aeon flux

ready for the action now, danger boy?

perfect blue + wonderful days dvd-n Zalaba_Ferenc
2009. március 20. 12:22:23

Kategória: 18 komment

Wonderful Days digipackben? Perfect Blue-val együtt olcsóbban? Csak rajtatok áll...

Az utóbbi időben mintha kicsit elmaradoztak volna az igényes kiszerelésű animék. A CORNERfilm ezen szeretne változtatni, de ehhez a vásárlók támogatására is szükség van.

Akárhogy is vesszük, utoljára 2008 nyarán jelent meg olyan egészestés anime, melynek a kiszerelése is megfelelt a tartalomnak. A Ninja Scroll megjelenése óta azonban sok víz lefolyt a Fuji-folyón, s erőteljesen visszaestek a DVD-eladások; szóval a kiadók már nem állnak csak úgy elő egy gyűjtőknek szánt kiadvánnyal, ugyanis túl nagy a kockázata annak, hogy érdeklődés (pontosabban: finanszírozás) hiányában a nyakukon marad.

A CORNERfilm mégis belevág egy (sőt, inkább két) távol-keleti animációs film különleges megjelentetésébe - feltéve, ha elegendő előrendelés érkezik a kiadványokra. Ez a két film a Perfect Blue és a Wonderful Days lesz. Először is lássuk azt, ami már biztosnak tűnik:

Perfect Blue

„Megdöbbentően hatásos film. Ha Alfred Hitchcock és Walt Disney közös filmet forgatott volna, az ilyen lett volna.”
Roger Corman

Ügynöke legnagyobb megdöbbenésére Mima nem csupán közepesen sikeres tini-zenekarából lép ki, de ártatlanságot tükröző imázsát is hátrahagyja, hogy egy fülledt hangulatú tévésorozatban vállaljon szerepet. A karrierváltást nem minden rajongója veszi jó néven. Mimát hamarosan üldözni kezdi egy rettenetes figura, ráadásul valaki intim részleteket közöl róla az Interneten. Később új arculatának két legfőbb alakítóját, egy forgatókönyvírót és egy fényképészt brutálisan meggyilkolnak, Mimát pedig régi énjének víziói kísértik. A lányon egyre jobban eluralkodik az a szörnyű érzés, hogy talán köze lehet a halálesetekhez… Satoshi Kon (Tokiói keresztapák, Paprika) rendezői bemutatkozása bombaként robbant Japánban és világszerte rengeteg rajongót szerzett magának. Lebilincselő cselekménye, aprólékosan kidolgozott karakterei, az animáció határait feszegető, bámulatos látványvilága és kendőzetlen brutalitása olyan filmet eredményezett, amely alapjaiban változtatta meg a japán animációs filmekről kialakult képet. Kőkemény thriller, amelyre Hitchcock is büszke lenne.

Hossz: 79 perc
Ár: 2.990 Ft
Megjelenés: 2009. április 23.

Kép: 16:9 (1.85:1)
Hang: magyar (2.0), japán (5.1, dts)
Felirat: magyar, angol

Extrák (magyar felirattal):

  • Digitálisan felújított kép és hang
  • Trivia Track: Érdekességek, információk a filmről (kb. 80 perc)
    Képek és karakterek: Filmelemzés a rendező közreműködésével (kb. 30 perc)
  • Hangok és hangulatok: Interjú a szereplőkkel és az alkotókkal (kb. 40 perc)
  • Eredeti előzetes
  • Corner ajánlók

Wonderful Days

„Ez nem csak animáció, ez maga a megtestesült mozivarázslat.”
- Robert K. Elder, Chicago Tribune

2142-őt írunk. A civilizáció végnapjait éli. Bolygónk felszínét háborúk és ökológiai katasztrófák tették tönkre, az eget pedig soha fel nem szakadozó felhőzet borítja, melyből gyilkos savas eső hullik alá. Az utolsó emberlakta város, Ecoban, ahová csak a kiváltságosok nyernek bejutást, a Föld megmaradt energiaforrásain élősködik és a totális pusztulás felé hajtja a bolygót. A fényűző metropoliszon kívül rekedtek utolsó reménysége az az ifjú harcos, aki betör a szigorúan védett városba, hogy a könyörtelen rendfenntartókat kicselezve megszerezze Ecoban titkait és megakadályozza a végső katasztrófát. A Wonderful Days minden idők egyik legdrágább és legnépszerűbb dél-koreai produkciója, amely 7 éven át készült és forradalmi rajz- és számítógépes technikák alkalmazásával új szintet mutatott az animációs filmeknek. A Ghost in the Shell, az Akira és a Metropolisz nyomdokain járó elképesztő látványorgia, melyhez foghatót talán még soha nem láttál.

Tervezett ár: 3.990 Ft (vagy 2.990 Ft)
Megjelenés: 2009. május 14.

1. lemez:

Wonderful Days: Moziváltozat (kb. 82 perc)
Kép: 16:9 (1.85:1)
Hang: magyar (5.1), angol (5.1), koreai (5.1, dts)
Felirat: magyar, angol

Extrák (magyar felirattal):

  • Így készült a Wonderful Days (kb. 50 perc)
  • Előzetes
  • Corner ajánló

2. lemez:

Wonderful Days: Rendezői változat (kb. 90 perc)
Kép: 16:9 (1.85:1)
Hang: magyar (5.1), koreai (5.1, dts)
Felirat: magyar, angol

Extrák (magyar felirattal):

  • A film hivatalosan már nem beszerezhető rendezői változata!
  • Kimaradt/befejezetlen jelenetek (kb. 36 perc)
  • Sztoribord-montázs (kb. 48 perc)
  • Videoklip
  • Képgaléria

Mint láthatjátok, a Wonderful Days egyik érdekessége az a 8 perccel hosszabb rendezői változat, ami eddig csak Dél-Koreában volt elérhető, ráadásul egy olyan limitált kiadványon, ami már évek óta nem kapható. De a kiadó nem csak a tartalomra kíván rágyúrni: kétlemezes, digipackos kiszerelésben gondolkodik, ehhez viszont kellő számú előrendelés szükségeltetik, így a kiadvány ebben a formában az Xpress.hu-ra egyelőre feltételes megjelenésként kerül fel. A CORNERfilm tisztában van a jelenlegi helyzettel, így nem csak a digipackos kiadványokra jellemző 5.000 Ft-os árnak ígér alá alapból egy ezressel, de egy olyan akcióra készül az Xpresszel karöltve, hogy aki megrendeli együtt a Perfect Blue-t és a Wonderful Dayst, s át is veszi ezeket, az a két kiadványhoz 6.980 Ft helyett mindössze 5.990 Ft-ért juthat hozzá. Ezen az áron csak az Xpress.hu vásárlói juthatnának hozzá a kiadványhoz: minden egyéb online és offline boltban (Media Marktban, Odeonban, stb.) az ajánlott fogyasztói áron lehetne megvenni a filmeket. Gondoljatok bele: nem egészen három évvel ezelőtt önmagában az Akira kóstált 5.990 Ft-ot...

A fent látható borítótervek természetesen még nem véglegesek, mint ahogy a specifikációk, az extrák és a kiszerelés sem az - ez utóbbi csak a vásárlókon múlik: a Perfect Blue megjelenésekor, azaz április 23-án dől el, hogy lesz-e digipack, vagy sem. Amennyiben nem jön össze elegendő megendelés, úgy a kiadó digipack helyett szimpla műanyagtokos kiszerelésben hozza ki a filmet, 2.990 Ft-os ajánlott áron. Ebben az esetben sajnos nem lesz közös akció a Perfect Blue-val.

A tervek szerint a Perfect Blue egy különleges o-ring csomagolást kap, amely némi betekintést nyújt a főszereplőnő bájaiba, sőt, a készlet erejéig az Xpresses vásárlók egy B1-es (mozis) plakátot is kapnak ajándékba. Ez a plakát természetesen a két film együttes megvásáslásakor is jár.

A filmek hamarosan felkerülnek az Xpressre. Nem lesz rendelési limit: a CORNERfilm ezúttal nem csak az Xpresses előrendelésekre támaszkodik (ismétlem, akció csak itt lesz!), de egy biztos, ha összejön a digipackos változat, akkor maximum 1.000 példány készül belőle. Ha összejön...

Címkék

anime satoshi kon animation dvdextra cornerfilm dvd release

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr704536445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyusi 2009.03.20. 12:36:29

szeretem az ilyen kezdeményezéseket. azért írhatnál többet az ilyen dvd megjelenésekről. nem mindenkinek van blu ray lejátszója :( de nem akarok hálátlannak tünni, kösz az infót

Ismeretlen_27676 2009.03.20. 16:34:55

varjunk, ez bluray? a posztban nem irja AE. ha nem akkor azt hiszem ehezek kicsit (ha mar melo nincs) de elojegyzem oket :) es a plakat az atvetel, posta stb hogy lesz kiszamolva? mennyire limitalt? :)

Ismeretlen_1068 2009.03.20. 17:16:55

neu: ezek dvd-k (lásd a témakört, ill. a perfect blue sarkán a logót), szóval kezdhetsz gyűjteni. :) a plakátot átveheted személyesen is, de ki is kérheted postán, habár akkor jól össze lesz hajtogatva.

Ismeretlen_9654 2009.03.20. 20:21:25

rajtam nem fog múlni, asszem.

orion 2009.03.20. 22:45:45

Rajzfilmeken kívül mást is kiadhatnának digipackban, pl. a Billy Wilder-dobozt (ha egyáltalán lesz belőle valami).

Ismeretlen_84013 2009.03.20. 23:19:17

Wonderful Days eddig még kimaradt (be kellene pótolni még a megjelenésig), de a Perfect Blue kötelező vétel. Már csak a Millennium Actress hiányzik az egészestés Satoshi Kon-animék közül, remélem ez nem sokáig marad így. :)

Ismeretlen_1068 2009.03.21. 09:53:55

billy wilder digipackben? az lenne ám a befektetés. :)

orion 2009.03.21. 16:11:28

Miért, ezek szerint a rajzfilmeket ennyire viszik? Mellesleg a BP pl. így adta ki a Spike Lee-dobozt. Wildertől kb. 2 film jelent meg nálunk, ebből következtetni a többi sikerére... Ráadásuk őt azért említettem, mert ő jutott eszembe a cég tervei közül.

Ismeretlen_84013 2009.03.21. 16:17:04

Orion, a rajzfilm helyett nyugodtan lehet használni az animét/animációs filmet, csak gondoltam szólok. :)

Ismeretlen_1068 2009.03.21. 16:42:33

lehet, hogy most már semmit sem visznek, se wildert, se rajzfilmet, se animét. a bufi pedig olyan nagy sikert aratott a spike lee és egyéb dobozokkal, hogy idén már csak trash horrorokat jelentetnek meg.

orion 2009.03.21. 20:40:45

aeon_flux: Oké, hagyjuk! Brumi: Az animációs film kifejezés hosszabb, az anime pedig ugyan rövidebb, de nyilván van valami megkülönböztető jelentése - különben mi értelme lenne - amivel én nem vagyok tisztában, ezért nem is használom.

orion 2009.03.21. 20:41:14

aeon_flux: Oké, hagyjuk! Brumi: Az animációs film kifejezés hosszabb, az anime pedig ugyan rövidebb, de nyilván van valami megkülönböztető jelentése - különben mi értelme lenne - amivel én nem vagyok tisztában, ezért nem is használom.

Ismeretlen_27676 2009.03.21. 21:16:52

@orion: anime = rajzfilmet jelent japanul (minden rajzfilmet, kezdve Walt Disney Hofeherkejevel vagy Tex Averyvel ;), "japan rajzfilmet" jelent Japanon kivul. Csak mivel sajnos elegge ledegradalodott idehaza a rajzfilm szo (pedig nagyhatalom voltunk...) ezert jobb az "animacios film", szerintem Brumi erre gondolt utobbi kapcsan kifejezes :) Meg persze ritka a rajzolt film a mai cg vilagban. Anime kiejtese: a-ni-me, mint アニメ (a ni felig "nyii" de inkabb ni ha nem tudod kimondani. Mi magyarok nem tudjuk :) es semmikeppen sem "enim" vagy "o:nim" (lattam mar igy leirva magyarul) (mint ahogy a zenere raeneklos jatek sem "kereoki" hanem karaoke (egy e) mert カラオケ, ka-ra-oo-ke, a kara-t ha kanjival irod akkor ugyanaz az irasjegy mint a "karate" szoban. (azt sem ejtik kereti-nek :) de ez mar OFF, csak epp eszembe jutott mint gyakori hiba :)

Ismeretlen_37621 2009.03.22. 03:27:27

szépek

Ismeretlen_1068 2009.03.22. 13:51:06

lehet rendelni: http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=10879

Ismeretlen_27676 2009.03.22. 17:14:23

elorendelve, aztan meglatjuk ki tudom-e fizetni mert kozbejott egy aprilisi Little Axe koncert az a38-on (de aprilisban masra is mennek, Us3, Grandmaster Flash, Ez3kiel...) @aeon_flux: beblogoltam ma par blaxploitation plakatot, szerintem erdekelhet, ha valoban, nezd meg: http://href.hu/x/8jpz :))

orion 2009.03.23. 17:56:45

Neuromancer: Köszönöm a magyarázatot. Személy szerint egyáltalán nem nézem le a rajzfilmeket - bár az érdeklődésem a Tom és Jerry, Bubó, Kakukk, Donald, Frédi és Béni stb. kereteken nem terjed túl - mert el tudom képzelni, még számítógéppel is mekkorra munka lehet megcsinálni őket, a kézműves módszerről már nem is beszélve.

Ismeretlen_27676 2009.03.25. 08:14:15

@orion: nem is rad gondoltam a rajzfilm-lenezes kapcsan, hanem altalaban ertettem. Mert sajnos igy van:(

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása