aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: adósság Takács Máté
2011. szeptember 04. 20:59:57

Kategória: Szólj hozzá!

> Amerikai mozibevételek, 2011. szeptember 2 -4.

Az amerikai közönség adós maradt egy jó Labor Day-hétvégével: a tengerentúli munka napját megelőző víkenden ugyanis csend honolt a jegypénztáraknál. A segítség újabb kört nyert magabiztosan, míg a jövevények közül Az adósság meglepő, de mindenképpen üdvözölendő módon kerekedett az Apollo 18 és a Cápák éjszakája fölé a listán.

> Amerikai mozibevételek, 2011. szeptember 2 -4.

Az amerikai közönség adós maradt egy jó Labor Day-hétvégével: a tengerentúli munka napját megelőző víkenden ugyanis csend honolt a jegypénztáraknál. A segítség újabb kört nyert magabiztosan, míg a jövevények közül Az adósság meglepő, de mindenképpen üdvözölendő módon kerekedett az Apollo 18 és a Cápák éjszakája fölé a listán.

> startolt
Jó ideje már, hogy elkészült a hazánkban is forgott Az adósság (The Debt; hazai bemutató: november 17.) című krimi, de a széles közönség elé csak most került, méghozzá a Focus Features által. Szerencsére forgalmazó látott annyi fantáziát a produkcióban és a neves szereplőgárdában, hogy egyből országos terjesztést kanyarítson neki, amit a nézők meg is háláltak. Közel 10 millió forinttal a második helyre kapaszkodott fel John Madden filmje, ami figyelemreméltó összeg, s a tavaszi Az igazság ára után újabb bizonyíték rá, hogy korai volna leírni az efféle régivágású történetmeséléseket. A kritikusok éppen úgy nem estek hasra ettől a mozitól sem, mint a Connelly-adaptációtól, azonban annyira szeretik, hogy a nézőknél is biztos favorit legyen még egy darabig. A szerdai premier óta 11,5 milliót gyűjtő film megérdemelten jutna 30 millió fölé, ha.

Ennyit a kedvező korhatárú horrorokról! Az Apollo 18 és a Cápák éjszakája kéz a kézben feneklett meg meglehetősen széles játszótéren. Előbbi, minek története szerint napvilágra kerül egy videó, ami magyarázatot ad arra, miért is nem ment újra a Holdra a NASA ráadásul 8,7 milliós nyitányával és több mint 3300 filmszínházas nekilódulásával még a 3000 dolláros mozinkénti átlagos bevételtől is nagyon távol maradt, s így az ekkora szaturációjú bemutatók egyik leggyengébbike vált belőle ezen érdeklődési mérőszámot tekintve. A NASA tehát fölöslegesen tett közzé vérkomoly nyilatkozatokat arról, hogy a film pusztán fikció (mi meg azt hittük, ilyet csak Aba Botond csinál a Kontroll elé), amúgy se szőtt volna összeesküvés-elméleteket kettőnél több ember a dologról. A Weinsten/Dimension mindezzel együtt nem szomorkodik, hiszen filmjük csupán 5 millió dollárba került, így a profit már a moziforgalmazásból kimutatható lesz, még akkor is, ha -a gyalázó kritikákra hallgatva- a közönség nagyon hamar magára hagyja ezt az expedíciót.

A csak a marketinget fedező Relativity Media partnerei számára viszont már nem ilyen egyszerű a képlet, hiszen a Cápák éjszakája (Shark Night; hazai bemutató: szeptember 29.) 28 milliót kóstált, s bizony a 8,6 millióból aligha lesz 20 milliónál több, mire bezár a bazár. A tavaly Piranha 3D után ezen újabb keveseket megmozgató szörnyfilm bizonyítja, hogy a 3D nem elég indok arra, hogy ezek az egyenesen DVD-re kívánkozó darabok meglássák a mozivásznat életük során. Az ugyancsak az év legrosszabb újságírói megítélésű filmjei közé beúszó családbarát cápás horrorfilm megfeneklése negyedik lett a toplistán, de ha ez vigasz, moziátlagban veri az Apollo 18-at. Ettől függetlenül ez abszolúte nem lett a hosszú késfogak éjszakája.

> még játsszák
A Disney sikert sikerre halmozó drámája tehát harmadik hete a legnézettebb film Észak-Amerikában. A segítség változatlan összeggel vezet, összbevétele pedig már megközelíti a 120 millió dollárt. Ezalatt A majmok bolygója: Lázadás 160 millió fölé kúszott, míg a hosszú hétvégét meglovagolni kívánt, sok mozi műsorára visszakerült Verdák 2. - Rossz tanár kettős nem bírt újabb tömegeket megszólítani: mindkét film 500 dollár körül hozott mozinként. Utóbbi számára a 100 millió azért még ha nagyon nyögvenyelősen is, de meglehet.

> végszó & ami jön
A toplista élmezőnye rendkívül vérszegény összesített bevételt mutat, amit csak az előző és a Szuperkupa hétvégéje múl alul. Ugyan Az adósság győzedelmeskedése a másik két premier fölött az épkézláb film és az értelem győzedelmeskedése is egyben, azért még elpuskázott lehetőség maradt idén  e nyárzáró négynapos hétvége, de a folytatásban talál sikerül fellendíteni az ipart. Erre Steben Soderbergh új filmje, a sztárparádét és jó piacú sztorit kínáló Fertőzés szolgáltat ígéretes lehetőséget: 25 millió alá nem kéne adni a nyitányt. Bemutatkozik még egy Americans-only komédia Bucky Larson címmel, továbbá a hihetetlenül jó kritikákat gyűjtögető Warrior című dráma.

> a top 10
01. (1) The Help ($14.6m/$119.0m)
02. (ú) The Debt ($9.9m/$11.8m)
03. (ú) Apollo 18 ($8.7m/$8.7m)
04. (ú) Shark Night 3D ($8.4m/$8.4m)
05. (3) Rise of the Planet of the Apes ($7.9m/$160.1m)
06. (2) Colombiana ($7.5m/$22.0m)
07. (5) Our Idiot Brother ($5.5m/$15.7m)
08. (4) Don't Be Afraid of the Dark ($5.2m/$16.6m)
09. (6) Spy Kids: All the Time in the World ($4.8m/$29.2m)
10. (7) The Smurfs ($4.1m/$132.1m)

Címkék

horror thriller box office spy movie 3d cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr874540422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása