aeon flux

ready for the action now, danger boy?

oscars liveblog 2011! Angyalosi Ádám
2011. február 27. 22:03:18

Kategória: 254 komment

A közvetítéshez kattints az "Elolvasom"-ra!

Még néhány óra, és kezdetét veszi az idei Oscar ceremónia, és ha ránk hallgattok, velünk virrasztjátok át a legfontosabb díj kihírdetéséig hátralévő időt. Világszínvonalú live blogunk már a vörös szőnyeget is figyelemmel követi majd, úgyhogy érdemes lesz minél hamarabb idekapcsolni.

Ami biztos: a hazai adók közül az HBO közvetíti a ceremóniát, a digitális műsorszórásnak köszönhetően opcionálisan választható magyar hozzá(nem)értő kommentárral, akik számára nem elérhető a csatorna, azok a nálunk egyre kevesebb szolgáltatónál megtalálható PRO7-tel vagy egy internetes streammel próbáljanak szerencsét, utóbbihoz a kommentekben biztosan lesznek működő linkek. Ha egyik sem jön össze, hagyatkozzatok nyugodtan erre a másodpercről másodpercre frissülő bejegyzésre. :)

Ami nem biztos: David Fincher rendezői díját kevesen vonják kétségbe, de a legjobb film Oscarjára fej-fej mellett versenyez az utóbbi hetekben mindenki másnál erősebben kampányoló THE KING'S SPEECH és Fincher THE SOCIAL NETWORK-je, melynek vitorlájának legerősebb szelét a két legfontosabb kategória viszonylagos elválaszthatatlansága jelenti (a 82 győztes filmből eddig 60 bezsebelte a rendezői szobrot is): én a királyra tippelek, de bevallom, a tíz jelöltből ezt tartom a leggyengébb filmnek.

további kérdőjelek az "Elolvasom" mögött!

Ami biztos: a hazai adók közül az HBO közvetíti a ceremóniát, a digitális műsorszórásnak köszönhetően opcionálisan választható magyar hozzá(nem)értő kommentárral, akik számára nem elérhető a csatorna, azok a nálunk egyre kevesebb szolgáltatónál megtalálható PRO7-tel vagy egy internetes streammel próbáljanak szerencsét, utóbbihoz a kommentekben biztosan lesznek működő linkek. Ha egyik sem jön össze, hagyatkozzatok nyugodtan erre a másodpercről másodpercre frissülő bejegyzésre. :)

Ami nem biztos: David Fincher rendezői díját kevesen vonják kétségbe, de a legjobb film Oscarjára fej-fej mellett versenyez az utóbbi hetekben mindenki másnál erősebben kampányoló THE KING'S SPEECH és Fincher THE SOCIAL NETWORK-je, melynek vitorlájának legerősebb szelét a két legfontosabb kategória viszonylagos elválaszthatatlansága jelenti (a 82 győztes filmből eddig 60 bezsebelte a rendezői szobrot is): én a királyra tippelek, de bevallom, a tíz jelöltből ezt tartom a leggyengébb filmnek.

Szintén kiélezett lehet a küzdelem Natalie Portman és Annette Bening között - Portman körül erősebb volt a hype, ráadásul terhessége is megnyerheti a szavazók szimpátiáját, de a legfrissebb alakításai által hagyott benyomások (khmm, Ashton Kutcher) és Bening kora, illetve eddigi mellőzése még könnyen megfordíthatja az állást. Ennek főszerkesztőnk örülne, jómagam kevésbé.

Sokkal nagyobb meglepetés lenne az INCEPTION forgatókönyvének díja, melyet pár hónappal ezelőtt mindenki biztosra vett, azóta azonban a hihetetlen erősen kampányoló THE KING'S SPEECH mindenhol megnyerte a katagóriát, kivéve az általában legfontosabb indikátornak tekinthető Writers' Guild Awards esetében, ahol Nolan nyert - itt azonban a király forgatókönyvét nem jelölhették, nem tudni tehát, pontosan mit jelenthet a WGA eredménye. Én egyik film szkriptjét sem szerettem, úgyhogy az esélytelenek nyugalmával várom a kategóriát.

Ellentétben a legjobb filmzene kihírdetésével, mely hivatásos Nine Inch Nails rajongóként idén a legfontosabb díj lesz számomra. Az akadémia legendás konzervativizmusa és az időnként elkerülhetetlen újítási szándék fog megmérkőzni Alexandre Desplat és Trent Reznor képében: a díj várhatóan a THE KING'S SPEECH korrekt, de meglepetést nem okozó vonósai és a THE SOCIAL NETWORK zseniális, de rideg elektronikája között találja meg gazdáját.

Vannak még kérdések: nyerhet-e díjat az est egyik házigazdája a 99%-os befutó Colin Firth-szel szemben? Sikerült-e Melissa Leónak tönkretennie saját betonbiztos esélyeit? És úgy egyébként: ki a fene az a Banksy?

01:54 - Butlerék végeztek, remélem, mindenki bekészítette a sört/popcornt/kávét, pillanatokon belül kezdünk!

02:00 - élőben a vörös szőnyegről!

02:03 - miután előásták Jennifer Hudsont (ő szerepelt valamiben az Oscarja óta?), Natalie Portman bűvöl el mindenkit, miközben Aronofskyról áradozik.

02:05 - James Franco kicsit megilletődötten adja elő a közepes poénokat - reméljük, a nyitó monológra tartalékol. :)

02:05 - Justin Timberlake szerint a szőnyeg valójában rózsaszín! Skandallum!

02:08 - "A legjobb színész kategóriában Colin Firth akkora esélyes, mintha a Green Bay Packers egy rossz gimis csapat ellen játszana meccset." - ezzel nehezen lehetne vitatkozni.


a moment of beauty - red hot

02:13 - Nicole Kidman egyre furcsábban néz ki, nem?

02:14 - Gwyneth Paltrow szerinte Jay-Zvel alkotna tökéletes párost a színpadon. Miközben ezt próbáljuk megérteni, Christian Bale helyett a szakálla ad interjút.

02:17 - Mindenki a saját filmjét nyomja, miközben Hailee Steinfeld egy hatalmas mosoly kíséretében "mindenkinek" drukkol. Én pedig neki.

02:20 - Mint olvasom, a bámulatos Florence Welch is látható volt a vörös szőnyegen, mivel az este folyamán ő adja elő a 127 HOURS betétdalát. Újabb dolog, amit érdemes várni.

02:22 - Hugh Jackman (ezúttal már a Kodak Theatre belsejében) kényelmetlenül feszeng, mikor a Real Steelt említik. Nem hibáztathatjuk.

02:23 - A legemlékezetesebb köszönőbeszéd gyanánt a székeken szó nélkül végigsétáló, vigyorgó Benignit vágják be. :)

02:24 - Halle Berry kedvenc része az átadón a ruhák vizslatása a szőnyegen. Valljátok be, ti is csak ezért nézitek!


a moment of beauty - egész jól álcázza, nem?

02:29 - ideje kitörölni a csipát a szemekből, mindjárt kezdődik!

02:30 - a bevezető montázst Reznorék THE SOCIAL NETWORK soundtrackjére (egészen pontosan a regatta alatt szóló In The Hall Of The Mountain King coverre) vágták - ez azt jelentheti, az akadémia mégsem húzódzkodik az elektronikus scoretól.

02:33 - A két házigazda Alec Baldwin álmaiban járva végigmegy az összes jelölt filmen. A humor akadozik, de Morgan Freeman hangja mindent megment.

02:35 - James Franco balettmozdulatai csodálatosak!

02:36 - Ez a montázs eddig csak annyit bizonyított be, hogy ismét Alec Baldwin kellett volna a műsor házigazdájának. :)

02:37 - Franco és Hathaway a színpadon!

02:38 - "James, rendkívül vonzónak tűnsz a fiatal célközönség számára!" - őszinteséggel kezdenek.

02:39 - Kerek 1 percet kellett várni a kötelező "Francot jelölték, Hathawayt nem" belső poénra. :)

02:40 - "Az előbb láttam Marky Markot!" - mondja James Franco nagymamája.

02:41 - "THE KIDS ARE ALL RIGHT - lezbikusok! BLACK SWAN - táncoló lezbikusok! TOY STORY 3 - hol van Andy apukája?"

02:42 - Tom Hanks prezentálja az első díjat, háttérben a GONE WITH THE WIND képeivel, melyeket a TITANIC vált fel.

02:44 - LEGJOBB MŰVÉSZETI RENDEZÉS: ROBERT STROMBERG, KAREN O'HARA - ALICE IN WONDERLAND

02:44 - Rögtön egy meglepetés? Ki tippelt erre?

02:47 - LEGJOBB FÉNYKÉPEZÉS: WALLY PFISTER - INCEPTION! Hát mi van itt? Deakins szerintem legközelebb el se fog menni a díjátadóra. Részemről a BLACK SWAN képeibe szerettem bele a legjobban, de Deakins mellőzése kezd botrányos szintet ölteni.

02:51 - "Hollywoodi sztárokat ígértünk, ennél nagyobbat nehezen adhatnánk!" Kirk Douglas a színpadon.

02:52 - "James, jól nézel ki, így, hogy kijutottál a barlangból! Anne, te csak simán gyönyörű vagy! Bevallom: imádom a nőket! És most ötöt is adok önöknek!" Kissé nehézkesen beszél az öreg, de úristen, mennyire stílusos! A legjobb női mellékszereplők következnek.

02:56 - "És a pillanat, amire mind vártunk: Hugh Jackman nevet!" Az öreg Kirk percekig húzza a név felolvasását, és láthatóan élvezi. Én is. :)

02:57 - LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ: MELISSA LEO - THE FIGHTER. Papírforma. Steinfeldnek drukkoltam, de Leo alakítása is fantasztikus volt.

02:59 - "Két évvel ezelőtt, mikor Kate-et néztem, olyan kibaszott könnyűnek tűnt az egész!" Végre valaki nem csak neveket sorol - kár, hogy ennyire túlzásba viszi.

03:01 - Justin Timberlake: "én vagyok Banksy!"

03:02 - "There is an app for that!" - Justin az iPhonejával váltja a díszletet. Egyértelműen a fiatalabb korosztály felé próbálnak nyitni.

03:03 - LEGJOBB ANIMÁCIÓS RÖVIDFILM: THE LOST THING. Újabb meglepetés! Ennyire megosztotta a szavazatokat a GRUFFALO és a Pixar rövid?

03:05 - Rögtön jön a nagy animációs kategória is! Nem szaroznak! Itt már nem lehet meglepetés, ugye? Gyerünk, Pixar!

03:06 - LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM: TOY STORY 3! Ki vonhatná kétségbe? Azt sem bánnám, ha az est végén is ezt a címet olvasnák fel.

03:12 - Ezúttal az első díjkiosztót idézik meg, Josh Brolin állkapcsánál pedig csak Javier Bardem akcentusa keményebb. Az adaptált forgatókönyvet következnek, és várhatóan Aaron Sorkin következnek.

03:14 - LEGJOBB ADAPTÁLT FORGATÓKÖNYV: AARON SORKIN - THE SOCIAL NETWORK! Imádom ezt a fickót, főleg, hogy rögtön egyik kedvenc filmem, a NETWORK-öt említi.

03:16 - Sorkin alig kezdett beszélni, már alázenéltek. Miafranc? Szerencsére nem zavartatja magát.

03:16 - Rögtön folytatják az eredeti forgatókönyvekkel. Labdába rúghat az INCEPTION? Valószínűleg a királyé lesz, részemről egyiknek sem adnám.

03:18 - LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNYV: DAVID SEIDLER - THE KING'S SPEECH. "Apám mindig azt mondta, későn érő típus vagyok." Az eddigi legjobb köszönőbeszéd. "Szeretném megköszönni Őfelségének, a Királynőnek, hogy nem zárt a Towerbe az f-word használatáért." Nem csak humoros, de tökéletesen mondja el.

03:23 - James Franco felszívódott. Megint csak Hathaway van a színpadon, aki ezúttal musical számot ad elő, Hugh Jackmant parodizálva.

03:25 - ó, csak mondani kellett! Marilyn Franco!

03:25 - Russel Brand és Helen Mirren. Utóbbi franciául beszél, előbbi viccesen (félre)fordítja: "Helen azt mondta, hé, ti, sokkal jobban játszottam a királnyőt, mint Firth a királyt!" Az idegennyelvű filmek következnek.

03:27 - LEGJOBB IDEGENNYELVŰ FILM: HÆVNEN

03:29 - Reese Witherspoon a férfi mellékszereplőket prezentálja. Bale szakálla még mindig lélegzetelállító.

03:32 - LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ: CHRISTIAN BALE! Éljen! Fenomenális volt! És tovább nézhetjük a szőrzetet.

03:33 - "Én nem fogok káromkodni, már elégszer megtettem!" Nagyon szeretem ezt az ürgét. Még egy kis reklámot is bedobott az igazi Dicknek - mert megteheti.


a moment of beauty - irány ukrajna?

03:39 - Az akadémia és az ABC új szerződésüket és egymást ünneplik. De ki kíváncsi erre?

03:39 - Egy gyönyörű ausztrál, aki minden férfi számára vonzó. És mellette Nicole Kidman.

03:40 - Nagyszerű, de nagyon rövid medley ikonikus filmzenékből. Örökérvényű dallamok.

03:42 - Na most iszonyúan dobog a szívem. Gyerünk, Trent! Gyerünk, Akadémia! Merjétek odaadni neki!

03:43 - LEGJOBB FILMZENE: TRENT REZNOR & ATTICUS ROSS - THE SOCIAL NETWORK! Reznor Oscar nyertes! Értitek?!

03:44 - Trent Reznor udvariasan megköszöni a díját a feleségének. Gondoltad volna tíz évvel ezelőtt, hogy ez megtörténhet?

03:46 - Sound - de még mennyiszer. A legjobb hangkeverésen a sor.

03:46 - LEGJOBB HANGKEVERÉS: LORA HIRSCHBERG, GARY RIZZO, ED NOVICK - INCEPTION. Most, hogy a zenét ellopta a király elől, a THE SOCIAL NETWORK itt hoppon maradt.

03:48 - LEGJOBB HANGVÁGÁS: RICHARD KING - INCEPTION. Nolanék tarolnak a technikai kategóriákban.


a moment of beauty
végre egy ruha, mely egyszerűséggel hódít

03:54 - A 18 évvel ezelőtt díjat nyert Marisa Tomei a korábban kiosztott technikai díjakat prezentálta. "Gratulálok, kockák!" - Franco első rendes poénja.

03:55 - Cate Blanchett! Nem lehet elégszer látni ezt a nőt. Csodálatos.

03:56 - LEGJOBB SMINK: RICK BAKER, DAVE ELSEY - THE WOLFMAN. Mindenki pipálhat egyet a tippjeinél.

03:58 - LEGJOBB KOSZTÜMTERVEZÉS: COLLEEN ATWOOD - ALICE IN WONDERLAND. A hölgy neveket sorol, majd még néhányat, végül levegőt is vesz.

04:01 - Az "utca emberei" emlegetik kedvenc betétdalaikat, soksok bevágással.

04:02 - Kevin Spacey musicalszínészi tehetségét villogtatja, egész tűrhetően. A TOY STORY 3 betétdala és Randy Newman következnek.

04:04 - "I See The Light" - lassítunk, a legnagyobb esélyest, a TANGLED dalt játsszák.

04:11 - "Az egyikőjük jelölt, a másik smárolt a házigazdával: Amy Adams és Jake Gyllenhaal!"

04:12 - "A rövidfilm kategóriák azért jelentősek, mert ezeket a legnehezebb eltalálni a haverokkal játszott Oscar tippversenyen!"

04:13 - LEGJOBB RÖVID DOKUMENTUMFILM: STRANGERS NO MORE.

04:14 - LEGJOBB RÖVIDFILM: GOD OF LOVE. Na ezeket ki találta el? :) Azt hiszem, az Oscar történetében először szerepel az iTunes egy köszönőbeszédben.

04:17 - Mire jó az autotune? Például musical számot csinálhatunk a Harry Potterből, a TOY STORY 3-ból vagy a THE SOCIAL NETWORK-ből. "He doesn't own a shirt - why would he own a shirt?" TWILIGHT: ECLIPSE az Oscaron, és nem fájdalmas, hanem vicces? Kudos!

04:19 - Oprah! Dokumentumfilmek! Oprah! Banksy! Oprah! Banksy!

04:21 - LEGJOBB DOKUMENTUMFILM: INSIDE JOB. Basszátok meg! Nyert a politikai aktualitás és a bűntudat. Nagy hibának tűnik.

04:26 - Billy Crystal! Nem véletlenül kap ekkora tapsot - ráfért már egy normális házigazda erre a mai showra.

04:29 - A másik leghíresebb hostot, Bob Hope-ot mutatja be, ő pedig a Robert Downey Jr. - Jude Law duót prezentálja.

04:31 - Downey szidja az idegesítő special effects felelősöket, mire Law: "nélkülük akkor jártál volna legközelebb a szuperhősséghez, mikor 2001-ben egy Batgirlnek öltözött prostituálttal mulattál egy hotelszobában!" A válasz: "Wonderwoman volt."

04:33 - LEGJOBB VIZUÁLIS EFFEKTEK: CHRIS CORBOULD, ANDREW LOCKLEY, PETE BEBB, PAUL J. FRANKLIN - INCEPTION. "Úgy érzem, még mindig pörög a búgócsiga!" - nahát, ezt eddig még egyik győztes sem sütötte el?

04:35 - LEGJOBB VÁGÁS: ANGUS WALL, KIRK BAXTER - THE SOCIAL NETWORK. A legnagyobb kategóriák (plusz a betétdal) kihírdetése előtt nagyon jól áll Fincherék szénája.

04:41 - "Így neveld a sárkányodat, ez a cím ízléstelen!" James Franco a kétértelmű címeken lovagol. A házigazdák továbbra is inkább fárasztóak, mint viccesek.

04:42 - Florence!! Akkor most egy kis csendet.

04:43 - Hát, ezt a dalt még ő sem mentette meg. Most pedig Gwyneth Paltrow az utolsó betétdal-jelölttel a COUNTRY STRONG-ból.

04:46 - LEGJOBB BETÉTDAL: RANDY NEWMAN - TOY STORY 3 ("WE BELONG TOGETHER")! Éljen! "Miért pont négy számot jelölnek? Nem tudtak egy ötödiket találni?!" Végülis, jogos, de szerintem mi nem bánjuk, hogy nem kellett még egyet végighallgatnunk.

04:49 - És következik a négy legfontosabb kategória! Az eddigiek alapján minden Fincherékre mutat. Behúzhatja a THE KING'S SPEECH a filmet, vagy meg kell elégedniük Firth díjazásával? Na és persze a másik nagy párbaj: Bening vagy Portman?

04:53 - Az In Memoriam montázs, mint mindig, most is óriási veszteségekkel.

04:54 - Néha átvágnak Celine Dionra - nem kéne.

04:56 - Külön megemlékezés Lena Horne-ról.

05:02 - Anne Hathaway prezentálja Hillary Swanket, aki Kathryn Bigelowt prezentálja. Nem szivatlak.

05:02 - Jön Fincher! Akarom mondani, a rendezők!

05:03 LEGJOBB RENDEZÉS: TOM HOOPER - THE KING'S SPEECH. Nem jutok szóhoz. Botrány! Innentől viszont borítékolhatónak tűnik a király végső győzelme. Szomorú.

05:05 - Annette Bening, ezúttal még nem jelöltként/díjazottként.

05:07 - Egy kellemes montázst köszönhetően Kevin Brownlow, Eli Wallach és Francis Ford Coppola lép a színpadra életműdíjasként... hogy aztán szó nélkül lekeverjék őket a reklámszünetre.

05:11 - The Dude! Jeff Bridges a legjobb női főszereplő díját adja át. A jelölések száma és az évek vagy az erősebbre írt szerep és a pocakban növő gyerek fognak nyerni? Mindjárt kiderül!

05:14 - Valaki vesz nekem egy Jennifer Lawrencet karácsonyra? Pedig én a barnákra bukom. Hoppá, Natalie már ki is űzte a fejemből a szöszit.

05:16 LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ: NATALIE PORTMAN - BLACK SWAN! Legalább itt nem kell csalódnom. Bevallom, elfogult vagyok: évek óta plátói szerelmem ez a csaj. Nagyjából mindenkinek megköszöni, akivel valaha együtt dolgozott. Nem baj, még el tudnám hallgatni egy darabig. :)

05:19 - Hathaway (úgy a tizedik ruhájában) bakizik egyet, majd felkonferálja Sandra Bullockot, aki a legjobb férfi főszereplőt, tehát Colin Firth-öt fogja bejelenteni. "Dude! Jeff! Te már nyertél tavaly, miért nem adsz másnak is esélyt?"

05:24 - James Franco a backstageből köszöni a jelölését. Ilyen sem volt még.

05:25 - LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ: COLIN FIRTH - THE KING'S SPEECH. Nyert az oldschool sárm és alázatosság. Karakterével ellentétben Firth vérbeli profi, ha beszédet kell mondani.

05:28 - "Ha megbocsátanak, most bizonyos ingereket a színfalak mögött kell levezetnem." Firth távozik, és hamarosan jön Steven Spielberg és a legjobb film díja, melyet jelenleg úgy tűnik, senki sem vehet el a THE KING'S SPEECH-től. De a THE SOCIAL NETWORK megpróbálja.

05:32 - A színpadon a mozi egyik legnagyobb mágusa, Steven Spielberg. "A tíz jelöltből kilenc a CITIZEN KANE és a RAGING BULL közé fog felkerülni." Végülis, így is nézhetjük.

05:34 - A tíz jelölt montázsa a THE KING'S SPEECH fináléjára van felfűzve. Ez is előrevetítheti a győztest.

05:35 - LEGJOBB FILM: THE KING'S SPEECH. Itt nincs meglepetés: nyert a korrektül prezentált hatásvadász giccs.

05:39 - Zárásképp a YouTube-sztár PS22 kórus (érdemes rájuk keresni) énekli az Over The Rainbowt. A díjazottak örömködnek, szerkesztőségünk kevésbé, de majd jövőre kárpótol minket az akadémia. Ugye? :)

05:41 - Ennyi volt a 83. Oscar-díj gála. Kellemes és kellemetlen meglepetések, valamint papírforma színészdíjak éjszakája volt ez: az év nyertese Tom Hooper, no meg Weinsteinék, a nap vesztese pedig David Fincher, aki minden bizonnyal fog még Oscar-díjat kapni, csak ki kell várnia, hogy rá kerüljön a sor. Köszönöm a megtisztelő figyelmet és hogy velem virrasztottatok, a szerencséseknek kiadós alvást, a szerencsétleneknek jó munkát/sulit kívánok! Sziasztok!

kövess minket facebookon!

Címkék

oscar dijszezon daesu dijszezon 2011 live blog

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr564539365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.02.27. 22:08:10

Hajrá, hajrá! Íme, a last minit tippjeim: Legjobb film: The King's Speech Legjobb rendező: David Fincher Legjobb női főszereplő: Annette Bening Legjobb férfi főszereplő: Colin Firth Legjobb női mellékszereplő: Melissa Leo Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale Legjobb eredeti forgatókönyv: The King's Speech Legjobb adaptált forgatókönyv: The Social Network Legjobb operatőr: Roger Deakins Legjobb vágás: The Social Network Legjobb művészeti rendezés: Alice in Wonderland Legjobb kosztümtervezés: Alice in Wonderland Legjobb hangkeverés: Inception Legjobb hangvágás: Inception Legjobb képi effektusok: Inception Legjobb maszk: The Wolfman Legjobb eredeti filmzene: Alexandre Desplat Legjobb betétdal: Tangled Legjobb animációs film: Toy Story 3 Legjobb idegen nyelvű film: Incendies Legjobb dokumentumfilm: Exit Through the Gift Shop Legjobb rövid animációs film: Day & Night Legjobb rövidfilm: Wish 143 Legjobb rövid dokumentumfilm: Poster Girl

logan 2011.02.27. 22:12:44

stream-et, stream-et!!

logan 2011.02.27. 22:13:43

AE, a tippek reálisak nálam, de Te, szíved szerint kinek adnád ebből a felhozatalból??

Ismeretlen_74688 2011.02.27. 22:15:03

http://www.ustream.tv/channel/oscars-2011

Ismeretlen_9654 2011.02.27. 22:16:17

hajrá, hajrá! szerintem én itt leszek, mert bár tv-n nem tudom majd nézni, de remélem lesz nézhető stream. last minute tippek. (ezek középutat képeznek a vágyak és a józanság között. :)) Legjobb film: social network Legjobb rendező: david fincher Legjobb női főszereplő: anette bening Legjobb férfi főszereplő: colin firth Legjobb női mellékszereplő: hailee steinfeld Legjobb férfi mellékszereplő: christian bale Legjobb eredeti forgatókönyv: a király beszéde Legjobb adaptált forgatókönyv: aaron sorkin Legjobb operatőr: Roger Deakins – a félszemű Legjobb vágás: Kirk Baxter, Angus Wall – a közösségi háló Legjobb művészeti rendezés: alice csodaországban Legjobb kosztümtervezés: a félszemű Legjobb hangkeverés: the social network Legjobb hangvágás: eredet Legjobb képi effektusok: rredet Legjobb maszk: Rick Baker, Dave Elsey – farkasember Legjobb eredeti filmzene: trent reznor, atticus ross Legjobb betétdal: randy newman - toy story Legjobb animációs film: toy story 3 Legjobb idegen nyelvű film: biutuful Legjobb dokumentumfilm: exit through the gift shop Legjobb rövid animációs film: the gruffalo Legjobb rövidfilm: wish 143 Legjobb rövid dokumentumfilm: the warriors of qiugang

Ismeretlen_1068 2011.02.27. 22:16:27

Logan: http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2011/01/25/dijszezon_2011_oscar-jeloltek/ A vörössel kiemeltek a kedvencek.

Ismeretlen_84013 2011.02.27. 22:17:01

OSCAR Legjobb film: The King's Speech Legjobb rendező: David Fincher – The Social Network Legjobb női főszereplő: Natalie Portman – Black Swan Legjobb férfi főszereplő: Colin Firth – The King's Speech Legjobb női mellékszereplő: Melissa Leo – The Fighter Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale – The Fighter Legjobb eredeti forgatókönyv: David Seidler – The King's Speech Legjobb adaptált forgatókönyv: Aaron Sorkin – The Social Network Legjobb operatőr: Roger Deakins – True Grit Legjobb vágás: Kirk Baxter, Angus Wall – The Social Network Legjobb művészeti rendezés: Guy Hendrix Dyas, Larry Dias, Douglas A. Mowat – Inception Legjobb kosztümtervezés: Colleen Atwood – Alice in Wonderland Legjobb hangkeverés: Inception Legjobb hangvágás: Inception Legjobb képi effektusok: Inception Legjobb maszk: Rick Baker, Dave Elsey – The Wolfman Legjobb eredeti filmzene: Alexandre Desplat – The King's Speech Legjobb betétdal: Randy Newman(“We Belong Together”) – Toy Story 3. Legjobb animációs film: Toy Story 3. Legjobb idegen nyelvű film: In a Better World Legjobb dokumentumfilm: Exit Through the Gift Shop Legjobb rövid animációs film: Day & Night Legjobb rövidfilm: Wish 143 Legjobb rövid dokumentumfilm: Poster Girl

logan 2011.02.27. 22:24:45

ha a legjobb filmről van szó, én is inkább a social network felé húzok, amit el nem tudtam volna képzelni a bemutató idején. sőt, a múlt hónapig vártam azzal, hogy megnézzem. a király beszédét imádtam, de... a fene tudja. vszeg ez lesz a befutó és fincher-é a legjobb rendezés, aztán valahol ugyanott leszünk, mint a crash-brokeback mountain harc idején.

Ismeretlen_1068 2011.02.27. 22:27:07

Ha az Akadémia tagjai bevállalósak lennének - márpedig nem azok -, akkor a The Social Networköt díjaznák vagy az Inceptiont vagy valamelyik kicsike függetlent, de mivel nem azok, így nyerni fog a dadogós Rocky. Szerintem.

DCIJB 2011.02.27. 22:27:31

A király beszéde viheti a Best Picture-t, de Hooper nem nyerhet!

logan 2011.02.27. 22:30:11

az azért tényleg kizárt, hogy hooper nyerjen. benninget kárpótólják az előző két sikertelen jelölésért? portmannek úgyis van hátra pár jó évtizede alapon?

Llew 2011.02.27. 22:32:07

Most mikor lesz pontosan, mert a port.hu a Pro7-nél 2:00-re, a HBO-nál 2:30-ra írja?

Ismeretlen_1068 2011.02.27. 22:33:45

11: Pontosan. Na, további jó várakozást, én elindultam a vörös szőnyeg felé: időről időre benézek!

chris92 2011.02.27. 23:00:11

Nem fogok éjszakázni, holnap megnézem ki nyer örülök vagy esetleg anyázok, mindenesetre itt az én tipplistám: legjobb film: Social Network legjobb rendező: David Fincher Legjobb női főszereplő: Natalie Portman Legjobb férfi főszereplő: Colin Firth Legjobb női mellékszereplő: Melissa Leo Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale Legjobb eredeti forgatókönyv: Király beszéde Legjobb adaptált forgatókönyv: Social Network Legjobb operatőr: True Girt Legjobb vágás: Social Network Legjobb művészeti rendezés: Inception Legjobb kosztümtervezés: Alice in Wonderland Legjobb hangkeverés: Inception Legjobb hangvágás: Inception Legjobb képi effektusok: Inception Legjobb maszk: The Wolfman Legjobb betétdal: Toy Story 3 Legjobb animációs film: Toy Story 3 Legjobb idegen nyelvű film: Biutuful Legjobb dokumentumfilm: Exit through the gift shop Legjobb rövid animációs film: Day & Night Az utolsó kettő passz.

Dominik · http://tcg.magic-forest.hu 2011.02.27. 23:11:26

Egyet tippelek én is, kíváncsi vagyok mennyit találok el, mindenesetre a Black Swannek szurkolok. Legjobb film: The Social Network Legjobb rendező: David Fincher Legjobb női főszereplő: Natalie Portman Legjobb férfi főszereplő: Colin Firth Legjobb női mellékszereplő: Melissa Leo Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale Legjobb eredeti forgatókönyv: The King's Speech Legjobb adaptált forgatókönyv: The Social Network Legjobb operatőr: True Grit (Roger Deakins) Legjobb vágás: The Social Network Legjobb művészeti rendezés: Alice in Wonderland Legjobb kosztümtervezés: The King's Speech Legjobb hangkeverés: Inception Legjobb hangvágás: Inception Legjobb képi effektusok: Inception Legjobb maszk: The Wolfman Legjobb eredeti filmzene: Alexandre Desplat Legjobb betétdal: Toy Story 3 Legjobb animációs film: Toy Story 3 Legjobb idegen nyelvű film: Biutiful Legjobb dokumentumfilm: Exit Through the Gift Shop Legjobb rövid animációs film: Day & Night Legjobb rövidfilm: Wish 143 Legjobb rövid dokumentumfilm: The Warriors of Qiugang

Vektor 2011.02.28. 00:39:20

Hajrá Black Swan! Izgalmas este elé nézünk.

feri · http://mozisblog.blogspot.com 2011.02.28. 00:42:32

megy már a vonulás: http://www.livestream.com/theoscars a "legjobb film" jelöltek sorrendje nálam: Winter's Bone-t, The Fighter-t nem láttam 8.: Toy Story 3 7.: Inception 6.: The Social Network 5.: The Kids Are All Right 4.: The King's Speech 3.: 127 Hours 2.: Black Swan 1.: True Grit

Vektor 2011.02.28. 00:45:11

Red Carpet: veetle.com/index.php/channel/view#4d652df2ac153

köbli · http://kobli.blog.hu 2011.02.28. 01:16:46

íme a kritikáim a jelöltekről: http://kobli.blog.hu/2011/02/22/oscar_2011 hereafter, blue valentine és egyéb ritkaságok.

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 01:19:54

Boyle vicces volt.:)

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 01:23:17

Kidmannél vmi nagyon nem stimmelt.

Ismeretlen_82259 2011.02.28. 01:30:11

Bale-nek milyen szakálla van már :D

Seraphin 2011.02.28. 01:36:23

G.Rush a háta közepére se kívánja ezt az egész cécót, remélem nyer. :)

danzig 2011.02.28. 01:36:55

wow Sandra "blokkolnám" Bullock :D az a bringás nyomi egy pöcs...bár bírom a tetkokat ..de a piros ruci most megvett kilóra :D

danzig 2011.02.28. 01:44:56

rober downey jr és hilary swank együtt ? csoda hogy talált fogást a csajon :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:03:06

No, jó reggelt! Ahogy elnézem, Natalie még mindig ügyesen álcázza a pocakját. Lehet, hogy publicity stunt? :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:05:16

Jennifer Hudson felét Helena Bonham Carter falta fel? :)

danzig 2011.02.28. 02:10:21

csak a feje..ami ha jól látom az Alice-ban nem is igényelt túl sok cgi-t :D

Seraphin 2011.02.28. 02:10:52

Remélem nem kell háromig várni az első díjig.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:13:17

Nicole Kidman a kisméretű emberekre bukik. Jelen esetben a "férfi" annyira nem tűnik helytállónak. :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:15:58

Úgy tűnik, a bujkáló Sötét Lovag veszít majd a versenysúlyából... habár nyárig azért összeszedheti magát.

danzig 2011.02.28. 02:19:02

parties..cocaine and champaine...ez a nő se szivbajos :D

Lord Picard 2011.02.28. 02:26:16

Gyorsan az én tippjeim :D Legjobb film The Social Network Legjobb férfi főszereplő Colin Firth (The King s Speech) Legjobb női főszereplő Natalie Portman (Black Swan) Legjobb férfi epizódszereplő Christian Bale (The Fighter) Legjobb női epizódszereplő Hailee Steinfeld (True Grit) Legjobb rendezés David Fincher (The Social Network) Legjobb eredeti forgatókönyv Christopher Nolan (Inception) Legjobb adaptált forgatókönyv Joel & Ethan Coen (True Grit) Legjobb animációs játékfilm Toy Story 3 Legjobb idegennyelvű film Biutiful (Mexikó) Legjobb fényképezés Roger Deakins (True Grit) Legjobb vágás Andrew Weisblum (Black Swan) Legjobb művészeti rendezés Alice in Wonderland Legjobb jelmeztervezés I Am Love Legjobb maszk The Wolfman Legjobb eredeti filmzene Trent Reznor, Atticus Ross (The Social Network) Legjobb eredeti dal "We Belong Together" (Toy Story 3) Legjobb hangkeverés Inception Legjobb hangvágás Inception Legjobb vizuális effektusok Inception Legjobb egész estés dokumentumfilm Exit Through the Gift Shop Legjobb rövid dokumentumfilm Sun Come Up Legjobb rövidfilm God of Love Legjobb rövid animációs film the Gruffalo Jó reggelt minden éjjeli bagolynak :D

limupei · http://kritikustomeg.org/ 2011.02.28. 02:26:21

30: Ha jól tudom, ő Keith Urban, ausztrál countryénekes. http://www.youtube.com/watch?v=Jk1nw4Uoxig

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:26:39

Az a majom Benigni mennyivel jobb volt, mint Norton az American History X-ben, nem igaz...? :\

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:27:22

34: Ó, szóval a nyelve és az ujjai miatt szereti. :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:32:02

Anya, kezdődik! :)

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 02:33:58

ez naggyon állat!!

mmaro 2011.02.28. 02:40:46

Alec NAGYSZÍNPAD!!!!

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:42:41

Ez elég gyengusz intró volt.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:43:04

Hol van Billy Crystal, mikor szükségünk van rá? :(

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 02:46:30

aeon_flux: nem mondod h nem tetszett?! sztem ügyesen összedobták a bevezetőt. :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:46:47

Hogy ki tippelt erre? Hát én! :) 1/1

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:47:40

Neeeeeeeeee! Deakins megint pofára esett. Ez kriminális.

limupei · http://kritikustomeg.org/ 2011.02.28. 02:48:55

Na, csak sikerült felhúzni az elején:S

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:49:46

Az Inceptiont nem ugyanúgy fényképezték, mint a két Batmant? MI volt ebben olyan átütő? 2/1

Vektor 2011.02.28. 02:50:01

Komolyan nem hiszem el... :(

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 02:50:44

46: dögöljek meg, ha tudom.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:52:25

Kirk Douglas: Az önkéntelenül felmerülő "ez még él?" kérdésre azt válaszolnám: "Kirk örökké élni fog".

Ismeretlen_74688 2011.02.28. 02:53:36

Éljen, mégis csak van Orf :)

danzig 2011.02.28. 02:54:39

Szerintem apa és fia megdöntötték fél Hollywoodot...külön külön :D

TylerD 2011.02.28. 02:55:06

Én sajnálom Deakins-t,de kameramovementben wally a legjobb,nem minden a szép színek,megérdemelt a díj wallynak,az akadémia meglepett,hogy bevállalta.Dehát ASC-n is ő nyert.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:55:27

Melissa Leo fizimiskáját elnézve, a The Fightert miért nem jelölték best makeup díjra? :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:57:06

Mekkora geci az öreg! :D

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 02:57:15

hatalmas arc az öreg.:D

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:57:48

Melissa Leo, done deal. 3/2

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 02:57:51

danzig: ez jó, és vszeg még igaz is.

travis bickle 2011.02.28. 02:58:06

"Kirk örökké élni fog". Ahogy remélhetőleg a fia is. Mindkettő a legnagyobb színészek egyike.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 02:59:47

daesu: a filmben tényleg fantasztikus volt, de ez, amit itt művel, elég nagy ripacsroham.

limupei · http://kritikustomeg.org/ 2011.02.28. 03:00:57

Fuck, délután hatkor, országos csatornán:-)

danzig 2011.02.28. 03:01:14

DelMare: A maradékon meg Charlie Sheen kiskakaskodik :D Habár az se lepne meg ha ő is eredetileg Douglas lenne :D A csajt nem lövik le ? :D Mármint időlimit ?

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 03:01:22

59: így van. amúgy azt hittem, késleltetik az adást a káromkodásokat kiszűrendő.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:02:52

Mila Kunist ide nekem most azonnal még központozni sem tudok miközben ez a nő itt van.

danzig 2011.02.28. 03:04:45

Az ukrán csajok már csak ilyenek :D Azok a szemek amikkel erre a nyikhajra nézett..valami spotot említve..nem igen hallottam :D

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:04:50

A Banksys poén elég szolid, a "you know" nagyobbat ütött. Az animációs rövidre vakon tippeltem: nem jött be. 4/2

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:06:53

Toy Story természetesen. 5/3

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 03:07:56

64: van két ukrán csoporttársam az egyetemen (hölgyek). ;)

logan 2011.02.28. 03:08:49

tim allen és michel keaton most biztos örülnek

danzig 2011.02.28. 03:10:45

67: jah én konkrétan Milla Jovovichra gondoltam....de facebook linket is elfogadok :D Mila Kunis meg anno szerepelt vmi kosztümös Aerosmith klipben valami kandalló előtt üldögélt ..a szám szövegére nem emlékszem ....de már akkor retinába égető jelenség volt :D

Lord Picard 2011.02.28. 03:10:45

Nálam 5/2 egyelőre - Deakins-en még nem tettem túl magam :(

Ismeretlen_82259 2011.02.28. 03:11:54

Elég gyengék a poénok...

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:12:09

Deakins a KILENCEDIK jelölését bukta el ma. Ha legközelebb leteszi a kamerát a sarokba és elmegy sörözni.

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 03:12:12

na gyorsan előkerestem a gép töltőjét

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:13:13

Brolin & Bardem: erre a párosra mondaná azt a feleségem, hogy "ó, helló". :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:14:43

Sorkin, done deal. 6/4

danzig 2011.02.28. 03:14:49

Javier Bardem mikor ment át Jeffrey Dean Morgan-be ? :D

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:18:58

Ezen a díjon sem vagyok meglepve: rengeteget dolgoztak ezen a szkripten. Seidler jobb író, mint postagalamb. :) 7/5

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:20:31

Eddig ez az est legjobb köszönőbeszéde: szellemes, alapos, jó. Mint a film.

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 03:23:05

"I've never been out of the city before" - mondja az angol hangsávon Brüno, miközben a BOOK OF ELI posztapokaliptikus környékét láthatjuk. hatalmas :)

hahakocka 2011.02.28. 03:23:27

De nagyon ős konzervatív Oscarra hajtó forg. könyv volt. Szövegben jobb az Eredetnél de eredetiséget nem találsz a filmen nagyon.

logan 2011.02.28. 03:25:51

ha már deakins: azt tudjuk hogy ki a legtöbbször mellőzött jelölt?

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:28:07

Nocsak, Susanne Bier végre bezsákolta a díját. 8/5

logan 2011.02.28. 03:29:04

mondjuk úgy mellőzött hogy nem is kapott díjat egyáltalán? richard burton hétszer koppant, peter o'toole nyolcszor de ő kapott egy életmű-vigaszt...

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:29:35

81: Szerintem én. Még egyszer sem jelöltek, pedig százszor megérdemeltem volna az Evita statisztájaként. :)

hahakocka 2011.02.28. 03:29:40

Macskanőként azért nem fog nyávogni ugye Anne? :) Énekelni azért tudott. Sokan meglepődnek ma az Oscarjukon.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:32:35

Christian Bale kiharcolta. Done deal. 9/6

hahakocka 2011.02.28. 03:33:22

No Balenek menjen!!!! (Rush erős vetélytárs persze) Ruffalo jelölése vicc szerintem. ÉS igeen. :) 9/6

logan 2011.02.28. 03:34:12

reese nem főszereplőként kapott?

danzig 2011.02.28. 03:34:46

Én már az American Psycho-ért odaadtam volna neki, ott annyia Bateman volt..hogy neki ott elhittem volna hogy egy ruhafogassal mikre képes :D

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 03:35:53

88: valóban, akkor csak én könyveltem el másodhegedűsként Phoenix mellett. mea culpa.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:39:42

89: Én meg már A nap birodalmáért simán adtam volna neki egy zsákkal.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:44:24

TRENT fucking REZNOR!!! 10/6

Vektor 2011.02.28. 03:44:31

JEEEE, Reznor!

limupei · http://kritikustomeg.org/ 2011.02.28. 03:45:34

Jamamura, örülünk, mint állat!!!:-)

hahakocka 2011.02.28. 03:45:39

Se film alatt se anélkül semmi hatása. A nap mélypontja eddig. A 2 gitárpengetős Oscar után újabb fületlenség.

logan 2011.02.28. 03:45:49

REZNOR KIBASZOTT KIRÁLYA A VILÁGNAK!!! NAGYON ÖRÜLÖK!!!

Vektor 2011.02.28. 03:45:52

Kezd komoly bajban lenni a Király beszéde, ez már a második vereségük.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:46:33

daesu: én még 3 éve se gondoltam volna, amikor beszéltem vele. :) De szerintem ő sem...

Ismeretlen_82259 2011.02.28. 03:46:40

96: Egyetértek, jó arc Reznor, de ez nem Oscar-kaliber zene...

danzig 2011.02.28. 03:46:58

Ezekből a zsidó lánykákból soha nem elég :D ...mindenféle rasszizmus nélkül értendően dugnám őket :D

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:47:42

Hangizé: Inception. 11/7

Ismeretlen_16964 2011.02.28. 03:48:10

Fuckyeah, Reznor! It really is happening! :)

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 03:48:22

99: mondtam már, hogy utállak? :)))

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:48:42

100: Az benne a legjobb. Nem egy kalimpálós nagyzenekari dübörgősdi, csak egy csendes, mégis iszonyatosan hatásos szkór.

Lord Picard 2011.02.28. 03:48:46

Eddig nem rosszul alakul :) 11-ből 5 jelöltem jött be (sokszor a szívemre hallgatva jelölgettem).

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:49:52

Hangizé megint: Inception. 12/8

Lord Picard 2011.02.28. 03:50:32

12/6

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:50:53

106: Ha én a szívemre hallgattam volna, akkor Reznorra tippeltem volna. Hogy lehettem ekkora balek, hogy nem rá tippeltem? :)

danzig 2011.02.28. 03:55:00

Istennő a színpadon :D

logan 2011.02.28. 03:56:00

110: beszari vagy, azért :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:57:24

Maszk: 13/9 Rick Baker hetedik díja... lehet tudni, hogy ki kapta a legtöbbet?

Lord Picard 2011.02.28. 03:58:41

13/7 - kezdem felhozni magam :D Jah, és imádom a színpadot, így látni az Elfújta a szélt, Titanic-ot, Gyűrűk Urát pár pillanatig... megható.

logan 2011.02.28. 03:59:14

beszarok: rick baker hetedszer! :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 03:59:17

A kosztümöt is eltaláltam... 14/10

Ismeretlen_16964 2011.02.28. 04:00:27

Tudja valaki, costume design prezentációk alatt miféle zene ment? :)

travis bickle 2011.02.28. 04:00:43

hmmm, legjobb kosztüm egy kvázi animációs filmnek? :)

logan 2011.02.28. 04:01:03

a fele már vastagon lement!

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 04:01:30

Lord Picard: jaja, a háttér nagyon ütős lett.

Lord Picard 2011.02.28. 04:01:56

113. Cedric Gibbons az Art Direction kategóriában 35 jelölésből 11-et nyert, nem semmi, eddig ez a legtöbb amit találtam.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:05:24

Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok, de jöjjön már a dokumentumfilmes kategória! :)

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:06:18

na gyorsan csinálok egy nespressot, amíg ezek danolásznak itt.

Vektor 2011.02.28. 04:06:55

Az eddigiek alapján szerintem az SN fogja nyerni a fődíjat.

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:07:10

122: mivel nem láttam az EXITet, majd gyorsan kommenteljétek, hogy ki a fene az, aki átveszi a díjat :)

Lord Picard 2011.02.28. 04:08:26

Amúgy maga Walt Disney 22 díjat zsebelt be, ha jól rémlik, volt olyan este, amikor 5-6-ot egyszerre.

logan 2011.02.28. 04:11:03

122: lol, igazad van :) 123: jogos. mee too. 124: nem lepődnék meg! sőt, örülnék.

logan 2011.02.28. 04:12:08

nem győzöm mondani: trent reznor oscar-díjas zeneszerző :) .... ezt csinálja utána manson.....

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:12:51

126: Én is rá tippeltem volna.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:13:56

15/10. Most pedig jöjjön az est fénypontja!

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:15:22

Hoppá, akkor ez még nem az, eheh. :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:16:16

Éééés ezt sem sikerült belőni. :) 16/10. Carrot Top újjászületett? :)

Lord Picard 2011.02.28. 04:18:05

15/8 - mivel egy rövidfilmet eltaláltam, ezért csak figyelembe veszem az arányomnál őket :D

danzig 2011.02.28. 04:18:12

God of love..na ez is felrakott vkit a térképemre :D http://www.imdb.com/name/nm3730980/

Lord Picard 2011.02.28. 04:18:53

Bocs, 16/8 - jó pofa ez a musical rész :D

Vektor 2011.02.28. 04:19:10

Nekem is 16/10 eddig.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:19:50

Hát ez a vokóderezett izé elég érdekes volt... Vajh azok a srácok csinálták, akik a híres "rapist" videót?

Lord Picard 2011.02.28. 04:21:01

Oprah volt jelölve Oscar-ra? Wow :D Úgy néz ki, mint LaGuerta hadnagy a Dexter-ből :D

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:21:36

BASSZAMEG

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:22:05

de legalább behoztam egyet rajtatok a tippversenyben :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:22:06

Neeeeeeeeeeee! :((( 17/10

Vektor 2011.02.28. 04:22:10

Nincsenek csodák. :(

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:23:02

Ez kell a világnak: még egy doksi a nagy lelkiismeretről. De azért majd megnézem.

Lord Picard 2011.02.28. 04:23:31

Nem igazság :((( 17/8

hahakocka 2011.02.28. 04:24:08

Beszóltak a bankároknak. :)

Vektor 2011.02.28. 04:24:49

Én eltaláltam, sajnos várható volt. 17/11

logan 2011.02.28. 04:24:54

egyszer volt budán kutyavásár. reznor megkapta. két outsider nem nyerhet egy este.

Adam Taylor 2011.02.28. 04:25:35

Deakins mellőzése rosszul esett, de eddig a pillanatig korrektnek tartottam az estét... A srangers no more díja várható volt, a God of love-nak nagyon örülök, viszont az Inside job...teljesen átlagos, mondhatni száraz, de profi dokumentumfilm, de hát ugye a témája...Banksy-é ezerszer jobb, de még a GasLand eredetisége is többet ér nálam...sajnálom nagyon.

Vanice 2011.02.28. 04:26:48

Basszák+, az este igazi meglepetése az lett volna, hogy mit kezd Banksy egy akkora "fallal" mint amit az Oscar jelent... amennyire bátor volt Renzor díjja, annyira gyáva húzás most ez:(

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 04:28:28

hát igen, ez így elég langyos lett.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:33:18

Billy Crystallal azért egy picit sikerült vigasztalódnom.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:33:55

Mivel a Tron és a Scott Pilgrim nem volt jelölve, ezért Inception. :) 18/11

Lord Picard 2011.02.28. 04:34:34

Még mindig 50%-on állok, 18/9

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:36:04

Vágás is megy a Networknek. 19/12

logan 2011.02.28. 04:39:16

gyerekek, az megtörténhet hogy a black swan semmit sem kap?

Lord Picard 2011.02.28. 04:40:04

157. Nem, Natalie Portman nyerni fog, ez tuti (vagy már nem?)

Ismeretlen_82259 2011.02.28. 04:40:45

157: Felrobbannék.

logan 2011.02.28. 04:40:45

deakins után most már biztos hogy a true grit tízből eget sem...

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:41:02

158: már nem tuti, de nagyon drukkolok neki

Vektor 2011.02.28. 04:41:16

19/13 Eddig a Király beszéde az est vesztese.

logan 2011.02.28. 04:42:19

127 óra - hatból semmi?

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:42:57

Ennek a Dido-nótának olyan ciki szövege van, hogy falnak megyek mindjárt. Habár lehet, hogy hindu(?) nyelven énekli a lényeget.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:44:49

Gwyneth Paltrow-t látva Butt-Head örökérvényű szavait tudom idézni: "She's ooold."

danzig 2011.02.28. 04:46:01

Most mééé...nagyon finom Milf lett belőle :D eddig nem jött be de most olyan karakteres :D

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:46:38

Hoppá, Randy! 20/12

Lord Picard 2011.02.28. 04:47:19

20/10

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:48:30

166: Úgy néz ki, mint egy királykobra. :) Egy öreg királykobra.

Vektor 2011.02.28. 04:50:48

20/14 Szerintem az SN elviszi a két legfontosabb díjat, és Weinsteinék koppannak egy nagyot.

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:50:58

Bening vagy Portman? Portman vagy Bening?

logan 2011.02.28. 04:52:14

last minute tipp: fincher rendező, benning nő, firth színész, social network film.... mégiscsak az amerikai akadémiáról van szó

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:52:20

Legyen Bening, legyen egy kis csámcsogni való, hm?

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:55:02

173: kösz, inkább meglennék csámcsogás nélkül! :)

logan 2011.02.28. 04:55:20

szerintem mr politikus beatty kilobbizta az asszonynak. portman pedig ugy jar mint rourke...

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:55:38

Ennyit a fiatalításról: Celine Dion búcsúztatta a holtakat.

danzig 2011.02.28. 04:55:44

Ha Celinért cserébe Ők mind élhetnének akkor szó nélkül csapnám agyon...mondjuk lehet enélkül is :D Ezek után egy királykobrára nézve mindig Gwyneth fog eszembe jutni ? :D

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:56:15

itt csak az angolszász veszteségeket szokták mutatni? (Satoshi Kon miatt kérdezem)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:57:22

Beningnek már ez a negyedik jelölése, és ugyan közel sem olyan látványos, mint Portman színészkedése, de szerintem sokkal természetesebb. Persze, ha kap, akkor részben kompenzálásként. Ugyanakkor Portman cuki és terhes.

limupei · http://kritikustomeg.org/ 2011.02.28. 04:57:48

178: Az Akadémia tagjait.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 04:58:14

178: Satoshi Who? :\

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 04:59:52

180: mekkora baromság. ennek a filmművészet nagyjairól kellene szólnia, legalább haláluk után ne diszkriminálják őket akadémiai tagság alapján.

logan 2011.02.28. 05:01:54

akkor benning lesz...

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:02:00

Hilary Swank jön és elnézést kér a horrorfilmes szerepeiért?

danzig 2011.02.28. 05:03:37

errrrrror ?????

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:03:38

:OOO No, ez tényleg skandalum. 21/12

Ismeretlen_9654 2011.02.28. 05:03:38

undorító.

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 05:03:44

hogyaza...

Adam Taylor 2011.02.28. 05:04:16

Én nem jutok szóhoz...botrány...remélem a Social Network a filmet behozza..

Vektor 2011.02.28. 05:04:23

Shit Shit Shit Shit Shit Shit Shit

Ismeretlen_9654 2011.02.28. 05:04:28

ezt nem hiszem el, így akkor már semmi esélye a legjobb filmre... :(:(:(

Lord Picard 2011.02.28. 05:04:34

Na bakker... és David Fincher? 21/10

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 05:05:00

miért utálják ennyire Finchert??!

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:05:34

Hát igen, egy ilyen erős, ilyen egyéni, ilyen egyedik rendezést tényleg díjazni kell. Főleg egy ilyen gyenge mezőnyben... :)

danzig 2011.02.28. 05:06:01

Jöhet a második bostoni teadélután, csak most az akadémiát szórják a tengerbe :D

logan 2011.02.28. 05:07:05

fincher se megy többet oscarra

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:08:07

Nem utálják Finchert, hisz már kétszer is jelölték. :) Spielberg sem az első jelölését váltotta Oscarra, hanem ... wait for it: a negyediket.

logan 2011.02.28. 05:08:36

még nincs veszve semmi. gondoljatok a szerelmes shékszpirre vagy a crashre.

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 05:13:42

199: a megosztásnak a Fincher-King's sorrendben lett volna realitása, így fordítva nem tűnik valószínűnek. :(

Ismeretlen_9654 2011.02.28. 05:13:56

ez most komolyan mondom hidegzuhany. le vagyok döbbenve, hogy nem a mester nyert.

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 05:15:28

201: közröhej.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:16:56

Nem csámcsogunk: nyert a látványpékség. :)

Vektor 2011.02.28. 05:17:21

IGEEEN!!!!

logan 2011.02.28. 05:17:38

203: lol :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:17:47

22/12. Nem a tippjeim estéje, a show is unalmas, de azért jól elvagyok. :)

Adam Taylor 2011.02.28. 05:18:08

Fincher bukot- érdekel még valamit, hogy nyer Portman és Firth? :) Go social network!

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 05:19:01

well done.

Lord Picard 2011.02.28. 05:20:01

22/11 - nagyon örülök Natalie-nek ^^

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:20:59

Hmm, a a mediterrán konyha hatása? Javier és Penelopé feje szépen ki van kerekedve... pedig csak az egyik szült (vagy szülni fog?).

logan 2011.02.28. 05:21:59

milyen lehet benningnek, hogy amikor a női főszerepért volt versenyben, mindig fiatalabb lány vitt el előle

danzig 2011.02.28. 05:23:42

Na most a Dude 2. díja lenne az igazi meglepi.. Hanks után szabadon :) És én egy Sandrát kérek....

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:25:49

Pedig de jó is lett volna, ha Jeff dupláz. Sebaj, Colin is megérdemelte... az A Single Manért. :) 23/13.

logan 2011.02.28. 05:26:30

nekem michelle williams

travis bickle 2011.02.28. 05:26:30

áááh, komolyan elhittem, hogy James Franco nyerhet???

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:26:42

213: Vigyed.

Lord Picard 2011.02.28. 05:27:06

23/12 - nyomodban vagyok ae :D

Vektor 2011.02.28. 05:27:17

Ez eldőlt. 23/16

logan 2011.02.28. 05:27:47

na gyerekek, most ugrik a majom a vízbe!!!

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 05:28:13

218: sajnos az utolsó kategória nagyon neki áll :)

Lord Picard 2011.02.28. 05:29:39

221: még lehet meglepetés :))

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:29:57

Basszus, pedig még Banksy-szemüveget is hoztam magammal... igen, még mindig itt tartok. :)

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 05:31:49

időközben a Knicks elverte a Heatet. vicces este ez.

Ismeretlen_16964 2011.02.28. 05:32:20

Hányan mernétek most fogadni, hogy nem a Speech lesz a befutó?

Lord Picard 2011.02.28. 05:32:49

Már a Jurassic Park zenéjéért megérte felkelni ^^

Ismeretlen_62806 2011.02.28. 05:36:44

shit.

Ismeretlen_16964 2011.02.28. 05:37:28

Bull.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 05:37:38

No, ez a tipp bejött. Az Oscar hű maradt magához. 24/14. No, mentem haza. Jó éjt!

Lord Picard 2011.02.28. 05:37:38

24/12 - maradtam az ötven százaléknál, sebaj.

xyz 2011.02.28. 05:38:21

csak nekem hasonlít Tom Hooper arca a fiatal James Cameronéra?

logan 2011.02.28. 05:39:28

úgy tűnik mégsem segített hogy feltettem trent reznor oscar díjas score-ját...

danzig 2011.02.28. 05:40:29

Anno egy skót is megmondta... Oscar - szimpátiaszavazás...és nyertek a gyarmatosítók..ennyi... kérem kapcsolja ki

Ismeretlen_110911 2011.02.28. 05:41:13

hurrá.

RE@L 2011.02.28. 05:42:01

Azért szvsz a King's Speechben egyedül a Bertie-zés (Lionel részéről) és a Fuck és tsai Albert-től volt igazán hatásvadász, de giccses egyáltalán nem volt a film.

Ismeretlen_82259 2011.02.28. 05:45:05

Ha Social Network és King's Speech között kéne dönteni, én is a királyra voksolnék, de könyörgöm, van ott még 8 jelölt, amelyik közül nem egy bőven jobb a fenti kettőnél.

DCIJB 2011.02.28. 06:23:03

Idézet a 11. hozzászólásból: "az azért tényleg kizárt, hogy hooper nyerjen." úgy látszik annyira mégsem...

kekec 2011.02.28. 08:21:42

De jó, hogy nem néztem élőben! A filmzenei díjon ismét teljesen kiakadtam volna - no, így reggel is kiakadtam, de nem annyira, mintha éjszaka lett volna :) Az Akadémiának érzéke van hozzá, hogy a rövid időn belül felejthető zenéket díjazza. Az igazi, muzikális muzsikák pedig díj nélkül távoznak. Morricone Oscar-díjainak száma: 1 életmű, 0 rendes Oscar...

kekec 2011.02.28. 08:23:06

Még valami: annak azért örülök, hogy nem a Közösségi háló lett a legjobb film. A király beszédét ugyan nem láttam még, de látatlanban is jobb, mint a Social Network. Tipikus példája a rövid életű aktualitással bíró filmeknek.

Süti 2011.02.28. 08:25:12

king's speech megérdemelten nyert (habár a black swan jobb film). a 'filmzene" pedig azért nyert, hogy lássuk milyen jó fejek és fiatalosak a bizottság tagjai. szánalmas.

Süti 2011.02.28. 08:26:58

most olvasom kekec bejegyzését az enyém felett és nem is tudnék jobban egyet érteni. goldsmith egy oscart kapott. akkor egy szinten van trent reznorral mert neki is egy van :)

Süti 2011.02.28. 08:28:24

még valami: érdemes benézni a filmzene.net fórumába. ott káromkodik mindenki. megértem őket.

kekec 2011.02.28. 08:51:10

Különösen kirívó a különbség, ha az ember végighallgatta a régebben nyert filmzenékből összeállított montázst a díjátadó előtt. (E.T., Star Wars, stb.) Biztos vagyok benne, hogy Reznor zenéje sosem fog szerepelni egy hasonló összeállításban évek múlva.

Ismeretlen_97684 2011.02.28. 09:15:33

Deakins már megint hoppon maradt - ráadásul az Eredet színtelen-szagtalan képi világával szemben. Gyász. A Király beszédétől nem sajnálom az Oscart, mert jó kis film, de meggyőződésem, h ebből a mezőnyből más filmekből lesz kult és hivatkozási alap. Viszont lassan minden élő brit színész Oscart kap :)

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 09:23:02

243: Én benéztem. Az a "mindenki" konkrétan két fő, s egyikőjüknek "How to Train Your Dragon" az avatárja, szóval rajta nem is csodálkozom, hogy anyázik. :) Én valami nagyobb horderejű kirohanásra számítottam, ha már így belinkelted.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 13:03:39

Most, hogy így remekül kipihentem magam (NOT!), ideje, hogy reagáljak daesu lelkiismeretes riportjára (melynek abszolválása melegen ajánlott). 02:13 - Nicole Kidman egyre furcsábban néz ki, nem? A botoxtól konkértan nem tud mást csinálni, csak mosolyogni, ugyanakkor a nyaka kezd úgy festeni, mint egy 1.000 éves fa Pandoráról. 02:23 - A legemlékezetesebb köszönőbeszéd gyanánt a székeken szó nélkül végigsétáló, vigyorgó Benignit vágják be. :) Show-nak jó volt, de az a díj botrány. 02:36 - Ez a montázs eddig csak annyit bizonyított be, hogy ismét Alec Baldwin kellett volna a műsor házigazdájának. :) Vagy még inkább Billy Crystalnak. 02:52 - "James, jól nézel ki, így, hogy kijutottál a barlangból! Anne, te csak simán gyönyörű vagy! Bevallom: imádom a nőket! És most ötöt is adok önöknek!" Kirk simán lenyúlta a show-t, még úgy is, hogy körülöttem mindenki rémülten üvöltözött, hogy "úristen, mozog!".

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 13:09:15

03:18 - LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNYV: DAVID SEIDLER - THE KING'S SPEECH. "Apám mindig azt mondta, későn érő típus vagyok." Az eddigi legjobb köszönőbeszéd. És ebből ki is húzhatod az "eddigi" részt. 03:54 - A 18 évvel ezelőtt díjat nyert Marisa Tomei a korábban kiosztott technikai díjakat prezentálta. AZ egyik díjazott technikus igazán csinálhatott volna valamit Marisa fejével, ami nekem furcsán torznak tűnt (bocs, Jack). 04:01 - Az "utca emberei" emlegetik kedvenc betétdalaikat, soksok bevágással. Az "utca emberei" as in Barack Obama? :) Mondjuk, fun lett volna, ha nem vmi ezeréves obskúrus ártatlanságot jelöl meg, hanem valami dögös, őszintének tűnő témát. De hát hiába: PC mindenek felett.

Ismeretlen_1068 2011.02.28. 13:15:05

05:07 - Egy kellemes montázst köszönhetően Kevin Brownlow, Eli Wallach és Francis Ford Coppola lép a színpadra életműdíjasként... hogy aztán szó nélkül lekeverjék őket a reklámszünetre. Az addig rendben van, hogy korábban mindig fáztam az életműdíj Oscaroktól, mert az ilyesmit nem illik lekeverni, és volt, aki öt percig pofázott (pl. Warren Beatty), de ez a bazári kiállítás még ennél is rosszabb. Nem elég, hogy általában azok kapnak életmű-díjat, akiknek esélyük sincs egy "igazi" Oscarra, de már azt sem engedik meg nekik, hogy szóhoz jussanak? Ehh.

Gameface 2011.02.28. 14:10:51

tendencia? 2007 the departed - rossz döntés 2008 no country... - jó döntés 2009 slumdog... - rossz döntés 2010 hurt locker - jó döntés 2011 ehhhhhhhhhhh.......

Süti 2011.02.28. 17:23:43

246. azóta már többen vannak :)

ty 2011.03.01. 15:25:22

251: küld őket hozzám

Ismeretlen_62806 2011.03.01. 21:16:27

249: ráadásul mostmár csoportosan dobálják a bocsánatkérő díjakat? eddig is sok súlyuk volt, na de így... máig a legelegánsabb és legkeményebb mögöttes tartalmú Oscar-beszéd: http://www.youtube.com/watch?v=n2zjm79Esq4

Ismeretlen_1068 2011.03.02. 10:08:49

253: Klasszikus. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása