aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nézünk, mint a moziban (2011. 49. hét) Takács Máté
2011. december 08. 08:11:40

Kategória: 4 komment

Ezen a héten a mozikba már megérkezik a szilveszter, bemutatkozik egy Oscar-várományos és egy szakajtónyi magyar vonatkozású film is.

Ezen a héten a mozikba már megérkezik a szilveszter, bemutatkozik egy Oscar-várományos és egy szakajtónyi magyar vonatkozású film is.

  • Anyák (Majki) - Macedón dráma, aminek érdekessége, hogy három fiktív történeteket kezel dokumentarista jelleggel. Csak a budapesti Toldiban látható, de legalább ez most tényleg látható, ami az Anjou Lafayette-nél már haladás. Feliratos, 123 perc.
  • Diótörő (The Nutcracker in 3D) - A pomázi Stern stúdióban forgott mesefilm a tavalyi év egyik legnagyobb anyagi és kritikai bukása volt, de a magyarok most országszerte bizonyíthatják, hogy nem minden romlott, ami bűzlik. A térhatás és a karácsonyi jelleg ebben segíthetne, ha nem lennének sokkal korszerűbb családi mozik a palettán. Szinkronizált, 110 perc, 3D-ben és 2D-ben is.
  • Az ember tragédiája - Az évtizedeken át készült rajzfilmes elbeszélés az Uránia Nemzeti Filmszínház mellett több város mozijában is látható, s talán nem lesz a hazai produkciókat sújtó érdektelenség újabb kirívó esete. 160 perc.
  • Kopaszkutya kettő - Szomjas György harminc évvel az eredeti után ismét összecsődítette Hobóékat. A plakát hirdeti: ez nem folytatás, úgyhogy mindenki ehhez tartsa magát. Budapesten a Művészben és az Urániában, ezen kívül jó pár más városban is. 90 perc.
  • Pénzcsináló (Moneyball) - Brad Pitt jön, lát és győz ebben a már díjazott és még díjesélyes sportdrámában, amely az InterCom első feliratos nevezése a Hanna - Gyilkos természet óta. A főszereplő személye a mozipremierhez elég volt, de azért nincs eltúlozva a dolog: pár budapesti multiplex és a Művész mellett négy vidéki város tűzi műsorra. Feliratos, 133 perc.
  • Szilveszter éjjel (New Year's Eve) - Az InterCom egész novembert két filmmel tudta le, most ennyi jut egyetlen hétre. A Valentin nap után Garry Marshall újfent egy sereg sztárt és néhány színészt rendez két hosszú órán át. A címbeli apropó később esedékes, így hosszabb távra tervezhet szellemi elődjénél, de a hazai közönség amúgy is rá fog harapni, s nem csak azért, mert temérdek moziban játsszák - köztük feliratosan is a Cinema City MOM Parkban. Amúgy világpremier. Szinkronizált, 118 perc.

    A héten premier előtt látható Az élet fája a Művészben és az Odeonban.


Te mit nézel (meg)?

(hazai bemutatónaptár 2011)

Címkék

fantasy magyarfilm comedy animation drama intercom documentary romance eurocinema magyarvalosag children movie 3d cinema vertigo media anjou lafayette heti bemutatok

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr244541152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.12.08. 09:02:02

Nos, szerintem nem kérdéses, melyik filmet KELL megnézni a héten, csak hogy bizonyítsuk az InterComnak, hogy néha (gyakrabban) ilyeneket is be kellene mutatni, akár így, kisebb körben.

Ismeretlen_1068 2011.12.08. 09:04:28

Egyébként te elvinnéd a gyerekedet egy ilyen filmre? http://www.youtube.com/watch?v=qekxWElYwGY

Helsing · http://helsing.blog.hu 2011.12.08. 09:26:24

Valamelyik nap láttam a híradóban, hogy Mikulás alkalmából vagy beteg, vagy árva, vagy nagyon szegény (nem emlékszem) gyerekeket csoportosan elvittek a moziba... a Diótörőre. Képzelem, ahogy a szervezők dilemmáztak Arthur, Kandúr, és az egér Rhys Ifans között. Komolyan, nem akartam elhinni, hogy ezt sikerült kiszúrniuk, a gyerekeket meg sajnáltam, hogy az Aréna előterében mindenhonnan Puss vigyorog rájuk, aztán mehettek erre....

Seraphin84 2011.12.08. 09:26:39

Artúr és a villangók ugrott be erről

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása