aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: incepció Takács Máté
2010. július 25. 17:43:45

Kategória: 6 komment

> Amerikai mozibevételek, 2010. július 23 - 25.

Töretlenül hömpölyög előre az EREDET; még az amúgy sikeresen bemutatkozó SALT ÜGYNÖK sem volt képes útját állni.

> Amerikai mozibevételek, 2010. július 23 - 25.

Töretlenül hömpölyög előre az EREDET; még az amúgy sikeresen bemutatkozó SALT ÜGYNÖK sem volt képes útját állni.

> #1
Ha minden a terv szerint alakul, az EREDET egy igen üdvözölendő gondolatot ültet Hollywood elméjébe: lehet, hogy az ismert és kedvelt címek, szereplők újbóli elővétele dollárszázmilliókat hoz a konyhára, lehet, bár korántsem bizonyos, hogy ezen biztos megoldások teljes mellőzésével az álomgyár problémákkal nézne szembe, ám mégis, minden térre kiterjedő, igazi megdicsőülés az olyan kísérletekkel születik, mint amilyen Christopher Nolan filmje. A Warner Bros. 160 millió dollárból készült sci-fije az elismerésre méltó nyitány után 100 millió dollár fölé tornázta az első heti bevételt, amit most újabb, a toplista tetejét jelentő 42 millióval told meg. És ez mindössze 32%-os mínuszt jelent. Mondani sem kell, ez egyenesen pazar egy komoly várakozással megelőzött, eleve magasan kezdő, nyári blockbuster esetében, s egészen széles távlatokat nyit meg a film előtt. A nyár végéig hátralévő hetekben már alig-alig érkezik olyasmi, ami a legtöbb nézői igényt képes kielégíteni, tehát töretlen érdeklődésre tarthat számot az EREDET, ami máris főszereplője legsikeresebbje a 2002-es KAPJ EL, HA TUDSZ óta, de egyébként is csak a TITANIC áll majd előtte a DiCaprio-filmográfiából dolga végeztével.

> új filmek
Bár Will Smith-en és Adam Sandleren kívül kevés színész akad, akire érdemes fogadni, ha box office-ról van szó, azért Angelina Jolie még nem tartozik a túl nagy kockázatot jelentő tényezők közé - feltéve, ha a megfelelő műfajról van szó. Ez nála az akciófilm, amiben férfiak és nők egyaránt nagyon szívesen nézik, s ennek okai közül cseppet sem hanyagolható el a bulvársajtóban betöltött állandósult szerepe. Bár legtöbbször nemkívánatosak ezek a szereplések, azért -mint azt az ábra is mutatja- megvannak az előnyei. A SALT ÜGYNÖK (Salt; hazai bemutató: augusztus 12.) a várakozásokkal összhangban, 36 millió dollárral vágott neki a toplistának, ami ugyan az EREDET lefőzésére nem volt elegendő, azért semmiféle szégyenkeznivalót nem jelent. Pláne úgy, hogy a Sonynak már megvannak a masszív pénzcsinálói a szezonban, amikkel feltétlen büszkélkedhet. Phillip Noyce egyébként a maga karrierje legütősebb startját jegyzi ezzel a produkcióval, s jó eséllyel ez a végelszámolásnál is érvényes felállás lesz. Ehhez a VÉGVESZÉLYBEN 122 milliója a teljesítendő cél, s ehhez kedvező kilátásokat biztosít a kritikai fogadtatás. Csupán közepes általános vélekedésről van szó -nem elhallgatva azonban, hogy főként a főszereplő miatt működik a dolog-, de ez már éppen jó ahhoz, hogy a nézők megtalálják a számításaikat (hiszen öt évvel ezelőtt a MR. ÉS MRS. SMITH is hasonló értékelési szint mellett jutott 200 millió közelébe), s a péntekről szombatra bekövetkezett növekmény is további biztató jelnek tekinthető. A felnőtt közönség tehát teljességgel ki van szolgálva a lista első két helyezettjével, s úgy látszik, nagyon is élnek a lehetősséggel.

Akik viszont túlzottan is el vannak kényeztetve, azok a gyerekek. A látványos animációs és élőszereplős darabok mellé most a RAMONA AND BEEZUS című könyvadaptáció csatlakozott, szerény eredményekkel. A több mint huszonöt éve megjelent Ramona Forever filmváltozata kevesebb mint 8 millió dollárra volt képes az erős mezőnyben, ami legfeljebb kielégíti a Foxot, hiszen a várhatóan mozgalmas hétköznapok és a továbbiak bőven meghaladják majd a 15 milliós költségvetést, mindazonáltal a stúdiónak továbbra is égető szüksége lenne legalább egy vigaszdíj-jellegű slágerdarabra néhány veretes bukta vagy csak egyszerű csalódás után. Könnyen lehet, hogy kénytelenek lesznek decemberig várni ezzel.

> további filmek
A csapásszerű első öt napi eredmény után A VARÁZSLÓTANONC nem semmisült meg, de jól a Disney és Bruckheimer producer úr már nem-igen jöhet ki a dologból, ha a moziforgalmazást tekintjük. A Nicolas Cage-jármű 10 millió közelében tudott maradni a második hétvégére, ámde a 12 napos bevétel csaknem húszmillióval marad alul a PERZSIA HERCEGE azonos részadatával. Szöges ellentéte a sztorinak a GRU menetelése. A Universal egekbe törő animációs mozija a harmadik víkenden is még közel 24 milliót toborzott, ami egészen minimális ereszkedést jelent, s nem mellesleg 160 millió feletti állást; ez 30 millióval több az ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT-nál hasonló ponton, de még azt sem lehet kizárni, hogy végül a SHREK A VÉGE, FUSS EL VÉLE is futhat a pénzéért, már ami az éves animációs rangsor -eddigi- ezüstérmét jelenti. A fix első TOY STORY 3. immáron 380 millió felett pereg tovább, biztos jeggyel a 400 millióra, azonban a SHREK 2. elsősége a mindenkori listán háborítatlan marad.

Adam Sandler régen volt annyira kelendő, mint a NAGYFIÚK-ban. A Sony vígjátéka remek átlagos változási mutatókat szállít, ami már önmagában is régen látott a színésztől, de ami ennél is lényegesebb, a mostani 142 millióból még akár annyi is lehet, hogy az APAFEJ és A VIZESNYOLCAS mögé, azaz a dobogóra zárkózik a komikus házi listáján. Az ALKONYAT: NAPFOGYATKOZÁS ellenben elég intenzíven fogyatkozik, aminek mihamarabbi mérséklődésére lenne szükség ahhoz, hogy biztosan első legyen a trilógiából. AZ UTOLSÓ LÉGHAJLÍTÓ -gyors- pályafutása végéhez közeledik, hozzávetőleg 130 millióval, ami még éppen elégséges érv a folytatáshoz. A RAGADOZÓK viszont csak alacsony büdzséjének köszönheti, ha hasonló sorsra jut, mivel elképesztő iramban hagyta magára a közönség: 25 milliós rajt után 50 milliós vég vár Antal Nimród filmjére. Ez is csak félsiker a Foxnak.

> végszó
DiCaprio és Jolie megérdemelt sikerét élvezi a dobogón, ahogy a Universal animációs mozija is. A három film hétvégi eredménye együttesen meghaladja a 100 milliót, amit a további kilenc helyezett úgy egészít ki, hogy az bőven túlteljesítse 2009 azonos hétvégéjét, amikor is Bruckheimer és a Disney rágcsávói uralták a mezőnyt.

> ami jön
Ami a 3D-s, beszélő-animált állatkákat illeti, nos, a KUTYÁK ÉS MACSKÁK: A RUSNYA MACSKA BOSSZÚJA valami hasonlót remél a 4000 mozihoz közeli pénteki bemutatkozástól, míg a GYÓGYEGÉR VACSORÁRA és a CHARLIE ST. CLOUD HALÁLA ÉS ÉLETE a középmezőnyt pályázza meg. Az EREDET könnyedén triplázhat az élen.

> a top 10
1. Inception ($42.7m/$142.9m)
2. Salt ($36.0m/$36.0m)
3. Despicable Me ($23.7m/$161.3m)
4. The Sorcerer's Apprentice ($9.7m/$42.6m)
5. Toy Story 3 ($8.9m/$379.4m)
6. Ramona and Beezus ($7.8m/$7.8m)
7. Grown Ups ($7.4m/$142.2m)
8. The Twilight Saga: Eclipse ($7.2m/$279.8m)
9. The Last Airbender ($4.2m/$123.3m)
10. Predators ($3.1m/$46.8m)

> kapcsolódó írások
box office: 2009 azonos hétvégéje (Rágcsávók)
countdown: Salt

kövess twitteren!

Címkék

box office angelina jolie action leonardo dicaprio christopher nolan inception children movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr294538434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komplikato 2010.07.25. 18:10:35

Robotteszt. Ha nem fogadja el a jó választ, akkor szívás. Ha igen, akkor sorry az OFF miatt.

Deadly 2010.07.25. 23:02:05

muszáj nekem is offolni: Komplikato: //milyennapvanma.hu/ amúgy engem a Salt teljesítménye meglep, azt hittem Jolie neve, hogy csak bulvárlakok vannak vele tele nem elég egy sikerhez. de ezt te is kiemelted. mennyi lehet majd az Eredet vége? Batman Beginshez hasonlítható a teljesítménye?

"L" 2010.07.26. 12:04:11

kiváncsian várom a hazai eredményeket, de hogy on is legyek üdvözlöm az incepció töretlen sikerét

Ismeretlen_82723 2010.07.26. 12:16:25

3: Brutálisak a hazai adatok. De erről majd kicsit később. :)

"L" 2010.07.26. 12:28:30

Igen, ezt sejtettem. A social media-n az összes barátom erről beszél és azért ez nem megszokott egy "mezei halandótól". (értsd: nem mozibuzik...) Én merészen betippelek 100.000 nézőt...

Ismeretlen_105814 2010.07.26. 13:24:38

Hát legyenek is brutálisak, én eddig kétszer váltottam rá jegyet, és további kettő minimum be van tervezve. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása