aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a sötétségben tapogatózva: j.j. abrams a star trek 2-3-ról Zalaba_Ferenc
2013. január 13. 09:27:55

Kategória: film 7 komment

Megmondom a truvájt: J.J. Abrams szeret titkolózni. Ez nem mindig volt így. Például az akkoriban még csak a húszas évei elején járó Abrams által írt Csak egy lövés esetében már az első perctől nyilvánvaló volt, hogy ez a gonosz Harrison a film végére nagyon megváltozik. És lőn. De aztán jöttek a sorozatok, élükön a Losttal, és onnantól kezdve Abrams majd minden projektjét megelőzően csúcsra járatta a ködgépet. És ezért mindenképp főt hajtok előtte.

Az író/producer/rendező az idén nyáron érkező Sötétségben - Star Trek kapcsán is meglehetősen szűkszavúan nyilatkozik (ezúttal a CraveOnline-nak), példának okáért a film témájáról egyáltalán nem hajlandó beszélni, ugyanis véleménye szerint nincs rosszabb annál, mint azok az elvárások, melyeket az előre elkotyogott információk szülnek. Egy biztos, hogy a Sötétségben mélyebb és nagyobb film lesz (eat this, Whedon), mint az első, amely "csak" egy eredettörténet volt, az pedig könnyű, hisz az embernek csak annyi a dolga, hogy bemutassa a szereplőket - ezúttal viszont mélyebbre kell ásni, és minden karakternek meg kell találni az új történetben elfoglalt helyét.

Így van ez az új szereplőkkel is, akik közül a Sötétségben főszarkeverője, egy bizonyos John Harrison (Benedict Cumberbatch) figurája emelkedik ki leginkább, akiről annyit lehet tudni, hogy korábban a Flotta alkalmazásában állt, de történt valami a múltjában, ami miatt hirtelen ellenük fordul és gyakorlatilag az egészet megsemmisíti. Az internetes közösség (velünk együtt) nincs meggyőződve arról, hogy ez a harrisonozás nem csupán porhintés, és valójában Khan reinkarnációjáról van szó, de erről Abrams - surprise! surprise! - nem szívesen beszél.

Nem versz át minket, Abrams: mi a helyzet azzal a kézrátevéses dologgal, amely az egész Star Trek-univerzum egyik legemblematikusabb jelenete, amelytől minden felnőtt férfinek könnybe lábad a szeme? Ezt hogy fogod kimagyarázni? Hogy fogod elkülöníteni Khan haragjától? Abrams: "Nézzétek meg a filmet, és kiderül. Nem akarom lelőni a poént, de mi is láttuk a Khan haragját. Úgy általában nem vagyunk idióták, tudjuk, mit jelent az a film. Nagyon szeretjük a Khan haragját." Szép volt, Abrams: okosabbak is lettünk, meg nem.

Ami pedig a harmadik részt illeti, a stúdió valószínűleg már most lefixálná a harmadik epizód bemutatódátumát, de Abrams szerint a közönségtől függ, hogy akar-e harmadik részt (ne bassz! szerintem a Sötétségben 100 millió körül nyit majd); ötleteik már vannak, de semmi több.

A Sötétségben - Star Trek 2013. június 13-án debütál a hazai mozikban, méghozzá 3D-ben, melyhez a stúdió ragaszkodott - Abrams szerint 2D-ben el sem készülhetett volna a folytatás.

Címkék

star trek sci fi zachary quinto sequel anton yelchin karl urban simon pegg jj abrams chris pine zoe saldana benedict cumberbatch

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr835014976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsek ernő áruló 2013.01.13. 11:30:58

Konvertált 3D, vagy 3D-ben is forgatták? Mert azért ez komoly kérdés: konvertált 3D-nél csak azért veszed fel a szemüveget, hogy ne legyen szellemképes, több értelme nincsen, térérzet nulla, viszont ha 3D-ben is forgatták, akkor odabasz.

TomPowell25 2013.01.13. 12:59:29

@nemecsek ernő áruló: azért én már láttam 3D-re forgatott filmet, ahol 0 volt a térhatás (Karib 4), és konvertáltat, ahol pedig meglepően jó (HP7/2, Amerika Kapitány). Mondjuk tapasztalatom szerint a minőségben erősen közrejátszik, hogy milyen felszereltségű a terem, ahol nézi az ember.

De hogy ne csak OFF legyek: a filmet akármilyen dimenzióban várjuk szeretettel, Abrams pedig jól teszi, hogy titkolózik. A Felemelkedést ha tönkre nem is tették, de rontották a folyamatosan csordogáló infomorzsák. Szeretném, ha ez a Star Trek legalább annyira meglepne, mint az elődje.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 08:59:51

miért jár a főhajtás a sok titok előtt???

nem azt mondom, nem jó, hogy annyi trailer meg promókép van, hogy tudod a film minden percét, de, hogy szinte semmit ne tudj a filmről az azért a másik véglet.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.01.14. 09:19:40

@doggfather: Épp elég annyit tudnom, hogy ezt a filmet látni akarom. Most azonnal.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.14. 10:28:01

@Zalaba_Ferenc: ez az, az "első" rész után nekem nemelég ennyi én nem akarom azonnal látni.

És az ilyeneket, mint én (kétkedők, nem rajongók stb) is meg kellene győzni, nem?

guy2 2013.03.12. 14:24:48

2d-ben lesz, a 3 nem érdekel, a látvány 2d-ben is odaver majd.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása