aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sziget 2008 (csökkentett üzemmód) Angyalosi Ádám
2008. augusztus 18. 22:59:12

Kategória: 8 komment

az idei sziget programját látva az első gondolatom ugyanaz volt, mint neked (***** *******), de elhatároztam, nem hagyom, hogy elrontsák a szórakozásom. végigbújtam az összes színpadot és összeállítottam egy futásokkal, beesésekkel, ingázásokkal teli sűrű programot.

majd hagytam az egészet a francba. ez nem az a sziget, amiről tavaly kénytelen-kelletlen nosztalgiázva hazamentél, ez legfeljebb a búcsú - beszéljünk akár méltatlan temetésről, akár az egyre inkább elhatalmasodó majális fílingről. a megtekintett koncertek száma egyre csökkent, a jó koncerteké még inkább, a nagyszínpad magastartományáról nem is beszélve, és még ahhoz sem volt kedvem, hogy az ilyenkor szokott módon fordított arányosságban adagoljam az alkoholt. fejlődésként legfeljebb a hammerworld áthelyezése (normális fellépők hiányában mondjuk tökmindegy) és a karszalagok textilizálása említhető - ez utóbbi egyrészt kevésbé idegesítő, mint az eddigi papírműanyagizé, másrészt megoldja a vip-területre való bejutást az utolsó napokon (ez is feleslegesnek bizonyult, hiszen sajnos már úgy hálóznak az ismeretségi körök, hogy kint kevesebben voltak, mint bent. igaz, a megasztár teljes castjának feltűnése - celebspotting!! - kárpótolt).

szigorúan címszavakban, ennyi történt:

1. nap
mgmt - nem titkoltan nagy várakozásokkal - és félelmekkel - tekintettem a koncert elé, és utólag is hasonlóan vegyes érzelmeket hagyott bennem. a hálátlan időpontból és a frissen jött népszerűségből kifolyólag a közönséggel való kapcsolat kimerült a... semmiben, de zeneileg tökéletes volt a gig. nem csak sikerült visszaadni az albumon hallható hihetetlenül vastag sample-effekt hegyeket, de a session zenészek által rockosított hangzás még rá is tett egy lapáttal. kár, hogy a nagyszínpad hangosításának köszönhetően ebből csak a basszusok voltak jól hallhatóak - egyébként a sziget legjobb koncertje lehetett volna.

alanis morisette - nem vagyok a hölgy nagy rajongója, könnyed énekelgetős pihenésre számítottam, ehelyett kaptam egy nagyszerű rockkoncertet egy tipegő-kéztördelő testben lakozó elsöprő hang prezentálásában.

the kooks - felvételen nem győztek meg, gondoltam kapnak egy esélyt. három-négy szám után kirohantam, borzalom.

2. nap
kaiser chiefs - az egy sablonra épülő futószalag számokat a ricky wilson személyében pörgő energiabomba a fesztivál legjobb koncertjévé fűzte össze. hangulatkeltésben mester, hát még ha énekelni is tudna...

jamiroquai – a fiúk egy közepes számmal nyitottak. majd eljátszották ugyanazt még tízszer. booring.

modeselektor
– a jrq előtt összegyűlt álmos tömeg miatt lemaradtam róla. felrobbanás.

irie maffia – baráti nyomásra, szkeptikusan mentem be a reggae-hiphop-ska keveréket játszó magyarok koncertjére - egyik sem az én stílusom. ilyen hangulat mellett azonban ez nem számított, meglepő módon halálprofi koncert volt táncolással-ugrálással-izzadással.

3. nap
urh – hiába érdekelt nagyon, győzött a fáradtság és az egyébként harmatgyenge program, otthon maradtam, wantedet néztem (kritika hamarosan).

4. nap
r.e.m. – rossz hangosítás, még rosszabb számok, annál is gyengébb hangulat. amennyire vártam, akkorát csalódtam.

5. nap
pendulum
– végre valami megbízható. lett volna. a tankcsapda no comment, a killers a tavalyi sziget óta kísérti rémálmaimat, úgyhogy a frissen összeszedett torokfájással otthon szürcsöltem a teát (és megnéztem a princess bride-ot). a péntekkel együtt így a sziget legjobb napja volt. .

Címkék

koncert sziget fesztival beszamolo sziget 2008 fesztival 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr174535770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

que 2008.08.18. 23:53:14

Gratulálni tudok csak ehhez a cikkhez... Remélem ennyi borzalom mellett legalább sajtó jegyed volt, és belépőd a nagyszínpadnál a sörteraszra, hogy ne kelljen ezt a megrázkodtatást szárazon elviselned. :o)

clay · seeornot.blog.hu 2008.08.19. 00:13:31

Hát, én baromi jól éreztem magam az 5 napon, sajnálom, hogy nem egy hetes volt. Én Még bírnám... :D Babyshamblesen senki nem volt az oldalról? Nagyon király volt!

Ismeretlen_1068 2008.08.19. 00:15:57

hervasztó. a mancsban olvastam, hogy 370e vendégre számítottak. kíváncsi lennék, hogy ebből mennyi valósult meg. állítólag szombaton kitették a megtelt táblát, szóval olyan nagyot nem bukhattak. (mindig buknak, aszongyák.)

Ismeretlen_1068 2008.08.19. 09:06:37

végül is nagyot szakított a sziget: http://sziget.hu/fesztival/hirek/119588.html persze anyagilag biztos bukta lesz, aszongyák majd. :)

he? 2008.08.19. 14:26:17

miért maradt ki mindkét beszámolóból a leszopatott/megdugott nők sora? ezek az apró, örömteli események nagyban javítják a szigetes összképet.

Z 2008.08.20. 21:29:40

szívesen írtam volna pár sort. de ezek után inkább nem írok. költői kérdés: ha sikerül megöregednem, akkor számomra is minden sz*r lesz majd?

Ismeretlen_1068 2008.08.21. 00:18:11

ha tudnád, hogy daesu hány éves... :)

gabri 2008.08.26. 23:25:40

Tény, hogy voltak gázok rendesen idén (többnyire a hanggal), de azért egészen sok nagyszerű fellépő volt. Nem csak "egyslágeresek".. Az hogy a Killers-t nem tartod sokra, az a te véleményed, attól ők még szép lassan kultikus zenekarrá növik ki magukat.. Volt itt egy Adam Green nevű előadó, akit simán a nagyszínpadra kellett volna tenni (mondjuk az idióta dzsimirokváj helyett).. Elektronikus részről persze odadurranthattak volna jobban is.. Vitalic azért mindenképpen kuriózum volt.. A Justice pedig Justice.. Ha számodra ez az elektronikus zene halála, akkor hallgasd át újra a zenéiket.. Ha semmiképen sem tudsz megbarátkozni a tényekkel és valóban sokkalod kiadni a pénzedet a Szigetért, akkor javaslom, hogy látogass meg egy külföldi fesztivált! üdv

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása