aeon flux

ready for the action now, danger boy?

balaton sound 2009 - szubjektív zsé77
2009. július 14. 22:58:32

Kategória: 13 komment

mivel az én koromban már minden nap ajándék, úgy döntöttem, hogy elég lesz nekem két nap a balaton soundból.

sem az underworld (minden szám ugyanaz, ráadásul 10 percen keresztül) sem a kraftwerk nem szívem csücske, így a hétvégére esett a választásom.

na jó, igazából csak az Extrawelt izgatott fel, de, ha már lent leszek, gondoltam, megnézem az Orbitalt is, mert AE ódákat zeng róla, és a nagy kedvenc Röyksopp után is adok egy esélyt Mobynak.

és nagyjából ehhez tartottam is magam.

mivel az én koromban már minden nap ajándék, úgy döntöttem, hogy elég lesz nekem két nap a balaton soundból.

sem az underworld (minden szám ugyanaz, ráadásul 10 percen keresztül) sem a kraftwerk nem szívem csücske, így a hétvégére esett a választásom.

na jó, igazából csak az Extrawelt izgatott fel, de, ha már lent leszek, gondoltam, megnézem az Orbitalt is, mert AE ódákat zeng róla, és a nagy kedvenc Röyksopp után is adok egy esélyt Mobynak.

és nagyjából ehhez tartottam is magam. 

meglepő volt, hogy milyen kevés a külföldi, pedig már kezdtem megszokni, hogy egész Európa azért jár ide, hogy olcsón (értsd: egy adag pia vagy egy szívás ganja árából) jó nőket dugjon.

a társaság összességében most is jóval ápoltabb képet mutatott, mint az átlag Sziget-lakó. ismét láttam magas sarkúban (értsd: 10 centis sarok) botladozó fashion victimet, pontosabban egy egész hordát, akik a white party helyett a Samsung arénába tévedtek be.

nem tudom, volt-e korhatár, de, talán nem láttam annyi gyereket, mint anno a Mokkában éjfél után. ez jól esett és üdítően hatott rám.

meglepően kevés részeg volt (dülöngélő, öntudatlanul homokba temetett, majd fényképezett, esetenként hányó), amit ugyancsak nem tudtam hová tenni, nyilván ez a korosztáy már inkább az egyéb tudatmódosító szereket részesíti előnyben. hiába, kiöregedőben az én generációm, amely ganja helyett multit szív és VBK-val kezdi az estét.

mi azért, biztos, ami biztos, kellemesen viccesre ittuk magunkat, ami egészen normális, de absztinens másnapba torkollott.

szombaton Orbital előtt nem sokkal értünk le, megállapítottuk két sör után, hogy kevés a WC, de egész normális kaja kapható (disznó drágán), a Heinekennel nem lehet hibázni, továbbá kellemes tapasztalat volt, hogy a csapolt sör is finom, hideg, és alig vizezett.

a nagyszínpad előtt ijesztően kevés ember lézengett koncertkezdés előtt néhány perccel. simán megyünk előre AE utasítására a második sorig. bennünk volt a félelem, hogy lebőgünk az Orbital előtt, mert a kutya sem ismeri ill. kíváncsi rá, de ezt később szerencsére megcáfolták, sőt, láthatóan a fiatalabb korosztálynak is bejött cucc. nekem is.

amit tudtam a koncert előtt: egy homoszexuális testvérpár, akik lámpával felszerelt fejdíszben (szemüveg?) állnak a pult mögött mint két hatalmas robot és elektronikus zenét varázsolnak elő masináikból. AE szerint a zene hevében időnként össze is csókolóznak, ami biztos nagy ovációval járt volna, mert a BS közönsége igen komoly arányban volt MÁS.

a hangosítás fantasztikus volt, minimál háttérvetítés, és nekem végig kellemes múlt századi hangulatom volt, mert a zene azt hozta vissza. Party Zone Simone-nal, ill az első Orbital klipem az MTV-n, a táskákban hordott fejekkel.

lassan a tömeg is rájön, hogy, nédda, ez egész jó, én is jól érzem magam, tetszik, hogy nincs elviselhetetlen tömeg, mindenki mozog egy helyben állva, néha ugrálva, csápolva. nem égetik ki a szemed cigivel, nem ugrálnak rád, nem dumálnak, csak élvezik a zenét.

Orbital után irány a Balaton felé fordított színpad, ahol már sejtettem, hogy aznap éjjel egész Tihany és az északi part jó része nem alszik egy szemhunyásnyit sem. ez arcomra huncut vigyort csal.

Extrawelt előtt Naughty Nora pörget, aki csakis azért említésre méltó, mert a társaságban van egy Nóra, ráadásul névnapos is. végtelenül unalmas minimál technót játszik, de a tömegnek tetszik, egy gombostűt sem lehet leejetni.

nem baj, leszarom, átszerelés után végre Extraweeeeeelt. uuuuááááuúőuuuuuuuu. rövid de jó, nem erőltetik nagyon az új albumot, kellemes slágerparádé, én kétszer-háromszor atomjaimra esem, leszarom, hogy a mellettem beszélgető kislányokban a könyökömmel vágok utat. AEvel mosolyogva ugrálunk, ordítunk és élvezzük a zenét. a hangosítás itt is dícséretet érdemlő.

ezt követő fájdalmas keresgélés a szánalmas közönségű Samsung arénában, fél órás dilemmázás rendőrök bevonásával, hogy saját autóval vagy busszal menjünk haza. majd győz a kényelmes megoldás.

rövid és kényelmetlen alvás egy kanapén, ebéd a Roxyban, újra erőre kapunk, herevere a strandon, majd fél 8 fele ismét a helyszínen, Röyksopp 8-tól. a színpadon még Irie Mafia alatt hajladoznak a deszkák, nem is rossz, ha nem gyűlölném a stílust, majd hosszú várakozás. RSopp késik. hatalmas tömeg. Armani szemüveges ficsúrok nyomják a képembe a kibaszott cigi füstöt miközben smárolják divatcicáikat. ááá, öreg vagyok már ehhez a látványhoz.

szívesen kimentem volna a szélére, de elvből nem adhattam fel pozicíómat. Rsopp megér ennyi szenvedést. akkor még ezt hittem. higgyétek el, az a koncert szinte fabatkát sem ért. hatalmas csalódás. ez a két fiú mintha életeében nem fordult volna meg nagyobb fellépésen. és könyörgöm, senki nem mondta még nekik, hogy a vocoder is so 1990s???

a legtöbb szám természetesen az új albumról szól, nagy nehezen a poor lenot is leadják egy érdekes új értelmezésben, de nem áll össze. a két srác eleinte mint holdkórosként dülöngél a színpadon (értem én, melegük van), majd az egyik rocksztár-allűrökkel püfföli gitárral a cintányért, majd lefut a tömegbe pacsizni, miközben a másik a füstgép miatt fuldoklik. uramatyám, hát ez amatőrebb a Kapuvári punk fesztiválnál is.

csendben figyelem AE reakcióját, félve megjegyzem, hogy kicsit furi a koncert, erre ő csak ennyit mond: ez nem fura, ez szar. nem baj, a magyar közönség imádja, pedig pocsék a hangosítás (a basszus mindent megöl) és a hosszúhajú, retardált sráci még azt sem tudja, kiket köszöntsön, mert kurvára nem tudja, melyik országban van éppen. mosolyogva leoldalaz a színpadról és egy road világosítja fel. beszarás. szánalmas.

erről elég is ennyi.

a koncert után már fáradtak vagyunk, fázunk, iszonyú a tömeg, én már mennék haza, de AE nyugalomra int, mondván Moby klassz lesz. és IGEN. Moby megmentette az estét!!

profi rutinkoncert a legnagyobb slágerekkel, arany hangú néger énekesnővel, vicces és okos Mobyval (ő tudja, hol van, és tudja, hogy már nagyon régen volt nálunk). a nagyszínpad előtti térre ki lehetett akasztani a megtelt táblát, mindenütt hálás ugráló és éneklő emberek. még a mögöttem hamisan és rosszul éneklő lánynak is megbocsátok.

bravo, Moby, köszönöm, egy élmény volt. a Feeling So Real előhozta ismét a fiatalságomat.

hogy jövőre megyünk-e újra? hát persze. lehet, hogy csak egy napra, de megyünk.

Címkék

koncert fesztival extrawelt beszamolo balaton sound moby royksopp orbital balaton sound 2009 fesztival 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1004536899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2009.07.15. 11:29:34

zsé újraértelmezte a gonzó újságírás fogalmát. :) szenvedélyes cikkely, csapongó, szertelen, tök jó.

goq 2009.07.15. 12:09:59

Áááá tudtam, hogy psy remixért kiált! http://www.youtube.com/watch?v=OIiHhZC_QQk Voltak ennyien BS-on is? :D

ty 2009.07.15. 12:11:20

mobyról. 11 évvel ezelőtt volt hozzá szerencsém, mikor is bemutatta, h milyen a spontán, direkt, letaglozó koncertélmény amihez se előtte, se azóta se hiszem, h valaha is bármi más felülmúlhatná. ja és utána jött még egy red hot chili peppers és akkoriban még nem volt californication album... elektrofejűeknek a mobyhoz meg annyit, h mikor moby találkozik a minor threat-el. hajrá google or wikipedia...

Ismeretlen_1068 2009.07.15. 13:35:41

goq: ennyien talán nem, de ilyen szar zene sem szólt. :)

goq 2009.07.15. 14:43:45

Sesto Sento tényleg nem valami tehetséges, de csak tőlük találtam psy remixet. Ez a szám élőben tényleg nagyot szólhatott a hétvégén. Azért a youtube videokon látszik, hogy voltak elég sokan :D Sajna a többi Moby track nem jön be...

Ismeretlen_35468 2009.07.15. 20:45:36

Az Orbital-koncert után kaptuk egy barátomtól a 4 nap legjobb mondatát: "Ezek, bazdmeg, felvásárolták az összes szintetizátort az országban, Fejesnél (Debrecen legnagyobb hangszerkereskedője) is két napig csak dobozgitárt lehetett venni." A Röyksopp nekem is csalódás volt, én azt hiszem, hogy a föld jelenleg egyik legmenőbb elektronius zenekarának kutya kötelessége lett volna lehoznia legalább Robynt vagy Karin Dreijer Anderssont egy szám erejéig. Ha csak egyikük megjelenik, mindent megbocsátok. Moby valóban jó volt, csak az a sok thankyou, thankyou, thankyou, thankyou, thankyou, thankyou volt iszonyat. Na, meg az a szar szöveg, amit kétszer is elsütött, hogy a most következő számot mindenkinek ajánlom, aki itt van. Jajj, jajj. Mindenkinek, aki szereti: A beszámolódból úgy tűnik, hogy sajnos lemaradtatok a legcsodásabb hangulatú koncertről. A Kyoto Jazz Massive által kísért szombati naplementénél régen éltem át szebbet, az az igazi kollektív boldogság, amikor látod a zenészeken is, hogy mindenre számítottak, csak ennyire lelkes, egyszerre érző, egyszerre lelkes, ennyire boldog közönségre nem. Voltak olyan pillanatok, amikor már nem csak mosolyogtunk, hanem kacagtunk, annyira jó volt. Ok, hogy japánok, de amikor azt látod, hogy a tagok mindegyike a közönséget fotózza, az azért mókás.

Anja 2009.07.16. 10:46:19

last night in serbia at exit was amazing. tonight in hungary was amazing. i need new adjectives, possibly a thesaurus: a wordy dinosaur. 1:11 AM Jul 13th from web ezt írta a moby a twitteren :)

Ismeretlen_1068 2009.07.16. 11:42:37

moby jó arc. és vicces is. meg is mutattam zsének a "give an idiot a camcorder" című kisfilmet, amit a play turnén dobott össze az úr. szét is röhögtük magunkat rajta.

Ismeretlen_90239 2009.07.16. 14:22:31

lehet, h Moby néha a demagógia határvonalát súrolta, de szimpatikus volt és lelkes. én annak idején a kisstadion előtt üldögélve - iszogatva hallgattam RHCP előzenekaraként, ahogy Ty is írta. ott nagyon rockosra vette a figurát, az is marha jó volt. give an idiot a camcorder - visítottam, ISTENARC!!

zsukov · http://zsukov.crpl.hu 2009.07.16. 21:02:18

steadman, szerintem egy kicsit el vagy tévedve. lehet, hogy ők a legmenőbbek, de ők akkor sem tudnak mit csinálni, ha Robyn turnén van, Karinnak meg ott van a The Knife turné szeptembertől, addig meg tudtommal a Fever Rayjel járja a világot. szerintem nem volt vészes, de az are you hungary szövegnél mondjuk én is majdnem felbasztam valami tompát a stagere :D

tak10 2009.07.17. 16:13:10

köszönet zsé a beszámolód! közel azonos évjárat vagyunk, és az élményeink is hasonlók voltak ezek szerint szombat és vasárnap. MOBY hál'istennek mindent vitt! :-) @ty: minor threat rulez! new york felé keresgéljenek csak a népek. nyhc.

Ismeretlen_35468 2009.07.21. 13:29:44

zsukov, én azt mondom, ez akaraton múlik. Pl. Erlend Oye Európában volt, előtte pénteken lépett fel, utána bő egy hét múlva. Felpattan egy gépre, s lejön egy dal erejéig, mert néznek minket valamibe, ezt hiányoltam, a nagyvonalúságot.

Flopy · http://www.facebook.com/profile.php?id=100003405874890 2012.05.05. 23:38:09

Kedves Fegyenc!A tane1csodat szeretne9m ke9rni! A kf6nyvet ellaovstam e9s nagyon tetszik! Rendelkezem tfalsfallyal ( tudom azt le kell adni, vagy izomme1 alakedtani), de kitartf3an akarok gyakorolni e9s haladni, mert ez a kf6nyv nekem is szf3l Abban biztos vagyok, hogy a fekvőte1masz, hfazf3dzkode1s, guggole1s, le1bemele9s gyakorlatokat akarom az első le9pe9stől elkezdeni. c9n azt tervezem, hogy inke1bb lassan, de biztosan haladjak, ele9g időt adva az inak, edzfcletek megerősf6de9se9hez. Ha elkezdem a friss hfas edze9s tervet, szerinted az jf3? Me1rmint alapnak ele9g, de azt e9rzem, hogy enne9l tf6bbet is bedrne9k. Szerinted egy nap edze9s egy nap pihenő felve1ltva lehetne.Kezdene9m az első le9pe9s kezdő szintje9vel. De he1ny naponta e9s mennyit emeljek az isme9tle9ssze1mon?Segedtse9ged előre is kf6szf6nf6m!dcdv: tibet66

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása