aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office hazai: berágva Takács Máté
2009. augusztus 24. 16:21:58

Kategória: 3 komment

A magyar mozik bevételei, 2009. augusztus 20 - 23.

A hosszúra nyúlt hétvége igazán csak a két premiernek kedvezett: a világpremierrel egy időben rajtoló BECSTELEN BRIGANTYK nálunk is dicséretre méltó számokat produkált, Tarantino filmográfiájából csak a KILL BILL érdekelt több nézőt első négy napján, bevételben azonban a UIP nevezése a #1. A Fórum Hungary szintén egy elit osztagot küldött bevetésre, és a RÁGCSÁVÓK, háromdimenziós vetítésekkel felvértezve, komoly vetélytársat jelentettek a dicsteleneknek.




A magyar mozik bevételei, 2009. augusztus 20 - 23.

A hosszúra nyúlt hétvége igazán csak a két premiernek kedvezett: a világpremierrel egy időben rajtoló BECSTELEN BRIGANTYK nálunk is dicséretre méltó számokat produkált, Tarantino filmográfiájából csak a KILL BILL érdekelt több nézőt első négy napján, bevételben azonban a UIP nevezése a #1. A Fórum Hungary szintén egy elit osztagot küldött bevetésre, és a RÁGCSÁVÓK, háromdimenziós vetítésekkel felvértezve, komoly vetélytársat jelentettek a dicsteleneknek.


A csúcson
Sőt, a Walt Disney Pictures és Jerry Bruckheimer közös produkciója térdre is kényszerítette a 18-as karikával ellátott háborús mozit, de szerencsére skalpolásra azért nem került sor. A Fórum Hungary 40 kópián (ebből 15 darab 3D-s terembe került) mutatta be a G-FORCE - RÁGCSÁVÓK című családi filmet, s jobb helyet nem is találhatott volna neki a naptárban. A szinkronizált malackodás 53 millió forinttal dobbantott, amit közel 41 ezren dobtak össze - az átlagos jegyár 30 forinttal nagyobb ezúttal, mint a JÉGKORSZAK 3 esetében volt bő másfél hónapja. Vélhetően magas számot tesznek ki a kifejezetten a szabadnap(ok) okán mozizó családos jegyváltók, akiknek választását egyértelműen eldöntötte a speciális tulajdonság. Januárban a VOLT egyébként hasonló eredményeket hozott, így körvonalazódik, hogy mennyi is rejlik a trükkben. Egy hónap múlva újabb versenyző érkezik a DERÜLT ÉGBŐL FASÍRT képében, de előtte még itt lesz A VÉGSŐ ÁLLOMÁS 3D is. A RÁGCSÁVOK a nyári szünet búcsúztatására is ideális alkalom, nem lesz gond számára egy-két héten belül teljesíteni a százezer nézőt.

További új bemutatók
Az amerikai listavezető így hát nálunk csak második helyen debütált, tisztes távolságban. Ez több mint tízmillió forintot jelent, nézők tekintetében azonban kevesebb mint nyolcezret - a BECSTELEN BRIGANTYK című felnőtteknek szóló filmre értékesített jegyek átlagára épp egy százassal alacsonyabb, mint a gyerekeknek készült első helyezetté, s ez igen ritka felállás. A 40 millió forint figyelemreméltó összeg, s aláhúzza, hogy a magyar közönség igazán kedveli az amerikai filmest. Erről tanúskodik, hogy a PONYVAREGÉNY, a JACKIE BROWN és a KILL BILL mindkét része könnyedén teljesítette a százezer nézőt, s ez a manőver a jelenlegi alkotásnak sem fog gondot jelenteni. A HALÁLBIZTOS-t 2007 nyarán alig 60 ezren nézték meg, amit a brigantyk a következő vasárnapra a zsebükben fognak tudni. A UIP-Duna Film most éves ezüstérmesének örvendhet a TRANSFORMERS: A BUKOTTAK BOSSZÚJA után, s a bemutatás előtt álló további 2009-es filmjeiket elnézve ez már valószínűleg csak egy helyet módosul, hiszen a SZÖRNYEK AZ ŰRLÉNYEK ELLEN a gyengébb start ellenére 150 millió közelébe jutott, köszönhetően újfent a 3D-s előadásoknak.

Korábbi filmek
Hiába volt négy napja a Potter-rajongóknak, hogy munkától megszabadult szüleiket is elráncigálják újrázásukra, ezzel a lehetőséggel nem éltek annyian, hogy a HARRY POTTER ÉS A FÉLVÉR HERCEG ne szenvedjen el egy újabb 40%-os esést. Ez kevesebb mint 14 milliós ötödik víkendet jelent, s az összbevétel ugyan félmilliárd felett lesz, a nézőszám nem fogja elérni a félmilliót, s ezzel a legérdektelenebb epizóddá válik, már ha lehet ilyen jelzővel illetni napjaink legjövedelmezőbb filmes vállalkozását.

A negyedik helyen áll a JÉGKORSZAK 3: A DINÓK HAJNALA, megfosztva háromdimenziós vetítéseinek legjavától. Ez 38%-os esést generált, ami 13 millió forintot jelent az elmúlt négy napra. Bevétel szempontjából immáron minden idők második legnépszerűbb bemutatójával van dolgunk, hiszen átlépte a 700 millió forintot, ellenben nézőszámban még kell egy jó hajrá az előző részek lefőzéséhez.

Az ötödik helyen a G. I. JOE: A KOBRA ÁRNYÉKA áll, amit a magyar közönség elég hamar elintézni látszik. Újabb 50% feletti zuhanás jutott a UIP akciófilmjének, s így még nincs meg a 70 ezer néző 18 nap után. A MÁSNAPOSOK és a NÁSZ-AJÁNLAT hozza formáját, mindkét film szenzációs siker úgy nálunk is, mint hazájában. A múlt héten kevés vizet zavaró POKOLBA TASZÍTVÁ-t a mélybe taszította a közönség, ami 63%-os zuhanásban nyilvánult meg. A Budapest Film horrorja alig regisztrált 10 ezer látogatót mindeddig; ezek után gazdasági szempontból alaposan megfontolandó számukra a HALLOWEEN II és a FŰRÉSZ VI októberben esedékes bemutatója, de nézőként azért reméljük, hogy nem állnak le (horror-)kultúrmissziójukkal a műfaj rém gyenge forgalma ellenére sem.

All-Time bevételi lista (forintban)
1. Mamma Mia! (750,0m) UIP
2. Jégkorszak 3: A dinók hajnala (709,2m) InterCom
3. Harry Potter és a bölcsek köve (690,9m) InterCom
4. Harmadik Shrek (675,5m) UIP
5. Star Wars II. rész: A klónok támadása (639,6m) InterCom
6. Shrek 2 (618,0m) UIP
7. Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja (614,3m) InterCom
8. A Gyűrűk Ura: A király visszatér (614,0m) InterCom
9. A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (582,5m) InterCom
10. Star Wars I. rész: Baljós árnyak (568,8m) InterCom
(...)
17. A Da Vinci-kód (494,6m) InterCom
18. Harry Potter és a félvér herceg (476,1m) InterCom
19. Valami Amerika 2 (469,0m) Budapest Film

Ami jön
Augusztus utolsó hetét egy kis sziesztával lehet tölteni, hiszen sem a FÉRJ ÉS FÉLESÉG című tavalyi romantikus szösszenet, sem a GYORS MELÓ című francia akció nem ígér túl sok izgalmat a jegypénztáraknál.

A Top 10 (csütörtök-vasárnap; forintban)
1. G-Force - Rágcsávók (53,3m/53,3m)
2. Becstelen brigantyk (40,0m/40,0m)
3. Harry Potter és a félvér herceg (13,8m/476,1m)
4. Jégkorszak 3: A dinók hajnala (13,1m/709,2m)
5. G. I. Joe: A Kobra árnyéka (7,2m/74,0m)
6. Másnaposok (6,9m/263,9m)
7. Nász-ajánlat (5,6m/228,4m)
8. Görögbe fogadva (5,3m/18,1m)
9. Pokolba taszítva (2,4m/12,5m)
10. Szerelem második látásra (2,2m/16,8m)

a UIP Duna Film támogatásával

Címkék

disney box office tarantino budapest film harry potter forum hungary ice age intercom magyarvalosag children movie 3d cinema uip duna film box office hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr414537037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_129422 2009.08.24. 22:45:38

Ez elég szép hétvége lett! :) ICE AGE meg lassan lehagyja az aktuális heti nézettéségével HP6-ot. :(

jimbo1000 2009.08.24. 22:57:43

jó végig követni ezeket a boxoffice adatokat, mivel szeretek a számokkal foglalkozni :) érdekelne, hogy te honnét szerzed ezeket a hazai számadatokat, legföbbként az All-Time bevételi listát, mert már nagyon kereséltem őket.

Gonzo 2009.08.26. 13:22:04

www.boxofficemojo.com

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása