aeon flux

ready for the action now, danger boy?

oscar, you know what's cool? Zalaba_Ferenc
2011. január 06. 08:21:36

Kategória: 10 komment

Holnap visszatér az amerikai mozikba a THE SOCIAL NETWORK, hogy részben megágyazzon a jövőheti DVD- és BD-premiernek, no meg jelezze a világnak, hogy idén jó eséllyel ez a film kapja az "I'm an Oscar-winner bitch" feliratú bögrét.

Címkék

oscar facebook justin timberlake david fincher jesse eisenberg andrew garfield rooney mara dijszezon dijszezon 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr574539142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gonzo 2011.01.06. 09:08:54

Sokat elmond az amerikai filmipar nivójáról, és filmkritikusi társadalomról, hogy ezt a filmet tartják 2010 legjobbjának.

limupei 2011.01.06. 09:31:09

Gonzo: Már Európában is begyűjtött pár jelölést + kiváló kritikákat. + Remélem ez egy fanmade plakát és nem hivatalosan dobtak be egy ilyet

dr.Fünke 2011.01.06. 09:33:40

@Gonzo jajajaja fój fészbúkfilm jajajaja

Vanice 2011.01.06. 10:05:19

én még mindig nem hiszem el, hogy ez fogja besöpörni a díjakat. elvégre ez azért mégiscsak egy zseniálisan (!) elkészített dokumentációja a facebook születésének, az üzleti és szociális értékek megváltozása pedig ügyesen volt beleszőve, de ezt meg még nem tartanám egy oscar worthy mélységnek, szintén csak dokumentációnak. sorkin-nak persze mehet az oscar, elképesztő ahogy ezt egybe gyúrta, és amilyen párbeszédeket írt (már megint), de azért mert fincher ezt lefilmezte és tilt shiftben csinálta meg a verseny jelenetet, nem kéne rögtön neki ítélni a díjat. hol marad például aronofsky?

Dave Campestre 2011.01.06. 12:13:19

Anyós, ez gyorsan kijött DVD-n. A plakát meg azért jó, mert a zukkerberg itt sith nagyúr beütésű :)

Ismeretlen_9654 2011.01.06. 14:21:47

én csakis üdvözülni tudom majd az akadémia döntését, ha tényleg ennek a filmnek ítélik oda az oscart. az elmúlt években mintha visszaszerezte volna a becsületét a díjátadó. elég csak arra gondolni, hogy három éve taroltak a coenék, két éve a slumdog, tavaly a bombaszakértő. ezek mind komoly nívót képviselnek, ráadásul széleskörű kritikai sikert értek el. az elmúlt évtized első éveiben olyan ballépések is voltak, mint a chicago, a beautiful mind vagy a crash díjazása. ezek egyszerűen szégyenfoltjai az amerikai filmgyártásnak, és már most nem emlékszik senki ezekre a filmekre.

tristram 2011.01.06. 14:52:49

Badarság Oscarhoz méltó mélységről meg hasonló hülyeségekről handabandázni. Soha nem a legjobb film kapja az Oscart, itt nem a filmművészetet ünneplik. Így pl. a Social network vígan nyerhet: tisztességes, szórakoztató közönségfilm. Szökőévenként díjaznak egy-egy komolyan vehető filmet (legutóbb Coenék westernjét vagy Eastwood bokszolós moziját), de az áttörő, eredeti teljesítmények legfeljebb jelölésig juthatnak (pl. Az őrület határán, Vérző olaj). A két legnagyobb amerikai filmrendező (Welles és Kubrick) soha nem kapott rendezői Oscart, ezek után miről beszélünk?

travis bickle 2011.01.06. 14:58:28

nem igazán törődöm már az oscarral elég régóta, viszont ha a Toy Story 3 megkapná a legjobb film díját, azzal minden meg lenne bocsájtva. (kezdve Rockyval, aki szegény Travis elől halászta el a díjakat...)

Ismeretlen_9654 2011.01.06. 15:09:05

7. a there will be blood nem csoda, hogy nem vitte többre. ennyire elcseszett befejezést ritkán láttam. az meg lehet, hogy kubrick soha nem kapott rendezői oscart, de sokszor ott volt a közelében. és ha megnézzük, azokban az években, amikor jelölték komoly vetélytársai voltak. pl. '75 nem semmi év lehetett. bemutatták a cápát és a száll a kakukk is, megértem, hogy annyira nem díjazták a barry lyndont. a lényeg úgyis csak ez, hogy ez a három film még ma is jó film. nyerhet idén a toy story 3 vagy a the social network is, ezek valószínűleg 15 év múlva is értékes filmek lesznek, ha mondjuk végül a king's speech diadalmaskodik.

kekec 2011.01.06. 18:37:30

6: Szerintem sem a Social Network-re, sem A bombák földjére nem nagyon fognak emlékezni pár év múlva. (A bombák földjére én már most sem nagyon emlékszem, ellenben az Egy csodálatos elme maradandó emlék - persze ez csak én vagyok.) A Social Network egy fogyasztható, de abszolút semmi újat nem mondó, kissé unalmas látlelet a kommunikációképtelen generációról.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása