aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: a pingvinkirály [the penguin king] (2012) Németh Barna
2013. február 19. 11:00:00

Kategória: film 2 komment

Úgy tűnik, a pingvinek sosem mennek ki a divatból, ha családi moziról van szó. Már táncoltak, vonultak, szörföztek, idétlenkedtek, úgyhogy éppen ideje volt, hogy egy kicsit hétköznapibb életet is éljenek. A méltán híres angol természetfilmes, David Attenborough vállalkozott rá, hogy hónapokon keresztül kövessen egy, a serdülőkori nagy utazásról hazatérő pingvint, aki végre családot akar alapítani.

Penguin-King1.jpg

Ez lenne hát az alapszituáció, de a megszokottól eltérően a látottakat most nem az Attenborough-féle komoly narráció kíséri, hiszen A Pingvinkirály családi mozinak készült. Ez azt jelenti, hogy a természetfilm valamiféle slapstick dokukomédiává változott, amely valahol félúton helyezkedik el a Sivatagi Show és a Pingvinek vándorlása között - csak mindkettőnél alacsonyabb színvonalat képvisel. Az ilyen jellegű filmek esetében ma már szériatartozéknak számító 3D itt is jelen van, de nagyjából ez az egyetlen, ami megkülönbözteti a filmet egy akármelyik tévés természetfilmtől. Persze az egész nagyon szépen mutat nagy vásznon, de közel sem olyan szépen komponált vagy lenyűgöző, mint az utóbbi évek híressé vált természetfilmjei.

Ami a komédia részét illeti, a kicsik biztos jól fognak szórakozni, és a felnőttek is kapnak egy-egy nekik való poént, de még így is jut jó néhány erőltetett pillanat erre az alig 75 percre. A szándék mindenesetre dicséretes, nem baj ha a lurkók húsvér pingvineket is látnak, de csuklógyakorlatnál jobb lett volna egy Attenboroughhoz méltó, nagyívű dokumentumfilm. Humort abba is lehetett volna csempészni.

Penguin-King.jpg

Címkék

dokumentumfilm documentary kritika szokatrany 6csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr75088024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.19. 11:05:46

...de majd az MTVA tesz róla, hogy ennek a filmnek is legyen vagy 40-50e nézője. :)

reccs 2013.02.19. 12:09:21

Ennek a filmnek csak a narrátora Attenborough.
Nemrég csinált saját sorozatot a témáról, az elég nagyívű szerintem. Nem hiszem, hogy így nyolcvanvalahány évesen minden évben akarna csinálni valami pingvinest. :)

www.bbc.co.uk/programmes/b00mfl7n

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása