aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2011: gotham awards Németh Barna
2011. november 28. 22:33:12

Kategória: 2 komment

Egy későre tolt sajtóvetítés miatt az egy nappal meghátráló New York-i Filmkritikusok Köre majd délután (a mi időzónánk szerint!) nyilvánít véleményt. Addig is jöjjenek a New York-i függetlenek, akik viszont épp az imént hagyták abba éves bulijukat (ahova a belépő mellesleg 1000 dollár volt), ahol pezsgőben ázva ünnepelték meg az év legjobb indie filmjeit és -filmeseit.

Alexander Payne The Descendants (Utódok) című filmje és az év egyik legnagyobb felfedezettjét prezentáló Martha Marcy May Marlene vezette a mezőnyt 3-3 jelöléssel - és ha már 3, akkor mondjuk ki nyugodtan: a díjszezon tripla meglepetéssel kezdődik. Íme: (a jelöltekről bővebben):

Legjobb film: Az élet fája (The Tree of Life) és Kezdők (Beginners)

Legjobb színészgárda: Kezdők (Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent, Goran Visnjic, Kai Lennox, Mary Page Keller, Keegan Boos)

Legjobb dokumentumfilm: Better This World

Breakthrough Director: Dee Rees (Pariah)

Breakthrough Actor/Actress: Felicity Jones (Like Crazy)

Közönségdíj: Girlfriend (r.: Justin Lerner)

Életműdíj: David Cronenberg, Gary Oldman, Charlize Theron

Címkék

charlize theron ewan mcgregor dij cronenberg gary oldman alexander payne christopher plummer the tree of life dijszezon dijszezon 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr414541109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_180758 2011.11.29. 06:14:47

Mivel idén nincs olyan film, ami nagyon elhúzott volna a kritikusoknál (évek óta először!), így gondoltam hogy megosztottabb lesz a verseny, de... 1. ...hogy az Utódok és a Martha Marcy háromból nulla lesz, azt nem gondoltam volna. 2. ...hogy a Kezdők leikszel Az élet fájával, azt végképp nem gondoltam volna. 3. ...hogy a Kezdők viszi a színészgárdát, az még a legvadabb álmaimban sem jött elő. Most már különösen tűkön ülve várom a délutáni New York-i nagy döntést:)

Ismeretlen_1068 2011.11.29. 06:54:54

Wow! Nem gondoltam volna, hogy a The Tree of Life labdába rúghat ebben a mezőnyben, de ennek eredményeként talán a Fox Searchlight mégis elkezdi nyomni kissé. Hajrá, hajrá!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása