aeon flux

ready for the action now, danger boy?

biohazard reunion tour 2008 Zalaba_Ferenc
2008. november 17. 20:46:01

Kategória: Szólj hozzá!

1988-ban a brooklyni gettó közepén alakult egy banda: billy graziadei, bobby hambel gitárt, evan seinfeld basszusgitárt, danny schuler pedig dobverőket szorongatott. zenéjükben két eltérő zenei zsánert, a hip-hopot és a hardcore-t ragasztották össze a thrash metál jellemvonásainak segítségével. "debütáló" lemezükkel zenetörténelmet írtak. a kényes műfaji egyensúlyt az újdonság letaglózó ereje, és a dalszövegi metszet tartotta fenn, mivel mindkét zenei irányzat a pusztulásból kinövő dühös frusztráltságot és reménytelenséget hangsúlyozza.
az urban discipline méltán vált klasszikussá, a zenekar azonban mindenen keresztülzuhant, amin lehetett: állandó tag- és kiadócserék, személyes ellentétek, pénzhiány, függőségek, alkotói válság, negatív kritikai visszhang, középszerű, unalmas korongok, említést sem érdemlő szólókarrierek.
sokáig úgy tűnt, az együttesnek befellegzett, ám alapításuk 20 éves jubileumakor megtört a jég. billy, bobby, evan, és danny rádöbbentek arra, hogy együtt töltött éveik alatt létrehoztak 1 zseniális (urban discipline) és 2 remek (biohazard/state of the world address) sorlemezt, melyek világszerte ismertté tették a biohazard nevet.

ennek emlékére egy reunion turné keretein belül újra összeállt az eredeti lineup, hogy az említett lemezek legjobb dalait csokorba szedve végigrombolja európát. a szórásból szerencsére mi sem maradunk ki. ha megfelelő lesz a hangosítás, feltépjük a padlót is, ez egészen biztos.

2008. november 20.
diesel club, budapest

Címkék

koncert metal

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr674536046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása