aeon flux

ready for the action now, danger boy?

AKIRA goes blu Zalaba_Ferenc
2008. szeptember 26. 20:00:00

Kategória: 2 komment

A Bandai Visual anno a legelső BD megjelenések között harangozta be Otomo klasszikusát, sőt, a katalógusszám szerint (BCXA-0001) ez lett volna a katalógus nyitócíme. Aztán minden különösebb indoklás nélkül elhalasztották a megjelenést határozatlan időre. Pletykák szerint a lassan tíz éves amerikai remaster már nem ütötte meg a BD-n elvárt szintet.

Most viszont itt a bejelentés új dátummal és fullos speckókkal: a képet ismét felújították, a kétrétegű lemezre 1080p felbontásban, MPEG-4 AVC kódolással kerül, minimum szájtátást várunk tőle. Az audio paraméterek meg egészen brutálisak: az újrakevert 5.1 csatornás japán hangot veszteségmentes, 192kHz/24 bites Dolby TrueHD formátumban hallhatjuk (tudtommal ez lesz az első ilyen BD), az eredetit pedig sztereo PCM-ben. Szerencsére az angol felirat sem marad le a japánul nem tudók megnyugvására, és az új angol szinkron is felkerül szimpla DD5.1 formátumban. Extrák tekintetében a többi Bandai kiadványt követi, azaz be kell érnünk néhány előzetessel. A rajongói kommentárról sajnos le kell mondanunk.

Az AKIRA Blu-ray Japánban 2009. február 20-án, USA-ban február 24-én jelenik meg. A kép csak illusztráció.


Címkék

anime blu ray

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr734535885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.09.26. 23:03:56

" A rajongói kommentárról sajnos le kell mondanunk." kocsog. :) azért örülök, hogy a fenti kép csak illusztráció. simán beérném egy dombornyomott akira felirattal.

vittorio 2008.09.29. 10:03:55

Magyar feliratos változatra mikor lesz esély?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása