aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: gru [despicable me] (2010) Zalaba_Ferenc
2010. november 04. 17:00:40

Kategória: 8 komment

A Universal közel másfél évig tartó lejtmenetének vetett véget ez az animációs film, amely normális esetben csupán lábjegyzetet érdemelne a 3D-ben animált mozik egyre szélesedő tengerében, de mivel egyedül a hazájában közel negyedmilliárd dollárt termelt, azonnal felmerül a kérdés, hogy mit tudhat ez a viszonylag alacsony (69 millióból) költségvetésből kigazdálkodott film, hogy így tódultak rá a népek.

A Universal közel másfél évig tartó lejtmenetének vetett véget ez az animációs film, amely normális esetben csupán lábjegyzetet érdemelne a 3D-ben animált mozik egyre szélesedő tengerében, de mivel egyedül a hazájában közel negyedmilliárd dollárt termelt, azonnal felmerül a kérdés, hogy mit tudhat ez a viszonylag alacsony (69 millióból) költségvetésből kigazdálkodott film, hogy így tódultak rá a népek.

Igazából a moziból kifelé jövet sem lettem okosabb. Az addig rendben van, hogy a szegről-végről moneyshotnak tekinthető Minyonok (az eredetiben Minions) cukik és valószínűleg hamarosan hazánk játékboltjait is elárasztják, szertelen kompániájuk viszont jóval nagyobb humorforrást rejtett magában, mint azok a 100 éves hasra esős mutatványok, melyeket fáradhatatlanul produkálnak.

Gru figurája sem a frissesség netovábbja: mintha az Addams-család egyik beltagja lenne - háza csupa veszély, tervei sötétek, találmányai nagyra törők, szíve viszont aranyból van, ahogy arra nagyon gyorsan rávilágít az a három kislány (cuki, cukibb és legcukibb), akit magához vesz - eredendően egy fondorlatos akció részeként.

Az eredetiség szikrája itt-ott azért fellelhető nyomokban: a film megjelenése valahol fél úton jár Tim Burton és Chuck Jones képzelete között - a kapott mix egységes és kreatív, mi több a gonosztevők világuralmi terveit szponzoráló "Bank of Evil" is remek ötlet, kár, hogy a  rosszarcúak világát is átszövő bürokratizmus nem kapott nagyobb hangsúlyt.

Összességében tehát a DESPICABLE ME nem több egy bájos, de  közhelyes és gyermeteg mesénél, melyet az eredendő célcsoport, azaz a gyerekek valószínűleg tágra nyílt érzékszervekkel, a felnőttek viszont unott arccal néznek majd végig - az előbbiek miatt talán nem is egyszer. No, talán ez lehet a magyarázat a sikerre.

Címkék

kritika animation 5csillagos children movie 3d cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr974538835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daemiaen 2010.10.20. 10:04:55

Mondanom sem kell, hogy nem hiszek neked. :)

Ismeretlen_1068 2010.10.20. 10:18:22

Sajnos én sem hittem a szememnek. :(

zsé 2010.10.20. 11:44:37

minden s(z)avad igaz, sajnos, ebből a filmből a negyedét sem hozták ki, mint amennyi lehetőség rejlett volna benne. ha a Pixar kezeibe került volna, még ma is röhögnék a poénokon, de így néha kínosan feszengve egymásra néztünk egy-egy jelenetnél, ahol vártuk a poént, de nem jött. gyerek film, annak viszont nagyon jó.

Ismeretlen_6782 2010.10.20. 15:36:07

Teljesen egyetértek én is. Azért volt jópár poén, amin nevettem (az orrbábos nagyon eltalált például, valamiért... :--)), de ez tényleg nem az a pixar-szintű dolog volt, amit vártam, sajnos...

Ismeretlen_139112 2010.11.04. 17:55:58

Egész csomó (felnőtt) ismerősöm dícsérte szanaszét... Szóval valami mégis tetszik benne a népeknek.

Ismeretlen_1068 2010.11.04. 21:38:36

A SHREK-et is szeretik a felnőttek, pedig félidőtől kezdve ócska gagyi.

jack Skellington 2010.11.05. 09:58:17

Hát én a két nagyobb pocokkal néztem és nagyon jól szórakoztunk...kiszámítható volt, sok volt valóban a másolás, de nagyon profin össze volt rakva. A Shrek 4-et simán verte, nálam egy szinten van az Így neveld a sárkányoddal, de a Toy story 3 valóban verhetetlen! Az 5 csillag nagyon erős, a hét közelebb áll a valósághoz, a remek társaság miatt, lányommal az ölemben a 8 is megadható! :-)

Ismeretlen_1068 2010.11.05. 10:04:49

Hasra esés hasra esés hátán, én egy animációs filmtől ennél többet várnék. Abban viszont igazat adok, hogy a SHREK 4-et veri, nem mintha, az olyan nagy kihívás lenne. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása