aeon flux

ready for the action now, danger boy?

márciustól forog a dolog Zalaba_Ferenc
2010. február 08. 08:38:48

Kategória: 8 komment

Márciusban kezdődnek a forgatási munkálatok Torontóban a THE THING legújabb változatán, és a most hallott hírek alapján mostantól hivatalosan is rettegek - no nem a filmtörténet egyik leghíresebb monszterének visszatérése miatt zizegve, sokkal inkább az új film alakulása kapcsán.

Márciusban kezdődnek a forgatási munkálatok Torontóban a THE THING legújabb változatán, és a most hallott hírek alapján mostantól hivatalosan is rettegek - no nem a filmtörténet egyik leghíresebb monszterének visszatérése miatt zizegve, sokkal inkább az új film alakulása kapcsán.

Eddig úgy volt ugyanis, hogy a nevezen megjegyezhető nevű Matthijs van Heijningen Jr. rendezésében érkező darab az 1982-es "szörnyes akciófilm (ahogy Carpenter jellemezte) előzményeit dolgozza fel, ám a legújabb információk alapján az antarktiszi norvég kutatótábor, mint helyszín ugyan megmarad, de már egyáltalán nem biztos, hogy a 2011-ben debütáló darabnak bármilyen narratív köze lesz az előző feldolgozázshoz. Sokan már rebootról, azaz újrakezdésről beszélnek, melyben amerikai figurák ugyanúgy kiveszik a részüket, mint a (feltételezhetően) dolog-eledelt játszó norvégok.

S ha ez még nem lenne elég, a főszereplő ezúttal egy fiatal nő lesz (a DIE HARD 4.0-ból és a DEATH PROOF-ból ismerős Mary Elizabeth Winstead alakításában), egészen pontosan egy frissen végzett amerikai egyetemista, aki azt követően érkezik a norvég táborba, hogy az ottaniak felfedezték a jégbe fagyott idegent és űrhajóját. A kiengedést követően a lény elszabadul, a csajszi pedig egy keménykötésű helikopterpilótával (micsoda fordulat!) kénytelen szövetkezni (a számomra teljes ismeretlen Joel Edgerton megformálásában), hogy megállítsák a monsztert.

Az amerikai figurák megjelenésével, illetve a "prequel" jelző átugrásával az új film datálása egyelőre teljesen bizonytalanná vált: az is lehet, hogy 1982 előtt fog játszódni, de az is esélyes, hogy napjainkban, MacReady és a többiek komplett figyelmen kívül hagyásával.

Címkék

horror remake sci fi reboot action john carpenter prequel the thing

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr194537632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feri · http://mozisblog.blogspot.com 2010.02.08. 16:37:10

"I dunno what the hell's in there, but it's weird and pissed off, whatever it is." Amikor először láttam, kb. besz*rtam a vérteszt jeleneten. Nem, mintha az előzménysztori ötletétől borzongani kezdtem volna, de most még érdektelenebb az egész. Ha Mary olyan kis csinoska lesz iit is, mint eddig, legalább annak örülni fogok. Sovány vigasz.

Ismeretlen_1068 2010.02.08. 16:39:47

azért remélem, hogy antarktisz ide vagy oda, ő is levetkőzik 5 percen belül, mint kata a vakító sötétségben.

Ismeretlen_87377 2010.02.08. 23:05:50

Keskeny folyosókon lassan fürkésző kamera, nyomasztó zene, gonoszul kialvó fények, paranoid légkör, miközben odakint süvít a fagyos szél odabent valami, valahol, valakiben... Vajon ezt a hangulatot vissza lehet még egyszer adni? Nem lesz belőle egy szokásos, közepes cgi szörnyes film, divatos frizurás, fiatal, sikítós/futkosós, (de amúgy piszokjól kinéző) jajhovászaladtakiskutyám csajjal? '82-ben még marcona kutatókból, viharvert pilótákból állt a személyzet, ők néztek szembe a fenyegetéssel. Esetleg meg kellene kérni Rob Bottint és csapatát, hogy porolják le és alakítsák át a régi kreatúra bábokat. Hihehetlen fantáziája volt a látványtervezőnek. Szinte látom, ahogy valami eldugott raktárban lerántják a leplet arról a szétolvadt fejű, torz sikolyra nyíló szájú és csonttá fagyott ember-utánzat maradványról, hogy később egy óvatlan pillanatban elkezdhessen kiolvadni.:)

Ismeretlen_1068 2010.02.08. 23:13:21

nem tudom, hogy bottint még egyszer rá lehetne-e venni egy ilyen "dologra", miután több mint egy évig csak csak csokin és kólán élt, kétszer kórházban kötött ki végkimerültség miatt és egyszer majdnem oda is veszett az egyik tüzes jelenetnél. a női karakter megjelenésével máris kettőt esett a film az érdeklődési rátámon. :\

Nostro · http://tokeletrash@blogspot.com 2010.02.09. 02:24:21

Finoman szólva is kurvul elfele az egész. Mostantól nincs elvárásom a filmmel kapcsolatban. Egy fiatal egyetemista lány (gondolom rengetegszer láthatjuk majd derékmagasságban hátulról) + helikopteres pasas, aki biztos lezuhan majd és a rotor meg pörög bele a pofánkba... fhúúú lehet 3D-s lesz. Bárcsak!!! Hát komolyan mondom dühítő. Ötlettelen biztonsági játékos az összes. Hát lassan nincs olyan a film a mozikban ami ne képregényből készült volna, vagy ami nem folytatás, előzményfilm, újrafilm, reboot vagy amit nem úgy készítenek, hogy minimum 3 részt kell megérnie. De semmi gáz. Amíg bepotyog évente egy olyan mint az Ember Gyermeke, Distric9 vagy mint a The Road, addig elvagyok és nem érdekel a többi. Nem tudom minek néznek minket?!

Ismeretlen_1068 2010.02.09. 07:29:20

5: veled vagyok... de kevesen vagyunk. az említett három filmből kettő megbukott. :\

Ismeretlen_6929 2010.02.09. 09:28:28

az egyetlen valamire való reménysugár számomra Ronald D. Moore neve a stáblistán, mint forgatókönyvíró. Valamint csak, hogy egy kicsit megbolygassam Nostro kedélyeit is, a jelenlegi felállás szerint Eric Newman és Marc Abraham a két producer, akik úgyszintén ilyen státuszban voltak a Children of Men-ben is feltüntetve :)

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2010.02.09. 10:48:08

majd meséljétek el milyen volt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása