aeon flux

ready for the action now, danger boy?

carl craig @ a38 Zalaba_Ferenc
2009. február 14. 14:04:05

Kategória: Szólj hozzá!

carl craig a detroiti techno második hullámának legnagyobb egyénisége. szerteágazó munkássága akkora spektrumot ölel át, hogy a kellően egzakt és részletes kép megalkotásához órák és sorok tucatjaira lenne szükségem. ő volt az, aki az első generáció nagy triumvirátusa után teljes vérátömlesztést adott az addig felépült stílusnak, kitaposta a dnb alapjait, és közelebb hozta a jazz és a soul lényegét az elektronikához, mint bárki más ezen a világon.

a számtalan stílusban alkotó producer 20 év leforgása alatt különböző fedőneveken dolgozott, de minden munkáját a letisztult forma- és hangzásvilág, valamint az újító kreativitás jellemzi. az évek során remixek százait rakta le az asztalra, melyek esszenciáját a tavalyi év egyik legjobb korongja, a sessions tartalmazza. ezek közül két dal páratlanul exkluzív: az egyik a szerző miatt, hiszen cesario evora a világzene egyik legnagyobb ikonja, míg a junior boys like a child című dalának feldolgozása kis híján grammy-díjat is kapott.
az alant hallható szerzemény kiválóan példázza craig legnagyobb erényét, az alapanyag iránti maximális tiszteletet. ennek köszönhetően az eredeti arculat és mondanivaló nem sérül, csupán egy végtelenül izgalmas, új ruhát ölt.

carl craig szerzői törekvése szinte határtalan. tavaly egy másik élő legenda, moritz von oswald (basic channel) közreműködésével két komolyzenei klasszikust (ravel: bolero, muszorgszkij-ravel: egy kiállítás képei) formált az elektronika arculatára. párizsban pedig korszakalkotó koncertet adott a zongorista francesco tristano, és a les siecles nevű szimfonikus zenekar segítségével. az észbontó előadás teljes hosszában meghallgatható a grandcrew oldalán.

ennyit a szemelvényekről, hiszen a lényeg, hogy a detroiti legenda február végén tiszteletét teszi nálunk.

Címkék

zene koncert z techno

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr404536320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása