aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: la sconosciuta (2006) Zalaba_Ferenc
2008. augusztus 22. 01:20:49

Kategória: Szólj hozzá!

csak egy tisztes mesterember képes arra, hogy ennyi alapanyagból ne moslék, hanem teszem azt, fenséges palócleves jöjjön. guiseppe tornatore viszont olyan ételt tesz le az asztalra, amit talán még soha nem ízleltél. hisz hol jön össze a legmocskosabb giallo a legvaskosabb melodrámával? hogy képes megférni a snuffot idéző explicitás a szemérmesen elforduló kamerával? és ha az egyik jelenetben a tőgyénél fogva cibálják meg az ember könnyzacskóját, akkor egy következő percekben mi ez a hideg távoltartás? és hogy lehet az, hogy ez az összevisszaság nem egyszerűen működik, de úgy magával ránt, hogy megemelem virtuális kalapom az előtt, akit nem bűvöl el.

tornatore ugyanis érti a dolgát. egy végtelenül egyszerű történetet bont ki - a ködös flashbackekben felvillantott csupasz testek már-már öncélúnak hatnak -, amely ráadásul trendkövető csattanót kínál (manapság a műfajváltás nem csupán megengedett, de szinte alapkövetelmény), ám az egyszerű vázra felépített, minden mozzanatában precíz cselekmény, az elképesztően dinamikus rendezés és a szereplők magnetikus játéka szinte kikezdhetetlenné teszi a mozit, pedig ha hunyorítasz, akkor olybá tűnhet, mintha csak egy hallmark házi produkciót néznél. aztán valaki magasba lendít egy ollót és egy suhintással kettévágja a műfaji biztonságérzetet.

Címkék

kritika thriller giallo eurocinema 8csillagos guiseppe tornatore

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr294535780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása