aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office special: július preview Takács Máté
2008. július 03. 11:13:52

Kategória: 13 komment

JÚLIUS a legjobb hónap. Minden napja szünidő, a hétköznapok akár a vasárnapok, és rögtön egy nagy bummal indul az öt napos felhajtással járó függetlenség napja révén. Ezt az ünnepet amúgy Will Smith jóformán kisajátította magának, hiszen nem csak azonos című mozija, de a két Men in Black is ekkor robbantott kasszát (na jó, meg a Wild Wild West is ekkor került a közönség elé - vajon manapság mire lenne képes?). Mindenképpen így lesz ez most is, de mégsem ez a hónap sztorija.

10., KIT KITTREDGE: AN AMERICAN GIRL
Ahogy tavaly a Transformers, úgy most is jut egy gyerekjáték ihlette film az ünnepre. Ezúttal azonban valószínűleg kisebb érdeklődés várható az American Doll-babasorozat adaptációja iránt, de nem szabad lebecsülni a kislányok mozibamenetelési erejét. Nem tudom, a célközönség mennyire fedi le a februári Hannah Montanáét, de nem lennék meglepve, ha. A Kit Kittredge egyébiránt már két hete látható a játékot árusító boltok városaiban, extrém helyárért, ami igen szép mozinkénti bevételt eredményezett az első héten. Aztán jött a felezés. Mi jön 1800 moziban? Még ma este kiderül. 20 milliónál sokkal több azonban normális körülmények között nem várható a Picturehouse bemutatójától.


9, SPACE CHIMPS
Na jó, lehet, hogy valamit mégis felül tud múlni Abigail Breslin babázása. De ha eszünkbe jut a tavalyi Ultrakopó (Underdog), akkor viszont néhány vaskos milliót megszavazhatunk a csimpánz űrhajósok animációs kalandjának. A legkisebb hírverés jutott a Fox filmjének, amiből akár a következtetéseket is levonhatjuk. A kilövés Batman árnyékában lesz a hazánkba Csimpilóták néven érkező majomkodásnak.

8., MEET DAVE
Felröppent a híresztelés, hogy Eddie Murphy visszamegy a balettbe táncolni. Vagyis a stand up comedy színpadára, hogy "átadja a teret a fiatalabbaknak". Nem tudom, ki az, aki átvenné repertoárját az utóbbi évekből. Mit is találna ott? Vaskos buktákat (Pluto Nash, Én, a kém), illetve eszméletlen gyenge, bevételileg a menthetőt mentő 'vígjátékokat' (Elvarázsolt kastély, Norbit). A színész azonban oszlatja a ködös felhőket, amit már csak az elkövetkezendő két évre bejegyzett több mint öt mozija is megerősít. A Meet Dave azonban kétséges, hogy bármit is, például XXI. századi karriert megerősít. Abszurd az ötlet, ráadásul a még megkülönböztetést kölcsönző Starship Dave címet is lecserélték egy semmitmondóra. Amit én mondok, az egy alsó-húszasokban való nyitás, jóval a Get Smart és Zohan alatt, és gyors továbbállás.

7., JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH 3D
Az őserdő hőse, Derék Dudley, Talpig majom, Bolondos dallamok. Mindenképpen becsülendő Brendan Fraser elhivatottsága a családi szórakoztatás mellett úgy, hogy közben A csendes amerikai és Ütközések-féle mozikban is felbukkan. Pár napja még eggyel feljebb került volna New Line családi effortja, azonban bármily megdöbbentő a dolog, az Utazás a Föld középpontja felé jó kritikákat kap. Fraser jó humorát kiemelve. No és persze a 3D-s hacacárét, ami egyértelmű sikere lesz a filmnek - persze ha siker lesz -; abban majd' minden újságíró egyetért, hogy e nélkül nem érné meg a nagyvásznat a Verne-adaptáció. A speciális vásznas és IMAX jegyárakkal a 45 milliós költségnek nem szabad problémának lennie, s ki tudja, talán ez most Az őserdő hőse ($105.3M) lesz. De semmiképpen sem Derék Dudley ($10.0M). Vagy Talpig majom ($5.4M). Vagy Bolondos dallamok ($21.0M).

6., STEP BROTHERS
Will Ferrell és John C. Reilly nagyon befürödtek külön-külön legutóbbi próbálkozásaikkal. A Semi-Pro esetében előszeretettel hangoztatták az R korhatár-faktort, de az igazság az, hogy a filmről alkotott vélemények is messze alulmaradnak a korábbi Ferrell-komédiáktól. Utóbbi volt a baja A lankadatlannak is, no meg a teljesen érdektelen történet és a karácsonyi bemutató. A Step Brothers viszont nyáron jő, amikor a Taplógáz 150 millió közelébe jutott, ugyanakkor megint csak korhatáros filmről van szó. Minden azon múlik, vicces lesz-e a produkció. Ezt eddig nem sok minden támasztotta alá, de egy Anchorman-szintű szereplés összejöhet.

5., THE X-FILES: I WANT TO BELIEVE
Elég-e a hit ahhoz, hogy - David Duchovny reményei szerint - mozifilm-sorozattá fejlődjön a '90-es évek egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású tévés szériája? Persze, hogy nem. Kell egy sikeres start. A Hinni akarok box office-kilátásai nem tűnnek rosszabbnak a tíz évvel ezelőtti első részéénél (30 milliós start, 84 milliós vég), annak ellenére, hogy már nincs képernyőn az X-akták. Ami biztató, hogy különálló, monster-of-the-week típusú történetet láthatunk majd, bár közelebbit még mindig nem tudni. A rendezés Chris Carter kreátor kezében van, reméljük, nem hibázik, s tényleg megvalósul egy film-franchise, amolyan Bond-módra.

4., MAMMA MIA!
A londoni díszbemutatót követően nem túl jók a visszajelzések az azonos című West End-musical filmes adaptációjáról, melyet rendezőként ugyanaz a személy jegyez, aki a színpadi változatot. Ennek ellenére az anyagi kilátások kecsegtetőek a Universal számára: kellemes szereplőgárdát és jól ismert dalokat kínál a film a mostanában elég népszerű filmmusical műfajában. Ha a Hajlakk majd' 120 milliót összegyűjtött egy éve, a Mamma Mia!-tól is elvárható ugyanennyi, noha ezúttal a nemzetközi piacok ígérkeznek erősebbnek. The winner takes it all.

3., HELLBOY II: THE GOLDEN ARMY
Az aranyhadsereg mindenképpen aranyat terem a projektet a Sonytól átvett Universalnak, legalábbis az első részhez viszonyítva. A Pokolfajzat 2004-ben nemegészen 60 millióg jutott, világviszonylatban pedig éppen lecsúszott a százmillióról. Azóta azonban nagy kedvenccé lett, így ha nem is hasonlítható a várakozás iránta a hónap egy másik képregény-adaptációjáéhoz, azért tömegekre lehet számítani az első három napon. Valószínű, hogy a dobogó legfelső fokáért szoros küzdelmet kell vívnia egy a világgal kevésbé törődő másik szuperhőssel, azonban itt akár 50%-os javításról is beszélhetünk, ami 34 millió körüli rajtot jelentene. Meglehet, magas ez az elvárás, de az ördög nem alszik.


2., HANCOCK
Behódolva a ki nem mondott, de tapintható közakaratnak, nem e film került az első helyre. Pedig ki merné azt állítani, Will Smith nem első valahol? Az csak valami őrült viccelődő lehet. A Hancock már meg is kezdte hódító útját a kedd esti premier előtti vetítésein összegyűjtött 6,8 millió dollárjával, ami mondjuk 2 millióval elmarad a Transformers hasonló teljesítményétől, de itt egy minden előzmény nélküli produktum a téma. Szó se róla, az alapsztori önmagában is megér egy misét, és akár százmillió dollárt is, de bárki más kerülne Smith helyére, nem lennének ilyen határtalanok a kilátások, gyenge kritikák ide vagy oda. Ahogy a Box Office Prophets munkatársa rávilágított: ami megdöntheti a Titanic örökranglistás rekordját, az csak egy Will Smith szinkronhangjával készült Pixar-film lehet Harry Potterről. A Hancock lazán lesz az öt napos holiday hőse, egy 80 milliós péntek-vasárnap még nem is lenne meglepő. A spekulációt már ma este meg lehet kezdeni.

1., THE DARK KNIGHT
Oké, oké. A Batman: Kezdődik! folytatására soha nem látott mennyiségben kelnek el előre a jegyek online, a legnevesebb kritikusok és kultrendezők is áradoznak róla, s most már határozott meggyőződéssel harsogják az Oscart Ledgernek. Nincs is jobb ómen ezeknél. És nem is nagyon van más film, ami előtt ilyen box office-lehetőségek állnak: 205 milliót keresett a Begins, s egy ilyen magasságot elért mozi esetében merész dolog kijelenteni, hogy a nyitóhétvégéjét már első nap hozhatja a folytatás. Ez 48 milliót jelentene, az pedig 120 millió feletti három napos adatot. It's all part of the plan.

Címkék

lista musical batman box office will smith eddie murphy will ferrell hancock hellboy coming soon step brothers x files john c reilly children movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr84535617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.07.03. 11:34:47

hozzáfűzöm: 8. the rat (brett ratner) jelezte, hogy a beverly hills cop 4. hardcore R-kategóriás lesz. meglátjátok. 6. a semi-pro és a walk hard nekem is csalódást okozott, de a step brothers előzetese nagyon vicces. 5. a neten meg lehet nézni egy részletet a filmből, amely egészen addig működik, amíg be nem ront a képbe a "rém". 4. július 8-án délelőtt sajtóvetítés. nem akar vki elmenni helyettem? :)

Süti 2008.07.03. 11:37:05

nem bírjuk az ABBA-t, kedves főszerk úr? :))

Ismeretlen_1068 2008.07.03. 11:41:33

szerintem ez nem szégyen. :)

DCIJB 2008.07.03. 11:43:08

"4. július 8-án délelőtt sajtóvetítés. nem akar vki elmenni helyettem?" De!!!!!!!!!!! A Mamma Mia a 3 magyar júliusi premier egyike amit semmiképp nem hagyok ki moziban!

Ismeretlen_1068 2008.07.03. 11:44:08

küldj mailt.

DCIJB 2008.07.03. 11:53:09

Mail ment.

Süti 2008.07.03. 12:40:49

én nem írtam, hogy szégyen :)

grabokszik 2008.07.03. 15:04:18

"azaz peter chung" Nem is tudtam hogy Peter Chung vagy még azt se hogy clever boy. :) (Aeon flux hősnőnek) :))

Ismeretlen_41278 2008.07.03. 16:28:37

b+, a mamma mia az év legvártabb filmje. vegyem úgy, hogy a bs-ben sem voltál ott mind a három napon?:)

hahakocka 2008.07.03. 17:21:56

http://uk.youtube.com/watch?v=1w3-XDXKPMc Húha Joker partizik. 1 perces TDK clip. Kezdem érteni az Oscar jelöléseket. :)

Ismeretlen_62806 2008.07.03. 20:54:47

én anno londonban láttam az oridzsinál mamma miat. izéé... egyszer elég volt.

Ismeretlen_82723 2008.07.03. 21:04:23

Hancock nyitónap 17,3 millió. Tökéletesen annyi, mint A függetlenség napjáé 12 éve.

Ismeretlen_1068 2008.07.04. 13:18:44

hahakocka: állati. mint egy gyík.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása