aeon flux

ready for the action now, danger boy?

játékteszt: LittleBigPlanet Zalaba_Ferenc
2008. november 06. 14:05:16

Kategória: 11 komment

Történetünk egy messzi-messzi galaxis apró, de mégis hatalmas bolygóján kezdődik, ahol otthonra lelhetnek az emberek álmai. Itt élnek a Zsákfiúk és Zsáklányok, akik mindig kaphatóak egy kis mókázásra. Induljon tehát a kontinenseken átívelő kalandozás az álmok bolygóján.

Amikor megvettem a Playstation 3-at, arra számítottam, hogy milyen jó lesz majd a Final Fantasy,
vagy a Gran Turismo következő részével játszani. Mivel ezek nem jelennek meg idén, így egy kis játékból lett az idei év nagy neve.

A LittleBigPlanet a valóságban is egy meseszerű történetnek indult. A pár ember által fejlesztett platformer játék lassan a Sony mindent elsöprő címévé vált, amely meghatározhatja a PS3 következő pár évét. Nem is tudom, hogy hol kezdjem.

A tálalás és a hangulat lenyűgöző! Stephen Fry narrációja és a rengeteg vibráló szín egy csodálatos Tim Burton mesévé varázsolja a játékot. Egy korai Pixar film is megirigyelhetné  a zsákemberek animációját és gesztusait. A digitális iránygombokkal az érzelmek között lehet váltani (fel -> boldog, le -> szomorú, balra -> ijedt, jobbra -> mérges), és mindegyik három fokozattal rendelkezik. A két analóg kar pedig a két kezet irányítja, így lehet mutogatni összevissza:) Egyszer elakadtunk a uncsitesómmal, én meg hevesen elkezdtem mutogatni, hogy jobbra-fel kell tovább menni, de túl hirtelen volt a mozdulat, és jó orrba vágtam, ő meg hátra repült. Utána mindketten sírtunk a röhögéstől :)

A single-player mód alatt 7 fantasztikusan kidolgozott földrészt járhatunk be. Ezt kb 6-7 óra alatt lehet befejezni, de ha mindent 100%-osan akarunk teljesíteni akkor bizony a játékidő a többszörösére nőhet. Volt olyan pálya ahol mindent felszedtem amit láttam, végül pedig csak a tárgyak 15% jött össze az értékelésnél. Ha kigyűjtögettük magunkat, utána jön az igazi móka, a pályaszerkesztés. A végigjátszás alatt összegyűjtött tárgyakból, saját pályákat készíthetünk, sőt a meglévő pályákat akár játék közben is dekorálhatjuk.

A pályaszerkesztő előtt egy közel egyórás tutorialt kell végigcsinálnunk, de kárpótlásképpen kapunk egy trófeát érte. Bármit megalkothatunk, akár a single-player pályákat is milliméter pontosan.

A játék mottója az, hogy "Játssz, Alkoss, Oszd meg". Be kell valljam, hogy rengeteg türelem és munka kell egy-egy szint megalkotásához. De ennek ellenére már ellepték a netet a letölthető, jobbnál jobb felhasználói pályák. Van itt Batmanes, Mariós, Zeldás futam, sőt még Pac-Man is tiszteletét teszi, nem is akármilyen formában.

Hibaként egyedül a kicsit nehézkes irányítást tudom felhozni, meg a lagoló multiplayer módot. De ezektől eltekint szinte tökéletes játék született. Bátran ajánlom bárkinek, legyen akár 7 vagy 77 éves, fiú vagy lány.

Pont ezért, a tesztelés is egy kis csúszással indult, mivel a család nő tagjai rögtön lecsaptak a játékra és nem is engedték ki a kezükből jó ideig:) Végre a Metal Gear Solid mellett még egy olyan cím, amiért jó PS3 tulajnak lenni.

Címkék

ps3 game teszt littlebigplanet konzol játék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr624536005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.11.06. 14:21:09

"A digitális iránygombokkal az érzelmek között lehet váltani(fel -> boldog, le -> szomorú, balra -> ijedt, jobbra -> mérges), és mindegyik három fokozattal rendelkezik. A két analóg kar pedig a két kezet irányítja, így lehet mutogatni összevissza:)" akkor most már csak azt nem értem, hogy a figurát magát mivel lehet irányítani. :)

Ismeretlen_90119 2008.11.06. 14:33:45

A figurákat a bal analóg karral kell irányítani. Csak akkor használja a bal kezét, ha nyomvatartod az L2-t is. (jobbnál az R2-t)

Ismeretlen_1068 2008.11.06. 14:39:34

"a tesztelés is egy kis csúszással indult, mivel a család nő tagjai rögtön lecsaptak a játékra és nem is engedték ki a kezükből jó ideig:)" zsét eddig egyetlen játék sem izgatott, de még annyira sem, hogy akár leüljön elé nézni, ahogy nyüstölöm, ezt meg alig várja. mi lesz, ha teljesen rákattan?! :)

Ismeretlen_1068 2008.11.06. 14:40:14

hmm, tényleg elég bonyolutnak tűnik az irányítás. :)

Ismeretlen_90119 2008.11.06. 15:02:20

Rá fog kattani, hidd el:) Nekem is pont ilyen az egyik lakótársam:) Egy játék sem érdekelte soha, de most bejött a szobámba, és nem is ment ki csak 4 óra múlva:D Az irányítást meg szokni kell egy kicsit.

Ismeretlen_93066 2008.11.06. 15:59:10

Be kell szereznem, meggyőztél:) Nálunk is sanszos, hogy barátnőm nem fog leszakadni a ps-ről, ha meglátja a játékot. a pixeljunk monstersben is vérprofi lett 1hét alatt, pedig soha nem játszott előtte játékokkal:)

Ismeretlen_47663 2008.11.06. 18:10:49

ezt én is láttam spanomnál (vagyis csak a demóját ) és sajnálom ,hogy nincs ps3-mam... :(

Ismeretlen_1068 2008.11.07. 15:34:27

s most finom voltál és nőies? :)

Ismeretlen_93066 2008.11.14. 16:02:23

Ma végre megérkezett a LittleBigPlanet és egyetértek ryuzaki minden szavával, fenomenálisra sikeredett a játék! Minden ps3 tulajnak be kell szereznie, must have.

Ismeretlen_1068 2008.11.26. 23:35:30

wow, tényleg rendesen rá lehet kattanni. viszont próbáltam zsét pofán verni, de eddig sehogy se sikerült, pedig ott kalimpálok az arcában. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása