aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2009: BAFTA-győztesek Zalaba_Ferenc
2009. február 08. 23:16:44

Kategória: 7 komment

A britek legnagyobb filmes hátbaveregetősdijén természetesen a brit SLUMDOG MILLIONAIRE győzedelmeskedett, habár a származási ország annyira nem jellemző, ugyanis az Indiában játszódó mesefilm mostanság mindenhol happol, míg a visszafelé öregedő Benjamin Buttonnak be kell érnie egy-két technikai biccentéssel. Rourke, Winslet, Ledger, Cruz. A többi díj is papírforma. A nyertesek listáját itt találod.

Címkék

brad pitt danny boyle bafta david fincher slumdog millionaire dijszezon dijszezon 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr754536297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2009.02.08. 23:40:38

na szóval, rourke nagy arc, igazi visszatérő, a tékozló fiúkat pedig mindenki szereti. pennt jelölni kötelező (meleg! kosztümös! megölték!), pittet pedig egész karrierjéért nominálták, ami pedig langellát és jenkinst illeti, ők megbízható harcosok, akik sok-sok filmben jelentettek biztos támaszt, az utóbbi még jobban háttérbe szorulva. feltéelezem, ha nem lenne a SIX FEET UNDER, akkor jenkinst sem jelölték volna oscarra. ellenben BAFTA-ra sem, szóval ez itt off. :)

DCIJB 2009.02.08. 23:56:25

AE, arra kérlek, ha legközelebb egy díjátadó eredményeit a "papírforma" jelzővel szeretnéd illetni, tett már meg, hogy a díjak átadása előtt leírod, hogy ki nyeri meg az egyes kategóriákat, úgy kiderülne, hogy valójában mennyire is papírforma az eredmény. ;) Most komolyan: Rourke mennyire papírforma? Penn vagy Langella is simán elvihette volna a díjat.

Ismeretlen_62806 2009.02.09. 00:02:00

DCIJB: a szakma már hónapok óta arról beszél, hogy rourke hazaviszi az aranyszobrot, és ezt az eddigi díjátadók jelentős részén aratott győzelme még inkább megerősítette. penn még játékban van underdogként (a milk témája általában oscarért kiált), de szerény véleményem szerint a maradék három jelölt nem túl esélyes. abban egyetértek, hogy nem 100% papírforma, hiszen Hedgerről még nem hallottam :)

Ismeretlen_1068 2009.02.09. 00:03:05

nézd csak meg, melyik négy színészt jelöltem meg esélyesnek a hetekkel ezelőtti oscar-tippelésnél. http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2009/01/22/dijszezon_2009_oscar-jeloltek/ (amúgy részben módosítani kéne: a SLUMDOG-ot már esélyesebbnek, mint a BENJAMIN BUTTON-t.)

Ismeretlen_1068 2009.02.09. 00:04:07

bazz, lassan rosszabb leszek, mint a filmbuznyák. :)

Ismeretlen_84013 2009.02.09. 00:52:52

Rourke köszönőbeszéde hírnevéhez méltó volt, rendesen fetrengtem rajta. :) Ha már a férfi főszereplőkről van szó, akkor szólnék én is róluk pár sorban. Most, hogy láttam az összes jelölt alakítását, Dev Patel kivételével szinte bárki kaphatta volna, mind nagyszerűen játszottak. Ugyanez igaz az Oscarra is, csak ott kiegészül a mezőny Jenkins-szel. Idén nincs olyan kiugró alakítás, mint tavaly Daniel Day-Lewis-é vagy tavalyelőtt Ryan Gosling-é, a jelöltek között inkább a jó film-jó alakítás páros lehet a döntő. Az év két legjobb alakítása sajnos a jelölésig sem jutott, Clint élete szerepében égette fel a vásznat a tavalyi év legjobb alkotásában, Leo pedig Kate Winslet oldalán brillírozott egy felejthető filmben. Ahogy te is említetted, Penn szerepe hálásabb, de alakításában semmi meglepő sincs, ő folyamatosan magas színvonalon végzi hivatását. Rourke a nagy visszatérő, remekül formálja meg a ráöntött karaktert, de van egy olyan sejtésem, hogy "átütő" alakításánál a fizikai transzformáció nagyobb hangsúlyt kap, mint a karakter belső vívódása (nálam legalábbis ez a helyzet). A dolgok jelenlegi állása szerint neki áll a zászló, az Akadémia szereti a nagy visszatérőket. Langella játéka is csak a legmagasabb jelzőkkel illethető, elképesztő profizmussal jeleníti meg Nixon-t. Egy gyengébb évben lazán végigverné a mezőnyt, de most akad kihívőja bőven. Pitt DiCaprio-hoz hasonlóan korosztályának egyik legnagyszerűbb színésze, csak míg Leo itt-ott felbukkan a jelöltek között, addig Pitt valahogy mindig épp kimarad a legjobb 5-ből. Benjamin Button karakterét elegáns visszafogottsággal jelenítette meg, kisujjból hozta a szerepet. Remélem végre valahára az Akadémia felismeri a makulátlan külső alatt rejlő tehetséget és elismeri Pitt-et, bár erre reális esélye csak hatvanon felül lesz (majd akkor kapja meg, amikor Will Smith előző évi nyertesként adja át Jim Carrey-nek a díjat). Furcsa, hogy Langella mellett Jenkins is csak most futott be, tavaly három filmjét is láttam, mégse tűnt fel nekem előtte sehol (a Six Feet Under még várólistás). Walter Vale karaktere valódi jutalomjáték a remek színésznek, a jelöltek közül az ő alakítása a legemberközelibb. Egyik titkos favoritom, de sajnos nem sok esélye van a "nagyokkal" szemben.

ringsider · http://geekz.blog.hu 2009.02.10. 13:40:24

Rourke akkorát játszik, hogy az valami hihetetlen! ha nem kapja meg az Oscar-t az összes puhapöcsű akadémiai tagot ráejtem egy üvegasztalra! :-D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása