aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bezárás küszöbén a kino és a tabán mozi Zalaba_Ferenc
2012. június 18. 18:44:06

Kategória: 7 komment

Az alábbiakban a Szuez Film sajtóközleményét olvashatjátok.

A napokban a Kino és a Tabán Mozi türelmetlen fizetési felszólításban részesül az ingatlanok tulajdonosától, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Film Zrt-től. Mint már hónapok óta olvasható a sajtóban, az artmozik egyre nehezebb helyzetben vannak: 2011-től az állami, 2012-től pedig a fővárosi támogatás is megszűnt számukra, hiába látnak el központilag támogatandó közfeladatot. Az üzemeltetők a mai napig várják, hogy a sokszor ígérgetett támogatási rendszer újjáéled, s az átmeneti időszakban hiába igyekezték költségeiket csökkenteni, mégis tartozásokat halmoztak fel.

A Magyar Nemzeti Filmalap márciusban kiírt, de még nem folyósított „gyorssegély” támogatása a három említett mozi mindegyikében nagyban segítené a tartozások leküzdését, de úgy tűnik, a fővárosnak már nem áll szándékában erre tovább várni. A fizetési felszólítás egyértelmű: a teljesítés elmaradása esetén 8 napon belül a szerződés azonnali hatályú felmondására kerülhet sor az említett mozikban. Ha ez történik, Budapesten a fővárosi tulajdonú artmozik és az állami kézben lévő Örökmozgó mellett már csak a Cirko-gejzír üzemelne önálló, magánkézben lévő egységként.

A nehéz helyzetbe került üzemeltetők abban reménykednek, hogy a Fővárosi Önkormányzat, ha már a támogatást tavaly óta megvonta ezektől az intézményektől, legalább a bérleti díj fizetéssel kapcsolatban belátó lesz még egy ideig, tekintettel arra, hogy a mozik a fővárosi kulturális élet gazdagabbá tételéért dolgoznak nap mint nap.

Címkék

budapest film cirko sajto szuez film magyarvalosag artfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr794769602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2012.06.18. 18:48:45

A Kino azt írja a facebook oldalán, hogy "Kedves Kino-barátok, június utolsó napjaiban újra műsoron a Kino legnagyobb filmsikerei: A próféta, Biutiful, Gomorra, Mediterrán finomságok... Nagy szükségünk lenne most a támogatásotokra, vegyetek jegyet rájuk újra, vagy hozzátok el azt a filmekre, akivel még nem láttátok!" A Biutiful azóta is nagy hiányosságom, szóval egy mozijegy rendel.

Ismeretlen_713534 2012.06.18. 18:52:19

Bár nem szeretem különösebben a Kino-t (Tabánban még sosem voltam), nagyon sajnálnám, ha bezárna. Sokszor csak ők vetítenek bizonyos filmeket (pl Beszélnünk kell Kevinről -> Jó példa; Rubber -> Rossz példa) és így még szegényebb lenne a kínálat. Mondjuk a Kino kávézóként talán még tovább működhetne, így legalább pár ember nem veszítené el az állását. Gyalázat ami Budapesten zajlik. És nem csak kultúra terén

Ismeretlen_1068 2012.06.18. 18:54:59

2: A kisterem székeivel valóban vallatni lehet (ellenben be lehet vinni a sört, fakk je), a nagyteremben meg nyújtogatni kell a nyakat az előtted ülők miatt (ellenben oda is be lehet vinni a sört, fakk je). Hát nem egy pláza mozi, az tény, ellenben olcsó, és vannak exkluzív filmjeik.

Ismeretlen_713534 2012.06.18. 19:03:35

3. Hááát olcsónak azért az 1200-at nem mondanám, hogy érzésre egy 3x2 méteres vásznon nézzek valamit. Első 3 sorból még oké, de voltam ott úgy, hogy dugig volt és kb a 2/3-nál volt csak helyem. Mintha egy nagyobb tv-t néztem volna. Még fel is van töltve nekik egy kép, hogy milyen hátulról. Azért ez sokat elmond http://port.hu/pls/me/media.print_media_popup?i_area_id=2&i_object_id=&i_is_picture=4&i_topic_id=&i_is_video=15&i_org_id=59&i_media_id=284149 Ráadásul a hangzás is hagy kívánni valót maga után. Persze tudom, hogy nem pláza, nincs is baj azzal. De még a Puskin legkisebb terme is lazán veri az ő nagytermüket. Hogy azért valami jót is mondjak (a bevihető sör mellett ;) ), a kasszások mindig nagyon kedvesek

Ismeretlen_1068 2012.06.18. 19:07:41

No, ez a kép tipikus marketing öngól, mert hátulról azért nem ennyire gáz a látvány... legalábbis nem úgy rémlik. Az 1.200 Ft pedig tényleg nem olcsó, ha nem plázához mérem, hanem az átlagember pénztárcájához, de most az előbbi járt a fejemben. Na jó, a Kino tényleg nem a tökély netovábbja, de kár lenne érte...

ex.spy 2012.06.19. 19:35:48

A Tabán kiesik, régebben egy filmklub miatt jártam oda rendszeresen, de a Szinbádot mindig is szerettem. A Kinósítás óta kicsit kevésbé, mert nem lehetett a bezsúfolt kávéházi előtértől normálisan ki-be menni a termekbe... ülő vendégként sem örültem volna, ha egy teremnyi ember végiglökdösi a székemet, de a film miatt érkezőként sem díjaztam, hogy nem volt hol várakozni film előtt, csak az utcán. Ettől függetlenül a kínálat értékes, szegényebb lenne a város nélküle.

Ismeretlen_1068 2012.06.20. 08:58:34

Jött egy ilyen is: A Cirko-Gejzír szolidaritási akciója a bezárás előtt álló Kino mozival Döbbenten fogadtuk a hírt, hogy a bezárás közvetlen veszélye fenyegeti a Kino és a Tabán mozikat. Az artmozik lehetetlen finanszírozási helyzete eddig is világos volt előttünk, hiszen a Cirko is hasonló problémákkal küzd, de mindez most már nem csak a szakma, hanem a közönség számára is rávilágít arra, hogy az artmozik üzemeltetési támogatása továbbra sincs megoldva. A főváros egyik legfontosabb kulturális hálózata gyakorlatilag a szétesés küszöbén áll. Egyre világosabb és félőbb, hogy nem átmeneti helyzetről van szó, az elmúlt két évben 12 mozi zárt be és ha továbbra sem lesznek elérhető moziüzemeltetési pályázatok, a többi is erre a sorsra jut. Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy szolidaritási akció keretében támogatjuk a profilban hozzánk közel álló Kino mozit. A Cirko-Gejzír 2012. június 28. és július 4. közötti, egy heti bevételét felajánlja a Kino mozi számára. Reméljük, hogy ebben az időszakban minél több néző látogat el a Cirko-Gejzírbe és nézi meg premier előtt a KÍNAI ELVITELRE című filmünket. Egyben arra buzdítjuk a többi artmozit, kulturális intézményt is, hogy csatlakozzon hozzánk vagy hirdesse meg a saját szolidaritási akcióját. A Cirko csapata

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása