aeon flux

ready for the action now, danger boy?

van képünk hozzá: elysium (2013) Zalaba_Ferenc
2012. július 05. 10:14:43

Kategória: 7 komment

Neill Blomkampot, a többé-kevésbé zseniális District 9 semmiből jött rendezőjét természetesen elhalmozták ajánlatokkal, de a fickó inkább megint egy saját projekt megvalósítása mellett döntött, melynek műfaja ismételten sci-fi lesz, meg persze valami több is annál.

Neill Blomkampot, a többé-kevésbé zseniális District 9 semmiből jött rendezőjét természetesen elhalmozták ajánlatokkal, de a fickó inkább megint egy saját projekt megvalósítása mellett döntött, melynek műfaja ismételten sci-fi lesz, meg persze valami több is annál.

A 2100-as évek közepén játszódó sztoriban a Föld népessége két részre szakadt: a szupergazdagok egy űrállomáson éldegélnek luxuskörülmények között, míg az emberek többsége a túlnépesedett Földön folytat mindennapos harcot a túlélésért, meg persze mindent megtesz annak érdekében, hogy valahogy feljusson az állomásra. Az egyik ilyen akció kulcsfigurája lesz Matt Damon - akaratán kívül persze -, aki talán végre elhozhatja a régóta áhított egyenlőséget a bolygóra, míg a szó szoros értelmében felső tízezer érdekeit Jodie Foster képviseli majd. További szerepekben Sharlto Copley, Wagner Moura, William Fichtner, Sonia Braga és Diego Luna.

A film eddig titokban forgott (habár Damon kopasz fejét megcsodálhattuk már néhány lesifotón), viszont a ComicCon közeledtével felbukkant az első hivatalos kép, melyet látva az a nem túl csalóka érzésem támadt, hogy ebben a filmben sem fognak finomkodni.

Címkék

sci fi matt damon action jodie foster neill blompkamp filmkep

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr534769665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_714493 2012.07.05. 10:52:26

Láttuk, hogy Blomkamp mire képes cirka 30 millióból. Ezt állítólag teljes kreatív szabadsággal és 120 millkóval a zsebében készítette. Minimum 2013 egyik legjobbját várom benne.

Ismeretlen_1068 2012.07.05. 11:36:52

1: Anno még vitáztam vele, de a hetekben újranézve fantasztikus, milyen dolgokat hozott össze Bomkamp és a Weta abban a filmben, de azért egy-két trükkön látszik, hogy nem volt túl drága (a mecha helyenként például iszonyatosan darabosan mozog). Mindezzel együtt a film brutálisan erős, szóval én is nagyon várom, hogy nagyobb költségvetésből mit tud összehozni. Szintén kíváncsi leszek Gareth Edwards Godzillájára, mert ugyan a Monsterst mint filmet nagyon nem szerettem, de elképesztő volt, mit hozott össze ilyen miniatűr költségvetésből.

Ismeretlen_714493 2012.07.05. 12:00:43

2: Már ha lesz a Godzillából valami mert az utóbbi időben nem nagyon hallottam felőle.

Ismeretlen_1068 2012.07.05. 12:03:10

3: Azért dolgoznak rajta... http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=60056

Nostro · http://tokeletrash.blogspot.com 2012.07.05. 13:09:39

Én nagyon bízok Blomkamp-ban. Érdekes közegben nőtt fel és láthatóan sokat merít abból, tehát művei tényleges tapasztalatokra épülnek. Rövidfilmjei nyersek, történetük nem csak alibi túlmutatnak a látottakon, a trükkök visszafogottak már-már mocskosak. Valamint úgy tűnik kiharcolja magának az alkotás teljes függetlenségét (ami persze nem feltétlenül tart örökké). No és persze első egészestése is remekül sikerült. Mondjuk az a 100 millió dollár körüli körüli költségvetés nagyon nagy pénz, így nehezen tudom elképzelni, hogy nem szól bele senki abba, hogy mit csinál és hogyan.

atesz 2012.07.05. 21:59:50

Lehet kapunk végre egy más köntösbe bújtatott "battle angel alita"-t. Persze itt nagyon nagyon gyenge hasonlóság miatt írtam csak :)

Ismeretlen_139112 2012.07.05. 22:47:41

Egy jó kérdés az, hogy ugye annak idején, vagy 5 éve, kútba esett a PJ-vel (és a Wetával!) közösen tervezett Halo mozifilm (Alex Garland kerek 1 misiért írt hozzá egyébként egész jó forgatókönyvet). Namost az eredeti készítő Bungie távozása után a Microsoft pár éve beindította egy új trilógia fejlesztését, és így idén ősszel jelenik meg a Halo4, ami körül minden eddiginél nagyobbnak ígérkező hype formálódik. Az E3-ra például egy élőszereplős trailerrel készültek (ráadásul Drake is benne volt az Aliensből! ami ráadásul önirónia is, hiszen a Halo nagyon sokat nyúlt abból a filmből), és a megjelenés előtt pár héten keresztül egy összesen 75 perces szintén élőszereplős webes filmet is bemutatnak (Forward Unto Dawn címmel, Comic-con lesz a rendes bejelentés) Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy Blomkamp kábé időben fog végezni ezzel a filmmel, ha esetleg a Microsoftnak most sikerülne nyélbe ütni a filmes üzletet... Kérdés hogy így kvázi befutott rendezőként benne lenne-e még. De az Avatar folytatásokkal a látványos közönségfilm scifinek biztosan van jövője...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása