aeon flux

ready for the action now, danger boy?

star wars tv-hírek Zalaba_Ferenc
2011. június 13. 18:05:35

Kategória: 10 komment

Miközben az első afro-amerikai pilótákról szóló, Lucas fejéből kipattant Red Tails kötelező köreit futja, Rick McCallum producert (George Lucas jobb kezét) mikrofonvégre kapták Prágában, hogy kifaggassák a néhány éve bejelentett és azóta a Dagobah ködébe burkolózott Star Wars tévésorozatról. Nem csak jó hírei voltak.

Miközben az első afro-amerikai pilótákról szóló, Lucas fejéből kipattant Red Tails kötelező köreit futja, Rick McCallum producert (George Lucas jobb kezét) mikrofonvégre kapták Prágában, hogy kifaggassák a néhány éve bejelentett és azóta a Dagobah ködébe burkolózott Star Wars tévésorozatról. Nem csak jó hírei voltak.

De kezdjük azokkal: kb. 50 órányi programhoz már van többé-kevésbé kész forgatókönyv - a sztori a harmadik és negyedik epizód között játszódik majd és a Birodalom hatalmi pozíciójának megszilárdulásáról szól, melyben intergalaktikus gengszterek fontos szerepet játszanak. McCallum szerint a széria olyan lesz, mint "a Keresztapa az űrben".

Ha egyáltalán lesz belőle valami. Az tuti, hogy 3-4 évig még nem foghatnak hozzá, ugyanis a sorozat olyan technológiai feltételeket kíván, melyek megvalósítása most még túl drága lenne (képzeljétek el, mennyibe kerülne egy 50 órás Star Wars epizód!), másrészt a producer szerint néhány év múlva talán már semmi értelme nem lesz az egésznek, mivel a tévénézési szokások folyamatosan alakulnak, méghozzá negatív irányban: szerinte manapság már mindenki csak valóságshow-kat akar, nem pedig sztorit. No, ezzel nem feltétlenül tudok egyetérteni.

Címkék

star wars george lucas tv hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr434539839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1589 2011.06.13. 18:17:17

Persze, hogy már megvan írva 50 órányi forgatókönyv. Úgy könnyű írni, hogy nem foglalkozunk a költségvetéssel. Írjanak olyan forgatókönyvet, amelyet le is tudnak forgatni! De ahhoz persze szakértelem kellene.

Ismeretlen_1068 2011.06.13. 18:19:44

1: A prequel trilógia jeleneteinek felét le lehetett volna forgatni üres szobákban, csak Lucasnak van egy olyan mániája, hogy mindig kell a háttérbe valami CGI-történés. :)

Ismeretlen_81703 2011.06.13. 23:01:44

"No, ezzel nem feltétlenül tudok egyetérteni." +1, nem kell running man

Ismeretlen_122737 2011.06.14. 02:26:30

Éppen kábé 7 évvel ezelőtt történt, hogy a Lost elterjesztette és népszerűvé tette a szerializált sorozatokat, szerintem elég durcáskodó kijelentés, hogy "ma már mindenkinek csak a valóságshow-k kellenek". Mintha valami magyar ember mondta volna. Minden művészeti ágban vannak mainstream dolgok, és a többség azokat szereti, legyen szó blockbuster filmekről, béna nyomozós sorozatokról, vagy a popzenéről. De az igény ott van ugyanúgy a különleges dolgok iránt. A kisebbség igénye ez, ez szinte biztos, de szerencsére ez - még - egy akkora kisebbség, amibe érdemes energiát fektetni.

Ismeretlen_1589 2011.06.14. 19:52:53

4. A Babylon 5 pedig 17 évvel ezelőtt volt szerializálva, és utána kezdtek megjelenni szerializáltabb (menetközben szerializálttá váló) sorozatok, mint a Buffy, a Farscape, a Csillagkapu, majd a kezdettől szerializáltak, mint a Lost, a BSG stb. Ezekből a Lost lett a legnépszerűbb, de a fenti sorozatok szerzői tisztában voltak egymás műveivel, és erősen hatottak egymásra. Persze USA-val szemben a briteknél pl. mindig is divat volt a szerializáltság.

Ismeretlen_185550 2011.06.14. 20:04:06

"A prequel trilógia jeleneteinek felét le lehetett volna forgatni üres szobákban, csak Lucasnak van egy olyan mániája, hogy mindig kell a háttérbe valami CGI-történés." Aeon: A Te véleményed általában fontos a szememben, sőt sok filmnél az alapján döntöm el, h mozis vagy csak házimozis lesz, h "aeon flux, hány csillagot adott rá?". Utólag is "köszi" a G.I. Joe-ért! :) De most egyáltalán nem értek veled egyet, ugyanis szerintem attól lesz élő és létező a világ, ha a háttérbe van valami történés. Sőt szerintem állati jó, h még most is fel tudok fedezni új dolgokat a háttérben. Tudom, most azt fogod erre válaszolni, h a CG nem tesz "élővé és létezővé" semmit. :) De én megpróbáltam.... xD

Ismeretlen_1068 2011.06.14. 20:11:41

6: Ez a megjegyzésem igazából nem a hátteret kritizálta, nem is a CGI-t, hanem magát a forgatókönyvet, ami tömve van statikus, üres jelenetekkel. :)

Ismeretlen_185550 2011.06.14. 20:15:13

Ez is egy vélemény. Viszont a sorozat forgatókönyvét nem Lucas írta. Csak rábólintott, meg ötleteket adott. Kb. mint az Indiana Jones folytatásoknál.

Ismeretlen_1589 2011.06.14. 23:00:29

6-7. Ezt Mike Stoklasa elég jól demonstrálta a 3. epizód kritikájában. A vicc, hogy a klasszikus trilógia egyik extrájában interjúban elmondják, hogyan nem szabad vágni - és a prequel trilógiát szóról szóra azon az unalmas módon vágták, amit Lucas az eredeti Star Wars esetében újravágatott álmatlan éjszakákon át. (Sajnos nem tudom, azon belül pontosan melyik rész hányadik percénél.)

Ismeretlen_1589 2011.06.15. 01:23:29

8. Szerintem ne relativizáljuk el a dolgot azzal, hogy ez csak egy "vélemény." Vannak szakmai sztenderdek. Nem arról van szó, hogy nem értünk egyet a filozófiájával, nem arról van szó, hogy veled rezonál a film, mással meg mondjuk nem, hanem arról van szó, hogy szakmailag (értsd: vágás, dramaturgia stb.) bűzlik a film, és csak a brand adja el (ahogyan az összes Star Wars feliratú mütyürt), különben ugyanúgy nevetség tárgyává vált volna, mint a Dungeons and Dragons film.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása