aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: survival of the dead (2009) Zalaba_Ferenc
2009. november 02. 08:30:24

Kategória: 7 komment

Egy ideig gondolkodtam azon, hogy megelőlegezzem a "bad_movie" címkét George A. Romero 463. zombifilmjének, de talán mégis megnézem előbb - még ha most úgy is tűnik, hogy ezt már láttam korábban. Sokszor, több mint elégszer.

Címkék

horror trailer comedy romero zombiemovie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr874537243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Süti 2009.11.02. 10:04:25

szerintem ha az öreg meghal, akkor 2 perc múlva zombiként visszatér és máris forgat tovább :) mondjuk ez azért jobbnak tűnik, mint a kézikamerás hülyeség...

batboy 2009.11.02. 10:32:11

Rendkívül elégedett vagyok vele...láthatólag ismét az embereké lesz a főszerep és néhány zombiölés különösen kreatívra sikeredett (pláne ha figyelembe vesszük hogy ez már a hatodik filmje a zsánerban). kedvencem azonban a lovagló zombilány. érzem, hogy az öreg megint tologatja a határokat. *beleegyezően bólogat*

Ismeretlen_1068 2009.11.02. 10:45:40

nem nagyon lelkesedem. az olcsó cgi-vel megoldott, izzadságszagúan "kreatív" zombigyilkosságok miatt már most komolytalannak tűnik a film, pedig azért régebben jó volt félni, rettegni és átérezni a nyomasztó légkört. a lovagló zombilány azért aranyos. :)

batboy 2009.11.02. 11:03:27

minden korábbi filmje (kivéve talán a NotLD-ot) tele volt funny zombikkal, még viccesebb kinyírásokkal és ennek ellenére a filmek szállítottak egy fajta légkört...nem látom hogy ez itt miért ne lehetne így. amúgy neked sikerült rettegni bármelyik Romero filmen is? :D

Ismeretlen_1068 2009.11.02. 11:27:37

4: oké, de többnyire a cirkuszoláson innen maradt a buli. na jó, a DAWN-ban a tortacsata azért némileg átesett a ló túloldalára. :) és igen, szerettem rettegni. igaz, ez jó 20 évvel ezelőtt történt. :) de nem ez a lényeg: hiába amortizálódott le az elmúlt évtizedekben a zombik értéke a horrorpiacon, attól még lehet jó zombifilmet forgatni, de ez az előzetesek alapján már most rettenetesen gagyinak tűnik. :( ..de még szép, hogy megnézzük.

clive 2009.11.02. 20:07:18

Szerintem jó. Romero hatodik alkalommal kicsit humoros-macsósra veszi a figurát egy új technikával (cgi). Tőle ez szokatlan, tőle ez jó lehet (a Terrorbolygó pl. csak elsőre tetszett másodszorra nagyobb szarnak találtam, mint bármit amit parodizálni akar, mert egy elképesztően nulla a film és a rossz benne, hogy a csaj táncán és az alatta szóló zenén kívül igazából semmi értékelhető nincs a filmben.). Maga a zombifilm, mint műfaj szerintem kiélte magát. Van rendkívül művészi, tökéletes (zombi)film: Dellamorte dellamore Van igazi klasszikus fekete-fehérben: Romero: Az élőhalottak éjszakája Van magvas társadalomkritikai zombifilm: Romero zombifilmjei főleg a Dawn of the Dead Van véresbeleshorror+eszeveszetthumor= őrült és eredeti film: Hullajó Vannak Fulci remekművei, amik olasz ízt adnak a műfajnak és új hangulati szférát: Zombi 2, Beyond, Gates of Hell + ott a House by the cemetery, mint zombisorozatgyilkosos film Shaun of dead, mint műfajparódia Tökéletes amcsi horrorfilm: Re-animator Pusztán szórakoztató, de annak igencsak: Return of the living dead jövőben játszódó posztapokaliptikus zombifilm: Land of the dead + Day of the dead (Romero) Náci zombifilmekből is van jópár, de minőségi címére nem emlékszem. Az ázsiai zombifilmektől meg mentsen meg az isten... Bónusz: Magyar zombifilm: Hasfalmetszők :D Szóval valahogy úgy érzem maga a műfaj kiélte magát. Bár a nemrég felbukkant hír miszerint valamely nagy irodalmi klasszikust dolgoznak fel zombikkal talán még érdekes lehet:)

clive 2009.11.02. 20:15:30

És ne feledkezzünk el, hogy van műfaji combo: Zombi + cannibal műfaj = Zombi holocaust

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása