aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon: a színészszakszervezet jelöltjei 2011 Németh Barna
2011. december 14. 17:46:18

Kategória: 6 komment

Ezen a sűrű napon befutott az első nagy szakmai szervezet, a színészeket tömörítő Screen Actors Guild jelöltjeinek listája is. Az Oscarral való egyezés nem mindig 100%, de általában nagy az átfedés. Azt tudni kell, hogy itt már nem kritikusokról van szó, tehát a tagok nem néztek meg minden filmet – így előnyben vannak azok az alkotások, amiket a stúdiók partival vagy screener szétküldésével megtámogattak. Szóval ne tessék meglepődni olyan nevek láttán, akik a kritikusoknál labdába se rúgtak. És ha már itt tartunk akkor azon se, ha tuti befutók hiányoznak. A tovább mögött a szerencsések...

Ezen a sűrű napon befutott az első nagy szakmai szervezet, a színészeket tömörítő Screen Actors Guild jelöltjeinek listája is. Az Oscarral való egyezés nem mindig 100%, de általában nagy az átfedés. Azt tudni kell, hogy itt már nem kritikusokról van szó, tehát a tagok nem néztek meg minden filmet – így előnyben azok az alkotások, amiket a stúdiók partival vagy screener szétküldésével megtámogattak. Szóval ne tessék meglepődni olyan nevek láttán, akik a kritikusoknál labdába se rúgtak. És ha már itt tartunk akkor azon se, ha tuti befutók hiányoznak.

Legjobb férfi főszereplő

Demián Bichir (A Better Life)

George Clooney (Utódok)

Leonardo DiCaprio (J.Edgar)

Jean Dujardin (The Artist)

Brad Pitt (Pénzcsináló)

Legjobb női főszereplő

Glenn Close (Albert Nobbs)

Viola Davis (A segítség)

Meryl Streep (A Vaslady)

Tilda Swinton (Beszélnünk kell Kevinről)

Michelle Williams (My Week with Marilyn)

Legjobb férfi mellékszereplő

Kenneth Branagh (My Week with Marilyn)

Armie Hammer (J.Edgar)

Jonah Hill (Pénzcsináló)

Nick Nolte (Warrior)

Christopher Plummer (Kezdők)

Legjobb női mellékszereplő

Bérénice Bajo (The Artist)

Jessica Chastain (A segítség)

Melissa McCarthy (Koszorúslányok)

Janet McTeer (Albert Nobbs)

Octavia Spencer (A segítség)

Legjobb színészgárda

The Artist

Koszorúslányok

Utódok

A segítség

Éjfélkor Párizsban

Címkék

brad pitt george clooney leonardo dicaprio meryl streep dij glenn close nick nolte tilda swinton michelle williams kenneth branagh christopher plummer jessica chastain jonah hill jean dujardin dijszezon dijszezon 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr144541186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.12.14. 17:54:57

Demián Bichir, az meg kicsoda? A Better Life? Azt hittem, ez a dán Oscaros film, de erről még csak nem is hallottam. Szégyelljem magam?

Ismeretlen_1068 2011.12.14. 17:56:51

Sans Brooks. :\

Ismeretlen_180758 2011.12.14. 18:02:35

1: Az az a film, amit könnyekben úszó szakmai vetítésekkel futtattak. Majd a KT-n is lesz vagy 4,5-ös átlaga, ha elér ide. Tipikus előemésztett Oscar-film. Ezért mondtam nektek, hogy ne bizakodjatok. Az ilyenek mellett nem rúghatnak labdába a kicsik és kicsit is megosztó filmek.

duwy 2011.12.14. 18:44:42

Hál' istennek Nolteról nem feledkeztek el, a legtöbb kritikus szakszervezettel ellentétben... Sokkal jobban megérdemelné a díjat, mint Plummer és Brooks.

Ismeretlen_181603 2011.12.14. 18:49:31

Óriásit csalódtam a SAG-ban, pedig tényleg lehetett számítani valami hasonlóra. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha az Utódokat kiüti a színészgárdánál mondjuk a War Horse. Elnézve a listát, azt hiszem látatlanban is elkezdek szurkolni a legesélyesebbek közül az Artistnak (és mellékesen Woody Allennek, hátha...), nehogy a Help, vagy egy huszáros hajrával a War Horse győzzön, különben kifutok a világból.

Ismeretlen_181603 2011.12.14. 19:00:44

Még annyit hozzá, hogy tökéletesen jellemzi a SAG szakértelmét a TV-seknél, hogy az egész év legjobb újoncát, a kritikusok által körberajongott és mindenki által elismert Homeland-et teljesen kihagyták. Bezzeg a kétszeres Oscar-díjas Jessica Lange-et jelölték a neve miatt egy olyan alakításért, amit olyan szinten túljátszik, hogy még az eleve közepes AHS-ban sem állja meg a helyét. Hol van Sagal? Hol van Danes? Miért csinálnak egyáltalán TV-s kategóriákat?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása