aeon flux

ready for the action now, danger boy?

összesített filmes toplista 2011: it all ends, it all begins Németh Barna
2011. augusztus 01. 11:00:20

Kategória: 8 komment

Mint ahogyan a múlt hónapban említettem, a nyár nem igazán mozgatja meg ezt a listát, szóval a Harry Potter befejező részének meglepetésgyőzelmén kívül nem sok minden történt. Arról pedig már ejtettem szót, úgyhogy nem maradt más hátra, mint a szokásos táblázat.

De hogy ne csak a táblázat árválkodjon a tovább mögött, így röviden megemlékezek a hónap további 70+-os, de a toplistába be nem került filmjeiről, egy holnap szavazásra bocsátandó akadémiai szabálymódosításról és egy kis játékra is meginvitállak benneteket.

Mint ahogyan a múlt hónapban említettem, a nyár nem igazán mozgatja meg ezt a listát, szóval a Harry Potter befejező részének meglepetésgyőzelmén kívül nem sok minden történt. Arról pedig már ejtettem szót, úgyhogy nem maradt más hátra, mint a szokásos táblázat.

Illetve egy bekezdés erejéig azért említsük meg azokat a filmeket, amik a 70%-os határt igen, de a listába kerüléshez szükséges átlagot nem érték el: Terri, Micimackó, The Guard, The Myth of The American Sleepover, Őrült dilis szerelem, Attack of the Block, The Future. Mivel számunkra ebből két dolog releváns (1. A Rango még mindig vezeti az animációs mezőnyt; 2. A "The Myth..." bejelentkezett az Indiependent Spirit Awards reménységei közé), nem is foglalkoznék vele különösebben. A lényeg úgyis az, hogy a sebhelyes-homlokú varázslógyerek minden tekintetben szépen búcsúzott a vászontól.

Mint ahogyan búcsúzhatnak a jó öreg "szavazz rám" partik is, ha az Amerikai Filmakadémia elfogadja a benyújtott indítványt, ami korlátozná az ilyen jellegű promóciós események számát és a rájuk költhető összegeket. Már régóta megy a hiszti, hogy a nagy stúdiók milliókat (sőt, tízmilliókat) költenek a filmek Oscar-kampányára, amit a kicsik nem engedhetnek meg maguknak. Most végre elkészült és szavazásra előterjesztettek egy módosító indítványt, ami az igazságosabb verseny érdekében készült, hogy még csak véletlenül se merüljön fel a gyanú, hogy valaki Oscart vásárolt magának. A republikánusok persze kommunistáznak ezerrel, de majd holnap eldől, mennyire beszél hangosan a pénz.

Magyarázat:

A lista az Egyesült Államokban bemutatott egész estés, angol nyelvű játékfilmeket tartalmazza, amik a kritikusoknál minimum 7/10-es eredményt értek el.

Az egyes gyűjtőoldalak eltérő átlagolása miatt a négy legnagyobb eredményeit átlagoltam a tisztább kép miatt.

A Rotten Tomatoes adatai közül a Top Critics kritikai átlagát vettem figyelembe.

Az IMDb és az aeonflux értékelései tájékoztató jellegűek, az átlagba nem számítottam be őket.

Ennyi volna a hónap, ami azt jelenti, hogy maradt hely másra. Mivel az őszi fesztiválszezon (Velence, Toronto) egy kicsit rendbe rakta az erőviszonyokat, és a külföldi kollégák elkezdték a bősz listagyártást, egy kicsit én is beszállok. Mivel továbbra sem tartom szerencsésnek, hogy ilyen kevéske visszajelzés alapján rangsoroljunk filmeket (mondjuk nem tudom, hogy mi a fene alapján rakják előbbre a Moneyballt, mint a The Ides of March-ot), így inkább felelevenítenék egy régi játékot: a díjszezon mindig hoz új arcokat, méghozzá a jó kis "semmiből a csúcsra" típusból a la Christoph Waltz vagy Jennifer Lawrence. Idén is van két lehetséges jelöltünk, lehet találgatni hogy kik ők...

Megfejtés: Corey Stoll (Midnight in Paris)   Jessica Chastain (The Tree of Life)

Címkék

harry potter christoph waltz jennifer lawrence dijszezon dijszezon 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr874540076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.08.01. 12:36:02

A jobb oldali nem a The Tree of Life-os csaj? Jessica Hogyishívják?

gaillard 2011.08.01. 12:43:15

De. Jessica Cseszném. http://www.chastaincentral.com/images/jessica2.jpg

Ismeretlen_180758 2011.08.01. 13:00:02

Egy megvan:) Jessica Chastain - The Tree of Life (Cannes), The Help, Coriolanus (Berlin), Texas Killing Fields (Velence)

Ismeretlen_1068 2011.08.01. 13:06:17

A baloldali meg Galambos Péter lesz. :D

gaillard 2011.08.01. 13:37:49

Esetleg Troy Nixey?

Ismeretlen_180758 2011.08.01. 13:39:47

5: Nem, de ha az ő filmje bekerül a díjszezonos forgatagba, megeszem a kalapom:-)

duwy 2011.08.01. 13:45:50

Jessica Chastain-nél a Take Shelter-t is érdemes megemlíteni szerintem, az eddigi kritikák alapján akár a fontosabb díjátadókon is képviseltetheti magát.

gaillard 2011.08.01. 13:46:56

Hát, végülis abban van egy Guy Pearce is, aki mint tudjuk mindig belenyúl a tutiba (még ha csak kiskanállal is :)).

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása