aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: transformers - revenge of the fallen (2009) Zalaba_Ferenc
2009. június 23. 15:41:21

Kategória: 98 komment

Van egy olyan érzésem, hogy nem létezik olyan ember a földkerekségben, aki valaha is nemet mondott volna Michael Baynek. Természetesen ehhez nem elég csak a megfelelő kérdéseket feltenni, meg is kell találni azokat az embereket, akik kellő méretű egóval és pénztárcával rendelkezzenek ahhoz, hogy saját létezésük megünnepléséhez Baytől rendeljenek tüzijátékot. Meat Loaf ideje talán lejárt, de Will Smith azóta is négysávos úton közlekedik, Spielberg pedig jelenleg is tenyerét dörzsöli, s valószínűleg már a könyvelőjét is utasította, hogy különítsen el 250 milliót a harmadik TRANSFORMERS-re. Minden bizonnyal az is hoz majd egy valag pénzt.

A közönségnek ugyanis szüksége van Michael Bayre, aki Hollywood negatív előjellel, mégis tisztelettel vegyes irigykedéssel kezelt szokásainak kvintesszenciája. Magyarul: brutális látványpékség, amely mind nagyobb és nagyobb kiflit gyárt, amíg csak bírjuk gyomorral. A legutóbbi fiesztát megúsztam enyhe hasfájással, most viszont sikerült visszaöklendeznem a film javát. És két és fél órányi bokákolás bizony sok a jóból.

A bajok ott kezdődnek, hogy a film nézése közben visszasírod az első részt, melynek a folytatás ugyan minden tekintetben felnagyított mása, mégis félelmetesen idegennek hat: no, nem Bay ezerszer kipróbált trükkjei, nem is az újrahasznosított cselekmény (a Kocka helyett ezúttal egy féregre emlékeztető Mátrixért folyik a hajsza: rém együgyü, rém igénytelen), még csak nem is a géppuskaszájú Shia "No-no-no-no-no" LaBeouf ámokfutása; ezek nem értek váratlanul, ellenben az az érzelmi szakadék, amely a vásznon zajló történések és a néző között húzódik, no, az nagyon tudott fájni.

Bár Sam Witwicky magas fordulatszámon pörgő ügyetlenkedései már az első részben is gyakorta felforrósították a biztosítékot, a figurának megvolt a maga bája, amibe lehetett kapaszkodni, hisz az egy robotos filmre beülő nézőben ott van egy kisfiú, aki nem tudja, mit mondjon a lányoknak. Ugyanakkor teljesen érthetetlen, hogy lehet ismét zavartan kerepelő gyépést faragni abból a csávóból, aki az első rész végén megmenti a világot, megszerzi a csajt és még az egyetemre is bejut, mi több, ki hinné el azt Megan Foxnak, hogy forró nadrágjában motort pimpelgetve attól fél, a fenti nerd majd jól megcsalja az egyetemen?!

Oké, a TRANSFORMERS 2 nem egy egzisztencialista dráma, hogy a valóság bármilyen gyökeret eresszen benne, viszont még AMERICAN PIE 5-nek sem üti meg a szintet, ugyanis a film rettenetesen próbál vicces lenni, de a "poénok" kínosan nagyokat hasalnak. Nem elég, hogy Michael Bay világában az egyetem kurvákkal és agyatlan sportolókkal van tele (plusz pedofil adjunktusokkal), de a filmet végigkísérő humorizálás szinte soha nem hagyja el az ágyék és a torok környékét: az előbbibe mindenfélét bele akarnak tuszkolni, az utóbbiból pedig más sem jön, csak a rinya. A legdurvább az egészben, hogy már rég az ülés alá süllyedtem kínomban, mikor feltűnt a színen John Turturro, s már neki is álltam szedni a sátorfám, mikor rádöbbentem, hogy az előző rész idegörlő karakterén ironizálgató fazon egészen elviselhetőnek tűnik Witwicky töketlen szobatársához vagy a Bumblebee komikus figuráját kiegészítő/leváltó Twins folyamatos szájkaratéjához képest. A szörnyülködést tovább fokozza, hogy immáron a Deceptionék között is van vicces fazon, értsd: olyan, amelyik meghágja Megan Fox lábát, s ezzel akar nála bevágódni. És arról még elfelejtettem szólni, hogy a megmosolyogtatóan excentrikus Witwicky-ősök helyett ezúttal egy vén kujon és egy agyatlan trippes banya szórakoztatja a népet ízléstelen megnyilvánulásaival.

Ezek után szinte biztos, hogy a REVENGE OF THE FALLEN írásába becsatlakozó (egyébként az ARLINGTON ROAD-ot jegyző) Ehren Kruger üzemeltette a kávéfőző gépet, s így kb. ennyiben ki is merült a szerepe.

Ami pedig a film modus operandiját illeti: a TF2-ben több tucat új robot tűnik fel, egytől-egyig kb. két percig érdeklik Michael Bay-t, aki aztán a vállrándítással kísérve teszi őket margóra, s ha a cselekmény elakad valahol, hát előrántja valamelyiket. Szóval ha az első részben gondot okozott a gépek beazonosítása, most inkább ne is erőltesd. Azért akadnak itt jellemek: vannak robotok, amelyek ejtőernyőt finganak a seggükből, mások csilingelő vasherékkel bírnak, ugyanakkor szerencsétlen Megatron (biológia óra Mchael Bayjel: a polipok 7 mérföld mélyen is vígan elvannak) büszke ellenfélből sunyi seggfejjé alacsonyodik, Optimus Prime pedig alig több különleges meghívottnál, akire utánfutóval kötik az érzelmeket, hogy mentsék, ami menthető.

A shanghai nyitány, egy erdős csihipuhi, valamint egy Decepticon, amit Giger is bírna (a helyében azért perelnék), mellett természetesen a trükkök és az utolsó 30 perc menti meg a filmet a vesztőhelytől: az odáig vezető érdektelen futkározósdi egy gigantikus összecsapásba torkollik, amely alapjaiban rengeti meg az egyiptomi piramisokat. Däniken tapsikolhat.

Címkék

kritika sci fi transformers 3csillagos shia labeouf action michael bay sequel megan fox

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr424536823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_87470 2009.06.23. 16:10:36

Köszönöm szépen, nekem elég volt az első film háromnegyedét végigszenvednem (a többit kínomban áttekertem, pedig ilyet ritkán teszek).

Ismeretlen_112472 2009.06.23. 16:24:40

Még nem olvastam el, csak vetettem egy pillantást a csillagokra. Szóval ennyire gáz???? Este, vagy legkésőbb holnap elolvasom a kritikádat. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.23. 16:27:55

igazából "***1/2", de nem az eberti mértékegység szerint. :)

Ismeretlen_108973 2009.06.23. 16:35:09

gondoltam, hogy nézhetetlen lesz. az 1 is az volt. brrr..

Gonzo 2009.06.23. 16:37:46

sose értettem, miért a rendezőt szapulják egy szkript miatt. bay asztalára letettek egy zsíros összeget, ő felvette, eltette, nem kérdezett, megrendezte. bay sztem sose kérdez. no. 1. bérrendező. a producer és író sztem a hibás, de hogy bay...ő alkalmazkodik. ja:ha a film jó, akkor se említi senki az írót. én legalábbis 10 kritikából 8-ban tuti nem is hallok róla. na mindegy. a film ezektől függetlenül is biztos hulladék, ki is krülöm.

Ismeretlen_1068 2009.06.23. 16:39:55

bay mint bérrendező? hmm, ez igen érdekes feltevés. valaha az volt, de ebből a szerepkörből igen gyorsan kinőtte magát. ugyan a TF ötletével nem ő állt elő, de nagyon hamar kisajátította a projectet. és hogy miért ő kapja az ívet? minden filmje ugyanolyan, pedig mások írják.

Ismeretlen_53881 2009.06.23. 16:41:33

Az első rész életem legnagyobb mozis tévedése volt, gondoltam, hogy ez sem nekem lett kitalálva. Majd havernál áttekerem a harcokat, annyi elég lesz belőle.

Ismeretlen_114132 2009.06.23. 16:48:09

Miért nem vagyok meglepve? Majd 1 esős késő őszi napon kiveszem a tékából.

Ismeretlen_127667 2009.06.23. 17:07:03

Mi ez a szigor? :D take it easy, még mindig látvány filmről beszélünk. Úgy tűnik nagyon a költségvetéshez mérten kritizáltaok. Ha színészi teljesítményre vágyok akkor megnézem mondjuk a "Szemtől szemben"t. Első résszel sem meg ezzel sincsenek nagy fenntartásaim. Ez nem az a film amit vártál és a legjobb megoldásokkal sem lenne az. A történettel is baj van, nincsen tartalmi mélysége. :S hát öcsém: kibernetikus űrlények transformálgatnak. Ez original nagyon mély. Én biztos vagyok benne, hogy jól fogom magam érezni mert nem keresem azt a filmben ami benne sem lehetne, és nem keresem a szart. Ezért nem leszek soha kritikus, mert nem érezném jól magam a filmek 95%-nak társaságában. Ez van :) A kritika a maga nemében jó, ezért respect.

Süti 2009.06.23. 17:10:20

na majd holnap este meglátjuk....

bs · http://filmvilag.blog.hu/ 2009.06.23. 17:33:26

Nagyjából egyetértek, szörnyű volt, a szinkron pedig csak súlyosbította. A "pedofil adjunktusról" viszont lemaradtam.

Challenger 2009.06.23. 17:34:07

Köszönjük szépen, tökéletes kritika! Sajnos pont erre számítottam. Az egyik Transformers mániás haverommal is elolvastatom majd, mert az istennek sem akarja megérteni, hogy miért utálom az első részt, meg egyáltalán, hogy nem lehet szeretni egy ilyen "jó" popcornmozit. Az első részben én a debil robotok miatt süllyedtem szégyenemben a szék alá (főleg az a kis seggfej rádiórobot...), úgy látom erre még ráraknak vagy 2 lapáttal. Ugyanakkor én is hülye vagyok, mert bármennyire utálom, a látvány és hangzás miatt úgyis megnézem moziban (és sajnos ezzel is gazdagítom ennek a trágya filmnek a bevételét :D)

Ismeretlen_63220 2009.06.23. 17:44:31

Nahát, nekem úgy rémlik, hogy az első részt rajtam kívül senki se húzta le olyan nagyon. Utólag derül ki, hogy mindenki hányt tőle? :) Hmmm, valahol bibi van.

Ismeretlen_1068 2009.06.23. 17:50:06

bs: oké, igaz. legyen inkább liliomtipró. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.23. 17:52:55

gdani: az első résszel szemben még voltak elvárásaim, ezzel már nem. ugyanakkor egyáltalán nem baj, ha egy popcornfilmnél is megerőltetik magukat az írók és a színészek. jót tett ez a STAR TREK-nek, a THE DARK KNIGHT-nak, de még a PIRATES OF THE CARIBBEAN-nek is, ami vazzeg, egy hullámvasút alapján készült. :)

Ismeretlen_63220 2009.06.23. 18:24:48

Szerintem meg egyszerűen nem mentség, hogy valami ótvar szarnak készült, tehát az ótvar szar kategóriában, ha úgy nézzük, nem is olyan rossz.

Ismeretlen_104405 2009.06.23. 19:03:01

Challenger: "az istennek sem akarja megérteni, hogy miért utálom az első részt, meg egyáltalán, hogy nem lehet szeretni egy ilyen "jó" popcornmozit" Jó popcornmozi... A függetlenség napja, Karib-tenger kalózainak első része, Die Hard összes, A szikla, A sziget, néhány jobban sikerült képregényfilm: ezeket sorolnám ebbe a kategóriába. Az első résznek úgy ültem neki, hogy Bay-t, Sáját és az agyatlan akció-és látványorgiákat szeretem, a hazafias-világmegmentős-mindig-jófej-amerikai-elnökös sztorikhoz külön perverz vonzalom fűz, szóval jó lesz ez! Sajnos tévedtem, a felétől rohadtul untam magam. Kedves Anonim Transformers-rühellő sorstársak, köszönöm, hogy meghallgattatok. :-)

Ismeretlen_88360 2009.06.23. 19:55:10

végre egy film ami beváltja a hozzá fűzött "reményeket" :)

Ismeretlen_114132 2009.06.23. 20:45:05

GDani! Én anno olvastam pár Transformers képregényt, meg az animációs sorozatból is láttam jó pár részt, és hiszed vagy sem, volt benne tartalom, mondanivaló! Ehhez képest Bay kreálmánya(i) a "paprika jancsi veri az ördögöt a palacsintasütővel"-t is alulról közelítik.

Dwight 2009.06.23. 22:04:24

Nem tom hogy lehet olyat mondani a Transformer első része h végignézhetetlen. Egyik legjobb film, rég láttam ilyet. Második része is tuti nagyot fog dobni, holnap megyek moziba megnézni, és majd írok róla véleményt ha majd észhez térek a gyönyörtől :D

Ismeretlen_9654 2009.06.23. 22:14:09

dwight: a lényeg, hogy érveljünk. :)

Ismeretlen_112472 2009.06.23. 22:14:56

Szóval itt még beazonosíthatatlanabbak lesznek a Transformersek mint az előzőben? Hát az kemény... nem gondoltam volna, hogy ezt lehet még fokozni. Erősen gondolkodom a moziban megnézésen... eddig tuti nézős volt, de így. És ráadásul a sztori is meg a cselekmény is kaka ezek szerint... hmmm :(

bebop 2009.06.23. 22:54:00

gondoltam hogy valami hasonló lesz a végeredmény.hát akkor erre se kell elmennünk:D (annyira meg csak nem ütközik az ízlésünk) a 09-es év eddig egy jóónagy nulla.bíztam a watchmenben,bíztam a terminatorban.. már csak a decemberben bízom

szergi 2009.06.23. 23:33:06

Ma néztem meg. Az utóbbi időkben megnézet filmek közül ez volt a legjobb. (leszámítva a Valkürt) Kérdés, azoknak akiknek nem tetszett és lehordják a sárga földig. Melyik film jött be az elmúlt 1 évből?

Atee 2009.06.23. 23:46:52

Nem tudom, mi értelme itt össze-vissza fröcsögni. Nyilván senki nem egy szívszaggató, vagy mély filozófiai kérdéseket boncolgató filmre várt, hanem egy szórakoztató, izgalmas, látványos kis movie-ra, amit Bay azért oda is tett. Nagyon hosszú a film, de én egy percig sem unatkoztam. Ezt úgy mondom, hogy a Transformers képregényeken nőttem fel, tehát volak azért bőven elvárásaim, húzogattam a számat a sztorira, de mégis pozitív szájízzel jöttem ki a moziból. A pedofil adjunktusos dolog pedig a dilettáns prédikáció csúcsa, ilyen véletlenül sincs a filmben!

mrfaktor 2009.06.24. 00:01:46

Ha valaki olyanokba beleköt, hogy Megan Fox fél, hogy megcsalja Shia az egyetemen, vagy hogy a polipok nem is élnek meg olyan mélyen, akkor elképzelhetö, hogy milyen elvárásokkal ült be a kedves cikkíró a filmre. Ki tudtam kapcsolni az agyam a film alatt, és egy percig sem untam, magával ragadott a zene, a látvány, a vicces (néha tényleg kínos) beszólások. Nagyon tetszett...

Gonzo 2009.06.24. 00:27:40

vallom: Bruckheimer után kicsit meginogott (A sziget), de amióta Spielberg komolyan odafigyel rá, sztem hozza, amit egy BO gyilkostól várnak. nyilván Jerry B. jobban vágja a mai popcornokat, mint Steven S. Baynek meg minimális szerzőisége, mondandója van, ami nem is baj, de a forgatókönyvprogram nála egy áldás: 7 dolog, amit bay-filmben láthatsz: -1.5 mp/snitt, -amerikai zászló -a negatív karakter heroizálása (ebbe talán az armageddon nem fér bele) -naplemente -nagytotál egy sivatagról, naplementében -csókjelenet derítve -helikopter vagy vmi gép naplementében -hero shot -minél több plánból bemutatni egy parkolást. -totál lebubítani a nézőt, hogy csak a nyelésre koncentráljon (kóla, popcorn egyebek, kinek mi) ő bay. mit tud még? mindeki maga döntse el.

Gonzo 2009.06.24. 00:29:08

bocs: 10. 7?? oh jaj...

Challenger 2009.06.24. 00:32:13

"Ha valaki olyanokba beleköt, hogy Megan Fox fél, hogy megcsalja Shia az egyetemen, vagy hogy a polipok nem is élnek meg olyan mélyen" Én ezeket speciel lesz*rom, lehet fel sem tűnne. És szívszaggató drámát sem várok, tudom milyen filmre váltok jegyet. De azok a szellemi fogyatékos robotok...elég gáz egy ilyen filmben is.

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 01:04:32

megan fox lába és a polipok csak apróságok, melyekkel azért lehet foglalkozni, mert a filmmel komoly gondok vannak. ez a "mit vártál" intelem pedig azért falsch, mert egyrészt azt vártam, amit az első rész nyújtott (nem teljesített), másrészt nem tudom, miért nagy elvárás, hogy egy filmet egy kicsit meg is írják, ne csak a dinamitot és a cgi-t szállítsák hozzá.

giliszta 2009.06.24. 01:25:57

a sztori valóban gázos:már az első percben elszomorodtam kicsit hogy egyszercsak ottvolt az összes új autobot,semmi felvezetés egyenként mint az első részben.Szintén baj hogy nehéz harc közben megállapítani ki kicsoda a robotok között,a félméteres kamerázásról nemis beszélve.A cselekmény megint olyan hogy át kell gondolnod hogy következik egyik jelenet a másikba (-most ők hogy is kerültek ide?-).A poénok sajnos a Mikroszkóp színpad szintjét is alúlmúlják.A witwicky szülők is túl sok szerepet kaptak..idegesítőek,a szobatárs gyerekről nemis beszélve.A cartoon networkon nincsenek ilyen gagyi gyerekpoénok komolyan.Még a bullet time is kevesebb volt szerintem mint a másik filmben.Pozitívum : masszív CGI,sok military,Epic battle a végén-bár ez sem túl jó mert a final harc félperc alatt lezajlik,smár,naplemente vége a filmnek.Össze lett csapva ez a film vagy nemtudom.nagyon gyatra ez a story,valami teljesen mást kellett volna kitalálni.Az első rész sokkal élvezetesebb volt számomra.

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 01:34:43

ahogy mondod! a rajongók az első rész kapcsán szomorkodtak, hogy kevés volt a küzdés optimus és megatron között - most ugyanez a helyzet, csak még a the fallen is becsatlakozik a fél perces végső megabunyóba. mondjuk, addigra én már ott tartottam, hogy örültem, hogy végre vége. :)

giliszta 2009.06.24. 01:44:41

én azt sem tartom elképzelhetetlennek hogy Bay azért adta le a 3.rész jogát mert tudta h ez nem jött össze annyira és a töke tele van a robotokkal.HOgy lehet így elba**ni valamit...nemértem..manófejű ikerrobotok akik összeverekednek egy transformers folytatásban,hihetetlen hogy ezt Michael Bay megnézte és azt mondta ez jó lett gyerekek mennyünk tovább.

vargatom 2009.06.24. 01:54:09

Legyen több sztori: lett, csak nem igazán áll össze az egész. Legyen több robot: lett, de a felének neve sincs, nemhogy érdemi szerepe... ráadásnak az ILM az előző részből is előszedett ezt-azt ami elég cikis; meg azok heten akik a benga dögöt alkotják, néha egyszerre két helyen vannak... Ja és a régi robot karakterek kb. 1-1 mondatot kapnak a górét kivéve. Beszéljenek többet a robotok: hát beszélnek, de nagyrészt csak a két kellően idegesítő tesó - amikor meg a többi szóhoz jut, akkor információt öntenek a nézőre... Ne rángassák annyira a kamerát, és ne olyan közelről: igazából a jelenetek felében ezt orvosolták, de a többi még mindig ugyanolyan idegesítő... Az erdei csata azért üt. Ne legyen annyi debil humor: még több lett. Michael Bay ebből a szempontból éretlenebb egy nyolcévesnél.

vargatom 2009.06.24. 01:54:52

Bay nem mondott le a harmadik részről, csak akar előtte kicsit pihenni.

giliszta 2009.06.24. 01:55:42

még annyit hogy a szinkron a szokásos csapnivaló,nevetséges fordítási hibák.Lennox az elején Acélfejnek hívja a robotot a végén meg Ironhide-nak.Mindenhol bemondja a szinkronhang a helyszíneket meg az időt de kiírva nincs(az első részben ezis megvolt)

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 01:56:05

biztos megfájdult a feje a sok robbantgatástól, meg belement a homok a fülébe, és ilyenek.

giliszta 2009.06.24. 02:02:48

az meg milyen h egyszercsak megtanultak teleportálni a robotok,Jetfire gondol egyet és átteleportál Egyiptomba,Fallen ugyanez.

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 02:04:07

giliszta: az ironhide nekem is feltűnt, igaz, odáig nem jutottam a dekódolásban, hogy azonosítsam acélfejjel. sőt, jelenleg azt se tudom, kiről van szó. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 02:04:22

amiről a kritikában elfelejtettem szót ejteni: humorának és cselekményének együgyűségébők kiindulva a film maga 8-12 éveseknek készülhetett, a robotcsörték mégis elképesztően durvák. gondolatban helyettesítsétek be emberekkel: az egyik robotnak premier plánban tépik szét a fejét, egy másiknak kirántják a gerincoszlopát (még a velő is csöpög róla), egy harmadiknak kiégetik a szemét, s nincs olyan csata, amiben ne gyaknának le végtagokat. ezt csak én érzem neccesnek, vagy hülye vagyok, mert ezek csak fémek? akkor viszont megint csak a film szar, mert elvileg éreznünk kellene valamit a fémizék iránt. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 02:07:18

giliszta: a filmből is folyamatosan ki-beteleportálnak a botok. a fallen is lazán elhereverézik valahol. ja, s nem tudom, hogy a szinkron hibája-e, de mikor megattront kimentik, öt decepticon merül le érte, s az egyiket ott helyben feláldozzák, hogy felhasználják az alkatrészeit, ennek ellenére mikor elindulnak visszafelé, a radaros csaj már hat objektumról beszél. bocsánat, hogy ezen is fennakadok. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 02:10:41

szergi: popcornnál maradva a STAR TREK. az is látványos, pörgős, közérthető, mégsem debil, a figurák szerethetők, a történet csavaros, a poénok működnek, a nézőt sem tekinti értelmi fogyatékosnak, s még az eredeti művet is tiszteletben tartja.

giliszta 2009.06.24. 02:18:36

flux:igen a radaros szintén feltűnt nekemis.csak nem akarom elhinni hogy ezt sem vették észre?:D Baki,vicc...Igen akkor ottvan az a helyszín ahol a Fallen üldögél a karosszékében oda persze kirepül Megatron 3 másodperc alatt.Az álcák fő-fő-fővezérének Optimus ősellenségének Mestere van..Ezt kb Darth Vaderről meg az Uralkodóról mintázták

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 02:21:39

spoiler: a film első harmadában kinyírt, majd a végére feltámasztott és upgradelt optimust pedig gandalfról. :)

Ismeretlen_6782 2009.06.24. 07:53:12

:) Azt én is számoltam, hogy hogy jön össze a hat radarkapcsolat felfelé... Viszont akkor itt is feltennék egy kérdést, látom, vannak itt hozzáértők: ez most komoly, hogy az autobotok tojásból kelnek ki, vagy miből?

Muyya 2009.06.24. 08:01:23

Szóval! tényleg képtelenség, hogy a polipok megéljenek olyan mélyen, de legjobb tudásom szerint űrből érkezett robotok sem léteznek.... javítsatok ki, ha nincs igazam. Sőt beszélő állatok sincsenek (akármelyik mese), Farkasember (rozsomák) sincs... legalábbis én nemtudok róluk... Szóval!

Ismeretlen_114132 2009.06.24. 08:21:03

"a nézőt sem tekinti értelmi fogyatékosnak" - itt van a kutya elásva! Én kéremszépen olyan vagyok aki ki tudja kapcsolni az agyát mozizás közben ha kell. Nem lovagolok a fizikai képtelenségeken, nem akadok ki a hihetetlen dolgokon, de amit nagyon utálok egy filmben az a következetlenség, vagyis inkább a követhetetlenség. Bay filmjei ilyenek. Olyan szinten agyon van vágva, hogy egyszerűen nem érteni, hogy vezet egyik jelenet a másikba! És míg egy Lynch filmnek elnézem, ha összezavar, egy popcorn moziról nem szívesen jövök ki úgy, hogy akkor most mi is történt! Engem az első rész összezavart! Szinte minden új jelenetnél elvesztettem az előzőben felvett fonalat. Még gyerekkorom mesekönyveiben is megvolt az a dolog amit úgy hívnak "történetvezetés". Bay-nél nincs ilyen. Nála A-pont van, meg B-pont, meg a kettő közötti robbanássorozat!

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 08:39:34

muyya: értem én, viszont polipok léteznek, s nem élnek meg olyan mélyen. sőt, vannak egyetemek, emberek, repülőgépanyahajók, épületek, gravitáció, levegő, szóval olyan dolgok, melyek a föld nevű bolygón léteznek, s tudtommal, a film ott játszódik. :)

Marhasag 2009.06.24. 08:52:44

Marhasagokat beszelsz, draga Muyya. Ha egy tortenet arrol szol, hogy vannak urbol erkezett robotok, ami ellentmond eddigi tapasztalatainknak, az nem jelenti, hogy minden mas altalunk ismert szabalyszeruseg megszunik letezni. Ha a szereploidet elhelyezed egy vilagban, akkor annak a vilagnak a szabalyszerusegeit figyelembe kell venned. BTW Star Trek. Tiszteletben tartottak az eredeti tortenetet a lof...! Nagy csoportban, nyilvanosan eroszakoltak meg analisan.

Ismeretlen_63220 2009.06.24. 08:57:54

Szerintem nem öncélú fröcsögés, ha apait-anyait a Transformersre zúdítunk. Az öncélú látványvilág zászlóshajója, itt nem csupán egyetlen filmről van szó, hanem egy irányzatról, ami kinyírja a filmet. Sajnos ha hozza a kasszát, márpedig mér' ne hozná, akkor számíthatunk rá, hogy még több olyan mozi lesz, amiben még több látvány, még több cgi lesz, és még apróbb részletekből megcsinált még több, még nagyobb ellenfél fog harcolni még hosszabban, de még rövidebb snittekben, és még jobban le fogják szarni, hogy bármi köze legyen ahhoz, amit mi filmnek gondolunk. Aki kifogásol itt polipokat, radarokat, egyebeket, az valami olyasmit vár el, amit a készítők nagy ívben leszartak. És ezzel semmi gond nem lenne, ha az eredményt a nézők is letojnák magasról, de nem így van. Lesz folytatás. Még több...

Muyya 2009.06.24. 08:57:59

Igen is:)) valóban itt játszódik a földön, de elNÉZŐNEK kell lenni, mert ha minden filmben az értelmet keresnénk, akkor soha nemfogunk tökéletesen megrendezett filmet találni széles e világban. Titkosügynökök is léteznek, de a géppisztoly elöl akkor se menekülnének meg, ha gyorsabban szaladnának a világ leggyorsabb állatánál:) és még lehetne sorolni a számtalan képtelenséget...

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 09:03:01

nem a történetet, magát a művet tartották tiszteletben: roddenberry szélsőségesen liberális, szellemes, barátságra és erkölcsre és sok-sok kalandra épülő csodauniverumát. STAR TREK SPOILER: az, hogy a romulán támadással és a vulkán bolygó tragédiájával egy teljesen alternatív univerzum alakult ki, merész, de kiváló döntés abramséktól, ugyanis az új franchise-ban a hősöknek nem kell ugyanazokon a kalandokon végiglépdelniük, mint anno kirkéknek. mondjuk, ennek ellnére azt hallom, hogy a sequel lehet, hogy khanra épül majd...

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 09:07:09

androidus: szerencsére a helyzet nem ilyen sötét, ugyanis tavaly egy szövevényes történetvezetésű, karakterre épülő, borongós hangulatú akció-horror csinált 1 milliárdot, amely egy olyan franchise terméket forradalmasított, amire alig egy évtizede azok a jezők illettek, amiket te is felsoroltál. nem mondom, hogy a TDK tökéletes mozi, de egy olyan utat mutat, amit néhány okos filmesnek követnie kellene. amúgy minden mindegy: decemberben cameron megint lerombolja a világot, s onnantól semmi sem lesz az, ami korábban volt. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 09:16:05

íme néhány COOL tény a TF2-ről: 14 robots last time, 46 robots this time (ILM only) If you had all the gold ever mined in the history of man, you could build a little more than half of Devastator. Optimus Prime will be life size on IMAX screens in many forest fight shots. Devastator's hand is traveling 390 miles per hour when he punches the pyramid. The pyramid destruction simulation was 8 times bigger than the old rigid simulation all-time record holder at ILM. All robot parts laid out end to end would stretch from one side of California to the other, about 180 miles Devastator's parts stacked tip to tip would be as tall as 58 empire state buildings. If all the texture maps on the show were printed on 1 square yard sheets, they would cover 13 football fields. DISK SPACE Trans1 took 20 Terabytes of disk space. Trans2 took 145 Terabytes. Seven times bigger! 145 terabytes would fill 35,000 DVDs. Stacked one on top of the other without storage cases, they would be 145 feet tall. RENDERING TIMES If you rendered the entire movie on a modern home PC, you would have had to start the renders 16,000 years ago (when cave paintings like the Hall of Bulls were being made) to finish for this year's premier! A single imax shot in the movie (df250) would have taken almost 3 years to render on a top of the line home PC running nonstop. IMAX frame render times: As high as 72 hours per frame! ILM SCREEN TIME ILM Screen Time is about 51 minutes. DEVASTATOR Devastator is as tall as a 10 story building. Devastator has more than 10 times the number of individual parts found in an average car. Laid out end to end, Devastator's parts would be almost 14 miles long. DEVASTATOR TOTALS Number of geom pieces: 52632 The total number of polygons: 11,716,127 The total length of all pieces: 73090 feet The total length of all pieces: 13.84 miles

Ismeretlen_63220 2009.06.24. 09:29:59

ae: persze, mindig van ilyen és olyan példa is. Viszont ha a statisztikai szórást leveszem belőle, és az átlag alapján rajzolok görbét, az szerintem lejtmenetet mutat. És ez várható a folytatásban is, mert most egy olyan mozit tartanak elfogadhatónak itt sokan, amit mondjuk 10 éve még mindenki dekódolhatatlannak titulált volna, de mostanra sikerült elérni, hogy a nézők egy jelentős része már egyáltalán ne várjon dramaturgiát, snitteket, színészi és rendezői munkát, vagyis olyan ásatag dolgokat, amitől a film film. Kiüresedik a mozi, első körben az AAA kategória, amelyiknek pénze van rá, hogy faltól-falig cgi legyen, aztán sorban jön a többi, ahogy válik olcsóbbá a technika. A régi B-filmek bájosak tudnak lenni, mert az esetlenség emberi, és olyan tartalmat visz bele, ami a készítők akarata ellenére került oda, de az olcsó cgi az égadta világon semmi pluszt nem tesz oda, és nézhetetlenné teszi azokat a jobb sorsra érdemes filmeket (is). Márpedig egyre inkább elvárás lesz a minél több cgi használata, az ilyen Transformers-féléknek hála.

Challenger 2009.06.24. 09:31:24

A sok hiba ellenére még szerencse, hogy ezzel foglalkoztak: http://www.youtube.com/watch?v=hXsd5aw8oas ...végül is mi fontosabb dologgal kellene foglalkozni egy filmben?

vargatom 2009.06.24. 09:39:36

"az olcsó cgi az égadta világon semmi pluszt nem tesz oda, és nézhetetlenné teszi azokat a jobb sorsra érdemes filmeket" Bocs, de lóf***t. A CG-t is emberek csinálják, akik csak úgy maradnak meg ebben az iparban ha lelkesek és szeretik és beleadnak apait-anyait... marhára nem ilyen eccerű hogy megnyomod a create dinosaur/robot/monster gombot...

Ismeretlen_66823 2009.06.24. 10:30:20

Jó most elmondja mindenki hogy látvány film, amugy meg ne várjak tőle semmi mást. Én azért fenntartom magamnak a jogot, hogy várhatok. Képzeljük el ha mondjuk az emlegetett Cameron rendezte volna...(persze szigoruan Leo és Kate nélkül) Vagy akár a peterjackson. vagy ne adj' isten Terry Gilliam:D

Ismeretlen_66823 2009.06.24. 10:33:29

Egyébként meg ha már banalitások. Ezeken nem nagyon szoktam felháborodni, mert hát az SW óta tudjuk csak felesleges lenne. Na viszont amikor a Pókember 2-ben a magfuziós mini-csillagot a tengervizzel oltotta el:D

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 12:32:46

androidus: az igazság az, hogy az amerikai filmek butulása a STAR WARS-szal kezdődött. azt megelőzően a CHINATOWN, a THE GODFATHER és társai voltak a sikerfilmek. manapság már szenzációszámba megy, ha egy oscar-díjas nem látványfilmet megnéznek 100 millió dollár értékben.

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 12:35:04

egyébként ha van valami, amivel nincs gond a filmiparban, az a technológia. természetesen klassz lenne, ha igazi maszkokat, protéziseket is láthatnánk a filmekben, de az IT bevonása már elért egy olyan szintet, hogy a trükkök teljesne meggyőzőek tudnak lenni. az viszont más kérdés, hogy egy filmnek nem csak erről szabad szólnia. a pixarék ezt nagyon jól tudják.

Ismeretlen_87470 2009.06.24. 13:05:57

A stúdiók ráneveltek minket arra, hogy könnyen emészthető és gyorsan felejthető alkotásokat nézzünk, lehetőleg ugyanazt a szart minél többször (csillió folytatás, spinoff, remake). Aztán csodálkoznak, hogy az átlagembernek egy mai film nem ér meg többet egy letöltésnél, hiába vannak köztük eldugott gyöngyszemek. Ha meg kell néznem egy tucat filmet, hogy lássak egy jót, tuti nem fogom mindegyikért kifizetni a mozijegy/DVD/BD árát. Nem a kalózok teszik tönkre a filmipart, hanem a tehetségtelenség (Bay) és a pénzéhség (Spielberg).

szergi 2009.06.24. 14:37:03

Egy tény. Nekem bejön a sci-fi, főleg ha a technikai eszközöket is széles skálán jól használja. A ha más rendezte volna, vagy más játszotta volna dolgok szerintem felejtősek, mert azon örökké lehetne vitatkozni. Arról nem is beszélve, hogy az nem ugyanaz a film. Fontos, persze, hogy történet is legyen, de a halálom a mostanság terjedő elnyújtott monológok. A legjobb a gyűrűk ura felé csendéletfelvétel vágott nekem oda. A filmes bakikat ilyen szőrözve nem igazán szoktam figyelni, mert akkor nem élvezném a filmet. Az mindenképpen erős túlzás, hogy "5 ment le, -1 +1, az 6" húú de szar film.Tökéletes film ilyen szempontból nincs. Ha nagyon kritikát akarok megfogalmazni, akkor az filmet, mint egészet nézem. Köszönöm a figyelmet!

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 15:19:56

*sóhajt* nagyon szőröztök az én kis szőrözéseimen, s közben nem látjátok, hogy az alapokkal volt bajom.

Optimus · http://iacon.atw.hu 2009.06.24. 15:55:28

Ez erős kritika, a többi hsz.-t nem nagyon olvastam tartva a spoilertől. Az új szereplők egyébként még a Moive Prequel képregényben léptek színre. A Bukott transzportációs technológiája adott, hisz ő Az Első 13 egyike, bár ebben a filmben tuti nem. Aki korrekt, mély és komplex Transformerst akar, az olvassa a régi Simon Furman által írt képregényeket vagy nézze meg a Beast Wars és Beast Machines sorozatokat. Mert az elmúlt 5 évben a TF olyan kifacsaráson esett át, hogy lassan csak a cím marad. Egyébként a '86-os mizt úgyse tudják überelni: http://www.youtube.com/watch?v=Y6kU3KqEcsA

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 15:57:26

ez nem 100%, de mintha a filmben eredeti hétről beszélnének, de az is lehet, hogy ez is egy olyan infó volt, amit tömörített adagban zúdítottak rám sok mással egyetemben.

Hollyone 2009.06.24. 17:50:29

Én már megrendeltem a jegyet tegnapra, mikor olvastam a kritikádat. Aztán gyorsan elfelejtettem, hogy élvezni tudjam a filmet, csak annyit jegyeztem meg belőle, hogy Sam koma egyetemi jelenlétét ne fogjam fel, mert gáz. Így tettem, és ettől csak még jobban szemet szúrt a többi fatális logikátlanság. Itt sokan mondják, hogy ne várjunk egy látványfilmtől semmi mást a látványon kívül. Miért is? Úgy értem ha teszem fel írok egy könyvet, vagy festek egy képet, akkor a könyv esetében gyönyörően leírom a tájat ahol játszódik a...a...a.... mi is? De hát a leírás megvan mi kell még egy könyvbe nektek? Kép: a kontúrokat überfaszán meghúztam...kész. A fentiek fényében igen is van elvárásom, főleg egy kultuszuniverzum, a Transformers esetében. Vicces hogy a 86'-os múví leiskolázza a 2009-est minden tekintetben. Akkor gyermek fejjel élveztem, de még ma is nagyobb hatással van rám, mint ez a mondanivaló és értelem hiányos szuperlátvány. Apropó szuperlátvány, annyire részletgazdag hogy tizenötszőr kell visszatekerni egy átalakulást, hogy felfogd mi hova is kerül. A harc dettó. Most akkor ki mivel kit? Tök jó hullik a fémreszelék, de kiből?! SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER: Probléma 1-es: Álcák csapdát állítanak Sam-nek, elrabolják az őseit, hogy odacsalják a fiút...remek ötlet, kidobják az ősöket a homokba, majd elmennek...hol a csapda? :D Probléma 2-es: Az álcáknak a mátrix kell, ami Samnél van...ezesetben miért állnak le harcászkodni a katonákkal meg az autóbotokkal és miért nem a srácot üldözik? Probléma 3-as: 13 álcát számol a végharcnál a katona, ellenük van 3 nagy autóbot, 3 motorbot:D(össz=6) meg egy rahedli géppuskás muksó (majd egyszerre már tankjuk is van...) csak én érzem a túlerőt?! Mégis veszteségek nélkül leküldik a fájtot. Probléma 4-es: Bukottunk olyan erős, hogy 6 testvére sírva elrohant előle és inkább öngyilkosok lettek (tegyük fel így volt logikus :D ) Erre Optimus hirtelen olyan tápos lett ( a jóslat szerint...eh-eh-eh, hol volt a jóslat az első részben?) hogy frankón 30mp alatt "letépi az arcát" ami hat másiknak egyszerre nem sikerült. Probléma 5-ös: Van szupertitkos ágyunk...ami megamonstrumot 1lövéssel többszázmérföldről...És az eddig nem volt? Ha meg volt akkor minek parázni? Minek a katonai különítmény? Minek az autóbotok? Probléma 6-os: Bukott vár...több ezer éve vár...mire is? Hogy az emberi civilizáció elérje azt a szintet amikor már technikailag gondot okozhat...ez ám a fair play :D:D:D Tipikus főgonosz. Probléma 7-es: Megamonstrum porszívó 5-6 tonnás verdákat gond nélkül, de a kis smart méretű fél-iker megkapaszkodik és kirágja magát megazúzónk orcájából. Probléma 8-as: Sam meghal, kiscsaj: "szeretlek" Sam feléled, láttunk már ilyet, de olyat még nem hogy Űrrobotok szelleme támaszt föl egy halottat, aki aztán rögtön futásnak is ered két defibrillálás és egy pillanatnyi agyhalál után...ennél még James Bond is többet szenvedett :D Probléma 8: Ürdongó sír...no comment Probléma 9: S7 ügyosztály lezúzva, és mint azt minden titkos katonai bázison szokás, minden titkos irat, archívum stb szabadon eltulajdonítható... Probléma 10: Bár ez nem egyértelmű, de a robotok radioaktív sugárzást bocsátanak ki ugye? De szép, hogy Samnek még két év közvetlen sugárzás után is van haja...:D Van még, de sztem ennyi elég, szóval látványfilm meg "nevárdel" De alsó hangon is van még legalább ennyi logikai baki egy olyan fajnál ami 17 dimenziót ismer, megdönti einsteinünk relativitás elméletét, tud teleportálni, majd hagyja magát legyőzni gépfegyverekkel. Ettől még az is jobb lett volna a StarScream visszamegy a spanokért, majd csak szimplán a bosszútól vezérelve nekiesik a földnek...az egyszerű de akkor legalább tényleg csak a látvány lett volna elvárás, nincs ködösítés, nincs RÁNCOS BOTOS! öreg robot, csak szín tiszta akció. Nem vonta volna el a látványról a figyelmet a sok ostobaság, így számomra még a látvány is élvezhetetlen, mert végig idegesít az eröltetett csupahiba story. Pedig én tényleg szeretem a Transformers, de ez?!

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 18:17:06

hű, micsoda megahozzászólás: szeretem. :) SPOILER: probléma 1: van ott csapda, csak elég halovány. egy lánctalppal vagdalkozó decepticont állítanak rá samre, amit aztán bumblebee tanít móresre. no back up. probléma 2: mert jó sok szart fel lehet robbantani, illetve promózni az amerikai hadsereget, ami ingyen és bérmentve támogatja a filmet. probléma 4: mert megkapta az ősmuksó szívét (mostanában ez a trend: a robotok felkínálják a szívüket :), és attól hirtelen fehér gandalfként tért vissza. nagy letdown volt a végső csihipuhi. probléma 5: ezt az ágyút pedig elég, ha egy hentes megrendeli CB-rádión. :D probléma 7: az még hagyján, de simán beszippantja azt a furgont, ami mögé toturro meg az a hisztis hispán elbújt, ők viszont elfutnak. :) probléma 8: legutóbb húgyozott. ez emócionális előre lépés. nem tudom, mi bajod van. :) probléma 9: az ügynököket pedig hazazavarják anyukájukhoz.

homer · http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2009/06/23/kritika_transformers_-_revenge_of_the_fallen_2009/#comments 2009.06.24. 18:37:22

Tegnap gondoltam egyet és megnéztem Roland Emmerich Godzilláját, és rákellet jönnöm hogy sokkal jobb film volt, mint mondjuk a transformers 1(persze ez csak saját vélemény). Több akció, látvány és negyed annyi baromság volt a filmben, ami azért érdekes mert ha össze hasonlítjuk az akkori kritikákat,amik egyébként szarrá oltották a filmet, addig a transformerst most szét dicsérték, mert hát nem baj a logikai bakik, a gyenge forgatókönyv, a Michael Bayhez mérten is gyenge rendezés hiszen "ez a film csak látvány film!" szal nekem úgy tűnik itt most egy megtervezett átnevelés folyik! Tehát hállivudban minden drágábban és gyorsabban kell megcsinálni és egyre nagyobb hype kell köré, de magára a filmre már nincs idő! Szóval egyre butább gyengébb filmek készülnek, a kritikusok meg jóval lejjebb teszik a lécet. Régen egy évben 4 nagy filmből 2-őt leszarozhattak(mert nem tetszett a rendező vagy csak "közönség barát film volt, hülye történettel) ma már jó ha van 2-3 olyan nagy film amire azt mondhatják hát jó volt, pedig régen a szét oltották volna. És egyre megyünk lejjebb és lejjebb, vagy csak Paranojjás vagyok:)

Hollyone 2009.06.24. 20:44:14

Közben, nagy felháborodásomban, hogy így megerőszakolták a szeretett Transformereket, körbenéztem más fórumokon, blogokon stb. Hogy milyen visszhangot vált ki az alkotás és döbbenek. Homer-nak igaza van, tényleg nincs már igény a storyra, mindenki ámulva fetreng a filmtől és osztja a kritikusokat, hogy nekik "mééé nöm teccött he?!" Csak azt nem értem, hogy ha valakinek ez tetszik, az az első részről mit mondott? Filmtörténeti mérföldkő? Istenek keze munkája? Mert hogy az fényévekkel vert rá erre szerintem :D Azt mondjuk megnéztem vagy 5ször és bár már ott is aeon valóban...hugyozik a robot, de azt még betudtam annak, hogy kocsivá változik és megtanulta az olajcsere foglamát ezzel együtt. Visszatérve a látványfilm, kontra elvárásokhoz: Ha tényleg csak a szem és fül ingerlése a lényeg, minek összefüggő eseménysor? Akik ilyen véleményen vannak azt is élveznék ha a párbeszédek kilenénnek vágva és a csaták mondjuk teljesen véletlenszerű sorrendben következnének? Nem hiszem, szóval azért ott is van elvárás. És ha az elvárás, hogy legyen minimum egy szál a storyban, akkor az miért nem fontos, hogy legyen ok-okozat meg logikus következmény? Más: Az élőszereplőkről kevés szó esik, sztem Shai gyerek karaktere, Sam is kiforrottabb lehetne már nem? Hiszen a tények: Emberünk vezérlúzerből lett világmegváltó hős, tele van űrrobot spanokkal akik simán eléugranak a halálsugárnak, hogy őt megmentsék, övé a legdögösebb csaj a környékről, de talán még az államból is, felvették egy nívós egyetemre, és egy Camaróval nyomul...Ez azért adhatna emberünknek kicsivel több önbizalmat nem? Vagy netán egy kis férfiasságot:D SPOILER SPOILER Bár a legmeghazuttolóbb dolog amit a filmben, pusztán azért ráagattak, hogy Megan többet szerepelhessen(tényleg jó bőr szó se róla), amikor az őseinek mondja, hogy most azonnal húzzanak távolabb a boxtól, apuci ellenkezik, de Sam letorkolja... vagy 2 perc tellik el azzal, hogy apuci meghátrál a vitában, erre jön Mikaela, hogy: Én veled tartok! Sam: Oké....:D:D:D:D Kifogyott az érvekből? :D És ahogy mondtad, a "hisztis hispán" maga az ultragyökér tini karakter, amit parodiákban szoktak előhalászni, hogy mindenki jobban érezze magát aki bemegy a filmre, mert bármekkora gyökér vagy, mint láthatod, eszerint a film szerint valahol a világban van egy, még nálad is nagyobb gyökér. Szinte megváltás volt amikor nyakonkapta a sokkoló. Miért kell????? Ide miért? Komolyan, olyan gyermekded lett ettől az egész, mintha valami teletabbies, 2-5éves korig ajánlott show-t nézne az ember. Ezen gondolatok okán megnéztem ismét a 86-os filmet és leszűrtem mit hiányolok, és mi az, amit egy, valóban gyerekeknek szánt RAJZFILMBE bele tudtak rakni: -Kiegyenlített erőviszonyok, egyik oldalon sincs szuperhatalommal bíró egyén, hanem komoly áldozatokkal jár a harc mindkét oldalon. -Nincs feltámadás!!!! (legalább is a filmben) -Az emberi techinka nem képes egy, az űrön átutazni tudó fajt percek alatt legyalázni, Bizony az autóbotok nélkül a földnek kampec lett volna. Itt úgy fest csak sallangok. -A robot robot, nem sír, nem pisil, nem anyagcserél semmilyen formában, még ha érzelmei vannak is. -Minden robot külön jellem, nem csak terminátor szerű zúzógépek. -A főgonoszt tényleg nem könnyű kinyírni, és tényleg gonosz, nem rajzol célkeresztet a gyenge pontjára. -Az álcáknak van terve... Több mint húsz éve ez működött, az teremtett kultuszt, ez így nem fog.

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 21:25:27

hollyone: engem nem kell meggyőznöd. egyszerűen nem tudom elfogadni azt, ha egy film látványos és semmi több. dollár százmilliókat költenek rájuk, évekig dolgozik rajtuk több száz ember, s gyakorta mégsem képesek egy kevéske energiát fordítani arra, hogy egy minimálisan felépített történetre húzzák fel az egészet. valami olyasmire, amit mondjuk két-három hét alatt meg lehet szövegezni. hollywoodban úgy tűnik, két év nem elég idő, ha meg egy év alatt rakják össze, még rosszabb a helyzet, erről sparrow kapitány tudna mesélni...

Ismeretlen_1068 2009.06.24. 21:31:42

homer: azért a GODZILLA-t sem kell félteni. egyrészt a főszereplőkkel nem lehet mit kezdeni, az egyik töketlen, a másik egy hazug ribanc (egyben oly tehetséges, hogy azóta se láthattuk semmiben), jean reno egy rossz paródia, maga a gyík pedig durva méretbeli anomálikra képes (egyszer akkora a szeme, mint máskor a lába), ja és egy hatmillió tonnás houdini. és különösen klassz húzás volt bekavarni az akkoriban menő JURASSIC PARK velociraptorait. mindezzel együtt határozottan élvezhetőbb mozi, mint a TF2.

Ismeretlen_104405 2009.06.24. 23:03:37

http://delta.blog.hu/2009/06/24/michael_bay_eletmuve_ket_es_fel_percben :) *asziklaakkorisjófilm*

süti 2009.06.24. 23:51:51

látom itt tartja aktuális ülését a TFE* :)) én qurva jól szórakoztam ismét, akárcsak az első részen, jöhet a harmadik :) *=Transformers Fikázók Egyesülete

megatron 2009.06.25. 00:20:21

Én itt fikázókat nem látok, csak normálisan összeszedett gondolatokat egy filmről, ami komoly hiányosságokkal bír.

Ismeretlen_1068 2009.06.25. 08:54:42

aribeth: hiányoltam a reklámból az alulról körbesvenkelt, guggolásból felálló, gonterhelten a távolba révedő hero shotot. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.25. 08:59:40

erre gondoltam: http://www.youtube.com/watch?v=MkUogaMTbW0 ;) (szerintem a THE ROCK inkább elmegy kategória. nicolas cage akciófilmes korszakának legjobb darabja, az iróniával színültig töltött CON AIR.)

Ismeretlen_1068 2009.06.25. 09:39:37

elindult a film brutálmenete: a szerda éjféli vetítéseken amerikában csinált 16 milliót (jó sok tinédzser fiúnak hagyják, hogy sokáig fennmaradjanak :), budapesten a kedd-szerdai premier előtti vetítések 17e nézőt vonzottak.

homer · http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2009/06/23/kritika_transformers_-_revenge_of_the_fallen_2009/#comments 2009.06.25. 13:53:40

Ennek ellenére én nagyon szeretem Michael Bay filmjeit(valamiért csak a transformers nem jön be) az Armageddon, a Szikla a Bad boys 1 és 2, sőt a Pearl Harbor és a Sziget is nézhető volt, de valamiért a transformers sehogy sem akar tettszeni:)

homer · http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2009/06/23/kritika_transformers_-_revenge_of_the_fallen_2009/#comments 2009.06.25. 14:09:40

Őő mármint hogy a Pearl Harbor és a Sziget is bejött, sőt nagyon csípem őket.

homer · http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2009/06/23/kritika_transformers_-_revenge_of_the_fallen_2009/#comments 2009.06.25. 14:42:56

Na jó teljesen be vagyok dilizve,akarom mondani hogy a Pearl Harbor és a Sziget is nézhető volt, de nem voltak annyira rosszak inkább közepesek, de én azért csipem őket.

Ismeretlen_1068 2009.06.25. 16:36:08

én megértem, hogy a többi bayjel szemben a TRANSFORMERS kiveri a biztosítékot: ugyan a BAD BOYS II feszegeti az ízléstelenség határait, de baynek egyik filmje sem olyan alpári, primitív és szexista, mint a TF-filmek.

stepboy 2009.06.25. 23:40:21

Nekem tetszett, bár nem annyira mint az első - sok idióta rész volt a filmben ami miatt hosszabbnak tűnt a kelleténél. A gyerekes poénokkal nem is volt bajom, de SPOILER - mit keresett Glenn Morshower a filmben (az első részben a történet szerint meghalt a katari bázis elleni támadásnál, rögtön a film elején)? - BB miért nem szúrta ki, h egy álca terminatrix molesztálja Sam-et (és fordítva)? - miért beszéltek az álcák szinte végig angolul? A feliratos verzióban is rosszul számoltak, akkor amikor Megatront felélesztették de arra nem emlékszek, h mi hangzott el sajnos.

Ismeretlen_1068 2009.06.26. 00:15:39

no igen, a film következetlenségét, illetve bay "who gives a fuck" hozzáállását ez is hűen tükrözi, de mivel azon kevés figurák egyike volt a filmben, akit tolerálni lehetett, ezért nem is róttam fel a jelenlétét. :)

SoZi 2009.06.26. 03:36:25

Most jöttem a feliratosról és szerintem ott jól számoltak. Le 4en mentek, és mikor feltámadt öten lettek. Igaz, hogy tovább nem figyeltem a számolást. És BB szerintem kiszúrta a terminatrixot. Emlékszünk, amikor kiűzte a kocsiból Sam mellöl? Csak akkor még azt hittük, hogy Sam erkölcseire próbál vigyázni. Nagyon örülök, hogy nem a szinkronosra mentem, mert ahogy elnéztem a feliratot...Dedó, még a filmhez képest is. Az eredeti szövegben nem egy elharapott motherf... és társait hallhatunk, és így még az ikrek káromkodásai sem annyira cikik. A filmet egyébként pont a végén kezdtem unni. Aaaaaaannyira sokáiig húúztáák! Szerintem bőven több, mint 30perc, AE! A latin szobatárs engem Jar-Jar-nál is jobban idegesített. A mélypont számomra a poszívó golyói voltak! Azt észrevette valaki, hogy a süllyedő anyahajó faráról pont ugyanolyan beállításban, kameraállásban potyogtak a vadászgépek, mint a Titanicról az emberek? AE: Azt hiszem, te vetetted fel a robot-erőszakot. Egy nagyobb társasággal néztem a filmet, de rajtam kívül senkit nem hatott meg a dolog, pedig tényleg nagyon durva volt. Főleg a gerinctépés az egyik legszelídebb gyerekbarát szereplőtől. Meg a lassított arc-széttépés is. Egyébként hasonló dolgot először talán az I,Robot váltott ki bennem, mikor Sonny robot lezúz egy folyosón két másikat. Először csak egy könyököt tör a rossz irányba, aztán hátulról átüti a kolléga fejét. Valami audiokommentárban hallottam asszem, hogy az ilyesfajta (animált vagy valamilyen képi megoldással átformált) erőszak annyira stilizált a cenzorok szerint, hogy simán átmegy a rostán. Van hogy elég, ha simán csak fekete-fehér, vagy a vér nem piros. Nem tudom, ez mennyire igaz. (remélem valaki eljut a 85. kommentig és nem hiába írtam le ezt mind)

Ismeretlen_1068 2009.06.26. 08:05:37

sozi: akkor a feliratosban sem számoltak jól, ugyanis ugyanannyinak kellett lemennie, mint ahányan feljöttek - egyet decepticont ott helyben feláldoztak azért, hogy megatront összerakhassák.

Ismeretlen_1068 2009.06.26. 08:10:33

"És BB szerintem kiszúrta a terminatrixot. Emlékszünk, amikor kiűzte a kocsiból Sam mellöl? Csak akkor még azt hittük, hogy Sam erkölcseire próbál vigyázni." dehogy szúrta ki. ha így lett volna, akkor darabokra tépi, nem pedig kenőolajjal öntözi vagy pedig az ülését ráncigálja. csupán újabb táptalaj az inkoherens viccelődésre.

stepboy 2009.06.26. 10:45:51

Jaja, tuti, h nem szúrta ki, mert ment volna a gyilok... Btw, ha a robotoknak van gerincük, akkor, hogyan tudnak átalakulni? - Eddig úgy gondoltam, h amolyan exoskeleton felépítéssel rendelkeznek, ezáltal nagyjából odapakolják a testrészeiket, ahova akarják; gerincesként ez nem igazán kivitelezhető. OK, tudom, h ez már baromira szőrszálhasogatás. Ennél a filmnél sztem is arra törekedtek, h minél hamarabb elkészüljön, minél látványosabb legyen és nem vették a fáradságot, h legalább egyszer átgondolják a dolgokat, h azok valóban működnek-e. Ez szomorú, mert ahogy fejlődik a technika, gyorsul a "filmgyártás"; az emberi tényező miatt egyre inkább ilyen elnagyolt, átgondolatlan folytatásokat fogunk kapni. Ne legyen igazam!

vargatom 2009.06.26. 18:42:45

Eh, úgy tűnik mégsem Bay a ludas a poénok színvonaláért - Kurtzman + Orci egy interjúban legalábbis azt mondja, hogy még a herés poén is benne volt a forgatókönyvben. Pedig a Star Trekben ebből a szempontból csak a Scotty a csőben szitu volt kifogásolható... érthetetlen...

Ismeretlen_87617 2009.06.26. 21:47:04

Mondjuk jah, az vicces volt, hogy a távirányítós kocsi álca simán átlátott Megan Fox táskáján és kiszúrta a kocka darabot, de BB nem látott át néhány centi húson, hogy észrevegye, hogy egy álcát pihentet a bőrhuzatán :D Amúgy meg mi a rákért BB-t nyomatják ennyire? A 86-os movieban Hot Rod volt az arc... gondolom a GMnek nincs olyan sportautója, ami hasonlíthatna rá :D Jah és ha már ennyire spoilerezünk. Mi a rákot műveltek Megatronnal? Az oké, hogy lehagyták a legjellegzetesebb karakterisztikáját, az alkarján lévő izom nagy ágyút(helyette kapunk valami kinövő akármit) de hogy egy lojális alattvalót csináljanak belőle? Most őszintén, aki kicsit is vágja Megatron-t, az tudná, hogy az első dolga az lett volna, hogy a Mátrixot feldúgva a Fallen seggébe átvenné az irányítást az univerzum felett :D Mi volt a 86-os filmbe? Addig nyalta Unikron seggét, amíg meg nem szerezte a mátrixot, utána meg a szolgájává akarta tenni :D Legalább annyit beletettek volna a filmbe, hogy ármánykodik Üstökössel, hogy puccsot kövessenek el :D

Ismeretlen_87617 2009.06.26. 21:51:15

Amúgy Bay csak akkor teheti jóvá a TF2-t, ha a háromba berakja Unikront :D Vagy Sokkolót, de az már annyira awesome lenne, hogy kéjlé csurogna le a reszkető térdeimen. Bár Orciék tuti valami robot nerdöt csinálnának belőle kalóz szemkötővel :D

Ismeretlen_1068 2009.06.27. 01:33:13

vargatom: rasszizmus ügyben viszont senki sem akarja elvinni a balhét: http://www.slashfilm.com/2009/06/25/no-one-wants-to-own-up-to-racism-in-transformers/ a szuperkopoltyús scotty egyébként engem is bántott, de közel sem annyira, mint... de már annyiszor említettem.

Ismeretlen_1068 2009.06.27. 01:34:57

moki: nem is volt ott egy centi hús sem, a csajszi már bőrre is robot volt, csak jól álcázta magát (mert hát ez a nevükben is benne van :).

Ismeretlen_87617 2009.06.27. 02:08:07

De akkor legalább csinálták volna úgy meg a karaktert, mint ahogyan az a képregényben is volt anno. Azok a transformerek, akik ilyen külső páncélt hordtak magukon. Nem ugrik be hirtelen a nevük.

Ismeretlen_1068 2009.06.27. 08:01:20

egy srác (attila1234) pontokba szedte a hardwireden a tanulságokat. megengedte, hogy továbbítsam őket, íme: 17 dolog amit megtanultam a Transformers 2 c. filmből. Spoiler!1. Motort festeni csak feneket kitartva, rojtos szélű kisnadrágban szabad. 2. A csillagászati tanszékek tele vannak eszméletlen jó bulákkal. 3. Sose fogom elvinni a szüleimet a kollégiumomba. 4. Az amarikai hadseregnek olyan titkos szuperfegyverei vannak, hogy beszarsz! 5. Jó tanács kezdő színészeknek. Ha azt szeretnéd kifejezni, hogy valami nem stimmel a fejedben, dülleszd ki a szemed és kezd el rángatni a szemöldököd. 6. Ha megszünik a szupertitkos kormányzati szerv, ahol dolgozom, nem fogok új beosztást kapni. Elmehetek hentesnek és hazaköltözhetek a mamához. 7. Ha azt szeretném, hogy a körülöttem lévő személyek elismeréssel tekintsenek rám, elég 300 métert futnom a sivatagban egy zoknival a kezemben. 8. Az amerikai hadsereg elitalakulataiba hülyéket is felvesznek. 9. Bárki kérhet szárazföldi támogatást walkie-talkie-n az amerikai haditengerészettől, ha nem felejt el bemutatkozni. 10. A földönkívüli civilizációk által épített gépek két, egymástól teljesen független feladatra jók. 11. Egyiptom Jordániában van vagy fordítva. 12. Ha én vagyok az egyes számú közellenség elég felvennem egy baseball sapkát és egy kapusznis pulcsit a rejtőzéshez, de ha belenézek egy térfigyelő kamerába a sivatag közepén, akkor végem. 13. Ha valamit nagyon akarok - legyen az bármennyire is irreális - csak erősen hinnem kell benne és összejön. 14. A kapós csajok a veszélyes fiúkra buknak. 15. Egy célpont pontos GPS koordinátáinak a megadásához, közel kell menni hozzá. 16. Petra és a Kheopsz piramis régészei nagyon hanyag munkát végeztek. 17. Bárki ellophat bármit az amerikai kormánytól, ha keresztül fér egy 10 cm átmérőjü csövön.

gaillard 2009.06.27. 09:02:06

pár saját: - az amerikai katonaság szigorú, de rugalmas, mindenki más töketlen - Párizsban csak csigát ehetsz, miközben egy pantomimes molesztál - brit bajtársak is jöhetnek, de be kell érniük egy sorral - a vicces robotok csúnyán beszélnek, és nem szeretnek olvasni, a tiszteletreméltóbbak letépik ellenfelük arcát

Ismeretlen_87617 2009.06.27. 09:25:36

Hát igen, az a Shien ágyús rész fuckin' priceless :D Egy félőrült felhívja a haditengerészetet, bemutatkozik, majd 5 percre rá már tüzelnek is X) Felhívom holnap Nevadát, hogy John Smith vagyok a WTF nevű kormányszervezettől és taktikai szőnyegbombázást követelek Washingtonra X)

Ismeretlen_1068 2009.06.27. 10:20:30

az még hagyján, de ha az amerikai hadsereg elővesz a zsebéből egy ilyen fantáziaherkentyűt, amivel egy gombnyomásra le lehet szedni egy devastator méretű kisfickót, akkor miért nem vetették be többször?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása