aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ps3 motion controller Zalaba_Ferenc
2009. június 08. 08:15:40

Kategória: 4 komment

Nem szükséges ragozni, hogy a Nintendo mennyi ráncot és ősz hajszálat termelt a Microsoft és a Sony játékrészlegének fejeseinek a Wii piacra dobásával (épp a hetekben lépte át a 8 millió eladott példányt Japánban), s ugyan a múlt héten lezajlott E3-on a Nintendo és a Microsoft is előállt egy egy-egy ügyes upgrade-del/klónnal, a Sony sajtótájékoztatóján prezentált PS3 Motion Controller okozta a legnagyobb pozitív felzúdulást. A lenti videórészlet alapján ez teljesen érthető. Idétlen figurák helyett saját magadat láthatod, ahogy olimpiai sportokat űzöl, csontvázakat aprítasz vagy egy elemlámpával botorkálsz egy sötét sikátorban. De ha nem vagy fotogén, akkor válthatsz első nézetre vagy koncentrálhatsz a kezedre, illetve a benne tartott eszközökre. És ez még csak a jéghegy csúcsa. Szerintem klikk play.

Címkék

sport ps3 wii fps rts kutyu game hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr104536745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shifty_Fox 2009.06.08. 10:54:09

Király lesz ez, sajnálom a Microsoft-ot és a Nintendo-t a Sony most kitett magáért. :) Bár a Micro mozgásfelismerős cuccában is van ötlet, de nem ámultam úgy azon a bemutatón mint ezen. Elég precízre sikerült ez a technika. És minden PC párti játékos rémálma (köztük az enyém is :P) valóra válni látszik, normális FPS irányítási lehetőség a konzolon.

Ismeretlen_62806 2009.06.08. 11:46:01

hát nem tudom, számomra ez gyakorlatilag megegyezik az upgradelt wii remote funkcionalitásával, az egyetlen különbség a kamera, de manapság, a hd játékok korában én nem vágyom arra, hogy rosszul illesztve, esetlenül legyen rárakva a képemre egy csúnya fegyvermodell. Ezzel szemben a Microsoft Natalja tartalmazza a kamerát, emellett full body mocappel is szolgál - szerintem sokkal érdekesebb ennél, az egyetlen kérdés, hogy külső érzékelő nélkül mennyire lesz pontos a követés, valószínűleg nem árt majd úgy pozícionálni, hogy egyszínű fal legyen a háttérben. Összességében azonban egyiktől sem kaptam magamhoz, hiszen amíg a motion capturet a gyártók csak a casual gamerek, illetve az eddig játékszűzek bevonására akarják használni, nem nagyon lesznek olyan játékok, melyek elég mélységgel rendelkeznek majd a magunkfajtának. Majd a következő generációváltásnál, amikor a technika és a felvevőpiac is kellően fejlődött.

Ismeretlen_1068 2009.06.08. 14:15:42

daesu: ez egyelőre csak egy prezentációs modell, nem egy audiovizuális csoda. innentől kezdve a gyártókon áll, mit hoznak ki belőle. ami pedig a wii-t illeti, vagy háromnegyed órán át sínylődtem vele, mégsem tudtam visszaütni a bogyót a pálcikaemberkével. egyébként meg rengeteg olyan arc van, aki szívesen látja és hallja viszont magát. erről szól a youtube, a facebook, a myspace, de a guitar hero és klónjai is. az önmegvalósításról.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.06.08. 16:18:13

"király lesz ez, sajnálom a Microsoft-ot és a Nintendo-t a Sony most kitett magáért" Bár a Sony ötlete nagyon bejött nekem is, annyira azért ne sajnáld a konkurenciát, mert a közönség és a sajtó egyaránt a PS3-at sajnálta le az ötletéért. A Natal Project sokkal nagyobb felzúdulást keltett és nagyobb érdeklődés övezi, mint a PS3 ötletét, ami egyébként is a már több éve piacra dobott kamerájukra épül. A Wii meg a saját útját járja, és folytatja, amit elkezdett: érdekes, egyedi ötletekkel áll elő (most éppen egy pulzusmérővel, ami állítólag relaxációs programokkal fog együttműködni) és nem akarja megváltani a világot. Ez a vásárlók szerint úgy látszik szimpatikus felfogás.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása