aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: pancser police [the other guys] (2010) Zalaba_Ferenc
2010. október 02. 08:32:05

Kategória: film 7 komment

Ugyan Adam McKay és Will Ferrell párosa sikeresen töltötte meg hülyeséggel a zsarus haverfilmek zsánerét úgy, hogy a kapott mix azért zsarufilm maradt, de a THE OTHER GUYS színvonalban sajnos elmarad a korábbi közös munkáktól.

Ennek az oka részben persze az, hogy a huszadik "dühkirohanásokkal felvértezett, egyébként szeretni való manchild" Ferrell-karakter talán már a legelkötelezettebb rajongókat is kezdi fárasztani, de még ennél is nagyobb problémaként szembesültem azzal, hogy a két főhős, Ferrell és Wahlberg között nincs meg az a kémia, amit a bemondófiúk, illetve később John C. Reilly esetében magától értetődő volt. Wahlberg a vígjátékok faarcát hozza, aki ugye tök komolyan veszi a helyzetet és ezért vicces, de kettejük párosa csak döcögősen működik: olyan, mintha elbeszélnének egymás mellett, hogy még egy pillanatig se érezd azt, hogy ezek tulajdonképpen egymásnak vannak teremtve, csak azt ők még nem tudják.

A másik gond az emlékezetes poénok és beszólások hiánya. Míg az ANCHORMAN-t még 100 év múlva is idézni fogják, s ugyan hogy lehetne elfelejteni a STEP BROTHERS herezacsi-jelenetét vagy a TALLADEGA NIGHTS speciális combműtétjét, addig A THE OTHER GUYS esetében mit fogunk megidézni? Eva Mendes mellvicceit (azt talán igen :) vagy a TLC-függő* Michael Keatont?

Természetesen minden sántaságával együtt a THE OTHER GUYS a nézhetőbb vígjátékok közé tartozik (főleg ha összevetjük a Kevin Smith által dirigált zsánertestvérrel, a COP OUT-tal - vagy úgy egyébként az idei kínálattal), ellenben McKay-nek és főleg Ferrrellnek lenne szüksége már egy új arcra, amiből improvizatív őrületük képes lenne újabb kultuszt fialni, hisz a tálalással nincs gond, csak a tartalommal.

Címkék

kritika comedy 5csillagos eva mendes samuel l jackson will ferrell mark wahlberg michael keaton kritika szokatrany cop movie dwayne the rock johnson

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr954538734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2010.09.26. 16:59:26

Ellenben ha szeretnétek valaha is látni Will Ferrell arcát a vásznon, akkor nézzétek meg ezt, mert szerintem akkorát fog hasalni, hogy soha többé senki nem fog Ferrell-filmet moziba hozni (maximum a függetleneket).

Ismeretlen_9654 2010.09.27. 15:08:56

szinkronos lesz, úgyhogy majd bd-n. már ha lesz...

Ismeretlen_1068 2010.09.27. 15:15:13

Lesz belőle feliratos kópia is. Mi is úgy láttuk, de még így se annyira...

Ismeretlen_37621 2010.09.28. 16:05:39

a magyar cím tragikus

anita 2010.10.02. 15:17:36

Nah, a "kedvcsináló" alapján egy rossz pillanatomban még képes leszek beülni erre is.. Ha másért nem, hát azért, hogy tudjam idézgetni a kis Sophia Loren-wannabe MELLVICCEIT.. :DDDDDDDD

stepboy 2010.10.06. 21:23:13

Teljesen jó volt szerintem, a moziban meg tényleg kevesen voltunk: hat ember kezdésnek, ebből kettő még a film vége előtt lépett :-) Nekem a Mark Whalberg-féle "Say how do you Sheila for me" megmarad :-) Csak Ferrel miatt nem érdemes megnézni a filmet, nagy vásznon már nagyon csúnyán néz ki szegény.

Anja 2010.10.18. 22:43:03

Jól megbukott a teóriád, AE, miszerint elképesztően nagy bukta lesz :)) rengetegen megnézték, sőt, vmelyik héten ez volt a legnézettebb film! :) úgyhogy fogjuk még látni szegény Will manót :)) Amúgy abban tök igazad van, hogy a páros együtt gyenge, de Eva Mendes mellei és The Rock/SLJ szupervicces duója miatt szerintem nagyon emlékezetes marad a film...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása