aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sherlock holmes képözön Zalaba_Ferenc
2009. május 06. 09:07:34

Kategória: 6 komment

Trailerszagot érzek: általában a promóciós képáradatot mozgóképes bemutató követ, s mikor máskor debütálna a téli szezon egyik legnagyobb várományosa, mint valamelyik nyári nagyfilm előtt? Az USAtoday tíz új képpel jelentkezett a Guy Ritchie által dirigált SHERLOCK HOLMES-ból, ami még inkább arra enged következtetni, hogy az új film szinte mindenben szakít a figurához köthető sztereotípiákban. Az "elolvasom" után további kilencet csodálhattok meg.

Dr Watson (Jude Law), Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) és Rachel McAdams (Irene Adler). Az új filmben Holmes nem csupán intellektusát villogtatja, de humorát és erőnlétét is.

Trailerszagot érzek: általában a promóciós képáradatot mozgóképes bemutató követ, s mikor máskor debütálna a téli szezon egyik legnagyobb várományosa, mint valamelyik nyári nagyfilm előtt? Az USAtoday tíz új képpel jelentkezett a Guy Ritchie által dirigált SHERLOCK HOLMES-ból, ami még inkább arra enged következtetni, hogy az új film szinte mindenben szakít a figurához köthető sztereotípiákban.

Dr Watson (Jude Law), Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) és Rachel McAdams (Irene Adler). Az új filmben Holmes nem csupán intellektusát villogtatja, de humorát és erőnlétét is.

Holmes az ún. "baritsu"-t, egyfajta japán utcai harcmodort hív segítségül a rosszak elpaterolásához. A baritsu-t Doyle is említi egyik sztorijában.

Eredetileg Russell Crowe játszotta volna Dr. Watsont. Trivia: Russell hosszú listát vezet arról, milyen szerepekről mondott le karrierje során, ezért is tűnik olyna mélabúsnak néha.

Holmesék egy laboratóriumban kutatnak. A nyomozás tárgya: gyilkosság. Holmes klasszikus szerkóját autentikusabb, azaz a kornak megfelelő öltözetre cserélték, ugyanis Guy Ritchie szerint olyan göncöt senki más nem hordott, csak Holmes, ő pedig fantáziafigura volt. Hmm, olyan ez, mintha Superman szerkóját is tréningdresszre cserélnénk, nem?

Holmes otthona a Baker Streeten. Nagy a rendetlenség, mint mindig.

A főgonoszt, azaz a sötétlelkű, sátánista Lord Blackwoodot Mark Strong (RocknRolla, Stardust) alakítja.

Irene Adler, Sherlock Holmes egyetlen szerelmét Irene Adlernek hívták, aki nem csupán tolvaj és csaló volt, de még túl is járt a detektív eszén. Ebben a jelenetben valószínűleg CGI monszterek elől menekülnek, vagy nem.

A filmben Watson közel se lesz olyan hülye, mint ahogy azt sokszor feltételezik róla, a pragmatikus segéd sokkal inkább kiegészíti Holmes-ot, a szórakozott géniuszt.

Watson egyébként két lehetőség között örlődik: letelepedni a lánnyal, akit szeret, vagy Holmes oldalán folytatni a bohém életmódot.

Jócskán leegyszerűsítve a dolgokat feltételezhető, hogy Guy Ritchie első nagyköltségvetésű filmje tulajdonképpen annyiban különbözik majd korábbi mestermunkáitól, hogy ez a film egy 150 évvel ezelőtti Londonban játszódik.

Címkék

guy ritchie jude law robert downey jr adventure sherlock holmes film kep

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr224536603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_105814 2009.05.06. 13:49:40

Na, ebből nagyon jó lenne egy előzetes, a közeljövőben ez az egyik film, amire nagyon kíváncsi vagyok, a stábot elnézve nyolcasról indul.

Ismeretlen_1068 2009.05.06. 14:32:49

kiváncsi lennék egy sherlock holmes rajongó véleményére is. :)

Ismeretlen_63220 2009.05.06. 14:50:55

Dugni is fognak benne?

Ismeretlen_1068 2009.05.06. 15:19:44

minden bizonnyal, de természetesen oddscreen. a jó színész manírjaival érzékeltetni tudja, mikor történt meg filmbéli partnerével az ágytorna. a rossz színész ezt el sem tudja rejteni. :)

lord_totenkopf 2009.05.06. 15:49:36

Én a képek alapján nem vagyok oda érte... Menekülős-csajozós-viccelődős Holmes? Nem úgy tűnik, mintha hű akarna maradni Sir Arthur Conan Doyle regényeihez...márpedig azok mesteriek! (A legjobb feldolgozás eddig a Jeremy Brett főszereplésével készült sorozat volt, mind a korhűség, mind az irodalmi figurához való hűség szempontjából.-Pl.: Watson abban sem teljesen hülye mellékszereplő, Holmes meg nem végig skótkockás sapkában grasszál nagyítóval...)Ha nem Guy Ritchie-ről lenne szó, el lehetne intézni az egészet annyival, hogy egy újabb "update-elt" figura, aki az új James Bond, és társai sorsára jut, de Ritchie még okozhat kellemes csalódást...Mint Sherlock Holmes-rajongó nagyon reménykedem benne.:)

Ismeretlen_53952 2009.05.06. 22:19:47

Hááát...ezek a képek inkább egy akciódús mozit sejtetnek...de azért nem leírni. A GRANADA Jeremy Brett-el anno valóban magasra tette a mércét, no de mint Sherlock faló izgatottan várom ezt is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása