aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sziget 2009 - 4. nap zsé77
2009. augusztus 18. 18:56:26

Kategória: 1 komment

EDITORS! EDITORS! EDITORS!!! Miért is szeretem őket annyira? Tom Smith hangja miatt. Az egyszerre erőteljes és légies gitárriffek miatt. Interpol és Joy Division öröksége miatt. Azt, hogy Tom mit csinál a színpadon és ez mennyire hiteles, nem tudom. Egy biztos: ez a zene NEM VALÓ délután 5-kor a Nagyszínpadra.

EDITORS! EDITORS! EDITORS!!! Miért is szeretem őket annyira? Tom Smith hangja miatt. Az egyszerre erőteljes és légies gitárriffek miatt. Interpol és Joy Division öröksége miatt. Azt, hogy Tom mit csinál a színpadon és ez mennyire hiteles, nem tudom. Egy biztos: ez a zene NEM VALÓ délután 5-kor a Nagyszínpadra.

 

Hogy gondolták?? Tessék betenni 11-kor az A38-ra, mint a White Liest. Ez a sokszor borongós gitárzene nem élvezhető napsütésben és 38 fokban. Ennek ellenére rengeteg ember gyűlt össze a Nagyszínpad előtt, kókadtan bólogattak, a nagyobb slágereket kis fej feletti tapsolással jutalmazták, maximum ennyi. Túl sok kontaktjuk nem volt a közönséggel és én minden egyes alkalommal előre féltem, amikor Tom levette a gitárt a nyakából, mert jött valami elektronikával fűszerezett új szám, ami idegen tőlük és nem tetszik. Nyílván, ők is meg akarnak újulni, valami újat és izgalmasat alkotni, de nem biztos, hogy ez az az irány, amit követniük kéne.

Klaxons. Fura színpadkép, hatalmas fejet növesztett frontember, egy szőrös mellkasú kiskölök a szintetizátornál. Mindenki menjen el borbélyhoz! Ne! Ne vedd le azt a melegítőfelsőt! Hisz látszik, hogy alatta a női felsőt hordasz! Már értem, hogy a Placebo dobosa miért követte olyan elmélyült érdeklődéssel a Szeparéból eme fellépést...

Kétségtelenül remek album volt a Myths of the Near Future, de hamar megöregedett. Elvesztette aktualitását. Már nem vág pofon, mint első hallgatásnál. És különben is, hol marad a 2007-es album folytatása? Jja, még mindig nincsen kész? Mert a producer már visszadobta néhányszor? Szerintem csak szétcsúsztak a fiúk, gyorsan jött a siker, azonnal egy Mercury-díj és a szakma éltetése mindenek felett.

Nem baj, a közönség szerette őket, de mi inkább The Crystal Method felé vettük utunkat, ami olyan unalmas volt, hogy 3 szám után menekültünk is vissza a Szeparéba. Nem tudtam eldönteni, hogy mit várok a Plészbúútól. Először a Nagyszínpad előtt hallgattam őket. majd feltünően unatkoztam, így visszamentem a Szeparéba, hogy legalább leülhessek. Ott is untam. Miért kell ennyire erőltetni az új albumot? Annyi remek régi számuk van, miért kell olyan keveset eljátszani róluk?

Fellélegzek AE SMS-én: menjek azonnal az A38-ra, mert egy kisebb csoda készülődik ott. Boldogan loholok, káromkodva bukom át a horrorfilmbe illő cövekeken, melyek a sátrat feszítik ki (ki engedélyezte ezt??). A The Notwist játszik, akik első hallgatásra nem annyira jöttek be, de kétségtelenül kellemes, hallgatható zene ez. Placebóéknál sokkal jobb,de az év koncertjétől kökeményen messze van... Utána még 1-től Andrew Wetherall, de erre már nem futja az erőnkből, hiába, 30 felett minden nap ajándék, meg különben is, vasárnap tartalékolni kell a Faith no More-ra, mert az mindennél nagyobb duranás lesz. Érzem. Mike Patton nem hibázhat!

Címkék

koncert sziget fesztival klaxons beszamolo sziget 2009 zse fesztival 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr224537017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zééé 2009.08.19. 09:27:13

Nem való, nem való akkor mikor? Ez egy fesztivál mindenki nem játszhat sötétben. És itt még nem is kezdik korán több helyen külföldön dél körül indul a verkli.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása