)

Legjobb férfi főszereplő: Tommy Lee Jones (Lincoln)

Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Miserables)

Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained

Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo

Legjobb operatőr: Skyfall

Legjobb vágás: Zero Dark Thirty

Legjobb látványtervezés: Life of Pi

Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina

Legjobb hang: Skyfall

Legjobb hangvágás: Life of Pi

Legjobb képi effektusok: Life of Pi

Legjobb smink/maszk: The Hobbit

Legjobb filmzene: Life of Pi

Legjobb betétdal: Skyfall

Legjobb animációs film: Brave

Legjobb idegen nyelvű film: Amour

Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man

Legjobb rövid animáció: Paperman

Legjobb rövidfilm: Curfew

Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

navigations 2013.02.22. 17:26:22

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező:David O. Russell
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv:Silver Linings Playbook
Legjobb operatőr: Roger Deakins
Legjobb vágás:Argo
Legjobb látványtervezés:Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés:Anna Karenina
Legjobb hang:Les Miserables
Legjobb hangvágás:Skyfall
Legjobb képi effektusok:Life of Pi
Legjobb smink/maszk:A hobbit
Legjobb filmzene:Skyfall
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film:Frankenweenie
Legjobb idegen nyelvű film:Amour
Legjobb dokumentumfilm:Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció:Adam and Dog
Legjobb rövidfilm:Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm:Open Heart

Andrews 2013.02.22. 17:30:11

Hát alig alig változtattam a tiéteken. :) Elég kiszámítható lesz szerintem. Aztán essünk hanyatt azért az ámulattól esetleg. :)

Legjobb film: Argo

Legjobb rendező: Ang Lee - (Life of Pi)

Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)

Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Silver Lining Playbook)

Legjobb férfi főszereplő: Tommy Lee Jones (Lincoln)

Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Miserables)

Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained

Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo

Legjobb operatőr: Skyfall

Legjobb vágás: Argo

Legjobb látványtervezés: Life of Pi

Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina

Legjobb hang: Skyfall

Legjobb hangvágás: Life of Pi

Legjobb képi effektusok: Life of Pi

Legjobb smink/maszk: The Hobbit

Legjobb filmzene: Life of Pi

Legjobb betétdal: Skyfall

Legjobb animációs film: Frankenweenie

Legjobb idegen nyelvű film: Amour

Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man

Legjobb rövid animáció: Paperman

Legjobb rövidfilm: Curfew

Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

latin_lever_ 2013.02.22. 17:52:36

Legjobb film: Zero Dark Thirty
Legjobb rendező: Ang Lee (Life of Pi)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva (Amour)
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones (Lincoln)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Miserables)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: Hobbit
Legjobb kosztümtervezés: Les Miserables
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

stavanger · http://stavanger.tumblr.com 2013.02.22. 18:13:52

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg (Lincoln)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva (Amour)
Legjobb férfi mellékszereplő: Philip Seymour Hoffman (The Master)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Miserables)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Skyfall
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: How to Survive a Plague
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

tiborov 2013.02.22. 18:28:55

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: David O. Russell (Silver Linings Playbook)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva (Amour)
Legjobb férfi mellékszereplő: Robert De Niro (Silver Linings Playbook)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Miserables)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Skyfall
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Kösz a halakat! 2013.02.22. 19:15:27

Legjobb film: Lincoln
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Robert De Niro
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django elszabadul
Legjobb adaptált forgatókönyv: Az Argo-akció
Legjobb operatőr: Janusz Kaminski
Legjobb vágás: Az Argo-akció
Legjobb látványtervezés: A nyomorultak
Legjobb kosztümtervezés: A nyomorultak
Legjobb hang: A nyomorultak
Legjobb hangvágás: Django elszabadul
Legjobb képi effektusok: Pi élete
Legjobb smink/maszk: A hobbit – Váratlan utazás
Legjobb filmzene: Pi élete (Mychael Danna)
Legjobb betétdal: 007 – Skyfall (Adele, Paul Epworth: “Skyfall”)
Legjobb animációs film: Rontó Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Szerelem (Ausztria)
Legjobb dokumentumfilm: The Invisible War
Legjobb rövid animáció: Head Over Heels
Legjobb rövidfilm: Asad
Legjobb rövid dokumentumfilm: Mondays at Racine

Fekete Kristóf 2013.02.22. 20:04:23

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jessica Chastain
Legjobb férfi mellékszereplő: Robert De Niro
Legjobb női főszereplő: Anne Hathaway
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django elszabadul
Legjobb vágás: Argo
Legjobb operatőr: Pi élete
Legjobb látványtervezés: Pi élete
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb eredeti filmzene: Pi élete
legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Pi élete
Legjobb hang: Nyomorultak
Legjobb hangvágás: Pi élete
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb animáció: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Szerelem
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and dog
Legjobb rövidfilm: Asad
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open heart

coles 2013.02.22. 21:32:54

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Ang Lee
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Argo
Legjobb adaptált forgatókönyv: Django U.
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open heart

Gameface 2013.02.22. 22:53:44

Legjobb film: silver linings playbook
Legjobb rendező: silver linings playbook
Legjobb férfi főszereplő: lincoln
Legjobb női főszereplő: zero dark thirty
Legjobb férfi mellékszereplő: lincoln
Legjobb női mellékszereplő: les misérables
Legjobb eredeti forgatókönyv: zero dark thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: argo
Legjobb operatőr: skyfall
Legjobb vágás: argo
Legjobb látványtervezés: life of pi
Legjobb kosztümtervezés: lincoln
Legjobb hang: life of pi
Legjobb hangvágás: life of pi
Legjobb képi effektusok: life of pi
Legjobb smink/maszk: lis misérables
Legjobb filmzene: life of pi
Legjobb betétdal: skyfall
Legjobb animációs film: wreck-it ralph
Legjobb idegen nyelvű film: amour
Legjobb dokumentumfilm: searching for sugar man
Legjobb rövid animáció: paperman
Legjobb rövidfilm: curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: open heart

molgyorgy 2013.02.23. 01:32:14

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Skyfall
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hobbit
Legjobb filmzene: Skyfall
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Asad
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Vektor. (törölt) 2013.02.23. 02:57:34

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Ang Lee (Life of Pi)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Django Unchained)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Misérables)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb jelmeztervezés: Anna Karenina
Legjobb smink: Les Misérables
Legjobb vizuális effektusok: Life of Pi
Legjobb hang: Les Misérables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb animációs rövidfilm: Paperman
Legjobb rövid dokumentumfilm: Mondays at Racine

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2013.02.23. 11:09:23

@Lord Picard: Mások nem olyan bátortalanok, mint én, így ha lehet, csak megtenném az utolsó négy kategóriára is a tippemet, tehát kiegészítem, nem újraírom a tipplistámat :D Úgy sem nyerek, mert pár kategóriában inkább azt tippeltem meg, amit a szívem súgott és nem az eszem :)

Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb animációs rövidfilm: Paperman
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

ungverjaland 2013.02.23. 11:24:37

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Ang Lee
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Anna Karenina
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Misérables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Misérables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: “Skyfall” from Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Inocente

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.02.23. 14:08:13

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Stiven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Lincoln
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Anna Karenina
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Misérables
Legjobb hangvágás: Argo
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Lincoln
Legjobb betétdal: “Skyfall” from Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Marci17 2013.02.23. 14:40:01

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: David O. Russel
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: 'Skyfall' from Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

krat 2013.02.23. 14:40:02

Legjobb film: Zero Dark Thirty
Legjobb rendező: Ang Lee
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jessica Chastain
Legjobb férfi mellékszereplő: Philip Seymour Hoffman
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Moonrise Kingdom
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: Life of Pi,
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Misérables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hobbit
Legjobb filmzene: Skyfall
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Frankenweenie
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.02.23. 15:48:08

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

pancakespeedy 2013.02.23. 15:50:28

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő:Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: Silver Linings Playbook
Legjobb operatőr: Django Unhcained
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Life of Pi
Legjobb hangvágás: Les Misérables
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Lincoln
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: The Invisible War
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Henry
Legjobb rövid dokumentumfilm: Redemption

klesitz 2013.02.23. 16:07:05

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

doubleace 2013.02.23. 16:14:35

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő:Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv:Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés:Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés:Anna Karenina
Legjobb hang:Les Miserables
Legjobb hangvágás:Life of Pi
Legjobb képi effektusok:Life of Pi
Legjobb smink/maszk:Les Miserables
Legjobb filmzene:Life of Pi
Legjobb betétdal:Skyfall
Legjobb animációs film:Brave
Legjobb idegen nyelvű film:Amour
Legjobb dokumentumfilm:Searching for Sugar man
Legjobb rövid animáció:Paperman
Legjobb rövidfilm:Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm:Open heart

bigdenzel 2013.02.23. 16:56:38

Legjobb film: Silver Linings Playbook
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hobbit
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: How to Survive a Plague
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

gdeli 2013.02.23. 16:57:42

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Robert De Niro
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Skyfall
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.02.23. 16:59:23

Legjobb film: Lincoln
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel-Day Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Les Miserables
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Skyfall
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Frankenweenie
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Maggie Simpson...
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

mesterjani 2013.02.23. 20:35:28

Tippjeim:
Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg (Lincoln)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Django Unchained)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Miserables)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Hobbit
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Hobbit
Legjobb filmzene: Skyfall
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Inocente

Kopidnux 2013.02.23. 23:04:42

Legjobb film:
Argo

Legjobb rendező:
Benh Zeitlin (Beasts of the Southern Wild)

Legjobb férfi főszereplő:
Daniel Day-Lewis (Lincoln)

Legjobb női főszereplő:
Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)

Legjobb férfi mellékszereplő:
Christoph Waltz (Django Unchained)

Legjobb női mellékszereplő:
Anne Hathaway (Les Miserables)

Legjobb adaptált forgatókönyv:
Argo

Legjobb eredeti forgatókönyv:
Django Unchained

Legjobb vágás:
Life of Pi

Legjobb operatőr:
Life of Pi

Legjobb látványtervezés:
Life of Pi

Legjobb kosztümtervezés:
Les Misérables

Legjobb eredeti filmzene:
Life of Pi

Legjobb betétdal:
Skyfall

Legjobb képi effektusok:
Avengers

Legjobb hang:
Les Miserables

Legjobb hangvágás:
Life of Pi

Legjobb smink/maszk:
Hobbit

Legjobb animáció:
Frankenweenie

Legjobb idegen nyelvű film:
Amour

Legjobb dokumentumfilm:
How to Survive a Plague

Legjobb rövid animáció:
Paperman

Legjobb rövidfilm:
Asad

Legjobb rövid dokumentumfilm:
Inocente

Cyrax96 2013.02.23. 23:38:50

Legjobb film: Az Argo-akció
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django elszabadul
Legjobb adaptált forgatókönyv: Az Argo-akció
Legjobb operatőr: Pi élete
Legjobb vágás: Az Argo-akció
Legjobb látványtervezés: A nyomorultak
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: A nyomorultak
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Pi élete
Legjobb smink/maszk: A hobbit - Váratlan utazás
Legjobb filmzene: Pi élete
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Merida, a bátor
Legjobb idegen nyelvű film: Szerelem
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Gagyi Júlia 2013.02.24. 07:37:55

Legjobb film ARGO
Legjobb rendezo STEVEN SPIELBERG
Legjobb ferfi foszereplo DANIEL DAY-LEWIS
Legjobb noi foszereplo JENNIFER LAWRENCE
Legjobb ferfi mellekszereplo CHRISTOPH WALTZ
Legjobb noi mellekszereplo ANNE HATHAWAY
Legjobb eredeti forgatokonyv Django elszbadul Quentin Tarantino
Legjobb adaptalt forgatokonyv Lincoln
Legjobb operator Pi elete
Legjobb vagas Argo
Legjobb latvanytervezes A nyomorultak
Legjobb kosztumtervezes Anna Karenina
Legjobb hang A nyomorultak
Legjobb hangvagas Argo
Legjobb kepi effektusok Pi elete
Legjobb smink maszk A hobbit Varatlan utazas
Legjobb filmzene Pi elete
Legjobb betetdal Skyfall
Legjobb animacios fil Wreck-it Ralph
Legjobb idegen nyelvu film Amour
Legjobb dokumentum film Searching for Sugar Man
Legjobb rovid animacio Paperman
Legjobb rovidfilm Curfew
Legjobb rovid dokumentumfilm Open Heart

szucskrisztian 2013.02.24. 10:44:47

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Ang Lee (Life of Pi)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones (Lincoln)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Miserables)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Silver Linings Playbook
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Les Miserables
Legjobb hang: Argo
Legjobb hangvágás: Argo
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Skyfall
Legjobb betétdal: Les Miserables
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Asad
Legjobb rövid dokumentumfilm: Inocente

Lennox 2013.02.24. 11:25:38

Legjobb film: Lincoln
Legjobb rendező: Steven Spielberg (Lincoln)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva (Szerelem)
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones (Lincoln)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (A nyomorultak)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django elszabadul (Quentin Tarantino)
Legjobb adaptált forgatókönyv: Lincoln (Tony Kushner)
Legjobb operatőr: Pi élete (Claudio Miranda)
Legjobb vágás: Lincoln
Legjobb látványtervezés: Pi élete
Legjobb kosztümtervezés: Lincoln
Legjobb hang: A nyomorultak
Legjobb hangvágás: 007 – Skyfall
Legjobb képi effektusok: Pi élete
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Lincoln (John Williams)
Legjobb betétdal: 007 – Skyfall (Adele, Paul Epworth: “Skyfall”)
Legjobb animációs film: Rontó Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Szerelem (Ausztria)
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Henry
Legjobb rövid dokumentumfilm: Redemption

CharlieSimms 2013.02.24. 12:33:18

Legjobb film: Pi élete
Legjobb rendező: David O'Russell (Napos oldal)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Napos oldal)
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Django elszabadul)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (A nyomorultak)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Quentin Tarantino (Django elszabadul)
Legjobb adaptált forgatókönyv: Lucy Alibar, Benh Zeitlin (A messzi dél vadjai)
Legjobb operatőr: Claudio Miranda (Pi élete)
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza
Legjobb látványtervezés: A hobbit - Váratlan utazás
Legjobb kosztümtervezés: A nyomorultak
Legjobb hang: Pi élete
Legjobb hangvágás: 007 - Skyfall
Legjobb képi effektusok: A hobbit - Váratlan utazás
Legjobb smink/maszk: Hitchcock
Legjobb filmzene: Mychael Danna (Pi élete)
Legjobb betétdal: Boubil, Claude-Michel Schönberg, Herbert Kretzmer: “Suddenly” (A nyomorultak)
Legjobb animációs film: Rontó Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Szerelem
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Death of a Shadow (Dood van een Schaduw)
Legjobb rövid dokumentumfilm: Redemption

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.24. 13:51:20

Játékon kívül:

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: David O. Russell
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Maggie Simpson
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

...de azért bírnám, ha nem ez lenne a végeredmény.

Dr. Sick Fuck 2013.02.24. 14:12:09

Legjobb film: Argo (méltányosabb lenne: ZDT)

Legjobb rendező: Haneke (méltányosabb lenne: Benh Zeitlin)

Legjobb forgatókönyv: Django Unchained (méltányosabb lenne: ZDT)

Főszereplő (manus): Joaquin Phoenix (ez oké)

Főszereplő (csaj): Jennifer Lawrence (méltányosabb lenne: Jessica Chastain)

Mellékszereplő(manus): Hoffman (ez oké)

Mellékszereplő(csaj): Anne Hathaway (méltányosabb lenne: Amy Adams)

Dominik Blasir 2013.02.24. 17:22:45

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Michael Haneke
Legjobb férfi főszereplő: Daniel-Day Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy-Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Argo
Legjobb adaptált forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb operatőr: Pi élete
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Les Misérables
Legjobb kosztümtervezés: Les Misérables
Legjobb hang: Argo
Legjobb hangvágás: Argo
Legjobb képi effektusok: Pi élete
Legjobb smink/maszk: Les Misérables
Legjobb filmzene: Skyfall
Legjobb betétdal: Les Misérables
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: How to Survive a Plague
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Redemption

i01 2013.02.24. 18:33:06

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Michael Haneke
Legjobb férfi főszereplő: Daniel-Day Lewis
Legjobb női főszereplő: Emanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Les Miserables
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Frankenweenie
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Wintermoots (törölt) 2013.02.24. 18:35:37

legviccesebb lenne:
film, adaptáció: argo
rendező: spielberg
eredeti forgatókönyv: django
színészek: d-d. lewis, j.lawrence, r.de niro, a.hathaway.

én adnám, ha már muszáj:)
film, eredeti forgatókönyv: zero dark thirty.
rendező: bendh zeitlin
adaptáció: messzi dél vadjai.
színészek: j. phoenix, j. chastain, p.s. hoffman, h.hunt.

Atkakukac1989 2013.02.24. 19:54:03

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: A nyomorultak
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: A nyomorultak
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Maggie Simpson
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

the_distance 2013.02.24. 19:54:31

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Anna Karenina
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Misérables
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Misérables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: The Invisible War
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

fél-OFF: ugye majd valamikor megkapom a tavalyi Oscar-tippverseny nyereményemet?:)

Atkakukac1989 2013.02.24. 19:56:18

Bocsánat h kétszer van a vége, de valamiért elküldése után ilyen lett.

balazsman 2013.02.24. 20:06:10

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Michal Haneke
Legjobb férfi főszereplő: Joaquin Phoenix
Legjobb női főszereplő: Jessica Chastain
Legjobb férfi mellékszereplő: Robert De Niro
Legjobb női mellékszereplő: Sally Field
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty
Legjobb adaptált forgatókönyv: Life of Pi
Legjobb operatőr: Skyfall
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Frankenweenie
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

gyurmapok 2013.02.24. 20:15:23

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Asad
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

robeeX 2013.02.24. 22:19:09

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Zero Dark Thirty
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Argo
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Pap Laura 2013.02.24. 22:20:57

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

wayage 2013.02.24. 22:25:05

Legjobb film: Az Argó-akció
Legjobb rendező: Michael Haneke (Szerelem)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Napos oldal)
Legjobb férfi mellékszereplő: Robert de Niro (Napos oldal)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Nyomorultak)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django elszabadul (Quentin Tarantino)
Legjobb adaptált forgatókönyv: Az Argo-akció
Legjobb operatőr: Pí élete
Legjobb vágás: Az Argo-akció
Legjobb látványtervezés: A nyomorultak
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Pí élete
Legjobb képi effektusok: Pí élete
Legjobb smink/maszk: Nyomorultak
Legjobb filmzene: Pí élete
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Merida, a bátor
Legjobb idegen nyelvű film: Amour-Szerelem
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

COMolytalanBurzsuj 2013.02.24. 22:27:07

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Michal Haneke
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Argo
Legjobb adaptált forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Les Miserables
Legjobb hang: Les Miserables
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: How to Survive a Plague
Legjobb rövid animáció: Maggie Simpson
Legjobb rövidfilm: Asad
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

PeetV · http://geekz.blog.hu 2013.02.24. 22:53:13

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Steven Spielberg
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day Lewis
Legjobb női főszereplő: Emmanuelle Riva
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Les Miserables
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Leslie01 2013.02.24. 22:56:39

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: David O. Russell (Silver Linings Playbook)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Django Unchained)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Miserables)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Brave
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

AdamTaylor 2013.02.24. 23:05:30

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező:Ang Lee - Pi élete
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis - Lincoln
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence - Napos oldal
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones - Lincoln
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway - Les Misérables
Legjobb eredeti forgatókönyv: Zero Dark Thirty - A Bin Láden-hajsza
Legjobb adaptált forgatókönyv: David O. Russel - Napos oldal
Legjobb operatőr: Pi élete
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: Pi élete
Legjobb kosztümtervezés: A nyomorultak
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Django elszabadul
Legjobb képi effektusok: Pi élete
Legjobb smink/maszk: Hobbit
Legjobb filmzene: Pi élete
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Rontó Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Szerelem
Legjobb dokumentumfilm: Searching for sugarman
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Dood van een Schaduw
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Murphey 2013.02.24. 23:18:57

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: Ang Lee
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence
Legjobb férfi mellékszereplő: Tommy Lee Jones
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Zero Dark Thirty
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Les Miserables
Legjobb hang: Skyfall
Legjobb hangvágás: Life of Pi
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Miserables
Legjobb filmzene: Life of Pi
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Adam and Dog
Legjobb rövidfilm: Death of a Shadow
Legjobb rövid dokumentumfilm: Redemption

Brumi. 2013.02.24. 23:20:50

Legjobb film: Argo
Legjobb rendező: David O. Russell (Silver Linings Playbook)
Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Django Unchained)
Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (Les Misérables)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Django Unchained
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo
Legjobb operatőr: Life of Pi
Legjobb vágás: Argo
Legjobb látványtervezés: Life of Pi
Legjobb kosztümtervezés: Anna Karenina
Legjobb hang: Les Misérables
Legjobb hangvágás: Skyfall
Legjobb képi effektusok: Life of Pi
Legjobb smink/maszk: Les Misérables
Legjobb filmzene: Lincoln
Legjobb betétdal: Skyfall
Legjobb animációs film: Wreck-It Ralph
Legjobb idegen nyelvű film: Amour
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid animáció: Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb rövid dokumentumfilm: Open Heart

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása