aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kennedy 50, avagy forog a parkland (2013) Lombos Péter
2013. január 03. 12:19:35

Kategória: film Szólj hozzá!

Idén november 22-én lesz 50 esztendeje, hogy Lee Harvey Oswald magányos merénylőként (vitatkozom! szerintem a Komédiás volt - ZF) lelőtte Dallasban az akkori amerikai elnököt, John F. Kennedy-t. Az amerikai belpolitika mindmáig egyik legizgalmasabb és talán legtöbb városi legendának táptalajul szolgáló eseményt 1991-ben már körbejárta egy zseniálisan nagyívű filmes adaptációt, az akkor még korszakos zseninek számító Oliver Stone filmje két Oscar-díjat kapott.

jeremy_strong_34860.jpg

Ha már az előző neves alkotás óta is eltelt 20 év, na meg itt van ez a kerek évforduló, akkor szinte garantált, hogy szállítani fogják a következő feldolgozást. A Trade írójaként már hírnevet szerző Peter Landesman rendezői debütálásra készül, s olyan színészek felett gyakorolhatja direktori képességeit, mint Billy Bob Thornton, Zac Efron, Paul Giamatti, Jacki Weaver és Marcia Gay Harden. A legfontosabb szerepet, a merénylőét, pedig nem más játssza el, mint Jeremy Strong (Lincoln, Zero Dark Thirty), aki a fenti fotón látható összevetve Oswald rendőrségi fotójával (via CinemaBlend).

A Parkland címen futó alkotás még előkészületi fázisban tart, így a színész-verbuválás után viszonylag rohamtempóban fog elkészülni a film a tervezett jubileumi premierre. A történet most kivételesen nem a merénylő vagy az áldozat köré összpontosul, hanem a dallasi Parkland kórház alkalmazottainak szemszögéből kísérhetjük végig ezt a tragikus eseményekről híressé vált napot.

Címkék

politika anniversary drama paul giamatti biopic film kep

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr474992044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása