aeon flux

ready for the action now, danger boy?

2012: the summer of avengers? Zalaba_Ferenc
2009. augusztus 10. 09:23:10

Kategória: 4 komment

Mint köztudott, a képregényóriás Marvel tavaly nyáron végre önálló stúdióként lépett a filmpiacra: első két próbálkozásuk, az IRON MAN és a THE INCREDIBLE HULK egyaránt jövedelmező vállalkozásnak bizonyult. Jövőre jön az előbbi folytatása, 2011-ben pedig megérkezik THOR, az északi isten, valamint CAPTAIN AMERICA, amely bizonyos források szerint olyan lesz, mintha Ryan közlegény találkozna Indiana Jones-szal és a Rocketerrrel.

Ez a bizonyos forrás Louis Letterier, aki a fenti HULK mellett még egy Marvel-film rendezésére is le van szerződtetve, s persze, szívesen vállalná a 2012-re tervezett THE AVENGERS-filmet, melyben a fenti négy hős közös kalandjait követhetjük majd nyomon Nick Fury (Samuel L. Jackson) irányítása alatt. Viszont Leterrier nem hülye, tudja jól, hogy jelenleg nem ő a legesélyesebb jelölt eme posztra, viszont előállt egy olyan ötlettel, melynek hallatán minden képregényrajongónak hevesebben dobog a szíve:

Mi lenne, ha nem egy, hanem mindjárt négy AVENGERS-mozi készülne 2012-ben? Mit szólnál hozzá, ha májustól augusztusig minden hónapra jutna egy, s mindegyiket más és más rendező jegyezné? Nem is akárkik, hanem Jon Favreau (IRON MAN), Joe Johnston (CAPTAIN AMERICA), Kenneth Branagh (THOR) és természetesen Leterrier. Hogy finanszírozhatók legyenek emberi keretek között, ezek a filmek nem lennének hosszabbak 90 percnél, ugyanazokat a díszleteket használnák és egyetlen sztorivonalat fűznének össze, viszont az egyes installációk tükröznék a rendezők egyéni látásmódját és stílusjegyeit. Olyan lenne, mintha egy havi szinten megjelenő folytatásos képregnyt látnánk a moziban.

Az ötlet természetesen hipotetikus, disztribúciós és produkciós szempontból rémálomba illő, de szerinted nem lenne elképesztően cool, ha ezt megvalósítanák? Nem gondolod, hogy kissé sok 4+1 hős és ki tudja, hány nemezis egy filmre? Na de ha ez a film 6 órás lenne...? Te nem fizetnél ki egy ilyen szuperprodukcióért, mondhatni: filmfesztiválért 4 mozijegy árát?

Címkék

marvel samuel l jackson edward norton robert downey jr superhero avengers pletykarovat jon favreau

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr44536993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_105814 2009.08.10. 16:10:32

Támogatom, sátrat vernék a mozi előtt. Annak ellenére, hogy egyrészt várhatóan semmi nem lesz az egészből, másrészt minőségileg nyilván egetverő kontraszt lenne a filmek között.

Ismeretlen_1068 2009.08.10. 16:50:58

mindenképp rendezni kellene egy félmeztelen gladiátortornát a rendezők között, hogy ki dirigálja az első és ki az utolsó részt. :) már látom is magam előtt jon favreau-t hálóval sé háromágú vasvillával a kezében. :D

vargatom 2009.08.10. 17:46:44

Iron man még oké volt, de a Hulk egy tragédia, és akkor még a Thort meg a másikat nem is láttuk. Ennyire még a Pixar sem bízik magában, pedig ha valakinek lenne rá alapja akkor az Lasseter...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása