aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: charlie wilson’s war #2 Zalaba_Ferenc
2008. június 10. 07:20:03

Kategória: 1 komment

aaron sorkint továbbra is nagyon érdekli a politika világa. a nagy gondossággal megírt-megrajzolt karakterei most is törtető hivatalnokok, akik a lehető legjobbak akarnak lenni abban, amit csinálnak. sorkin annyi más íróval ellentétben érti, hogy a politika a hatalomról és a pénzről szól, nem kizárólag a szép ideákról. a hangvétel ezúttal sokkal szatirikusabb, mint korábban, ennek ellenére mégis becsúszik pár giccses és mélyen patrióta gondolat, ami az elnök embereiben még állati jól hangzott, de ebben a politikai szatírában kissé kiábrándító. persze egyáltalán nem biztos, hogy az író sara, én inkább szeretném azt hinni, hogy egy kiöregedő rendezőé.

a szereposztás amúgy nagyon okés. még a pár éve visszavonulót fújt julia roberts sem annyira idegesítő. tom hanks a borzalmas da vinci-kód után végre egy árnyaltabb karakterrel tér vissza, ami nagyon jól is áll neki. hiába mondja mindenki, hogy a bájgúnárkodás clooney asztala, én akkor is jobban örülök, hogy tom bevállalt végre egy kis csibészkedést. phillip seymour hoffman epizódszerepe pedig visz mindent. ó, az a megjelenés, a hardcore séró, a világbajnok bajusz, a tökéletesen eltalált hanghordozás – ebben olyan verhetetlen az amerikai mozi! nincs kis szerep, csak kis színész.

- SPOILER -

a film konklúziója némileg leegyszerűsítő. mindenesetre jó móka azt hinni, hogy charlie wilsonnak köszönhető a hidegháború békés befejezése. természetesen az utolsó mondat tükrében ezt nem is kell annyira komolyan venni. a hangsúly akkor is azon van, hogy a végén jól elb*szták. és ez a befejezés nagyon kedves a szívemnek.

Címkék

julia roberts tom hanks charlie wilsons war aaron sorkin philip seymour hoffman 7csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr894535534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sasuke 2008.06.10. 19:21:24

Számomra- és most hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem :-)- a film nem nyújtott sok újat. Voltak már ilyen történetek, amelyek jól megmutatták, hogy az államok csak ott és akkor avatkoznak be kisebb-nagyobb módon a világ ügyeibe, ha érdekeik úgy kívánják. Gondolok itt a pénzes emberkékre. Szerintem ez a film annak jó, aki még nem látott sok ehhez hasonlót. Tom Hanks a kisujjából hozta a szerepet. :D Azt hiszem, ez természetes. Ezért meg sem kell dícsérni. Olyan mint Schumacher. Ő meg vezetni tud, na és? :-)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása