aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: batman - gotham knight (2008) Zalaba_Ferenc
2008. július 08. 23:45:31

Kategória: 5 komment

gondolom, mind a warner fejesei, mind pedig a japán animátorok tűkön ülve várták, milyen apropóból ismétlhetnék meg a váratlan sikert aratott animatrix-projectet. a rebútolt batman franchise kapóra jött: elkészült egy újabb anime összeállítás, ami a két film összekapcsolására, illetve a batman univerzum kitágítására hivatott.

hát, tágítás derekasan volt, de inkább csak vizuális szempontból, eme hat kisfilmnek ugyanis nem sok mondanivalója van. olyan nagy presztizzsel rendelkező házak animátorai vetették bele magukat az "örömmunkába", mint a madhouse (perfect blue), a production i.g. (ghost in the shell) vagy a studio 4° (tekkon kinkreet). ahogy az egy ilyen étlaptól elvárható, az összeállítás rendesen megbűnteti az érzékszerveket, ugyanakkor csak kapirgálja bruce wayne külső-belső utazását, hol közhelyes megoldásokat puffogtatva (na vajh ki menti meg azt a rendőrtisztet, aki kételkedik a sötét lovag tetteinek létjogosultságában?), hol gyerekes intelmekkel (srácok, jól figyeljetek, mások testi épségét ne kockáztassátok!). bár a sztorikat amerikánius földön élő írók szövegezték, a történetbe be-beszivárog a távol-keleti miszticizmus, de a szoros játékidőnek engedve amolyan szerencse sütis tálalásban.

akad egy vékonyka szál, amely középpontjában az orosz maffia és némi kormány-konspiráció áll, de ez olyan felületes kidolgozást kapott, hogy ráhangolódni sem bírtam, nem hogy tudatosan követni. naná, hogy ezúttal is a studio 4° kisfilmje (have i got a story for you) működik leginkább, amely az animatrix beyondjához hasonlóan azt az érzést közvetíti, milyen lehet gyerekfejjel rálátni egy konzum univerzumra. szintén remekel a killer croc és a madárijesztő vendgészereplésével készült, full action 'in darkness dwells', s kawajiri (ninja scroll) holdudvarában született záróepizód gyönyörűen ötvözi s törékeny kecsességet és a szupererőszakot, ahogy azt a "campanime" mesterétől megszokhattad.

felemás project, tulajdonképpen jelentéktelen produktum a nagyfilmek árnyékában és a gyártó stúdiók repertoárjában egyaránt.

Címkék

kritika anime comics batman superhero 6csillagos studio 4c production ig

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr404535631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vittorio 2008.07.09. 08:30:25

Hűha. Jól elvetted a kedvem. Alig várom, hogy a kezembe vehessem a DVD-t. A látványvilággal ugye nincs gond???

Ismeretlen_1068 2008.07.09. 08:43:30

"...tágítás derekasan volt, de inkább csak vizuális szempontból..." "...az összeállítás rendesen megbűnteti az érzékszerveket..." szerinted? :)

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.07.09. 18:26:10

Akkor kb. ugyanaz a gond, mint a Tekkonkinkreet-nél?

Ismeretlen_1068 2008.07.09. 23:29:29

a tekkon kinkreetet lassan, de megtanultam szeretni. (amúgy igen. :)

vittorio 2008.07.10. 08:35:53

Én is ezt akartam kérdezni. De akkor nincs nagy baj. Mert ott is leszámítva a szájbarágós filozófiát hihetetlen volt, amit láttam. Nagy kedvencem azóta is. A Gotham lovagjától se vártam, hogy a legjobb film lesz a világon. Ha sikerül kb. oda kerülnie, ahol a helye van, akkor az nekem már jó. Persze majd meglátjuk.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása