aeon flux

ready for the action now, danger boy?

batman: the plotholes' knight Zalaba_Ferenc
2009. december 09. 11:58:02

Kategória: 14 komment

Christopher Nolan világának megértéséhez nem árt egy "reverse engineer", azaz valaki, aki visszafejti a történéseket, de az is megteszi, ha fordított időrendben játszódik a film. Leginkább azonban akkor jársz a legjobban, ha nem nagyon gondolsz bele a cselekményekbe és csak élvezed Heath Ledger manírjait, Hugh Jackman sötét oldalát, az Al Pacino szeme alatt gyülekező karikákat, stb-stb.

- TDK SPOILER következik -

Hisz ki gondolta volna, hogy a Joker előre látja majd, hogy a magát a sötét lovagnak kiadó Harvey Dent nem is az igazi Batman, Gordon felügyelő pedig nem halt meg és amikor gigahajkurászást rendeznek Gotham City-ben (pontosan tudva, melyik utcában és milyen repülési magassággal érkezik a rendőrségi helikopter), tulajdonképpen szándékosan esik fogságba, hogy aztán bepöccentse az igazi Batmant azzal, hogy elkapja Harvey-t és Rachlet és még a saját szökését is jól megszervezi pontosan elhelyezett bombával és túszul ejtett rendőrökkel, Rachel halálával pedig ráharagítja Harvey-t Gordonra. Tudom, vannak még változók, de már most nagyon fáj a fejem. :)

A Key of Awesome rapvideója még egy rakat logikai hibára hívja fel a figyelmet - a fenti soroknál jóval szórakoztatóbb formában.

Címkék

fun batman the dark knight heath ledger christian bale morgan freeman michael caine christopher nolan superhero maggie gyllenhaal

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr984537381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

batboy 2009.12.09. 13:19:45

remélem ezt az erőtlen TDK spoilert nem te írtad, mert már ízekre is szedtem. a videó viszont nagyon vicces! :D

Ismeretlen_1068 2009.12.09. 13:41:55

no, jöhetnek az ízek. :)

batboy 2009.12.09. 14:14:02

mivel nincs kedvem és időm generálni egy wall-of-textet, kiemelném azokat a pontokat, melyek arra utalnak, hogy a spoiler eredeti írója nem látta a filmet (fordítója pedig nem vette a fáradtságot hogy utánajárjon valóban igazak-e): 1. Joker nem szándékosan fogatja el magát, csak van tartalék terve arra vonatkozólag ha ámokfutása során ez valamikor megtörténne. 2. Joker ugyanúgy elhiszi hogy Harvey a Batman, erre még egy megjegyzést is tesz. 3. Joker előre eltervezett útvonalra tereli a rabszállítót, ahol már lesben áll néhány embere, ehhez nem kell előre tudni a repülési magasságot, csak azt hogy az útvonal mentén melyik utcán fér el egy helikopter. ha már látják hogy jön, X-alakban kilőnek két kábelt, és az valahol nagy eséllyel úgyis beleakad.

Ismeretlen_1068 2009.12.09. 18:09:10

1: eme terv bármikor beélesíthető, kacsintásra bedobható a cellába, ahol mindössze 20-30 percig tartható gyomorbántalmai, ill. nyafogási szintje miatt. 2. és akkor batmant akarja elraboltatni rachellel párban, vagy ez is egy újabb sokváltozós tartalék terv? 3. eme utcáknak van magassága is, nem csak szélessége. nem baj, biztosan tartalék terv ez is. :)

jimbo 2009.12.09. 19:28:18

én már kezdtem aggódni afelöl, hogy csak én vagyk az egyetlen ember, akinek nem igazán jött össze a sötét lovag, nekem is valahogy zavartak ezek a dolgok, ha igy konkrétan nem is tudtam volna megfogalmazni, de éreztem, hogy nagyon nem stimmel az egész. a batman kezdődikben is vannak szép bakik, de annál a filmnél érezhető a batmani hatás, aminek köszönhetően elnézhetőek, de a sötét lovagból sikerült annyira kiölni a batmani szellemet, hogy annál azért már nem elnézhető. főleg amilyen komolyra akarták csinálni.

batboy 2009.12.09. 20:17:41

1. igen, a tervnek az a lényege hogy gyorsan bedobható legyen ha a szükség úgy hozza. természetesen némi dedukcióval a modus operandi is könnyen lekövethető. 2. ehhh...mire elrabol(tat)ja Harvey-t már tudja hogy nem ő a Batman...szerintem tényleg meg kellene nézned megint azt a filmet. :D 3. a magasság megállapításában nagyban segít ha látod hogy milyen magasan jön a helikopter. pfűűű...és még csak meg sem erőltettem magam. helyzeti előnyöm nyilvánvaló oka, hogy senki nem úgy emlékszik a filmre ahogy látta...vagy egyáltalán nem emlékszik már rá! :D:D:D

Ismeretlen_1068 2009.12.09. 23:59:43

jól van, igazából csak húzlak. :) az egész TDK-ban nekem leginkább az b*ssza a csőröm, hogy a dzsoki lépten-nyomon hangoztatja, hogy ő nem tervez, ennek ellenére olyan machinációkat hajt végre, melyek hosszú hetek, hónapok tervezőmunkáját követeli jó sok beszervezett taggal, rengeteg mozgatható figurával, miközben az emberünk állandóan akciózik és mondhatni, tegnap (a BEGINS végén) jött le a falvédőről és gyakrabban váltogatja az embereit, mint az alsónadrágját. oké-oké, csak egy képregényfilm.

Ismeretlen_9654 2009.12.10. 00:04:54

engem is ez a menthetetlen paradoxon zavart a legjobb, pedig még csak kétszer néztem meg a filmet. a videó meg nagyon rendben van.

Ismeretlen_84013 2009.12.10. 00:18:58

Bárcsak minden blockbusternek ilyen forgatókönyve lenne, mint a TDK-nak... Nem rossz a videó, de ha már a plothole-okról rappeltek, akkor kíváncsi lettem volna párra, mert azokat valahogy elfelejtették felsorolni.

Ismeretlen_1068 2009.12.10. 00:25:37

azért van benne jó néhány. itt a teljes szöveg (a /filmnek hála), nyugodtan kibogozhatod a lényeget: All characters played by Mark Douglas Music by: barely jake Lyrics: KID Batman! Why is he running, Dad? GORDON Because we have to chase him. KID Why? GORDON Because he can take it. Because hes not a hero, hes a silent guardian, a watchful protector, the Dark Knight KID I dont get it. GORDON Neither do I son, but it sounds cool. BATMAN As I ride on my bike at the end of Dark Knight Theres a few plot points that just dont feel right Like why the hell did I agree to take the rap Harvey Dent killed those people. Who gives a crap? And the Joker pulls crimes in such an orderly manner He must write it down in an evil day planner His henchmen are psycho and expendable Yet somehow completely dependable And why is Morgan Freeman all pissed at me? He seemed to resign kind of randomly Its OK to build me an armored tank-car But ooh, tapping phones, thats going too far Chorus This movie of my life just doesnt hold together At least is beats the crap out of Batman Forever I enjoy car chases, explosions and suspense Is it too much to ask that it all make sense? ALFRED No no Master Wayne, you dont understand You cant kill a symbol, but you can kill a man BATMAN If I want to quit then thats my choice ALFRED Were alone you dont have to use that voice And what about Ms. Dawes its like you just forgot her BATMAN In Batman Begins she was so much hotter ALFRED Joker, are you busy? Lets call a truce. I need you to help explain the plot toBatman JOKER Call me insane, but I consider us friends I brought the DVD so we can watch it again ALFRED Ill make the popcorn and pour the sherry Ooh, maybe we could watch it with the commentary BATMAN How does Harvey Dent do total 180? ALFRED Well they barbequed his face and he lost his lady BATMAN When did you have time rig up both of those boats JOKER Does talking that way ever damage your throat? BATMAN Well at least they got rid of Joel Schumacher JOKER You know movie is really good the Hurt Locker BATMAN Oh I heard that was good. Ive been meaning to see it. ALFRED Whos in it? JOKER Anthony Mackie ALFRED I dont know who that is. JOKER He was in Eight Mile. ALFRED Oh, he the guy who hosted the rap battles. BATMAN No that was Mekhi Phifer. ALFRED Joker youre getting white makeup all over the popcorn. JOKER Sorry, Hey did I ever tell you how I got these scars? BATMAN YES! Several versions. ALFRED Maybe some other people would like to hear the story. Read more: VOTD: Batman is Confused - Plot Holes of The Dark Knight | /Film http://www.slashfilm.com/2009/12/09/votd-batman-is-confused-plot-holes-of-the-dark-knight/#ixzz0ZEkp7U9n

batboy 2009.12.10. 01:45:28

7. ezt a "nem tervezem" dolgot csak egyszer magyarázza el részletesen, még hozzá azért hogy szembeállítsa magát a "cselszövőkkel" és így bezsongítsa szegény Harvey-t. tehát Joker ámokfutásának szerteágazó sikereit látva egyedül csak nekem jutott eszembe, hogy...nos...hogy is mondjam...szóval, hogy Joker hazudik? nehéz ilyennel megvádolnom, mert igen szeretem a karaktert, ráadásul ő egyáltalán nem az a hazudós fajta...a sebek eredetéről is igen stabil sztorija van. :D :D :D

Ismeretlen_25084 2009.12.10. 08:54:17

Látszik, vége a mesterségesen gerjesztett TDK hype-nak, s közel másfél év után végre (hangsúlyozom: VÉGRE!) negatívumok is megfogalmazódnak a filmmel kapcsán. Felüdülés olvasni, komolyan! Jövö ilyentájt szívesen látnék valami hasonlót D9 témában is (ami az idei év TDK-ja volt, azt hiszem). ;)

batboy 2009.12.10. 09:51:16

magam is kíváncsian várom, hogy a "mesterségesen gerjesztett" Avatar hype meddig húzza majd...de hogyan lehet ilyet mesterségesen gerjeszteni? megvan! memetikus mérnökök bevonásával! ...de ilyen foglalkozás még nincs. vagy igen? *looks confused*

Ismeretlen_9654 2009.12.10. 11:53:54

minden hype mesterségesen gerjesztett.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása