aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: dead zone Takács Máté
2008. december 08. 09:46:17

Kategória: 1 komment

RÖVID, ÖMLESZTETT VÁLTOZAT

Az amerikai mozik bevételei, 2008. december 5-7.

Az elmúlt hétvégén az amerikai mozik 50%-kal vonzottak kevesebb nézőt, mint egy hete; december első víkendje október vége óta a leggyengébb összbevételt produkálta. Az első helyen ismét a NÉGY KARÁCSONYt köszönthetjük; a vígjáték a heti viszonyok között közepes, 46%-os bevételveszteséget jegyez, s immáron a 70 millió dollár szomszédságában jár. Második helyre lépett elő az ALKONYAT, ami most "csak" felezte múlt heti teljesítményét. A családi filmek, így a VOLT és a MADAGASZKÁR 2 masszív zuhanással szembesült, ami szokványos dolog a hálaadást követő időszakban - a Disney filmje bronzérmes most, s december folyamán szép lassan beveszi majd a százmilliót. Negyedik az AUSZTRÁLIA, ami 52%-os hátraszaltóját látva most már egyértelműen a bukások sorát gyarapítja. Az ötödik helyen álló A QUANTUM CSENDJE szenvedte el a top 10-ben a legintenzívebb közönségelpártolást; a film mindazonáltal még mindig esélyes a CASINO ROYALE lekörözésére. Hatodik a már említett DreamWorks-animáció, hetedik pedig A SZÁLLÍTÓ 3. A Lionsgate akciófilmje csupán 4,7 milliót hoz második körében, ami égetően kevés ahhoz, hogy eztán beérje az előző rész végeredményét. Az első részé mindenesetre már megvan.

Csak a 8. helyen üdvözölhetünk új belépőt, ez pedig megint csak a Lionsgate terjesztése, a PUNISHER: WAR ZONE. Nagyon látszott a produkción, hogy érdektelenségbe fog fulladni, de hogy alig bírjon 4 milliónál többet összekuporgatni több mint 2500 filmszínházból, hát az durva. A kétezer dolláros átlagtól is nagyon messze álló film 35 milliós költségeinek viszontlátásától elköszönhet még világviszonylatban is, most még 10 millió sem jön össze Észak-Amerikából. Kilencedik lett a Sony mérsékelten széles premierje, a CADILLAC RECORDS. A 12 millióból készült alkotás ötezer dollár fellett teljesített mozikra lebontva, így a 3,4 millió kielégítőnek könyvelhető el. A tízes listát a ROLE MODELS zárja. A Universal vígjátékának bevétele még az ötödik héten is meghaladja a 2,5 milliót, így 65 millió felett zár majd végül, ami több mint duplája a produkciós költségeknek.

A hét harmadik (ismét csak módjával) széles bemutatója a NOBEL SON a Freestyle Releasing gondozásában. Valószínű azonban, hogy a reklámra túl sok gondot nem fordítottak, hiszen a film észrevétlen maradt, s mindössze 333 ezer dollárra volt képes. Jövő héten süllyesztő. Nem így a 3 moziban műsorra tűzött, kritikai ováció övezte FROST/NIXON. Ron Howard rendezése 60 ezres átlagot generálva vág neki a jó esélyekkel kecsegtető díjszezonnak - és így a nézettségi listának is. Hasonlóan a MILK és a SLUMDOG MILLIONAIRE; a két film többedik hetében is méretes átlaggal képviselteti magát a 11. és 12. helyen. Danny Boyle filmje a 4. hetében teljesít e téren közel annyit, mint a második hete látható Gus Van Sant-gyermek.

updated: 2008. december 9. 7:42

Címkék

box office punisher

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr834536094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.12.08. 22:51:32

elképesztő, mennyire hiányzik egy vérbeli event mozi idén karácsonyról. én még a keanus sci-fitől se várok túl nagy hullámokat.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása