aeon flux

ready for the action now, danger boy?

van képünk hozzá: végjáték [ender's game] (2013) Zalaba_Ferenc
2012. április 19. 08:18:02

Kategória: 3 komment

Már javában forog sokunk gyermekkorának egyik legmeghatározóbb regényének filmadaptációja: Orson Scott Card 1985-ben megjelent Végjáték című könyve egy (anti)utópisztikus világban játszódik, melyben tehetséges gyerekekből szuperkatonákat nevelnek, hogy a Földünkre támadó idegenek ellen harcoljanak. A regény sikerének titka valószínűleg az volt, hogy főhőse, Ender Wiggin a sci-fi hókuszpókuszok ellenére csak egy átlagos kamasz volt, akivel könnyedén lehetett azonosulni.

Sajna ez nem mondható el Asa Butterfieldről, aki a The Boy in the Striped Pyjamasban és a Hugóban egyaránt egy gyerekszerű robotot prezentált, és sajnálatos módon ő játssza Endert a Gavin Hood (Wolverine) rendezésében készülő filmben. Sebaj, a további szereplőgárda (Harrison Ford, Ben Kingsley, Viola Davis, Abigail Breslin és Hailee Stenfeld) ennél azért sokkal biztatóbb képet mutat.

A most publikált képen láthatjuk Ender monitorját (azt az implantátumot, melynek segítségével Graff ezredes /Harrsion Ford/ nyomon követheti a fiú minden lépését) és a szobáját (amely olyan mint bármely tinédzserfiú szobája, lévén a film egy olyan korban játszódik, ahol a technológia maga többnyire láthatatlan). Az Ender's Game 2013. novemberében kerül mozikba.

Címkék

harrison ford sci fi ben kingsley abigail breslin adaptation viola davis asa butterfield hailee steinfeld enders game filmkep

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr244541825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekec 2012.04.19. 08:38:48

Egyetértek az Asa Butterfieldről írott szavaiddal. El nem tudom képzelni, a rendezők, producerek és szereposztók mit látnak ebben a fiúban. Reméljük, a többi szereplő is kellő hangsúlyt kap majd a filmben.

denemigen 2012.04.19. 18:04:46

Az a baj, hogy nyilvánvalóan nem tudja azt nyújtani mint a regény. Teljesen más hatást fog kelteni 90 perces filmként (ilyen főszereplővel).

Ismeretlen_82259 2012.04.20. 02:53:36

Én inkább Gavin Hood képességeiben kételkedem.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása