aeon flux

ready for the action now, danger boy?

végítélet a moziban? Zalaba_Ferenc
2011. február 02. 08:51:49

Kategória: 7 komment

Hollywood nem adja fel. Ugyan Kinget filmre adaptálni legalább annyira halva született ötlet (hol minőségileg, hol anyagilag, hol mindkét aspektusban), mint bármilyen videojátékot, az Álomgyár újra meg újra bepróbálkozik a horror irodalom nagymesterével.

Kinggel utoljára 2007-ben találkozhattunk a moziban (mármint külföldön): a The Mist ugyan tökös mozi lett, de a mozikban nem sok vizet zavart; ugyanakkor legalább nézhető volt, nem úgy mint a Secret Window, a Dreamcathcer vagy a Hearts in Atlantis - hogy csak az elmúlt tíz év mozit is megjárt King-adaptációit említsem.

Mindez, úgy tűnik, nem akadályozza meg a CBS-t és a Warnert abban, hogy megpróbálja mozifilmmé dolgozni King egyik legjobban szeretett művét, a monumentális hosszúság, poszt-apokaliptikus világban játszódó The Standet, melyben az emberiség nagyjával egy halálos vírus végzett, a túlélők pedig egy antikrisztus-jellegű figurával kénytelenek megmérkőzni. A könyvből már készült egy négyrészes minisorozat, amely rendelkezik a korabeli minisorozatok összes rákfenéjével (kis költségvetés, néhány főbb szerepet leszámítva vacak színészek, faforgács ízű párbeszédek, stb.), ettől függetlenül egész tűrhető.

Na most, én szívesen viszontlátnám a The Standet, de vagy egy többrészes franchise vagy egy mai színvonalon elkészített minisorozat keretében.

Címkék

stephen king disaster movie adaptation post apocalyptic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr724539257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

creeper 2011.02.02. 08:59:04

A minisorozatban szerintem a zeneválasztás volt a leghatásosabb: a főcím alatt szóló Blue Oyster Cult - Don't Fear the Reaper és az egyik sétálgatós jelenetben hallható Crowded House - Don't Dream it's Over felejthetetlen lett. Kár, hogy minden egyéb már erősen erőtlen.

Ismeretlen_1068 2011.02.02. 09:03:38

A Don't Fear the Reaper beválogatása alap, hisz a regényben is megidézik. Viszont Will Ferrell és Chris Walken óta már ezt a számot sem tudom komolyan venni. :) (Sajna az SNL nem szereti, ha a videóit felrakják a youtube-ra vagy bárhová, úgyhogy csak inverzben van meg és nem túl jó minőségben, de azért ütős: http://www.youtube.com/watch?v=eFKt0j-UoXE)

mikice 2011.02.02. 09:05:22

Szerintem a sorozatban Gary Sinise nagyon is jó volt! Az a baj, hogy egy 2-3 órás mozifilmbe nem nagyon lehet ezt a nagyszerű regényt beletömni. Persze azért megnézném...

Ismeretlen_1589 2011.02.02. 09:25:34

Ja, back to back simán leforgatnak ma már négy filmet is. Lassan visszatér a moziserialok kora, csak most 1-1 évet kell várni a folytatásra, nem 1-1 hetet.

buckhurst 2011.02.02. 16:06:01

és közben készül(?) a dark tower-film/sorozat/happymealmenü kombó is. valamelyiket csak nem kozmálják oda olyan nagyon. vagy de.

Action 2011.02.02. 17:10:58

Én nem a The Stand-et filmesíteném meg, hanem inkább a Talizmánt. Persze nem fogok megsértődni, ha készül belőle egy jó kis mozifilm :) Dark Tower meg nagyon kemény dió lesz szvsz.

Gameface 2011.02.03. 00:43:56

the stand: darabontnak szóljanak, hogy írja át a végét the dark tower: most tényleg ron howard rendezi? neee!!!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása