aeon flux

ready for the action now, danger boy?

watchmen - a befejezés Angyalosi Ádám
2008. október 20. 22:22:10

Kategória: 11 komment

Soha nem titkoltuk: baromira várjuk a Watchmen filmváltozatát. Alan Moore zseniális képregényét sokáig megfilmesítethetetlennek tartották, és most, fél évvel a bemutató előtt sem oszlottak a rajongók kételyei. Szerkezeti bravúrjai, rengeteg szintje és rendkívül hosszú játékidőt igénylő karakter- és történetépítése mellett a legnagyobb kérdőjelet a záró fejezetek kivitelezhetősége jelentette. Soha nem akartam Portlandben élni (Trail Blazers? Ugyan...), de a napokban szívesen cseréltem volna egy lakossal, hiszen néhány szerencsés részt vehetett a film egy előzetes vetítésén. Bár a látottakról nem lett volna szabad információt felfedniük, néhány (a stúdió által azóta eltávolított) fórumbejegyzés formájában választ kaptunk a legégetőbb kérdésre. Az "elolvasom" mögött hatalmas spoiler olvasható, így ha még nem volt szerencséd a képregényhez, vagy csak a moziban ülve szeretnél meggyőződni a film hitelességéről, ne kattints a linkre!

Soha nem titkoltuk: baromira várjuk a Watchmen filmváltozatát. Alan Moore zseniális képregényét sokáig megfilmesítethetetlennek tartották, és most, fél évvel a bemutató előtt sem oszlottak a rajongók kételyei. Szerkezeti bravúrjai, rengeteg szintje és rendkívül hosszú játékidőt igénylő karakter- és történetépítése mellett a legnagyobb kérdőjelet a záró fejezetek kivitelezhetősége jelentette. Soha nem akartam Portlandben élni (Trail Blazers? Ugyan...), de a napokban szívesen cseréltem volna egy lakossal, hiszen néhány szerencsés részt vehetett a film egy előzetes vetítésén. Bár a látottakról nem lett volna szabad információt felfedniük, néhány (a stúdió által azóta eltávolított) fórumbejegyzés formájában választ kaptunk a legégetőbb kérdésre.

Jelöld ki a szöveget: a polip nincs benne a történetben, helyette egy Doctor Manhattan és Ozymandias által korábban épített szerkezet szerepel, melynek segítségével bárki alkalmazhatja Manhattan képességeit. Veidt ezt a készüléket használja fel arra, hogy hatalmas robbantásokat hajtson végre a világ nagyvárosaiban, az egészet Doc Manhattan nyakába varrva, aki belátja, hogy a nagyobb jó érdekében vállalnia kell a bűnbak szerepét. Ezután a képregényben látott módon végez Rorschachal, itt szerepel a teaserben látott, a rajongók körében vitákat kiváltó jelenet, melyben Nite Owl hatalmas kétségbeesett kiáltását láthatjuk.

Snydertől már hallhattunk olyan nyilatkozatokat is, melyekben az alapanyaghoz való hűségéről tett tanúbizonyságot, de nemrég szóba került az is, hogy a rendező úgy gondolja, a polip ma már nem állná meg a helyét, komolytalannak tűnne. Mindenesetre a stúdió intézkedései (a beszámolók gyors eltávolítása mindennemű cáfolat nélkül) megerősíteni látszanak a fent írtatakat.

Címkék

comics watchmen zack snyder coming soon filmhir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr994535958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargatom 2008.10.20. 22:57:26

SPOILER BAZZ TÉNYLEG SPOILER, CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASS TOVÁBB. Ha tényleg nincs *****, hát csesszék meg magukat, de komolyan. Kell ez a teljesen abszurd fordulat a végére, nem tudom megérteni hogy a kék doki ellen miért fognának össze az oroszok az amcsikkal. Egyetlen reménysugár, hogy csak a reakciókat akarják tesztelni, és / vagy megtévesztés ez az alternatív befejezésről szóló pletykázás. De a rajongók nélkül nem lehet sikerre vinni, őket meg csak a ***** győzi meg szerintem...

Ismeretlen_1068 2008.10.20. 23:12:05

no, eltűntettem azt, aminek nem szabad látszania. elkezdtem olvasni, de már félig-meddig késő volt, mire észbekaptam. :\

Ismeretlen_1068 2008.10.20. 23:14:01

spoilermentesen: a WATCHMEN képregényben sok mindent meg lehet változtatni, néhány tényezője, gondolata felett az elmúlt két évtizedben eljárt az idő, de a befejezés módosítása az, ami szentségtöréssel ér fel. jézust nem is feszítik keresztre. e.t. nem megy haza. ilyesmi.

Ismeretlen_62806 2008.10.20. 23:23:00

A befejezést nem szabad racionálni, ereje szürreális-absztrakt túlzásában rejlik. Az utolsó fejezet első néhány oldalát minden olvasáskor percekig nézegetem, letaglózó erejük van.

vargatom 2008.10.20. 23:36:19

Arról nem is beszélve, hogy tele van az egész képregény folyamatosan utalásokkal, és egész rakás cselekményszál tetőpontja az a pár képkocka. Kellkellkell a jó adaptációhoz. Namármost. Szerintem a képregényfilmeknél egyértelműen tetten érhető a rajongók véleményformáló hatása, és a Watchmen esetében amúgy is nehézkes felkelteni az átlag néző érdeklődését, hiszen Batman meg Spiderman mindenkinek rémlik, de Rorschach meg Manhattan csak a hardcore rétegnek. A Warner a rajongókkal szembefordulva most veszélyes vizekre evez, mert az elutasítás leronthatja a film bevételét, ugyanakkor az állandó médiaszereplés meg felkeltheti az érdeklődést a film iránt... Én azért remélem, hogy ez a verzió csak afféle puhatolózás volt és nem lesz semmiféle alternate ending.

vittorio 2008.10.21. 08:19:44

Szimpatikus ötlet ez a kijelölve olvasás. Köszi.

Jericho 2008.10.21. 22:18:08

SPOILER!!!! Mintha valaki kihúzott volna egy szálat a szövetből és most felfeslik az egész. Ha nincs polip, akkor nincs tudósok elrablása sem. Az írót sem rabolják el, aki a képregényt írta, amit a srác olvas. Ezek szépen kapcsolódtak egymáshoz az eredeti műben, így viszont csak egymásra rakott, kapcsolat nélküli dolgokká fajulnak. Én kihagyom a filmet.

rhynn · rhynnhosei.blog.hu 2008.10.22. 11:04:05

Én most olvasom a képregényt, az első trailert láttam, hát eszméletlenül tetszik, s a képi világ is nagyon hasonlít a trailerére. Én mindenesetre nagyon várom.

Ismeretlen_38951 2008.10.22. 12:33:04

Lehet a képregényt a neten elérni valahol?

vargatom 2008.10.23. 00:31:06

Szokásos források állnak rendelkezésre. De most jelenget meg magyarul is, meg én kb. 3500-ért vettem a B****** weboldalán a sima gyűjteményes kiadást angolul. Ennyit aztán bőven megér szerintem, egyébként is annyi a szöveg hogy nem jó monitoron olvasni...

mozinauta · mozinauta.blog.hu 2008.10.23. 20:14:27

SPOILER!! Ha nincs polip, akkor a komédiás megölése is értelmét veszti...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása