aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2012: sxsw fesztivál Németh Barna
2012. március 20. 10:21:31

Kategória: Szólj hozzá!

Véget ért a texasi illetőségű, és a nagyobb stúdiókat egyre jobban érdeklő South by Southwest Filmfesztivál minden filmes, zenei és egyéb médiumokat érintő programsorozata. A tovább mögött szemezgethettek az esemény legjobb filmjeiből, megnézhetitek az év videoklipjét és filmes főcímtervét.

Véget ért a texasi illetőségű, és a nagyobb stúdiókat egyre jobban érdeklő South by Southwest Filmfesztivál minden filmes, zenei és egyéb médiumokat érintő programsorozata.

Díjak tekintetében három filmre esett reflektorfény, ezek közül is a Gimme the Loot emelkedik ki a maga fődíjával. A film két bronxi fiatalról szól, akik bizonyos körökben elismert graffiti-művésznek számítanak. Egy jobban sikerült munkájukat azonban tönkreteszi egy rivális banda, és ezzel meg is kezdődik a harc. A téma okán nyilvánvaló, hogy ezzel túl széles közönség elé nem lehet kiállni, amin még egy nagy forgalmazó sem segíthet. Persze soha ne mond, hogy soha, de addig is a Spirit Awards lehet a fő cél.

Sokkal nagyobb potenciált látok a közönségdíjas (és színészi díjas) Eden című alkotásban. Először is ennek a filmnek ott van Matt O'Leary és Beau Bridges, akik nem nagyon nagy nevek, de nevek. Másodszor, manapság sokkal jobban fogadják a rendezőnőket, Megan Griffiths pedig már elég régen próbálja magát bedolgozni a köztudatba. A harmadik, és egyben legfontosabb azonban a témaválasztás, ami nagyobb figyelmet szentelhet az Edennek: egy elrabolt és prostitúcióra kényszerített ázsiai származású lány próbálja túlélni a rászabadult poklot.

Végül a filmek közül jöjjön egy ugyancsak jól eladható, színészi díjjal kitüntetett darab, amiben egy fiatal fiú testvére kerül rács mögé fegyveres rablás miatt. A fiú erre ugyanolyan bűntényeket kezd elkövetni, hogy a rendőrség azt higgye, az igazi tettes még mindig szabadlábon van. A főszereplő Nico Stone-nak nagy kiugrási lehetőség ez, de egy kis hátszéllel több mindent ki lehet hozni ebből az alapanyagból.

Elhagyva a filmek mezejét, de egy kicsit mégis ott maradva következzék a legjobb főcímterv, ami olyan nagyágyúkat gyűrt maga alá, mint az egyébként egész kiváló Tintin kalandjai és A tetovált lány (2011). Ha engem kérdeztek, az HBO bármikor összedob egy ilyet, de mit értek én hozzá...

És végül a videoklipes verseny győztese, amivel már sokkal elégedettebb vagyok. Ez pedig nem más, mint a Battles "My Machines" című dalához készült klip Daniels rendezésében:

Címkék

video independent videoklip dij dijszezon dijszezon 2012 fesztival 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr414541672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása