aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sajtóközlemény: CORNERfilm őszi megjelenések Zalaba_Ferenc
2008. szeptember 09. 19:31:38

Kategória: 29 komment

Kedves Filmbarátok!

Először is elnézéseteket kérjük, amiért ilyen sokáig vártunk az őszi megjelenési terveink közzétételével: a továbbiakban remélhetőleg választ adhatunk a késlekedés okára. Továbbá elnézést kérünk a következő sorok keserű őszintesége miatt is, ami talán szokatlan lehet egy kiadó részéről, de mi mindig is úgy véltük, hogy ezen az egyre szűkülő piacon a vevőkkel fenntartott közvetlen kapcsolat az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb tényező. Nos…

Van egy jó és egy rossz hírünk. A jó hír az, hogy akik rendelkeznek a Veronika kettős élete DVD-nkkel, azok igazi kuriózumot birtokolhatnak: egy olyan sorozat tagját, ami egyetlen tagból áll… Igen, ez a rossz hír is: nagyon sokáig töprengtünk, terveztünk és számoltunk, de a SarokPáholy sorozatot nem tudjuk folytatni. Túlságosan lelkesek és valószínűleg naivok is voltunk, mikor szép reményeket táplálva indítottuk el ezt a sorozatot. A Veronikába szívünket, lelkünket beleadtuk – nem beszélve a tetemes jogdíjról, gyártási költségről, stb. Mindhiába: a kiadvány megbukott. Mindösszesen 300 darabot adtunk el belőle. Kevés, nagyon kevés. Úgy tűnik, Magyarországon nincs piaca új és régi klasszikusok gyűjteményes kiadásainak. Természetesen a sorozat keretében beígért címeket megjelentetjük, csak nem a SarokPáholy sorozat keretében, továbbá más kiszerelésben és árkategóriában.

De ennyit a keserű tablettáról! A továbbiakban azokról a kiadványokról olvashattok, melyek az elkövetkező hónapok során fognak megjelenni. A kínálat még nem teljes, más újdonságokon is dolgozunk.

2007 végén, cégünk indulásakor exkluzív kiszerelésben jelentettük meg Az idő urait és a Bosszú-trilógiát. Eme kiadványok árát azóta sem módosítottuk és a továbbiakban sem áll szándékunkban. Ugyanakkor az ősz folyamán újra piacra dobjuk őket, alacsonyabb árkategóriában, de új kiszerelésben. A Bosszú-trilógia tagjai (A bosszú ura, Oldboy, A bosszú asszonya) külön-külön lesznek megvásárolhatók 990 forintos darabáron, egylemezes kiszerelésben. Az idő urai kétlemezes változatban jelenik meg újra, digipack helyett papírtokos verzióban (ezekben 2-2 slimtokkal), 1.990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

A korábban már beharangozott Polanski-trilógia is megjelenik ősszel: a Kés a vízben, az Iszonyat és a Zsákutca extra változatai külön-külön is megvásárolhatók lesznek 1.990 forintos darabáron, ugyanakkor a gyűjtők hozzáférhetnek a mindhárom filmet tartalmazó, limitált példányszámú díszdobozhoz is, melynek kereskedelmi ára 4.990 forint lesz.

Egyik kiemelt őszi megjelenésünkről, a Párizs, szeretlek! kétlemezes, slipcase-es változatáról már korábban is említést tettünk. Ne feledjétek: ez a változat csak 1.000 példányszámban jelenik meg!

Őszi megjelenéseinket gazdagítja az Arany Glóbusz-díjas 4 hónap, 3 hét, 2 nap, ennek fogyasztói ára 1.990 forint lesz, továbbá megjelenik A bársonyos bőr (990 Ft) Francois Truffaut rendezésében, az Isabelle Hupert címszereplésével forgatott Bovaryné (990 Ft) és az 1963-ban készült A legyek ura (990 Ft) is.

A bejelentés végére hagytuk az egyik legnagyobb csemegét. Bizonyára sokan nagy örömmel fogadjátok Lars Von Trier kultikus kórházsorozatának megjelenését, amely világszerte rajongók millióit varázsolta el – a rémisztgetésről nem is beszélve –, ráadásul még Stephen Kinget is megihlette (A félelem kórháza című sorozat megalkotásában). A Birodalom (Riget) első évada kétlemezes, papírtokos kiadvány formájában jelenik meg, 3.990 forintos fogyasztói áron.

Reméljük, a megjelenési listán mindenki talál majd a saját ízlésvilágának megfelelő címeket.

Üdvözlettel:
CORNERfilm

Címkék

dvd lars von trier kieslowski polanski cornerfilm dvd release

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1004535829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ommadawn 2008.09.09. 19:45:06

Sírni tudnék, annyira szép ez a lista:)

Dilibogyo 2008.09.09. 20:24:45

Riget .... vééégre meglesz eredetiben. Wow. Csak jussunk el odáig is, hogy a második évad is meg tud jelenni. :D Az egyik legbizarrabb valami, ami filmszalagra lett rögzíve. :)

gerbence 2008.09.09. 20:35:41

Ciki, vagy nem, de a sok örömből engem legjobban a kicsi ezerforintos Legyek ura villanyoz fel, de nagyon! Ez a papírtokos 2-slimes Idő Urai elég egyedi megoldás, nagyon jól hangzik. Remélem, lesznek még ilyenek olyan kiadásoknál, ahova nem jut pénz digire...

Ismeretlen_9654 2008.09.09. 22:50:47

engem így elsőre a polanski dobi, a párizs érdekel. és persze végre megveszem az idő urai digit is. :)

Ismeretlen_1068 2008.09.09. 23:42:51

dick: akkor csipkedd magad, mert legjobb tudomásom szerint már csak az xpressnek van belőle.

orion 2008.09.09. 23:47:34

Hát nem tudom. Ez a Veronika nem egész 3 hónappal ezelőtt jelent meg. Ennyi idő alatt mennyi lett volna a nem "nagyon kevés" eladott példány? Ez nem egy Batman 8, amit 2 hét alatt el kell kifuttatni, mert a 3. héten jön a következő Manusz. Ráadásul kicsit drága is. A Criterion kerül ennyibe normál esetben. Extrém esetben pedig postaköltséggel együtt is kevesebbe. És az digipack, plusz több az extra rajta, és van hozzá egy 64(!) oldalas booklet. Ja, és szebb - vagyis csábítóbb - a dizájnja. Összességében le merném fogadni, hogy a szintén kartontokos és szintén extrás Paris, je t'aime sikeresebb lesz - egyszerűen, mert egy ezressel olcsóbb. Szerintem egy 4 ezres rétegfilmért kevesen fogják megrohamozni a boltokat. A rendszeres vásárlók azért nem, mert már ismerik a dörgést (leárazások, akciók, miegymás), az alkalmiak meg azért, mert miért pont ezt vennék meg azonnal? Ugyanakkor idővel biztosan el fog fogyni, hiszen az időtálló művekre folyamatosan támad újabb kereslet. Azzal együtt, hogy az anyagi oldalát nem ismerem, szerintem az ilyen típusú filmekben utazó kiadóknak nem a Warnerek és egyebek üzletpolitikáját kéne követniük, hanem inkább a komoly könyvkiadókét, akik egy-egy megjelenést x év alatt terveznek eladni. Ami a Cornerfilmet illeti, talán érdemesebb lenne Ázsiára (vissza)koncentrálniuk. Arra láthatóan van kereslet. Nyilván mert ott még a vígjátékokban is van egy-egy kis trancsír vagy kung-fu. Szerintem csak Koreából - és tőlük is csak az értékesebb filmek kiadásából - simán meg tudna élni a következő években egy cég.

Ismeretlen_1068 2008.09.10. 00:08:46

orion: a criterion egy 300 millió domesztikus piacra készül - nem beszélve a hatványozottan nagyobb nemzetköziről. amúgy a criterion kiadványok listaára 40-60 dollár között mozog, azaz 6.880-10.200 forint között. valamit nagyon elszámoltál. a 300 példány arcpirítóan kevés, s bízd ide, a kiadó nem dugta el a publikum elől ezt a kiadványt. de a publikumot nem érdekelte, mert drágább volt, mint a nagy átlag. ezért az árért többet is kínált. de ez is másodlagos. a rendszeres vásárlók, akik ismerik a dörgést, azt is tudhatják, hogy a cornerfilm eddig egyetlen termékét sem olcsózta le, ahogy erre ígéretet is tett. a kiadó tudta, hogy ezt a filmet nem fogják elkapkodni, nem is fordult el a művészfilmektől, csupán a kiszerelésen és az árstruktúrán fog változtatni: kevesebbért kevesebbet. az ázsiai filmek sikeréről meg kellene kérdezni a black mirrort.

orion 2008.09.10. 00:36:45

Tudom, hogy az amerikai piac kicsivel nagyobb, mint a magyar. A Criterionokkal kapcsolatban jól számoltam. 60 dolláros 2 lemezes kiadványuk nincs (tudtommal). Az a 40 dolláros LISTAÁR pedig előrendelésben 28, majd megjelenés után 30 körül alakul. Akinek ott ez sok, az megvárhatja az évente minimum kétszeri on-line akciót, ahol 22-23 dollárért megveheti. De volt már ennél is kedvezőbb lehetőség. Igen, én is úgy tartom nyilván magamban a Cornert, mint akik nem szoktak leárazni, de ettől a vásárlók általános DVD-piaci beidegződése még aligha fog megváltozni. Ami az ázsiai filmek sikerességét illeti, egyebek hiányában csak arra tudok hagyatkozni, hogy látom mennyi kiadvány jelent meg az elmúlt 1-1,5 évben. (Persze, hogy 1-1,5 év múlva is lesz-e ennyi megjelenés, azt nem tudom.)

Ismeretlen_87620 2008.09.10. 05:45:09

Pont most fejeztem be a Birodalom első két évadát, szóval felőlem jöhet, és tutira meg is veszem :D

Ismeretlen_1068 2008.09.10. 07:25:55

"A Criterionokkal kapcsolatban jól számoltam. 60 dolláros 2 lemezes kiadványuk nincs (tudtommal). Az a 40 dolláros LISTAÁR pedig előrendelésben 28, majd megjelenés után 30 körül alakul. Akinek ott ez sok, az megvárhatja az évente minimum kétszeri on-line akciót, ahol 22-23 dollárért megveheti." erre tudnál példát is mondani? ugye nem az amazon? ugye tudod, hogy az amazon a piacnak kb. 5%-át fedi le? ugye tudod, hogy az amazon 6 éven át veszteséges volt? ugye tudod, hogy ez az üzletpolitika, valamint az amazon 40-50%-os engedményei magyarországon elképzelhetetlenek? (megjegyzem, a legtöbb criterion kiadás ára még az amazonon is 35 dolcsi körül van, számold hozzá a szállítási költséget, a várakozást, a vámot, vagy az izgalmat, hogy vajh ideiér-e a termék.) de leginkább... szerintem nem kellene összehasonlítani a magyar piacot az amerikaival, ahol egyetlen közepes méretű város egyetlen virginjében több dvd-t adnak el egy címből, mitn magyarországon összesen (ahol még szinkron- és felirat költség is van).

Tekman 2008.09.10. 10:34:27

miután mindre igényt tartok, kicsit soknak tűnik az ár. amúgy jó lenne, ha a cégek bizonyos értékű vásárlás esetén kedvezményt adnának. de ha nem, úgy is jó, hisz a markukban vagyok..... (lásd keresztapa - újra kiadás, már a 2. díszdoboz lesz belőle. és mennyiért...jaj, tervezőm...)

gunsmoke 2008.09.10. 13:04:11

Hát ezekből majdnem mindent meg fogok venni. Már vártam a bosszú trilógiát külön-külön is, mert sajnos a digipackos kiadás nekem nagyon drága. De Triernek, Trauffatnak is örülök. Úgy látom a Cornerfilm az egyetlen aki végre elfogadható áron megjeleníti a minőségi filmeket is.

clay · seeornot.blog.hu 2008.09.10. 15:40:34

Én erre a Polanski díszdobozra vagyok ráizgulva. A Kés a vízbe és az Iszonyat baromi jó filmek, a Zsákutcát még nem láttam, de nem lehet rossz, mert olyat még nem láttam Polanskitól... 5 rongy pedig nem egy hardcore ár egy díszdobozhoz képest.

Ismeretlen_1068 2008.09.10. 15:52:36

a ZSÁKUTCA érdekes tanulmány. thrillernek indul (egy menekülő gengszter foglyul ejt egy szigeten élő párt), aztán a KÉS A VÍZBEN-hez hasonló szociodráma/szatíra lesz belőle, habár annál egy (vagy két) fokkal őrültebb. korábban még azt mondtam, a csomagból az ISZONYAT a legzseniálisabb, de azóta megnéztem újra a KÉS-t, s most az a kedvencem. már egy ideje nem is mondogatom, hogy nem szeretem polanskit. :)

Ismeretlen_1068 2008.09.10. 15:54:34

tekman: ezzel a felvetéssel az a gond, hogy a kiadók a legritkább esetben foglalkoznak csak közvetlen eladással, s ahány értékesítési csatorna, annyi felé kell osztani a bevételt. a viszonteladók dolga az, hogy "hűségszerződést" kössenek a vevőikkel. az xpressnél van ilyen (1-2-3%, ami nem sok, de nagy tételnél azért nem is olyan kevés).

orion 2008.09.10. 17:26:32

aeon_flux! Nem én voltam, aki elkezdte hasonlítgatni a két piacot, hanem te. Én csak megjegyeztem, hogy a magyar DVD kicsit drága, mert még a referenciának tekinthető Criterion is hasonló árban van (vagy épp olcsóbb). Nekem, mint vevőnek egyedül ez számít: Az egyik ennyi, a másik annyi. Az Amazon piaci részesedése, az ő engedményeinek rentábilitása, az amerikai népesség meg a satöbbi egy DVD megvásárlásakor teljesen érdektelen. Hogy hol lehet listaár alatt Criteriont venni? Ő...bárhol? Kb. Az Amazon mellett a www.deepdiscount.com (itt vehetted volna meg másfél hónappal ezelőtt postaköltséggel együtt is a magyar DVD ára alatt a Criteriont - 16 USD + p&p volt egy akcióban) és a www.dvdplanet.com (itt egész évben 35% off retail kb. minden CC) cégeket ajánlom. Visszatérve az on-line cégek piaci részesedésére. Nem tudom, milyenek a számaik, viszont tudom - nem nehéz kitalálni -, miért nem ők uralják kizárólag a DVD-bizniszt. Azért mert ott az átlagembernek NEM SZÁMÍT, hogy egy film ennyibe, vagy 3-4-5 dollárral többe kerül. Ha venni akar valamit, megveszi. Mert akkora a jövedelme. (Mellesleg az ottani áruházláncokban már jó ideje teljesen mindennaposak 6-7-8 dolláros DVD-akciók. És nem, nem Vérszörf & Co. filmekkel. Pl. 10 dollárért simán kapsz kétlemezes WB SE-ket. Digipackban.) Visszatérve a Cornerfilmhez: Gondolom, a 990 ft-os Bársonyos bőrhöz nem lesz extra. Pedig én szívesen kifizetnék pl. 1490-et, ha rátennék a forgatókönyvíróval készült audiókommentárt. Ez francia nyelvű, de készült hozzá angol felirat, vagyis könnyen le lehetne fordítani házilag is. Így gyakorlatilag csak a jogdíj növelné a költségeket.

Ismeretlen_1068 2008.09.10. 17:37:49

"Nem én voltam, aki elkezdte hasonlítgatni a két piacot, hanem te. Én csak megjegyeztem, hogy a magyar DVD kicsit drága, mert még a referenciának tekinthető Criterion is hasonló árban van (vagy épp olcsóbb)." már ne is haragudj, de ha te megjegyzed, hogy egy amerikai piacra szánt dvd olcsóbb, mint a magyar kiadású dvd, akkor ezzel te hasonlítod össze a két piacot és nem én. :) és KÖNYÖRGÖM, hagyjuk már az amerikai online akciós árakat! már alapból az nem fér a fejembe, hogy lehet összehasonlítani egy induló árat egy akcióssal? az amazon elad egy címből 50-100.000 darabot. naná, hogy kérhet magának menyiségi kedvezményt. a fimforgalmazó meg simán adhat, mert hatványozottan több terméke fogy az óriáspiacon (miközben fordításra, szinkronra, egyéb lincenszdíjakra nem is kell fordítania), miközben a termékeinek javát az offline viszonteladókon keresztül értékesíti, TELJES ÁRON. az amerikaiaknak is megvan az a szokásuk, hogy szeretnek inkább személyesen vásárolni. ez nálunk is így van, csupán mifelénk rohannak a turihoz és fel vannak hborodva, ha egy film többet kóstál 990-nél. "Gondolom, a 990 ft-os Bársonyos bőrhöz nem lesz extra. Pedig én szívesen kifizetnék pl. 1490-et, ha rátennék a forgatókönyvíróval készült audiókommentárt. Ez francia nyelvű, de készült hozzá angol felirat, vagyis könnyen le lehetne fordítani házilag is. Így gyakorlatilag csak a jogdíj növelné a költségeket." megmosolyogtattál. házilag fordítani? igazából a dvd-ket is nyomhatnák házilag, s akkor nem kellene sem az authoringet, sem a tervezést, sem a csomagolást, eceterá-ecetrá kifizetni, mert mindent össze lehetne barákácsolni otthon. természetesen vannak olyan dvd-műhelyek biharbasznádon, ahol ezt meg is teszik, csupán ott már a jogdíjat se fizetik ki.

Tekman 2008.09.10. 19:31:15

na ja. de pl ahogy egy bookline.hu-n is 20% kedvezmény a boltihoz képest, úgy itt is ki kéne találni valami nézőbarát stratégiát. azért nem ártana itt fejlődniük a nagy filmbarátoknak, ugyebár - nem csak lehúzni őket. mindegy, elkezdem összeszedegetni az üres sörösüvegeket ...

Ismeretlen_1068 2008.09.10. 20:56:59

de az a 20% a könyvekre vonatkozik, nem? csak mert azok sokkal nagyobb árréssel dolgoznak, mint a dvd-k. könyvek esetében hallottam már 40-50%-os árrésről is, míg dvd-nél a 15-20% az általános. de erről tony tudna bővebben mesélni.

balogh andrás 2008.09.10. 21:34:49

Csak remélni tudom, hogy az Elképesztő Történetek (Amazing Stories) még meg tud jelleni!

orion 2008.09.11. 03:12:29

aeon_flux: Nem piacokról beszéltem (hogy miért annyi), hanem két termékről. Ha valaminek az árát a Criterionokéhoz lehet hasonlítani, akkor nem ártana valami egyedit is nyújtani azért az árért szerintem. Extralemez+kartontok: ez így elég gyakori kiszerelés. Pl. a Paris, je t'aime is ilyen lesz. (Több kiadványuk kapcsán is hozzászóltam már, és eddig csak a Veronika árával volt bajom.) Egyébként azért hasonlítottam az on-line kedvezményes árat az új megjelenésű magyar DVD-éhez, mert 1. Én nem Michiganalsó Best Buy boltjából vásárolok, hanem az on-line-cégektől. 2. Te mondtad épp, hogy a Corner nem értékel le, tehát csak ez az egy ár van - és lesz - ehhez a kiadványhoz. És én DVD-vásárláskor csak azt szoktam nézni, mennyibe kerül, és mit tud egy adott kiadás. "megmosolyogtattál. házilag fordítani?" Hát, egy audiókommentár azért nem Shakespeare-szonett, meg a szótagszámot is csak módjával kell illeszteni stb. Ráadásul a lényeg az volt, hogy nekem megérne + 500 ft-ot, ha rátennék. Viszont ha már felhoztad, megemlíteném, hogy számos esetben szívesebben látnék lelkes rajongók által készített "házi barkácsot" a DVD-gyártás bizonyos fázisaiban, mintsem azt a minőséget, amit kisebb-nagyobb kiadók megengednek maguknak - remélem, a Corner nem lép erre az útra! Itt elsősorban a szinkronszövegekre és a DVD-borítókra gondolok (nem mintha authoring témában ne lehetne rossz példákat mondani). Legutóbb a Gabin-féle Nyomorultak borítóját láttam: igazán primitív és amatőr a kinézete, valódi konténeres minőség - miközben a DVD egyáltalán nem konténer árú.

taguchi 2008.09.11. 04:25:50

Ae, Perfect blue dvd ezek szerint nem lesz iden?

Ismeretlen_1068 2008.09.11. 06:26:00

taguchi: de lesz, csak még "in progress".

Rigmor 2008.12.04. 13:27:51

Jó napot kívánok! A Riget magyar kiadása érdekelne. Megjelent-e már? És milyen nyelveken lehet hozzáférni? Van-e rajta eredeti dán szöveg (gondolom), angol szinkron és felirat? És a második évad mikor jön ki? Azért kérdem, mert mindenképpen szükségem van rá, régóta keresem, és mivel most éppen külföldön vagyok, meg is tudnám venni a teljes sorozatot. De ha mondanátok bármi biztatót a megjelenéssel (megjelenésekkel) kapcsolatban, inkább otthon vásárolnék. Üdvözlet&Respect

Ismeretlen_1068 2008.12.04. 13:48:56

kedves rigmor! remélem, visszatérsz majd a válaszért. :) a RIGET 2009 első negyedévében jelenik meg (legalábbis az első évad), lesz rajta dán és magyar hang, valamint magyar és feltételezhetően angol felirat is, viszont angol tuti, hogy nem lesz a kiadványon.

Rigmor 2008.12.04. 14:36:16

Már vissza is tértem. Köszönöm az információt, akkor várok a vásárlással addig, amíg haza nem érek. Az angol szinkron hiánya végülis nem baj, csak a nyelvtanulás végett lett volna jó :) de nem kell mindenről nyolc bőrt lehúzni. Beleolvastam egyébként a kommentekbe. A dolog pénzügyi részéhez nem értek ugyan, nem is az én dolgom, viszont abban biztos vagyok, hogy frenetikus pénzügyi sikereket ilyen filmekkel elérni nem lehet. Nem csak Mo-n nem. Már az is siker, ha nincs nagy bukás. Járulékos hasznai azonban mindenképpen vannak a dolognak, gondolom, ti is ezért csináljátok. Mondjuk, egy hangyányit kevésbé kényelmetlen otthon élni. Persze ezzel a villanyszámlát nem lehet kifizetni... De jó címekkel és egy kicsi, de megbízható törzsközönséggel talán el lehet lavírozni egy darabig. Sok sikert.

mo 2009.05.11. 23:00:34

hello! nincs frissebb hír a Riget-ről? epedve várom már.. vagy már meg is jelent, csak engem került el?

Ismeretlen_1068 2009.05.12. 00:16:37

jelenlegi állás szerinte szeptember, méghozzá eredeti nyelv + magyar felirat kíséretében. a kiadó ott spórol, ahol tud.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása