aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nézz ingyen filmeket! Zalaba_Ferenc
2009. június 19. 15:50:35

Kategória: 26 komment

Tudom, sokak számára ez nem újdonság, de most legalább úgy nézhetünk meg 20 filmet, hogy azzal sem törvényt, sem erkölcsöt nem sértünk. A filmklikk.hu június 18. és július 7. között ingyenesen elérhetővé tett 20 filmet, méghozzá nem is rosszakat. Csak egy klikk...

Íme a hirdetmény vágatlanul:

Bebizonyítjuk, hogy nem csak a szánk járt: rengeteg szó esett korábban a filmek ingyenes online forgalmazásról, itt az idő hát, hogy valóban ki is próbáljuk. Július 7-ig húsz sikerfilmet teljesen ingyen, valóban egyetlen kattintással nézhettek a filmklik.hu-n.

KATTINTS IDE AZ INGYENES FILMEKÉRT!

Ezeket a filmeket hirdetésekkel látjuk el – ez ugyanis az ára annak, hogy a nektek egy fillért se kelljen költentek. Hangsúlyozva: ezeknek a reklámoknak a mennyisége még mindig töredéke annak, amivel a televízióban találkozhattok egy nagyjátékfilm sugárzása közben.

Hangsúlyozzuk: ez egy teszt. Ez idő alatt mindenki megismerheti azt a formát, amelyet a későbbiekben is alkalmazni szeretnénk, és eldöntheti, élnek-e vele. A képlet egyszerű: ha a ti, a közönség igent mondtok azzal, hogy magas nézettséget produkáltok, ezzel meggyőzhetjük a reklámozókat a modell működőképességéről, vagyis a jövőben is nyílik mód ingyenes filmforgalmazásra.

Ingyenes filmek - Oldboy

A húsz film között Oscar- és Cannes-i díjas alkotásokat is találunk, így látható lesz többek között A királynő Helen Mirren, A gépész Christian Bale vagy a Piaf Marion Cotillard főszereplésével, de megnézhetjük Wong Kar-wai Vadító szép napok, Kim Ki-duk Idő, és Park Chan-wook Oldboy című filmjét is.

Technikai tudnivalók: az akcióban részt vevő filmek PC-n és Machintos számítógépeken, sőt akár mobilböngészőkön, Windows és Linux operációs rendszereken egyaránt nézhetőek. Mindössze 1-1,5 MB-es valós netsebesség, illetve Flash Player 9-es szükséges. Lényegében, aki a YouTube-on gond nélkül tudja nézni a HQ-s videókat, annak itt sem lesz problémája.

A 20 ingyenesen nézhető filmünk:

Aura (El Aura)
Edukators (The Edukators)
Oldboy (Oldboy)
Elszabott frigy (Ferpect Crime)
C.R.A.Z.Y. (C.R.A.Z.Y)
Sötétkékmajdnemfekete (Dark Blue Almost Black)
Idő (The Time)
Piaf (La vie en rose)
Élj és boldogulj! (To Live and Become)
Vadító szép napok (Days of Being Wilde)
Álmodozók (The Dreamers)
Irina Palm (Irina Palm)
Isten városa (City of God)
2046 (2046)
Bin-jip: Lopakodó lelkek (Bin-jip)
Mr. Vengeance - A bosszú ura (Symphaty for Mr. Vengeance)
Utóirat: szeretlek (P.S.)
Mielőtt az ördög rádtalál (Before the Devil Knows You're Dead)
A gépész (The Machinist)
A királynő (The Queen)

Ha bármi gondotok van a lejátszással, írjatok az filmklik@filmklik.hu címre, ahogy eddig is!

Címkék

kalozkodas filmhir magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr924536800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_87470 2009.06.19. 16:33:59

Mindegyik szinkronos :( Na jó, mindegy, ez is haladás. A képminőség egész jó. Egyszer csak eljutunk... valahova. Egyébként van - *jogi* értelemben - törvénysértő módja is az ingyenes filmnézésnek? Én mondjuk nagyon szívesen vennék VOD jogokat a filmekhez, ha az iTunes, XBOX Live és a PS Store közül legalább kettőre fel tudnám tenni úgy, hogy Magyarországról el is lenne érhető. Abban látnék fantáziát.

Ismeretlen_1068 2009.06.19. 16:39:35

derceto: arra gondolsz, hogy a letöltés nem törvénytelen? mert hát sokan erre hivatkoznak, csak azt nem veszik figyelembe, hogy a peer-to-peer úgy működik, hogy miközben letöltesz, fel is töltesz egyben. egyébként mindig könnyes szemmel brózolom a PSN Store filmes/tévés szekcióját. fent van MINDEN, ami számít, meg még azon túl is egy csomó minden... aztán mikor a download gombra nyomnék, kapom a hibaüzenetet, hogy "not available in your country". :(

Ismeretlen_87470 2009.06.19. 16:40:08

Eh, kirakom fullscreenbe, és nem tűnik el a vakító fehér kezelőpanel. Plazmába faszán beég. FAIL :(

Ismeretlen_87470 2009.06.19. 17:03:35

AE: Van nem-p2p letöltés is. Aki pl. torrentezik, az persze törvényt sért. Az erkölcsi része tiszta (fogjuk rá, bár vannak kivételek), de a szerzői jog megsértésre kerül-e a letöltő részéről? A rosszhiszeműség is csak feltételezhető. A letöltőnek tudnia kell-e egy fájlnév alapján, hogy egy jogvédett tartalmat tölt le? A kérdés számunkra költői, de necces lenne erre egy használható, precízen megfogalmazott - mondhatni - demokratikus törvényt kitalálni. Én már régóta gondolkodom azon, hogy befizetek egy amerikai proxy szerverre. Simán megérné, ha a routeremen keresztül az összes forgalmat át tudnám rá irányítani.

Ismeretlen_1068 2009.06.19. 19:50:52

derceto: persze, van, de a letöltők 95%-a p2p-t használ. egy jó törvény elkéne már, de nem feltétlenül demokratikus. :) egyébként jöhetnek az észrevételek: továbbítjuk a filmklikkesek felé.

Ismeretlen_87470 2009.06.19. 20:47:06

AE: Felőlem lehet törvény, csak úgy oldják meg, hogy az én adatforgalmamban ne szaglásszon senki. Demokráciában élünk, tehát demokratikus törvényeket kell hozni, ami tiszteletben tartja az állampolgárok jogait, többek között a magántitok és a személyes adatok védelméhez való jogot (ami szerintem erősebb, mint a szerzői jog). Egy pénzéhes lobbi anyagi érdekei lehetőleg ne kerüljenek a személyes jogaim elé.

pimp (Dr Grétsy) 2009.06.19. 22:47:34

aeon: már korábban is írtam, a hirdetmény szót rövid i-vel írjuk (akárcsak a hirdetés főnevet vagy a kihirdet igét). én sokat tanulok tőled, tégy te is így:P

johnson 2009.06.20. 05:58:43

Ez az egyik kedvenc oldalam, de ez a letöltés-ellenesség egy olyan laptól kicsit fura, amelynek gazdája a bizonyos részét ezáltal nézi meg (Eden Lake, Inside, American Gangster). Ezt már egy korábbi cikknél szóvá akartam tenni, és nem itélem el a dolgot, de lássuk be: ebben az országban sajnos igenis van létjogosultsága a wareznek. Mert ha meg akarok nézni például egy giallott vagy valamely kevésbé ismert klasszikust (pl. Az utolsó ház balra eredeti verzióját), akkor ez az egyetle megoldás.

orion 2009.06.20. 08:25:15

"egy jó törvény elkéne már, de nem feltétlenül demokratikus. :)" Egyetértek! Gondoljuk meg, mennyivel kellemesebb lenne az életünk, ha a filmstúdióknak alkotmányus jogukban állna Dunába lőni a letöltőket. Power to the people of Hollywood!

Ismeretlen_1068 2009.06.20. 09:32:49

johnson: nem akarok képmutató lenni, ezért elárulom, én is töltöttem már le filmet, régebben nem is keveset. akik ismernek, illetve akik ezt az oldalt is ismerik, azok már tudják, vagy legalábbis sejtik, hogy vannak érdekeltségeim bizonyos hazai filmforgalmazóknál, s ez jár némi privilégiummal - többek között azzal, hogy bizonyos filmeket előbb láthatok. a letöltésnek van léte, a joguosultság már más kérdés. :) az említett wes craven-filmet én sütitől kaptam ajándékba amerikai kiadású dvd-n. azóta is hálás vagyok neki. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.20. 09:35:23

orion: a margit hidat sem kellene felújítani, hisz simán át lehetne közlekedni a vízben úszó hullákon. :)

Ismeretlen_1068 2009.06.20. 09:46:08

a szolgáltatás egyébként nálam is elbukott, ugyanis IE 7.0 alatt egyáltalán nem jön a stream, ha beletekerek, kapok egy állóképet, egyébként se kép, se hang, operával megy a stream, van is hangja, de csak kisablakban élvezhető: teljes képerényőn csúnyán szaggat. mindjárt telepítek egy firefoxot is...

Ismeretlen_1068 2009.06.20. 09:49:45

firefoxszal is szaggat. :(

Ismeretlen_1068 2009.06.20. 10:08:14

módosítás: IE-re nem volt telepítve a flash player - most már ott is megy, de csak kisablakban, nagyban szaggat. lassú lenne a gépem?

porter 2009.06.20. 14:47:58

firefoxon kipróbáltam: kicsiben szaggat, nagyban jó volt :) más egyéb anomália?

Ismeretlen_87470 2009.06.20. 14:52:06

Sajnos a flash nem tudja kihasználni a videokártya hardveres gyorsítását, ilyenkor a CPU izomból dekódolja és nagyítja a videót. Hiába tudnak a mai integrált GPU-k 1080p-s videókat döccenésmentesen lejátszani, a flash csak a procit tudja terhelni. 2,5 GHz alatt ez simán megfog bármilyen CPUt. Az Adobe állítólag dolgozik a probléma megoldásán. Viszont a filmklik.hu-ról letölthető demó WMV iszonyatosan szaggat, ami már számomra is teljesen érthetetlen. Lehet, hogy a file rossz, talán egyszer megpróbálok egy fizetős filmet megnézni.

porter 2009.06.20. 15:04:13

jah igen a gépem: AMd 2,6 Barton.. nem friss.

Ismeretlen_87470 2009.06.20. 16:40:34

Ha már szóba került a képmutatás: mindkét oldalon van belőle bőven. Ugyanannyira képmutató dolog a letöltők részéről a törvényességre hivatkozni, mint a jogvédők részéről az alkotók szerzői jogaira, és szegény éhező díszlettologatókra mutogatni, miközben főleg pénzről és üzletről van szó - ami történetesen pont egyfajta alkotótevékenységre épül. Az én félelmem az, hogy ha büntethetővé válna a letöltés, akkor is csak véletlenszerűen tudnának vele elkapni egy-egy embert, jellemzően olyat, aki kicsit bénább, kevésbé ért a dologhoz, (lehet, hogy csak alkalmanként tölt le, miközben mellette egy csomó pénzt költ DVD-kre). Mivel sokan töltenek le, a lebukás esélye nagyon kicsi, annak, hogy meg is szivatnak még kisebb. A notorius letöltők meg ügyesebbek, számukra gyakorlatilag minimális lenne az elrettentő hatása. Néhány tudatlanabb letöltőt esetleg megfélemlítenek, cserébe provokálnak sokmillió szabadságjogaira érzékeny nethasználót. Amerikában már a RIAA is feladta a felhasználók elleni akciókat, mert a negatív visszhang messze felülmúlta az eredményességet. Inkább kapják el először az SMS FTP üzemeltetőket, meg a többi élősködőt. Legyenek ők megfélemlítve!

Ismeretlen_1068 2009.06.20. 20:22:28

szóval egy kétmagos 2 gigás intel core kevés hozzá? szomorú vagyok. :( nem lehet, hogy az ingyenes lejátszás miatt maga a stream nem tud normális sebességű jelet küldeni? nálatok nem szaggat?

Ismeretlen_1068 2009.06.20. 20:25:15

nem elég, hogy büntethető legyen a letöltés (ugyanis sok helyütt az, mégis gyakorolják), élni is kellene vele. ugyanakkor teljes mellszéleséggel kiállok az alternatív terjesztési útvonalak kifejlesztése és gyakorlati alkalmazása mellett, csak legyen normális szolgáltatás magyarországon. kezdésnek egy magyar PStore meg is tenné, szerintem meg is egyeznénk velük, hogy összes filmünk elérhető legyen onnan - ugyanis majd' mindre van VOD-jogunk.

Ismeretlen_87470 2009.06.20. 20:45:43

ae: Te hogyan képzeled a gyakorlatban a letöltés büntetését?

Ismeretlen_1068 2009.06.20. 20:51:51

mondjuk úgy, hogy a kalózkódással kapcsolatos bűncselekményeket elkezdhetnék végre komolyan venni. alig-alig vannak perek, ítéletek még ritkábban, s azok is a lehető legelnézőbbek. nem tudom, volt egyáltalán nálunk jogerős ítélet filmkalóz ellen? mármint olyan, ami nem merült ki felfüggesztett szabadságvesztésben és párszázezer forintos pénzbírságban? nehogy azt hidd, hogy kis pistike, torrent-júzerrel kezdeném a szankcionálást. előbb jöhetnének az sms-web üzemeltetők, aztán a nagy torrentgazdák. (ne tudd meg, mennyi dellát lehet keresni az ingyenes, nonprofit site-okon elhelyezett reklámokkal...)

Ismeretlen_87470 2009.06.20. 21:04:55

ae: Akkor maradhatunk annyiban, hogy a letöltés büntethetősége nem aktuális téma.

porter 2009.06.21. 12:52:39

lehet h szerver nem bírja? már néha az oldalt se... (láttam index.hu-n is hírként, bár egyből betalált pár "magyar" a kommenteknél)

Ismeretlen_1068 2009.06.21. 13:14:17

hát ez tényleg kifeküdt... ahogy az online médiát a napokban elnéztem, a hírt jó néhányan felkarolták, s gondolom, több tízezer ember rohanta meg a filmklikket, ami részben azért jó hír. :)

orion 2009.06.22. 00:18:06

Sajnos, ez így nem az igazi. Nem hogy pénzért, de még ingyen sem. Szerintem valami olyasmit kéne csinálni, ami 1 olcsó (nem szerintük, hanem a megcélzott vevőkör szerint), 2. többet nyújt az átlagos letöltésnél.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása