aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: avatar-avatás Takács Máté
2009. december 20. 18:15:13

Kategória: 54 komment

Az amerikai mozik bevételei, 2009. december 18 - 20.

Bemutatóhoz érkezett James Cameron új filmje, az AVATAR.

Az amerikai mozik bevételei, 2009. december 18 - 20.

Bemutatóhoz érkezett James Cameron új filmje, az AVATAR.

előzmény: Mennyit fog kaszálni az Avatar?
+ a film kritikája

A csúcson
James Cameron az álmok rendezője. Kivételes szerep jut a kanadai rendezőnek azzal, hogy bárminemű vízió megérik benne, az, kerüljön akár évtizedekbe is, előbb-utóbb eléri a mozivásznat. Áttörése, ami speciális effektus szakemberből forgatókönyvíróvá és kultikus rendezővé avatta, azaz a TERMINATOR - A HALÁLOSZTÓ sztorija, éppenséggel rémálmában sejlett fel neki, amit a PIRANHA 2: REPÜLŐ GYILKOSOK-kal nyakába szakadt teher okozott. Az ötletből franchise született, melynek fénypontját az első folytatás, a 100 millió dolláros költségvetést Hollywood történetében elsőként átlépő TERMINATOR 2: AZ ÍTÉLET NAPJA képezi. A megújuló költségvetések pedig elkísérték Cameront még sokáig. A tengerfenéken végződött hajók iránti érdeklődésétől vezérelve, 1995-ben kezdett el dolgozni a TITANIC-on, egy sokkal kellemesebb álmán, kis túlzással csak azért, hogy búvárként kutathassa az 1912-ben tengeri sírjába szállt legendás gőzöst. A több stúdió bevonásával készült produkció 200 millió dollár körüli büdzséje, bár meghaladták azóta többször is, elsősége révén ma is éppúgy kimagaslik társai sorából, mint az elért bevételei. Hogy a direktor legfrissebb munkája mennyibe is került tulajdonképpen, azt legalább akkora homály fedi, mint tizenkét évvel ezelőtt. Az AVATAR (hazai bemutató: már a mozikban) legelső tollvonásai még a TITANIC előkészületeinek megkezdése előttre nyúlnak vissza, ugyanis Cameron 1994-ben kezdett tervezgetni egy sci-fit, ami saját elmondása szerint minden tudományos-fantasztikus regényt alapul vett, amit valaha olvasott. A film elkészítése közvetlenül a TITANIC befejezte utánra lett tervbe véve, azonban elsősorban a kellő technológiai fejlettség hiánya okán - no és persze a TITANIC után bevételezett túl sok elköltendő dollár miatt - a projekt jégre került. 2005-ben került elő ismét, mivel Cameron Gollam, King Kong és Davy Jones vászonra lépésével elérkezettnek látta az időt a megvalósításra. A fejlesztések még jó pár évbe teltek, ám a bemutató most, 2009 végén, végre elérkezett.

A várakozás tetőfokára hágott a nézők között ugyanúgy, mint a filmipar berkeiben: mire képes ez az ember előző, a filmtörténet máig legsikeresebb produkciója után? Lesznek, akik azt mondják: az AVATAR nyitánya egészen kiváló, hiszen minden előzményt nélkülöző bemutatóként egy film sem gyűjtött még 77 millió dollárt első hétvégéjén (két Pixar-film, A HIHETETLEN CSALÁD és A NÉMÓ NYOMÁBAN követi ezen allistán), s december havában is többet csak a LEGENDA VAGYOK, s tette mindezt egy a nézők részéről a sietséget általában mellőző decemberi hétvégén. Lesznek, akik azt mondják: mai viszonyok között, amikor a nyitóhétvége sorsdöntő szereppel bír, nem úgy, mint 12 éve, és a filmet övező várakozás mellett ennél bőven több kellett volna ahhoz, hogy box office téren is felnőjön híréhez a film. Mert lássuk be, az ALKONYAT: ÚJHOLD, rajongótábor ide vagy oda - hiszen erre nem térnek ki az éves számvetésekben -, közel kétszer ekkora összeggel kezdett egy hónapja, ráadásul a 3D-s vetítések biztosította emelt helyáras jegyek nélkül. És mindkét tábornak igaza lesz, de a Fox és Cameron javára válik végül, hogy decembert írunk, egy olyan hónapot, amikor még az amúgy első körben is nagy közönséget érintő címek is sokáig a felszínen maradhatnak, karácsony és újév napja között tetemes bevételre szert téve. Bizton állítható, hogy sokan halasztották mozizási tervüket a későbbiekre: az álmok hajójának mit sem tett egy jéghegy, míg az AVATAR a hóviharral sem bírt el, erre utal legalábbis a péntekről szombatra bekövetkező 5%-os bevételcsökkenés, amit viszont aztán kiegyenlített a vasárnapi, mindössze 3%-os mínusz.

Az Egyesült Államokban ítéletidő tombol hómennyiségi rekordokkal, ami a hétvége folyamán már több áldozatot is követelt, több államban is szükségállapot kihirdetését kényszerítve ki, s polgármesterek intő szavát: az állampolgárok lehetőleg maradjanak otthon. Az állampolgárok így remélhetőleg otthon olvasgatták a Rotten Tomatoes-t, és látták, hány kritikus ír szuperlatívuszokban az AVATAR-ról. Az oldalon listázott 200 írás 83%-a számol be élményeiről pozitívan, s hozzájuk csatlakoztak a Hollywoodban működő külföldi újságírók is a négy Golden Globe-jelöléssel. Az IMDb-n valószínűtlen magasságokba jutott sci-fi előtt tehát hosszú még az út, ami nem vezet olyan messzire, mint a TITANIC-é, de negyedmilliárd dollár - ami a hivatalos gyártási költséget már meghaladja - könnyen teljesülhet, és éppenséggel a 300 millió is abszolút lehetséges végkimenetel.

További új filmek
A Sony valószínűleg nagy baklövést követett el, mikor nem is oly régen a múlt hétről a mostanira tolta a HOVA LETTEK MORGANÉK? (Did You Hear About the Morgans?; hazai bemutató: január 14.) bemutatóját. Valószínűleg megirigyelték a Warnert, akik a THE BLIND SIDE-dal kiugró bevételt értek el az ALKONYAT: ÚJHOLD árnyékában, s gondolták, az AVATAR is jót fog tenni egy kisebb profilú filmnek. Nem így lett. A Hugh Grant és Sarah Jessica Parker főszereplésével forgatott vígjáték szerény 6,6 millió dollár értékben vonzotta a közönséget, vagyis az időjárás jóval nagyobb csapást mért erre a premierre, ami nem csoda, hiszen semmi kötelező megtekintés jelleget nem hordoz magában. A későbbiekben minden bizonnyal lesz szépítés, s 30 millió fölé is eljut a KÉT HÉT MÚLVA ÖRÖKKÉ-vel hat éve ilyenkor sikert arató Marc Lawrence filmje, a lesújtó kritikák ellenére.

Korábbi filmek
Remélhetőleg szintén a téli viszonyok okolhatók azért, hogy A HERCEGNŐ ÉS A BÉKA és az INVICTUS - A LEGYŐZHETETLEN igen erőteljes erózióval nézett szembe. A múlt heti első Disney-rajzfilm közel 50%-ot hátrált, ami egy családi mozinál nem jó jel, de legfeljebb a következő hétvégén annál nagyobbat ugrik majd előre. Clint Eastwood filmje azonban sehogy se tűnik nyerőnek; a három Golden Globe-ra jelölt dráma tíz nap után még csak 16 milliót gyűjtött. Az egyes címek alulteljesítésének okaként emlegetett kedvezőtlen időjárásra cáfol rá a THE BLIND SIDE. A Warner sportdrámája csak 33%-ot csökkent, így még az ötödik héten is 10 millió felett hoz. Sandra Bullock pályafutásának legsikeresebb filmje egy hónap alatt 165 millió dollárt kalapozott össze.

Hóviharok így vagy úgy, az AVATAR annyi zöldhasút termett egymaga, mint egy éve a top 10 film együttesen, amikor is Jim Carrey és AZ IGENEMBER vezette a listát.

Ami jön
Karácsony napja, ami idén éppen péntekre esik, tehát igen magas értékekre számíthatunk az újonnan belépőktől és az elmúlt 1-2 hét premierjeitől egyaránt a jövő hétvégén. Érkezik Alvin és a mókusok, Sherlock Holmes, Meryl Streep, George Clooney és Daniel Day-Lewis hölgykoszorújával.

A Top 10
1. Avatar ($77.0m/$77.0m)
2. The Princess and the Frog ($12.2m/$44.7m)
3. The Blind Side ($10.0m/$164.7)
4. Did You Hear About the Morgans? ($6.6m/$6.6m)
5. The Twilight Saga: New Moon ($4.4m/$274.6m)
6. Invictus ($4.2m/$15.9m)
7. A Christmas Carol ($3.4m/$130.8m)
8. Up in the Air ($3.2m/$8.2m)
9. Brothers ($2.9m/$22.4m)
10. Old Dogs ($2.3m/43.6m)

updated: 2009. december 21. 22:27

Címkék

avatar fantasy box office comedy sci fi hugh grant action james cameron adventure

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr254537432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_112472 2009.12.20. 19:21:12

És igen! Lesz ez még jobb is! (Én jövő héten nézem meg megint, és szerintem lesznek még rajtam kívül páran.) Igaz én a hazai bevételt növelem. Gondolom az a leírás is hamarosan várható.

Ismeretlen_112847 2009.12.20. 20:17:32

Bár ez cikk az amcsi bevételekről szól, azért itt is megemlíteném újra: USA-n kívül a film 159 milliót hozott, tehát eddig valóban bejött az általam jósolt 1:2 arány. Így ha a film Amerikában hozna egy "tisztességes" 300-350 milliót, akkor világszinten az 1 milliárd is elérhető lenne. Az hogy ez lehetséges-e azt majd talán 1-2 hét múlva fogjuk jobban látni, a havazás miatt különösen érdekes lesz itt most a 2. heti bevételeket figyelni, hogy valóban olyan sok nézőt veszített-e ezzel a film akik majd következő héten fogják bepótolni a dolgot.

Lackó 2009.12.20. 20:17:57

"a 300 millió is abszolút lehetséges végkimenetel" 400 alatt nem állhat meg. most komolyan, ezt a meglepetésektől hemzsegő évet úgy akarjuk zárni, hogy a tetves transformers 2 vezeti? amúgy 6,5-ös szorzója lesz.

Lackó 2009.12.20. 20:20:09

ja és a jövő meg az azutáni hétvégén is 50 millió fölött fog hozni.

Tamas 2009.12.20. 20:21:23

Domestic: $73,000,000 31.4% + Foreign: $159,180,000 68.6% = Worldwide: $232,180,000

Berserker 2009.12.20. 20:37:35

Egy kis élménybeszámoló. Csak azért ide írom mert a havazásról is szó volt. :) Tegnap fél8-as adásra volt foglalva jegy a Mamutba. Mivel szakadt a hó 5 órási busszal elindultunk be pestre hogy véletlenül se késsünk. Hát budakeszinél a bazinagy emelkedőnél már behalt a menet. Kocsik nem tudtak felmenni ezért álltunk jó sokáig. Aztán nagy nehezen elindultunk, és már keszi tetejénél voltunk mikor elakadt a buszunk. Annyit erőlködött a sofőr h el tudjunk indulni, hogy kifogyott a levegő a fékből vagy mi, szóval elszállt a fék. Ezután átszálltunk egy másik buszra, és kereken fél8-ra sikerült beérni a mammutba. Erre mi volt? Bombariadó. Törölték az adást nem lehetett bemenni az épületbe. Akkor kis tanakodás után arra jutottunk hogy átmegyünk Mom Parkba. Ott már csak a fél10es adásra tudtunk jegyet venni. (számunkra ez azért volt necces, mert éjfélkor indul haza az utolsó volán busz). De bevállaltuk, gondoltuk majd gyalogolunk meg stoppolunk. 35 kilométer nem vészes. :D Megérte bevállalni mert a film isten király volt. Aztán hazafele, meg bkvval kesziig, onnan határig séta, sikerült egy stoppot kapnunk ami elvitt kb 10 kilométert. Aztán 10 kilométer gyaloglás hajnal 3kor a hóban, aztán meg jött egy rendőr aki felvett. :D Mind 2 sofőr kérdezte hogy mi a fenét sétálunk ilyenkor, mind2-nek elmondtuk hogy hát van ez az avatar és ezért megéri sétálni. Első sofőr is mondta hogy ezek után pláne megy megnézni és a rendőr is mondta hogy kedden már megy ő is. Szép kis kaland volt. :D Holnap pedig megyünk ismét megnézni. :)

Shaby 2009.12.20. 21:02:57

Meghatározó élmény volt számomra is, de lehet osztani szorozni, a szélsőséges időjárást hibáztatni, az Avatar nem fog kasszát robbantani. Az óriási hype ellenére az emberek nem kiváncsiak a filmre forradalmi látványvilág ide vagy oda. Ez csak nekünk filmfanatikusoknak meg Cameron rajongóknak olyan nagy cucc, Én 600-700 millára jósolom USA+worldwide ami ha nem is bukás, de jócskán alulmarad az elvártaktól.

Lord Picard 2009.12.20. 22:07:09

Azta Berserker :))) Na, ilyen egy igazi mozi rajongó, fanatikus :)) Nagy ríszpekt, jó kis kaland lehetett :)) A hidegben gondolom lassan ti is kékültetek :D Én is meg fogom még nézni párszor a filmet, amíg csak lehet 3D-ben megtekinteni. Én, lassan 6 éve, a Király visszatér díszpremierjén jártam így, annyi könnyedséggel, hogy csak a fél Pestet kellett legyalogolni éjfélkor és rokonoknál tudtunk aludni :D

tristram 2009.12.20. 22:12:31

Már bocsánat, de itt mindenki meghülyült? Nem fog kasszát robbantani, de hoz 600-700 milliót, mert csak egy réteget érdekel, anyám, ez neked a film fanatikusok meg Cameron rajongók? Nem tudom miért vár mindenki irreális eredményeket, több, mint egy milliárdot, sőt mindjárt másfelet. Maradjunk annyiban, hogy az embereket kurvára érdekli a film és ha "csak" 700-800 milliót hoz az is óriási összeg, csak a film méretei túl nagyok, de azért bukásnak nem lesz elkönyvelve. Aztán meg ki tudja, 900 még simán összejöhet neki.

Ismeretlen_112847 2009.12.20. 22:41:31

Dehogy réteget érdekel csak. Csupán idő kell míg a nép felfedezi magának. Ha pedig a domestic-foreign arányok hasonlóan fognak alakulni továbbra is, az 1 milliárd egyáltalán nem irreális.

Ismeretlen_1068 2009.12.20. 22:45:38

sajnálom, hogy az ítéletidő betett a 85 milliónak, de még ennél is jobban sajnálom zsé unokatestvérét, aki ma jött volna haza philadelphiából, de a globális ítéletidő miatt törölték a gépét. :( azért remélem, valahogy haza tud jönni karácsonyig...

Ismeretlen_1068 2009.12.20. 22:58:36

engem őszintén meglepett a nemzetközi siker: nem mintha nem örülnék neki. :) a nézői visszhang pedig egyre pozitívabb, ami azt jelenti, hogy jövő héten nem sok csökkenést várok. az imdb 25. helyezése nagyon durva.

Ismeretlen_1068 2009.12.20. 23:01:14

6: te nem vagy normális, vazze. :)))) nagy respect!

Ismeretlen_1068 2009.12.20. 23:03:15

7: a 600-700 milla sem rossz pénz. sőt. :) és gondoljatok bele, ez nem egy TITANIC, amit nem lehet folytatni (bármennyire szeretnék), ráadásul a folytatás nem kerülne ilyen sokba.

Tamas 2009.12.20. 23:10:02

Hát nem akarok szívozni...DE ez a film ha agy halad még idén is átlépheti az 1Milliárd dodót simán nemzetközi siker abszolút, USA sem rossz, csak az ítéletidő kicsit belerondít..

Ismeretlen_1068 2009.12.21. 00:35:21

Box Office Mojo: 'Avatar' also set the record for biggest 3D start: an estimated $52 million at 2,038 sites, topping 'Up's $35.4 million. IMAX also reports that it broke all records for the format.

batboy 2009.12.21. 09:51:03

ehhh...ennél azért kicsit többre számítottam első hétvégén. pedig a "mesterségesen gerjesztett hype" dolgozott rendesen, gyermekbarát a tartalom, a 3D filmek és az IMAX amúgy is emelt árakkal dolgoznak, de ki kell mondjam, hogy ez így szerintem kevés. talán ha nincs hó a keleti parton és ha nem eszem babot reggelire több lett volna? Esetleg Cameron-nak karmikusan visszavág a jégkristály? ...talán mégsem volt jó ötlet megtenni villainnak a jéghegyet a Titanicban. :D

Ismeretlen_1068 2009.12.21. 09:56:59

17: ice, ice, baby. az, hogy a hóvihar mennyire játszott közre a film viszonylagos szerény bevételeiben, csak a következő hétvégén fogjuk megtudni. én max. 30%-os visszaesést jósolnék (közben 15%-ban bízom :).

Ismeretlen_1068 2009.12.21. 10:04:42

remélem, thehun nem haragszik meg, ha annyit elárulok, hogy a budapesti számok nem néznek ki rosszul. :)

Ismeretlen_112472 2009.12.21. 10:28:20

Én nagyon várom már a részleteket. :)

Ismeretlen_129422 2009.12.21. 11:50:15

Igen igen, budapesti adatokat a népnek! :))) Kissé én is csalódott vagyok az első hétvégi adatokat látva. Lehet ezt időjárásra fogni, meg hogy nem folytatás, de akkor is gyengébbre sikerült mint kellett volna. Azt meg még nem tudni, hogy régimódi csökkenési ütemeket produkál e, avagy sem. Ettől még bizakodó vagyok, alacsony amortizációra számítok, s ha így lesz, akkor nem is olyan rossz ez a 73! :)

Daemiaen 2009.12.21. 11:58:44

A téli szünet miatt mindenképpen várható, hogy jövő hét végére 150, de akár 160 millió dollár fölé is kerüljön, ha a hó (el)olvad és a szájhagyomány erős marad.

Ismeretlen_112472 2009.12.21. 14:07:59

A szájhagyomány garantáltan erős lesz! Most vettem át az Arénában a holnapi jegyeket és a pénztáros srác agyba főbe dicsérte a filmet. Mondta, hogy ha a lépcsőn kellene ülnie is megnézné megint. (Tegnap látta először, de tuti megnézni még egy párszor ő is.) No meg egy anyukát is hallottam ahogy a filmről beszél a barátnőjével (azon tanakodtak hogy mit nézzenek meg a csemetékkel) igaz szerinte unalmas volt a film első fele...

Ismeretlen_82723 2009.12.21. 14:52:06

Én azt tippelem, hogy erős hajrával (igen erőssel) csütörtökig meglesz a 110 millió Észak-Amerikában, a 2. hétvége 50 millió körül alakul (legrosszabb esetben), és a január 1-jével kezdődő hétvégét pedig már bőven 225 millió fölött zárja. A vége tehát simán 275 millió fölé várható. Nemzetközileg pedig, mivel alig maradt el a 2012 nyitányától, a félmilliárd egyáltalán nem leképzelhetetlen, viszont világviszonylatban az egymilliárd az azért erősen kérdéses. Ahhoz nem ártana egy Best Picture Oscar, az már segített két filmen korábban. Nálunk pedig valóban elképesztő érdeklődés övezi a filmet. Bővebben erről hamarosan, amint beérkeznek az országos számok is. (Én pedig napról napra egyre inkább úgy érzem, jobb volt ez a film, mint a teremből kijövet megfogalmaztam magamban, szóval talán még további 2 nézés is lesz belőle, egy IMAX és egy sima 2D-s.)

Ismeretlen_112472 2009.12.21. 16:27:18

Ugye, hogy ugye. :) A sima 2D-s nézésen én is gondolkodtam egy kis ideig, de valahogy nem vitt rá eddig a lélek. Inkább az IMAX-ban repetázom megint. A 2D-t meg úgyis nézhetem eleget DVD-n meg BR-en. (Használjuk ki, amíg lehet a Big Screen-t!) :D

Ismeretlen_82723 2009.12.21. 18:22:55

Hoppá! Az AVATAR mégisinkább 77,3 milliót kaszált, mivel vasárnap csupán 3%-ot csökkent a bevétele, s így mindenkori decemberi nyitány-bajnok lett.

Ismeretlen_1068 2009.12.21. 19:38:21

éljen! most már csak a havazás hagyhatna alább.

tristram 2009.12.21. 21:56:38

A mojo szerint csak második, de hajszál híján. Én szerintem nagyon jók az eddigi számok és a visszajelzések sem nagy eséseket ígérnek, hiába, siker lesz ez.

Ismeretlen_1068 2009.12.22. 21:20:51

az AVATAR minden idők 11. legjobb hétfői bevételét hozta a tegnap gyűjtött 16.3m dolláros bevételével: http://www.boxofficemojo.com/alltime/days/f-th.htm?page=Mon&p=.htm

Ismeretlen_82723 2009.12.22. 21:57:01

Nekem kezdenek egészen túlzó gondolataim támadni afelől, merre lesz a vége. :)

Lackó 2009.12.22. 22:53:18

mondom én, transformers 2 is going down!!!

jimbo 2009.12.22. 23:27:10

hát azé még tf2 going down-ra még eddig nem sok esély van, mert addig még hosszú az út, és az az út nem biztos, hogy olyan sima, mint a német autópálya.

Ismeretlen_1068 2009.12.22. 23:48:21

azért el ne szálljon veletek a ló. TF2-n innen lesz a bevétel szerintem, mármint amerikában: nemzetközi szinten viszont csodákat művelhet és ezen én azért egy kicsit meg vagyok lepődve.

Ismeretlen_1068 2009.12.23. 00:27:57

hihi, a mojo talált egy olyan toplistát, amin még előkelőbb helyre kerülhetett a film: http://www.boxofficemojo.com/alltime/days/nonholiday.htm

Ismeretlen_104405 2009.12.23. 00:41:09

Egyre röhejesebbek a listák. Mikor jön a minden idők legjobb gazdasági világválságos, vírusos, tökig érő latyakos, karácsonyfaszerelős decemberi keddjeinek összefoglalása?

Lackó 2009.12.23. 09:03:22

nem akarom, hogy a nemzetközi bevételekkel takarózzanak, mint a 2012 esetében, ami amúgy igen csalódást keltően szerepelt, hiába masszív az összbevétel. szóval hozzon csak 400 millión felül szépen usában. csak figyeljétek.

Ismeretlen_1068 2009.12.23. 21:32:31

AVATAR kedd: 16.1m$. kemény 1.8%-os visszaesés a hétfőhöz képest, ezzel minden idők harmadik legjobb keddi bevételét hozza. mit is mondott the hun? csütörtökig meglesz a 110 millió? elég esélyes, ugyanis már keddig összejött a 109.5. :)

Ismeretlen_104405 2009.12.23. 21:41:46

Gratulálok! :) Mi lesz a következő tipp? A decemberi bevétel?

Ismeretlen_139112 2009.12.23. 22:46:38

Egyre biztosabb vagyok az 1 milliárd feletti végeredményben. Már a bemutató előtti napokban is kezdtem bízni benne, és a filmet megnézve (hiába csalódtam a scifi elemek megritkítása miatt) egyre erősödött bennem ez a vélemény. Cameron egyszerűen tudja, mi kell a közönségnek, képes mítoszt teremteni. Lucas már elfelejtette, Baynek sose ment, Spielberg is nagyon határeset... Kik voltak még ebben jók régen?

Ismeretlen_112847 2009.12.23. 23:18:22

Szerintem a Titanic féle legjobb 3.-4.-5. stb. hétvégék kezdhetnek félni. Bár a rendezője biztos nem bánja hogy megdőlnek.

Ismeretlen_82723 2009.12.23. 23:44:26

37. Mit is, mit is...akkor még a vasárnap is csak becsülve volt (eléggé alul...). Nyilván a 300 millió már nem kérdés.

jimbo 2009.12.24. 00:38:20

a dec. 23. (szerda) már húzosabb lesz, mert jön az alvin és a mókusok 2

Ismeretlen_112847 2009.12.24. 23:08:59

Szerdán megint csak 16 milla. Szép.

Ismeretlen_1068 2009.12.25. 08:03:05

viszont már csak második a THE SQUEKQUEL után. cameron is going nuts! :))

Lackó 2009.12.25. 09:09:57

csütörtöki becslés: 11 millió és első hely. szigorú. így már egy 65 milliós 2. hétvégét bebiztosítottnak látok. az 200M 10 nap alatt.

Ismeretlen_1068 2009.12.25. 10:17:45

a moviefone elég merészeket jelzőzik előre: http://insidemovies.moviefone.com/2009/12/24/navis-chipmunks-and-sherlock-are-holmes-for-the-holiday-box-office-forecast/

Ismeretlen_112847 2009.12.25. 12:12:58

De ezt a 80-85 milliót 5 napra érti. Ami nem is olyan merész tekintve hogy az elmúlt három napban végig 16 milliót hozott.

Ismeretlen_1068 2009.12.25. 21:50:07

45: a THE SQUEKQUEL meg pottyant 57%-ot másnapra. upsz. :)

Lackó 2009.12.26. 09:03:43

péntek 24M$ pár felmerülő kérdés: megdönti a 2. hétvégi rekordot? (drunk knight 75,2M$) többet fog hozni a 2. hétvégéjén, mint az elsőn? van még, aki nem hiszi, hogy elnáspángolja a transformers 2-t?

Ismeretlen_1068 2009.12.26. 09:28:40

brutális! ...de én azt mondom, most már tényleg ne vegyük el TheHun kenyerét. :D

Lackó 2009.12.26. 09:57:10

igen, hagyjuk, hogy ő írja meg, hogy RDJ ezzel két saját franchise birtokosa lett. most biztos szomorú...

Ismeretlen_1068 2009.12.26. 10:07:04

51: jól van, nyugi. egyél egy kis bejglit és vonulj vissza a boxofficejunkie-ra. :)

Ismeretlen_112847 2009.12.26. 12:22:42

Plusz még az lenne nagyon vicces ha a decemberi rekordot a 2. hétvégén döntené meg :)

DCIJB 2009.12.27. 10:44:21

Úgy tűnik a Sötét Lovag 2. hétvégi rekordjának lőttek. ;) Még sosem vártam ennyire a vasárnapi box office jelentést!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása