aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: think big Takács Máté
2012. április 22. 15:16:01

Kategória: Szólj hozzá!

A hét mindhárom új filmje remekül teljesített, mi több, az első helyet tekintélyes összeggel megszerző Think Like a Man megduplázta a forgalmazó elvárásait. Zac Efron és a földnapi csimpánzok közé a továbbra is nagyon intenzíven menetelő Az éhezők viadala furakodott be.

A hét mindhárom új filmje remekül teljesített, mi több, az első helyet tekintélyes összeggel megszerző Think Like a Man megduplázta a forgalmazó elvárásait. Zac Efron és a földnapi csimpánzok közé a továbbra is nagyon intenzíven menetelő Az éhezők viadala furakodott be.

 

A Steve Harvey Act Like a Lady, Think Like a Man című könyvéből készült Think Like a Man című romantikus vígjáték nagy összhangra lelt a nézőkkel: 33-34 millió dollár körüli értékkel szerzett vezetést, ezzel véget vetve Az éhezők viadala négy héten át tartó uralmának. A potom 12 millióból készült adaptáció az afromozik (néhány szereplő: Michael Ealy, Meagan Good, Regina Hall, Kevin Hart, Taraji P. Henson, Gabrielle Union, Chris Brown és maga Steve Harvey) jeles képviselője; ezek a produkciók néha tudnak nagy meglepetést okozni, jelen esetben az ideális premier és a célközönség számára vonzó szereplőgárda mellett az alapul szolgáló non-fikciós könyv népszerűsége segítette azt a Screen Gems-t ehhez a rendkívül jó összeghez, aminek nagy gyakorlata van a hasonló munkák forgalmazásában (elég csak a Haláli temetésre vagy az Őrült szenvedélyre gondolni). A maga nemében csak Tyler Perry ért el magasabb eredményt, s bizonyosan nem keveset köszönhet az ő filmjei folyamatos jelenlétének a Think Like a Man. A két órás komédia a kritikusok körében is relatíve jó fogadtatásra lelt, a nézők pedig egyenesen imádják, ám ezzel együtt a 100 milliós végkifejlet valószínűtlen, mivel a fekete közönség számára ritkán adódik ilyen specifikus lehetőség, így minél hamarabb élni kívánnak vele. 80 millió dollár azonban borítékolható.

Nicholas Sparks már egy ideje olyan márkanév, mint James Bond. Ha jön az új filmje, az általa tökéletesen kiszolgált nézők mindig felsorakoznak oly mértékben, hogy abban a minutumban a szerző egy újabb regényének adaptálásáról megállapodás születik. A Szerencsecsillag (The Lucky One; hazai bemutató: már a mozikban) a végtére is népszerűnek mondható Zac Efront teszi meg főszereplőnek, ezen felül pedig a szokásos dramaturgiát kínálja: háború, szerelem, végzet, dráma. Az újságírók ezúttal is felhívják rá a figyelmet, hogy akinek ez nem kenyere, az kínlódva fuldokolhat a melodrámában. Sokaknak viszont kedvére van: 23-24 millió dollárt mutat az első hétvégi számláló, ami a Kedves Johntól ugyan elmarad, de ez betudható a kedvezőtlenebb időszaknak és erőtlenebb színészi vonzerőnek. Minden bizonnyal 30 millió dollárnál többet nem igényelt a film, -amit egyébként a Ragyogj! és a Hó hull a cédrusra direktora, Scott Hicks rendezett-, így ennek másfélszerese, ami várhatóan összegyűlik, igazán jól fog mutatni a Warner Bros. könyveiben.

A Disney stúdió Disneynature logója alatt immáron negyedik filmjét mutatta be az amerikai mozikban a Föld napjához igazodva. A Chimpanzee nem túl körmönfont módon csimpánzokról mesél kicsiknek és nagyoknak, akik jelentős számban fordultak meg az alig több mint 1500 moziban: 11-12 millió dollár értékben szeretgették az állatokat a tengerentúliak, de egyelőre az április 22-ei forgalomról csak elképzelésünk lehet; még az sem kizárt, hogy nagyobbacskát ugrik a napi bevétel. A nagy kép viszont már így is impozáns: ez az eddigi legjobb indítás a franchise történetében, s még ha gyorsan ki is ürülnek a nézőterek, 26-28 millió dollárt biztosan megkeres a Jane Goodall Intézet produkciója.

Ugyan a harmadik helyre esett vissza, Az éhezők viadala korántsem mutatja jelét bárminemű lassításnak: 15 millió dollárral toldotta meg elképesztő méretű bevételét az ötödik hétvégén, ami az eddigi legjobb változási arányt takarja. A most 357 millió dollárnál járó blockbuster, ha így folytatja, nagyon közel jut a 400 millióhoz.


Egy unalmasnak ígérkezett áprilisi hétvégéhez képest fenemód mozgalmasra sikerültek az események: a top 10 120 millió dolláros összesített jegybevétellel bír, ami nagyjából megegyezik az egy évvel korábbiakkal, s a Think Like a Man és a Szerencsecsillag sikere jó szolgálatot tesz a következő körnek is, hogy az érkezők számíthassanak némi küzdelemre: vajon az Ötéves jegyességnek sikerül vezetést szereznie, vagy be kell érnie a második hellyel? A Kalózok! A kétballábas banda elég bátor-e, hogy 10 millió dollár fölé merészkedjen? Jason Statham vagy John Cusack a megnyerőbb krimihős? A biztonság záloga és A holló a premierek közötti utolsó előtti helyezésért küzd majd.

cím | becsült moziszám | első hétvége-előrejelzés
A biztonság záloga | 2200 | $8,500,000
A holló | 2000 | $7,500,000
Kalózok! A kétballábas banda | 3000 | $10,000,000
Ötéves jegyesség | 2800 | $17,500,000

 

01. (ú) Think Like a Man ($33.4m/$33.4m)
02. (ú) The Lucky One ($23.7m/$23.7m)
03. (1) The Hunger Games ($14.9m/$357.3m)
04. (ú) Chimpanzee ($11.9m/$11.9m)
05. (2) The Three Stooges ($10.1m/$30.3m)
06. (3) The Cabin in the Woods ($8.1m/$27.3m)
07. (5) American Reunion ($5.6m/$48.6m)
08. (4) Titanic ($4.9m/$653.5m)
09. (8) 21 Jump Street ($4.7m/$127.2m)
10. (7) Mirror Mirror ($4.5m/$55.6m)
(saját, nem hivatalos becsült adatok)


kapcsolódó írások
e hétvége korábban: 2011 | 2010
| 2009 | 2008

Címkék

disney box office comedy drama zac efron documentary romance

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr284541835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása